Obligarea persoanelor să poarte mască de protecție, în spațiile publice și la serviciu, începând din 10 aprilie (VEZI DETALII), nu va fi valabilă, în Prahova, decât în localitățile în care autoritățile locale vor putea asigura populației materialele de protecție.

 

Decizia luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, privind obligativitatea purtării de măști de protecție sau eșarfe care să protejeze gura și nasul, în spațiile publice, la nivelul județului, a suferit modificări. Totul capătă valoare de recomandare, cu excepția cazurilor în care autoritățile locale asigură cetățenilor materialele de protecție, încă destul de greu de găsit și comercializate, oricum, la prețuri exagerat de mari.

Valea Călugărească, Sinaia, Lipănești, Berceni și Tomșani sunt câteva dintre localitățile unde administrațiile locale au distribuit deja sau au început distribuirea de kituri care includ și măști de protecție. Aici, cetățenii nu mai au nicio scuză să nu le utilizeze, prin urmare pot fi sancționați.

Pentru toți ceilalți, este recomandat să utilizeze, dacă nu masca medicală, măcar una confecționată acasă sau o eșarfă cu care să-și acopere nasul și gura, pentru minima protecție a lor și a celor din jur. În acest fel, diminuează riscul de a fi infectați sau de a transmite virusul, în cazul în care au fost infectați, dar nu ştiu acest lucru pentru că nu prezintă simptome de boală.

Foto: Primăria Berceni

Joomla SEF URLs by Artio