Joi, 19 Octombrie 2017
 

Administraţie

Au fost MAJORATE salariile în Primăria Ploieşti. Cât vor câştiga bugetarii!

Written by Anca Visan  |  Created on Saturday, 29 July 2017 12:03  |  Category: Administraţie

casa alba palatul administrativVeste excelentă pentru angajaţii din administraţia locală ploieşteană! Consiliul Local a hotărât, vineri, majorarea salariilor pentru bugetarii din Primărie şi structurile subordonate, noile grile stabilind venituri considerabile, începând de la aproximativ 2.000 de lei şi ajungând, în cazul funcţionarilor cu vechime mare, şi la mai bine de o mie de euro pe lună.

Impozite majorate, la Ploieşti, pentru clădirile şi terenurile abandonate. Azi se stabilesc criteriile

Written by Anca Visan  |  Created on Friday, 28 July 2017 11:50  |  Category: Administraţie

serviciul public finante locale ploiestiConsiliul Local Ploieşti se reuneşte astăzi, unul dintre punctele aflate pe ordinea de zi a şedinţei vizând aprobarea unui regulament pentru o hotărâre adoptată încă din 2015, prin care se impuneau impozite locale majorate cu 500% pentru clădirile şi terenurile abandonate. Deşi legislaţia locală a adus această prevedere de acum doi ani, ea va putea fi pusă în practică abia din următoarea perioadă, după stabilirea modalităţii de lucru.

Concurs de proiecte pentru lucrări la biserici şi mănăstiri, din fonduri de la Consiliul Judeţean Prahova

Written by Anca Visan  |  Created on Friday, 28 July 2017 11:32  |  Category: Administraţie

cj 30 iunie 2017Consiliul Judeţean Prahova a aprobat în această săptămână un proiect de hotărâre privind organizarea unui concurs de proiecte dedicat cultelor religioase recunoscute legal. Autorităţile au stabilit bugetul disponibil pe 2017 pentru parteneriate cu unităţile de cult şi modalităţile de departajare a proiectelor.

Discuţii pe tema transportului gratuit pentru studenţi şi elevi, la Ploieşti

Written by Anca Visan  |  Created on Thursday, 27 July 2017 18:26  |  Category: Administraţie

Reprezentanţii Primăriei şi Consiliului Local Ploieşti au reluat un subiect mai vechi, privind posibila acordare a gratuităţii la transportul public în interiorul localităţii pentru elevi şi studenţi, solicitând un punct de vedere fin partea Direcţiei Juridice pe această temă. În varianta optimistă, aceste discuţii s-ar putea conretiza vineri, când este programată o şedinţă a forului legislativ al Ploieştiului.

Protest la Primăria Ploieşti! Angajaţii ASSC, nemulţumiţi de majorările salariale propuse

Written by Anca Visan  |  Created on Thursday, 27 July 2017 18:17  |  Category: Administraţie

Deşi noua grilă discutată de autorităţi propune majorări de salarii colosale pentru anumite categorii de angajaţi din Primăria Ploieşti şi structurile subordonate, există şi nemulţumiri! Peste 50 de salariaţi de la Administraţia Serviciilor Sociale Comunitare au venit astăzi în faţa primarului pentru a cere socoteală, reclamând că în cazul lor sunt propuse majorări de circa 7 procente, în vreme ce, în alte structuri, colegi încadraţi pe posturi similare vor avea salariile majorate cu peste 50%.

Noile salarii din Primăria Ploieşti, între 1.500 şi 10.400 de lei!

Written by Anca Visan  |  Created on Thursday, 27 July 2017 18:09  |  Category: Administraţie

casa alba palatul administrativLegea salarizării unitare a bugetarilor nu a stabilit grile şi pentru personalul din administraţia publică locală, lăsând decizia la mâna autorităţilor, iar la Ploieşti, primărie confruntată cu mari probleme financiare în ultimii doi ani, o decizie urmează să fie luată mâine. Până atunci, autorităţile s-au reunit astăzi, în obişnuita şedinţă operativă pregătitoare care precede şedinţele Consiliului Local Ploieşti, discutând cu privire la cele două propuneri de salarizări existente.

Exproprieri pe 40 de hectare, pentru modernizarea unor drumuri judeţene din Prahova

Written by Anca Visan  |  Created on Wednesday, 26 July 2017 11:24  |  Category: Administraţie

asfaltari3Consiliul Judeţean Prahova a depus două proiecte pentru atragerea de fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană, vizând modernizarea a patru drumuri judeţene. Pentru derularea acestor proiecte, autorităţile urmează să facă şi exproprieri, pe aproximativ 40 de hectare, consilierii dându-şi acordul, la ultima şedinţă, pentru contractarea unei firme specializate care să se ocupe de aceste proceduri.

Prahova ajută cu 72.000 de euro un spital şi un muzeu din Republica Moldova

Written by Anca Visan  |  Created on Wednesday, 26 July 2017 11:03  |  Category: Administraţie

Consiliul Judeţean Prahova continuă seria proiectelor prin care sprijină unităţi de peste Prut, în cadrul programului naţional "România 100", dedicat celebrării centenarului Marii Uniri în 2018 şi care încurajează asemenea parteneriate. Autorităţile prahovene au aprobat două finanţări, în valoare totală de 72.000 de euro, pentru omologii din două raioane din Republica Moldova.

Parteneriatele între Consiliul Judeţean şi primăriile din Prahova se amână

Written by Anca Visan  |  Created on Wednesday, 26 July 2017 10:45  |  Category: Administraţie

cj 30 iunie 2017Intraţi în a doua jumătate a anului, reprezentanţii Consiliului Judeţean Prahova au decis să amâne din nou parteneriatele cu primăriile, una dintre sursele obişnuite de fonduri la dispoziţia autorităţilor sărace pentru derularea unor proiecte de modernizare. Este însă şi o veste bună pentru primării, conducerea CJ anunţând că vrea să fundamenteze mai bine lista de proiecte finanţabile şi să suplimenteze bugetul total alocat.

Salarii MAJORATE la Consiliul Judeţean Prahova, până la 9.000 de lei pe lună

Written by Anca Visan  |  Created on Tuesday, 25 July 2017 17:25  |  Category: Administraţie

casa alba palatul administrativLegea salarizării unitare a bugetarilor, intrată în vigoare de câteva săptămâni, nu a stabilit grile şi pentru angajaţii din administraţia publică locală, lăsând această decizie la mâna autorităţilor. În Prahova, Consiliul Judeţean a aprobat în şedinţa de astăzi noile niveluri salariale care se vor aplica în cazul instituţiei şi al structurilor subordonate, acestea fiind diferenţiate în funcţie de specificul postului, gradaţii şi vechime şi urmând să plece de la 1.900 de lei în cazul debutanţilor şi să ajungă, în câteva cazuri, până la 9.000 de lei.

Conducerea Primăriei Ploieşti mai speră la finanţări de la Ministerul Dezvoltării

Written by Anca Visan  |  Created on Friday, 21 July 2017 17:07  |  Category: Administraţie

Cu toate că Ploieştiul nu figurează cu niciun proiect în lista aprobată de Ministerul Dezvoltării pentru finanţări, lucru care l-a făcut ăpe primar să cear demiterea unuia dintre cei doi viceprimari, autorităţile locale se arată în continuare încrezătoare că vor primi fonduri guvernamentale nerambursabile. Nu se ştie când şi cum, dar - vorba aia - speranţa moarte ultima. Proiectele în care-şi pun speranţele reprezentanţii Primăriei sunt cele pentru realizarea noului spital municipal de urgenţă şi construirea unui nou pod în zona podului de lemn.