Primăria Ploieşti solicitase, la finalul anului trecut, 11 autobuze electrice de la Ministerul Mediului, printr-un program derulat prin Administraţia Fondului de Mediu, însă acum a apărut informaţia că administraţia locală a fost respinsă, ceea ce a dat naştere unor noi contre politice între primarul Dobre, preşedintele PNL Ploieşti, şi ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, preşedintele ALDE Prahova. În timp ce politicienii se acuză reciproc, Direcţia de Comunicare din Ministerul Mediului a transmis astăzi un comunicat de presă în care precizează motivul pentru care Ploieştiul nu a intrat în acest program, afirmând că Primăria nu a respectat toate obligaţiile, chit că era vorba despre adoptarea unui regulament şi publicarea lui pe site-ul propriu.

"Referitor la articolele apărute în presă cu privire la respingerea dosarului depus de Primăria Ploiești la Administrația Fondului pentru Mediu pentru achiziționarea de autobuze electrice, în cadrul Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic, Ministerul Mediului face următoarele precizări: Dosarul depus de către Municipiul Ploiești, înregistrat la Administrația Fondului pentru Mediu cu nr. 05/TP/01.11.2018, a fost afișat în Lista solicitanților respinși în urma verificării conformității documentelor și eligibilității solicitantului din punct de vedere economic și tehnic, conform grilelor prevăzute în anexele nr. 4 și 5 la ghid, publicată pe site-ul www.afm.ro în data 17 decembrie 2018. Motivul respingerii a fost lipsa din dosarul de participare a unui document obligatoriu: dovada că Planul de calitate a aerului a fost aprobat prin Hotărârea Consiliului Local. Astfel, pentru municipiul Ploiești, Planul de calitate a aerului nu a fost publicat pe site-ul unității administrativ teritoriale și pe site-ul autorității publice teritoriale pentru protecția mediului, conform legii nr. 104/2011, art. 52, alin (5) și a HG nr.257/2015 art. 25", se arată în comunicatul de presă semnat de Direcţia de Comunicare din Ministerul Mediului.

"De asemenea, menționăm că în perioada 18 octombrie 2018 - 29 martie 2019 este sesiune deschisă și pentru Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiile reședințe de județ. Până în acest moment, Primăria Municipiului Ploiești nu a depus nici un dosar de finanțare pentru acest program, deși suma alocată pentru acest municipiu este de 2.586.082,75 lei", mai menţionează Ministerul Mediului.

Joomla SEF URLs by Artio