Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a revenit, luni după-amiază, la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, la zece zile după controlul inopinat făcut în unitatea sanitară. De această dată, vizita ministrului a fost una anunțată, ca răspuns la invitația președintelui CJ Prahova, Bogdan Toader, lansată după revolta șefilor de secții din unitatea sanitară.

 

Ministrul Sănătății a avut o discuție de aproximativ două ore cu medicii din Spitalul Județean din Ploiești, după care a participat la o conferință de presă în care a ținut să lămurească faptul că își menține declarațiile făcute după controlul inopinat efectuat în unitatea sanitară, dar că nu a intenționat să ceară retragerea acreditării, așa cum s-a interpretat în spațiul public, ci doar reevaluarea pe anumiți indicatori.

Aceasta a mai punctat că nu a criticat actul medical în sine și consideră că, pentru a rezolva problemele care apar pe fondul numărului mare de solicitări, în lipsa unui număr suficient de medicii, s-ar impune mai multă atenție acordată și celorlalte spitale din județ, dar și crearea unui centru de permanență, chiar în apropierea spitalului, care să preia urgențele "cod verde".

Până luni, toți cei patru directori ai SJU Ploiești și-au depus demisiile. Cererile lor, dar și variantele pentru asigurarea interimatului, ar urma să fie discutate mâine, de Consiliul de Administrație al spitalului. 

Încă manager al SJU Ploiești, Marius Niculescu a anunțat că opt persoane vor ajunge în fața comisiei de disciplină și riscă sancțiuni care pot merge până la desfacerea contractului de muncă, dacă se va constata că au comis abateri grave. Printre cei opt se află un șef de tură, infirmiere, îngrijitoare şi asistente care au fost de serviciu în noaptea controlului făcut de ministrul Sănătății.

Sorina Pintea a declarat că are în atenția și activitatea inspectorilor DSP Prahova și DSP Brașov, care au verificat, de la începutul anului, SJU Ploiești.

Pintea a mai spus că va reveni în controale neanunțate la SJU Ploiești și, de altfel, în toate spitalele în care a făcut verificări și a constatat nereguli, dar că trebuie schimbate mentalități, iar regulile și procedurile nu trebuie respectate doare de frică să nu apară ministrul în control.

Joomla SEF URLs by Artio