TCE Ploieşti a pus în circulaţie, începând din această lună, cele 10 autobuze noi achiziţionate recent de administraţia locală. Mijloacele de transport, având motorizare diesel Euro VI, sunt primele dintr-un total de 50 care urmează să ajungă la Ploieşti în următoarele 24 de luni.

Cele 10 autobuze noi Euro Bus Diamond au intrat pe traseu de la 1 decembrie pe străzile Ploieştiului. Acestea au fost introduse pe traseele 30, 1 şi 2. Unul dintre aceste vehicule a fost surprins, astăzi, efectuând o cursă şi pe traseul 303, care leagă cartierul Radu de la Afumaţi de Spitalul Judeţean, Podul Înalt şi Parcul Industrial Ploieşti. Pe partea laterală a acestor vehicule a fost postat şi un anunţ cu textul "Autobuz finanţat de Primăria municipiului Ploieşti".

Primăria a transmis şi un comunicat de presă în care confirmă punerea în circulaţie a celor 10 autobuze diesel din primul lot. "Primăria municipiului Ploiești anunță ploieștenii că, începând cu Ziua Națională a României, au fost puse în circulație primele 10 autobuze noi, dotate cu motor diesel Euro VI, ce au fost achiziționate, recent, de municipalitate. Ploieștenii pot beneficia, astfel, de condiții moderne de transport în comun, având în vedere faptul că operatorul S.C. Transport Călători Express Ploiești rulează noile autobuze pe majoritatea traseelor. Reamintim că aceste autobuze fac parte dintr-un total de 50 de mijloace de transport public care au fost achiziționate printr-un contract încheiat, la inițiativa primarului Adrian Florin Dobre, cu firma BMC TRUCK&BUS. Ca elemente de noutate, pe lângă confortul ridicat, autobuzele sunt dotate cu sisteme speciale de preluare a persoanelor cu dizabilități, au asigurate sisteme de aer condiționat, sunt dotate cu camere de supraveghere și panouri led, care vor oferi, în timp real, informații utile privind ruta derulată. După cum a declarat primarul Adrian Florin Dobre, achiziția acestor autobuze face parte dintr-o strategie de anvergură prin care se dorește înnoirea întregului parc auto al operatorului de transport public local, proiect ce are ca obiective principale reducerea poluării în municipiul Ploiești și creșterea calității vieții pentru ploieșteni", a anunţat instituţia.

Joomla SEF URLs by Artio