Administraţie

Administraţie

În cea mai recentă ediţie a zarului lunar pe care îl editează şi distribuie în Prahova, conducerea Consiliului Judeţean a publicat mai multe schiţe grafice din care reiese cum se presupune că va arăta, în viitorul apropiat, Maternitatea Ploieşti. Spitalul de Obstetrică Ginocologie Ploieşti, pe numele său oficial, e inclus într-un proiect amplu, care propune inclusiv extinderea actualei clădiri şi îmbunătăţirea dotărilor medicale.

Read more: Cum ar trebui să arate Maternitatea Ploieşti în urma proiectului european propus de Consiliul...
Administraţie

Având în vedere temperaturile exterioare foarte scăzute şi riscul mare de formare a poleiului, conducerea Consiliului Judeţean Prahova a comandat intervenţii de urgenţă pe toate drumurile judeţene, în baza contractelor pentru deszăpezire.

Read more: Intervenţii pentru combaterea poleiului pe drumurile judeţene. Vezi şoselele unde sunt cele mai...
Administraţie

Magistrații Tribunalului Prahova au admis cererea de anulare a hotărârilor de Consiliu Local prin care Gheorghe Stănescu, viceprimarul cu atribuții de primar de la Gura Vitioarei, fusese schimbat din funcție. Instanța a anulat, luni, mai multe hotărâri de Consiliu Local și a dispus reîncadrarea lui Gheorghe Stănescu în funcție.

gura vitioarei solutieHaosul administrativ din Primăria Gura Vitioarei are o finalitate în instanță. Judecătorii au decis luni 5 noiembrie 2018, suspendarea hotărârii de consiliu local din luna septembrie, prin care viceprimarul Gheorghe Stănescu (Foto) fusese înlocuit din funcție în urma formării unei ciudate coaliții ad-hoc între PNL și PSD în timpul ședinței CL Gura Vitioarei care a produs înlocuirea acestuia. Citește și: EXCLUSIV. Secretara comunei Gura Vitioarei spune că viceprimarul a fost schimbat că „nu are carte”. „Spuneți prostii și minciuni, nu există dosare penale pe numele meu”. IATĂ DOSARELE

Administraţie

TCE Ploieşti a pus în circulaţie, începând din această lună, cele 10 autobuze noi achiziţionate recent de administraţia locală. Mijloacele de transport, având motorizare diesel Euro VI, sunt primele dintr-un total de 50 care urmează să ajungă la Ploieşti în următoarele 24 de luni.

Read more: Noile autobuze diesel din Ploieşti au fost puse în circulaţie de TCE
Administraţie

Primăria Ploieşti pune în practică, zilele acestea, un proiect pe care îl pregăteşte de vreo trei ani, vizând modernizarea sistemului de semaforizare. Autorităţile au finalizat recent licitaţia pentru "upgrade" al sistemului de semaforizare, care vizează 18 puncte din municipiu, majoritatea în zone cu trafic rutier dar şi pietonal foarte intens.

Read more: Lucrări de modernizare la semafoare, în 18 zone din Ploieşti
Administraţie

Cu puţin timp înainte de Ziua Naţională a României, Primăria Ploieşti şi Ordinul Arhitecţilor marchează momentul centenarului Marii Uniri cu un panou inedit, cu litere volumetrice, amplasat în centrul municipiului, în faţa fostei clădiri Petrom care a fost transformată în sediu al administraţiei locale. Noul totem, panou volumetric, firmă luminoasă sau cum mai vreţi să-i ziceţi, e prezentat de cei care l-au conceput drept un "obiectiv important" care să contribuie la identitatea vizuală a localităţii. Cârcotaşii, în schimb, observă că acesta a apărut pe domeniul public fără consultarea comisiei de specialitate care se ocupă de amenajarea teritoriului.

Read more: O nouă identitate vizuală pentru Ploieşti. Panou cu litere volumetrice, amplasat în faţa Primăriei
Administraţie

Consiliul Judeţean pregăteşte o surpriză pentru prahoveni, de 1 Decembrie. Anul acesta, pe lângă tradiţionalele discursuri, depuneri de flori şi parada militară, Ziua Naţională va fi marcată şi cu un săpectacol de lumini, care va fi proiectat pe faţada Palatului Administrativ cu ajutorul unui aparat modern achiziţionat recent.

Read more: Proiecţii video, de 1 Decembrie, pe faţada Palatului Administrativ din Ploieşti
Administraţie

Mutarea Primăriei Ploieşti, cu aproape toate structurile subordonate, într-o nouă clădire lasă libere fostele sedii ale unor direcţii, răspândite prin mai multe clădiri din centrul municipiului. Birourile folosite până zilele acestea de Direcţia de Urbanism, spre exemplu, au şi primit o nouă destinaţie.

Read more: Vezi cine se va muta în sediul care va fi lăsat liber de Direcţia de Urbanism din Ploieşti!
Administraţie

Cum iarna nu-i ca vara, iar autorităţile încearcă să nu mai fie prinse nepregătite şi anul acesta, conducerea Primăriei Ploieşti le-a cerut firmelor care se ocupă de lucrări la carosabil să astupe de urgenţă gropile sau şanţurile create. Primarul Adrian Dobre a afirmat că autorităţile speră să mai finalizeze, pe ultima sută de metri, asfaltările pe mai multe străzi, însă recunoaşte că sunt şanse ca unele şosele să rămână "ciuruite" şi peste iarnă.

Read more: La Ploieşti, Primăria le-a cerut drumarilor să astupe şanţurile cu pietriş înainte de venirea...