Consiliul Județean Prahova s-a reunit, luni, în ședință extraordinară, pentru a aproba alocarea de noi fonduri pentru sistemul sanitar din județ.

 

Propunerea i-a aparținut președintelui Consiliului Județean, Iulian Dumitrescu, la inițiativa căruia CJ a aprobat suplimentarea cu 1,1 milioane de lei a fondurilor alocate sistemului sanitar. "Continuăm să reparăm sistemul sanitar pus pe butuci de PSD. Astfel, bugetul Spitalului Județean de Urgență Ploiești a fost suplimentat cu 1 milion de lei. Banii alocați prin rectificarea bugetară vor fi cheltuiți, în cea mai mare parte, pentru medicamente, materiale sanitare și reactivi (650.000 de lei), pentru întreținere și funcționare (311.6300 de lei), respectiv pentru achiziționarea de echipamente (170.000 de lei).  În aceeași ședință, Consiliul Județean Prahova a aprobat alocarea sumei de 90.000 lei pentru finalizarea dotării cu 5 paturi ATI a Spitalului Orășenesc Sinaia", a exemplificat Iulian Dumitrescu.

Acesta a dat noi asigurări că, "în această perioadă de criză pandemică, sănătatea prahovenilor este prioritatea zero a administrației publice județene". "Am răspuns solicitărilor venite de la Bogdan Nica, managerul Spitalului Județean de Urgență Ploiești, și de la Vlad Oprea, Primarul Orașului Sinaia, și am alocat banii care ne-au fost solicitați pentru cele două spitale. Acești bani vor salva vieți", a mai declarat Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Prahova.

Joomla SEF URLs by Artio