Conducerea Primăriei Ploieşti şi sindicaliştii discută despre o posibilă majorare a salariilor. Procentul luat în calcul se apropie de 20%, dar totuşi nu e sigur dacă se va păstra, aşa cum nu e sigur nici când ar intra în vigoare, câtă vreme bugetul pe 2019 nu e aprobat. Nu e sigur nici măcar dacă va fi aprobată majorarea, în condiţiile în care există şi o propunere de plafonare a veniturilor. Ultima şedinţă pe această temă a avut loc joi.

Viceprimarul Cristian Ganea a afirmat că susţine în continuare majorarea de salarii, vorbind despre o creştere de circa 19%, pusă pe seama faptului că actuelele venituri au fost stabilite în vara lui 2017, când salariul minim era de 1.450 de lei, acesta ajungând de la 1 ianuarie 2019 la valoarea de 2.080 de lei. Vicele a mai afirmat şi că va propune reducerea sau chiar eliminarea diferenţelor dintre personalul contractual şi funcţionarii publici, prima categorie având în prezent venituri mai mici. După şedinţa de marţi, astăzi a avut loc o nouă rundă de discuţii, la care au participat viceprimarii Cristian Ganea şi George Pană, directorii mai multor structuri din Primărie, reprezentanţii sindicatului intern şi şeful comisiei de buget din forul legislativ ploieştean, consilierul local Paul Palaş. La finalul şedinţei, concluzia a fost că nu se pot identifica, în acest moment, surse în bugetul local pentru susţinerea unei majorări de salarii, însă negocierile nu s-au încheiat complet. "Eu susţin această majorare de salarii. Va trebui să facem o analiză foarte serioasă privind cheltuielile cu bunurile şi serviciile", a declarat, la ieşire, Cristian Ganea.

Anterior, primarul Adrian Dobre anunţase că nu este de aceeaşi părere şi că va veni la rândul său cu o propunere în faţa Consiliului Local, de data asta pentru plafonarea salariilor la nivelul de până acum. Totuşi, angajaţii vor resimţi în acest an o creştere, datorată faptului că vor primi, în premieră, normă de hrană şi vouchere de vacanţă. Oricum, nu se ştie când se vor aplica propriu-zis aceste măsuri, pentru că bugetul de stat nu a fost aprobat, iar în lipsa lui nici Primăria nu are voie, conform legii, să-şi stabilească propriul buget pe 2019, ceea ce înseamnă că va fi obligată, până la aprobarea lui, să meargă lunar pe o cotă de 1/12 din cheltuielile lui 2018, fără posibilitatea de a iniţia cheltuieli noi.

Joomla SEF URLs by Artio