Administraţie

Administraţie

Dezbaterea şi confuziile privind existenţa sau inexistenţa zonei metropolitane Ploieşti urmează să fie lămurite marţi, când Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă e convocat pentru a stabili componenţa acestei zone, în interiorul căreia oamenii se pot deplasa fără restricţiile aferente stării de alertă. Asta confirmă, implicit, că zona metropolitană Ploieşti nu există în sensul juridic, însă autorităţile vor permite ca mai multe localităţi să fie asimilate ca făcând parte din ea, strict în contextul stării de alertă, astfel încât oamenii să nu rişte amenzi de pomană.

Read more: CJSU e convocat marţi pentru a stabili componenţa zonei metropolitane Ploieşti
Administraţie

Relaxarea restricţiilor, odată cu trecerea de la starea de urgenţă la starea de alertă, a adus aglomeraţie foarte mare în mijloacele de transport în comun din Ploieşti. Ce distanţare socială? La orele de vârf, călătorii s-au îngrămădit unii-ntr-alţii! Bine, a contat şi faptul că municipalitatea a decis să întâmpine momentul cu un program redus, aferent vacanţei de vară, pentru mijloacele de transport în comun ale TCE!

Read more: Aglomeraţie mare în autobuzele şi tramvaiele TCE Ploieşti. Angajaţii cer măsuri de protecţie...
Administraţie

Autorităţile ploieştene anunţă că licitaţia ţinută de Ministerul Dezvoltării pentru achiziţia de troleibuze din fonduri europene e aproape gata, iar în aproximativ două săptămâni, dacă nu aoar contestaţii, ar putea fi semnat contractul în baza căruia la Ploieşti vor ajunge 20 de vehicule. Separat, din fonduri proprii, municipalitatea vrea să mai cumpere în acest an 12 autobuze diesel Euro 6 noi, în completarea celor 10 aduse în 2018 şi 8 aduse anul trecut.

Read more: Primăria anunţă că e aproape să aducă 20 de troleibuze şi 12 autobuze noi în Ploieşti
Administraţie

Primarul municipiului Ploieşti, Adrian Dobre, a anunţat că de astăzi se redeschid parcurile din municipiu, care fuseseră închise pe timpul stării de urgenţă prin decizie a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă. Edilul a anunţat, într-o postare pe Facebook, că municipalitatea continuă achiziţiile pentru materiale de dezinfecţie şi măşti de protecţie în şcoli, că transportul public va funcţiona pentru moment după programul de vacanţă şi că accesul în cimitire este liber şi ar fi trebuit să fie liber şi până acum, contrar unor anunţuri din partea SGU sau interpretări care au mai existat în ultimele două luni.

Read more: Anunţul primarului: Se redeschid parcurile din Ploieşti. Se redeschid şi cimitirele care oficial...
Administraţie

După mai mulţi ani în care fusese la un minim istoric, pe a 1,2-1,3 milioane de lei pe an, bugetul pentru lucrări de reparaţii în unităţile de învăţământ urcase în 2020 la puţin oeste 2,9 milioane, culmea, tocmai după nişte neînţelegeri între consilieri în momentul dezbaterilor, însă acum ar urma să scadă. Pe ordinea de zi a unei şedinţe a Consiliului Local Ploieşti programată astăzi figurează un proiect de reducere cu 419.000 de lei, adică 14%, a acestei alocări bugetare.

Read more: Autorităţile ploieştene urmează să taie 14% din bugetul pentru reparaţii în unităţile de învăţământ
Administraţie

Primăria Ploieşti a anunţat, miercuri, reluarea lucrărilor la sistemul de semaforizare din municipiu, suspendate în ultimele luni, şi îşi cere scuze pentru disconfortul generat participanţilor la trafic. Disconfort care va fi şi mai accentuat pe măsură ce lumea va începe să iasă din izolare şi să reia drumul cu maşina spre serviciu. Lucrările de acum vin în urma unor săpături făcute la finalul iernii şi vizează refacerea carosabilului şi trotuarelor.

Read more: Haos în mai multe intersecţii din Ploieşti. Primăria a reluat lucrările la semaforizare
Administraţie

După restricţiile de acces anunţate la începutul pandemiei, Consiliul Judeţean Prahova a înăsprit din nou regulile la intrarea în Palatul Administrativ, clădire deţinută de instituţia publică. Astfel, toţi angajaţii şi vizitatorii care doresc să intre în imobil trebuie să treacă printr-o verificare a temperaturii, făcută de paznicii de la Direcţia de Pază a CJ Prahova.

Read more: Nu intri dacă ai febră! Paznicii din Palatul Administrativ le iau temperatura tuturor angajaţilor...
Administraţie

Într-o perioadă în care, dacă n-am fi avut pandemie, am fi avut campanie pentru alegeri locale, Primăria Ploieşti şi-a amintit de chioşcurile care "încarcă" de pomană domeniul public şi, coincidenţă sau nu, a demarat o acţiune de ridicare. Într-un mesaj publicat miercuri de primar pe contul personal de Facebook, Adrian Dobre anunţă că vor fi ridicate "chioşcurile amplasate ilegal".

Read more: Primăria Ploieşti a început ridicarea chioşcurilor abandonate pe domeniul public
Administraţie

Conf. univ. dr. Mihai Apostolache a prezentat mai multe elemente pe care, în opinia sa, Avocatul Poporului ar fi putut și ar fi trebuit să le invoce în momentul în care a invocat excepția de neconstituționalitate cu privire la prevederile Ordonanței de Urgență nr. 57/2019 privind Codul Administrativ.

Read more: Conf. univ. dr. Mihai Apostolache, după respingerea excepției de neconstituționalitate asupra OUG...
Administraţie

După ce Cristina Herţia a părăsit recent postul de arhitect şef al Ploieştiului, conducerea Primăriei a numit o altă persoană pe această funcţie. Potrivit surselor noastre din cadrul instituţiei, noul arhitect şef este Veronica Raduna, soţia unuia dintre preoţii de la biserica din zona Cioceanu, absolventă al Institutului de Arhitectură "Ion Mincu" Bucureşti în 1998 şi până de curând angajată la Mizil.

Read more: Surse: Ploieştiul are un nou arhitect şef, adus prin transfer în locul lăsat de Cristina Herţia
Joomla SEF URLs by Artio