Autoritățile anunță intervenții pe DN 1, urmând să modifice configurația a două dintre intersecțiile de lângă Ploiești considerate "puncte negre", din cauza faptului că aici se petrec frecvent accidente rutiere grave.

Primul proiect se referă la amenajarea unui sens giratoriu în dreptul benzinăriei Lukoil de la ieșirea din Ploiești spre Brașov. Acesta este un plan mai vechi al Consiliului Județean Prahova, însă acum au început, în sfârșit, și lucrările în acest sens, potrivit unui anunț făcut de conducerea instituției amintite.

" După procedurile de achiziție derulate de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, au demarat lucrările pentru realizarea acestui sens giratoriu care va fluidiza circulația rutieră în zona respectivă și va conduce la creșterea siguranței în trafic. Lucrările au început în data de 2 aprilie 2019, după ce reprezentanții Secției Drumuri Naționale Ploiești au predat amplasamentul constructorului care a câștigat licitația – Pragosa România. Valoarea lucrărilor de execuție a sensului giratoriu menționat este de 2,11 milioane de lei, termenul de finalizare a obiectivului rutier fiind stabilit, prin contract, la șase luni de la ordinul de începere (18 martie 2019)", a informat, miercuri, Consiliul Județean Prahova.

Cea de-a doua intersecție vizată de intervenții urgente este cea din dreptul localității Buda. Și pentru aceasta există un plan mai vechi, privind o amplă reconfigurarea prin construirea unui pasaj peste DN 1. Până la realizarea acestuia, însă, după accidentul grav de marți dimineață (VEZI DETALII), autoritățile caută să implementeze soluții provizorii care să reducă riscul de producere a accidentelor.

"În prezent, Consiliul Județean Prahova a inițiat consultări cu reprezentanții CNAIR și ai Poliției Rutiere pentru luarea unei măsuri de urgență în vederea reducerii riscului în trafic la intersecția dintre DN1 și DJ101I – strada Buda. Până la finalizarea proiectului Consiliului Județean Prahova de construire a unui pasaj rutier denivelat peste DN1 (Centura de Vest a Ploieștiului), se va analiza restricționarea accesului spre Buda, pentru prevenirea accidentelor rutiere grave produse în această zonă. Ultimul eveniment soldat cu răniți a fost înregistrat marți, 9 aprilie 2019, când cinci autoturisme au intrat în coliziune în intersecția respectivă", au transmis, în cadrul aceleiași informări, reprezentanții CJ Prahova.

În urmă cu exact un an, CJ Prahova a semnat, cu Ministerul Dezvoltării, contractul de finanțare prin PNDL pentru proiectul,,Pasaj denivelat peste DN 1 (centura de vest) la intersecţia cu DL 101I şi strada Buda”. Pasajul denivelat va avea o lungime de 138 m, între strada Buda  şi drumul Judeţean DJ 101I şi va supratraversa  DN 1 – E60.

Joomla SEF URLs by Artio