Structura centrală a Direcţiei Naţionale Anticorupţie a demarat verificări cu privire la selecţiile şi cheltuielile făcute de Primăria Ploieşti la ediţia din 2018 a aşa-zisului festival medieval. A fost o ediţie cu cântec, din toate punctele de vedere, după ce reprezentanţii unei firme care a participat la licitaţie au reclamat că Primăria a atribuit în mod discreţionar, către un ofertant  care nu ar fi respectat condiţiile, contractul pentru aducerea artiştilor şi realizarea materialelor de promovare.

 

DNA a solicitat o serie de documente de la Primărie cu privire la festivalul "Ploieşti - Târg Domnesc" din 2018, de la hotărâri ale Consiliului Local privind acest eveniment şi până la fişe de achiziţie, note de fundamentare, cereri de ofertă, procese-verbale, oferte, facturi şi ordine de plată, potrivit informaţiilor publicate de jurnalulph.ro.

Ediţia respectivă, a doua a festivalului, a fost marcată de scandal, după ce o firmă care mai lucrase şi de sărbătorile de iarnă cu municipalitatea a recamat că a pierdut licitaţia în condiţii suspecte. Reprezentantul acestei societăţi a spus la momentul respectiv că Primăria ar fi comis abuzuri, ba chiar că oameni din conducerea instituţiei au făcut intervenţii pentru ca un alt ofertant să fie declarat câştigător. Criticile au mers până la Adrian Dobre, acuzat că ar fi contactat telefonic artişti din oferta cu care venise respectiva societate, încercând să-i convingă să vină la festival din partea celuilalt ofertant. La momentul respectiv, primarul nega acuzaţiile, spunând că îşi va apăra imaginea în instanţă. El recunoştea, totuşi, că l-a contactat telefonic pe unul dintre impresari, dar spune că a făcut-o doar pentru a se lămuri cum stau lucrurile, după ce doi ofertanţi se angajaseră în timpul licitaţiei să aducă la festival aceleaşi trupe.

Joomla SEF URLs by Artio