Administrația locală ia în calcul prelungirea contractului cu Apa Nova, operatorul de apă și canalizare din Ploiești, până în 2035. Proiectul include și modificarea tarifelor, în două etape, prima majorare urmând să fie aplicată în cursul acestui an. Justificarea o constituie investițiile suplimentare care vor fi realizate la rețeaua de apă și canalizare din municipiu, pentru extindere și modernizarea unor tronsoane.

 

Un proiect referitor la prelungirea contractului a fost publicat de Primăria Ploiești, spre consultare publică, la finalul anului trecut. "Având în vedere asumarea de către Concesionar (Apa Nova - n.r.) a obligației de finanțare și realizare a investițiilor suplimentare, care nu sunt în sarcina acestuia, conform Contractului de Concesiune (nefiind cuprinse în Tarif) și ținând cont de faptul că majorarea Tarifului pentru a permite Concesionarului recuperarea acestor costuri pe durata rămasă a Contractului ar conduce la un Tarif majorat peste limita de suportabilitate a populației, soluția avută în vedere pentru realizarea și amortizarea investițiilor suplimentare constă în prelungirea cu 10 (zece) ani a duratei Contractului de Concesiune, ca urmare a acestei prelungiri concesiunea urmând să expire la data de 14.06.2035", explică raportul de specialitate atașat proiectului.

Printre investițiile suplimentare la care face referire documentul, în valoare totală de 13.000.000 de euro, fără TVA, se numără extinderea și redimensionarea rețelelor de alimentare cu apă în cartierul Mitică Apostol, racordarea rețelei din Mitică Apostol la rețeaua orașului, extinderea rețelei de canalizare pe străzile din Ploiești și extinderea rețelei de canalizare pe străzile din Ploiești.

Actul adițional atașat proiectului se referă la majorarea tarifelor, în două etape. Până la 31 decembrie 2020, tariful de bază pentru apa potabilă ar urma să crească de la 0,51 lei/metru cub la 0,58 lei/metru cub, fără TVA, iar tariful de bază pentru canalizare de la 0,23 lei/metru cub la 0,25 lei/metru cub, fără TVA.  O altă majorare ar urma să fie aplicată după 1 ianuarie 2021, astfel încât tariful de bază pentru apa potabilă să ajungă până la 0,67 lei/metru cub, fără TVA, iar cel pentru canalizare până la 0,29 lei/metru cub, fără TVA.

Cu privire la prelungirea contractului cu Apa Nova, Primăria Ploiești va organiza o dezbatere publică, pe 28 ianuarie, de la ora 17.00, la sediul Teatrului "Toma Caragiu" din Ploiești. Eventualele recomandări, formulate în scris, pot fi trimise la sediul Regiei Autonome de Servicii Publice Ploiești, respectiv la adresa This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., până cel târziu pe 27 ianuarie.

Joomla SEF URLs by Artio