Administraţie

Administraţie

Președintele CJ Prahova, Bogdan Toader a reacționat după ședința extraordinară a Consiliului Local de sâmbătă dimineață, dar și la noile atacuri lansate de primarul municipiului, Adrian Dobre (VEZI DETALII), în contextul în care aleșii locali au adoptat, ieri, trecerea CET Brazi în domeniul public al Ploieștiului (VEZI DETALII).

Read more: Bogdan Toader consideră că trecerea CET Brazi la Ploiești este soluția în problema termiei. Ce...
Administraţie

Primarul Adrian Dobre critică votul dat, sâmbătă, în Consiliul Local Ploiești, și acuză condițiile în care se va face preluarea CET Brazi de către municipalitate.

Read more: Adrian Dobre iese la atac, pe tema condițiilor în care municipalitatea va prelua CET Brazi de la...
Administraţie

Consiliul Local Ploiești a adoptat, sâmbătă, într-o ședință extraordinară din care nu au lipsit atacurile, trecerea CET Brazi din domeniul public al județului în cel al municipiului. Este prima măsură concretă luată după săptămâni în șir în care, la nivelul administrației ploieștene, discuțiile privind asigurarea unui serviciu public pentru zeci de mii de ploieșteni, au avut, aproape în exclusivitate, miză politică.

Read more: Consiliul Local Ploiești a adoptat proiectul privind preluarea CET Brazi // UPDATE - Primele...
Administraţie

Primarul Ploieștiului, Adrian Dobre, a anunțat, vineri după-amiază, că va fi de acord cu preluarea CET Brazi de la Consiliul Județean Prahova, dar numai în anumite condiții.

Read more: Condițiile puse de Adrian Dobre pentru a accepta preluarea CET Brazi de către Ploiești
Administraţie

Consiliul Județean Prahova a adoptat, vineri, în ședință extraordinară, repartizarea către localitățile din județ a sumelor defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pe anul 2019. Repartizarea cotei de 17,5% din impozitul pe venit a dat naștere la dezbateri, proiectul fiind adoptat cu 19 voturi "pentru" și 11 "împotrivă".

Read more: Consiliul Județean a adoptat, vineri, proiectul privind repartizarea sumelor către UAT-uri, pe...
Administraţie

Consiliul Local Ploiești a fost convocat în ședință extraordinară, pentru a dezbate și supune la vot un proiect de hotărâre privind preluarea CET Brazi în domeniul public al Ploieștiului.

Read more: Ședință extraordinară, sâmbătă, la Ploiești. Consiliul Local dezbate preluarea CET Brazi
Administraţie

La solicitarea unor lămuriri din partea autorităților locale și județene, în problema asigurării alimentării cu energie termică a Ploieștiului după expirarea contractului cu actualul operator, Ministerul Dezvoltării a răspuns că administrația locală are competență exclusivă în acest caz. Cu alte cuvinte, nici nu poate fi vorba despre o asociere între municipiul Ploiești și Consiliul Judeţean.

Read more: Consiliul Județean Prahova NU se poate asocia cu Ploieștiul, pentru asigurarea serviciului de...
Administraţie

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Managementul Deşeurilor Prahova urmează să pună în discuţie propunerea de reziliere a contractului de salubritate cu Rosal care vizează ridicarea deşeurilor din 35 de localităţi din judeţ, inclusiv din Ploieşti. Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova şi al ADI, Bogdan Toader, a declarat că se face o analiză cu privire la activitatea operatorului din ultimele şase luni.

Read more: Discuţii pentru rezilierea contractului de ridicare a deşeurilor din 35 de localităţi prahovene
Administraţie

Declarându-se în continuare nemulţumit de activitatea operatorului contractat pentru curăţenia căilor publice, primarul Ploieştiului, Adrian Dobre, a declarat astăzi că a îndeput demersurile pentru rezilierea înţelegerii cu Rosal. Edilul a afirmat că notificarea e la semnat la Regia Autonomă de Servicii Publice şi urmează să fie transmisă către operator, moment din care va mai exista un termen de 30 de zile până la oprirea activităţii, timp în care municipalitatea trebuie să găsească şi o soluţie pentru continuarea acestui serviciu de utilitate.

Read more: Primăria Ploieşti vrea să rezilieze contractul cu Rosal. Notificarea e la semnat, dar nu e clar...
Administraţie

Primarul municipiului Ploieşti invită oamenii la o dezbatere publică privind viitorul sistemului de termoficare, în contextul în care actualul contract expiră pe 1 mai 2019, iar municipalitatea şi Veolia Energie nu au ajuns la un acord în privinţa unei eventuale prelungiri. Partea proastă este că nu prea mai există nici alte variante, lucru recunoscut astăzi de Adrian Dobre, care reclamă că aleşii municipali de la PSD şi ALDE, care luni se opuseseră discutării în Consiliul Local a unui proiect privind crearea unei asociaţii alături de Consiliul Judeţean, i-au limitat opţiunile, deşi tot ei îl împuterniciseră să găsească soluţii.

Read more: Dezbatere publică pe tema termoficării Ploieştiului, anunţată de primarul Dobre
Administraţie

Autoritățile județene caută soluții care să reducă deficitul de medici cu care se confruntă unitățile medicale. Pentru Spitalului Județean de Urgență, aflat în administrarea Consiliului Județean Prahova, președintele CJ speră să atragă  specialiști prin punerea la dispoziția medicilor a unor locuințe de serviciu.

Read more: Locuințe noi construite, lângă Ploiești, pentru medicii de la Spitalul Județean