Administraţie

Administraţie

Confruntate cu reale probleme financiare, pe fondul scăderii veniturilor la buget şi creşterii mai multor cheltuieli, în frunte cu acelea de personal, autorităţile ploieştene au fost nevoite, în 2019, să facă tăieri semnificative. Argumentând că la bugetul de salarii nu-i lasă legea să umble, reprezentanţii administraţiei locale au redus alocările pentru spectacole în aer liber, curăţenie, întreţinerea spaţiilor verzi, transportul public şi asfaltări. Astfel, la acest ultim capitol, bugetul rămas pentru reparaţii curente este de aproape cinci ori mai mic în acest an decât în alţi ani.

Read more: Buget minuscul pentru astuparea gropilor din Ploieşti. Primăria rămâne fără bani de asfaltări
Administraţie

Prea săracă pentru spectacole în aer liber! Primăria Ploieşti riscă să nu mai organizeze în 2019 zilele oraşului, festivalul medieval sau evenimente dedicate zilei de 1 Iunie ori Sărbătorilor de Iarnă. Decizia a fost luată astăzi de Consiliul Local, în timpul dezbaterilor pe buget, în urma cărora fondurile pentru spectacole au fost reduse substanţial.

Read more: Primăria renunţă la spectacole! Nu mai sunt bani pentru Zilele Ploieştiului, târg domnesc sau...
Administraţie

UPDATE: Lucian Rădulescu: “Este o situație pe care nu vreau să o comentez, sunt convins că se va face dreptate și legea își va spune cuvântul. CSM nu are absolut nicio legătură cu asta și nici nu doresc ca numele clubului să fie implicat în jocuri făcute de alții”

Caz bizar la Clubul Sportiv Municipal Ploieşti. Această structură din subordinea administraţiei locale este obligată, conform unei sentinţe a Judecătoriei Ploieşti, să plătească din surse proprii o datorie făcută de unul dintre salariaţi, pe motiv că a refuzat să instituie o poprire. Persoana în cauză este directorul adjunct, Lucian Rădulescu, iar suma este una astronomică raportată la bugetul anual al clubului. Sentinţa, totuşi, nu este definitivă.

Read more: CSM Ploieşti, obligat să achite datoria făcută de directorul adjunct, pe motiv că nu i-a pus...
Administraţie

Consiliul Local Ploieşti a aprobat, astăzi, bugetul local pe 2019 şi bugetele structurilor subordonate, iar lucrurile nu arată deloc bine, administraţia locală preconizând cheltuieli de aproape 360 de milioane de lei în acest an, din care doar 10 milioane pentru investiţii. Sume foarte mari merg pentru salarii şi vouchere, dar şi pentru asistenţa socială, recent intrată, conform unei decizii a guvernanţilor, în sarcina exclusivă a autorităţilor locale.

Read more: Primăria Ploieşti are buget, dar cam degeaba. Grosul se duce pe salarii şi prestaţii sociale
Administraţie

Primăria Sinaia a semnat în această săptămână două contracte de finanţare, în valoare de 9 milioane de euro, pentru proiecte europene care vizează înnoirea parcului auto, dar şi construirea unei noi parcări, pe terenul cu diferenţă de nivel situat pe marginea DN 1, vizavi de gara din localitate. Cele două contracte semnate acum se alătură altor două care obţinuseră deja finanţare de la UE în 2019 şi duc valoarea totală a obiectivelor de investiţii la nu mai puţin de 13,2 milioane de euro, iar autorităţile anunţă că mai au în pregătire alte şase proiecte.

Read more: Finanţare europeană pentru autobuze hibrid noi şi o parcare pe şase niveluri, la Sinaia
Administraţie

Primarul stațiunii Sinaia, Vlad Oprea, și Liviu Mușat, directorul ADR Sud Muntenia, au semnat două contracte de finanțare pentru proiecte din fonduri europene care vor fi derulate în stațiune. Investițiile vizează construirea unei parcări etajate și achiziții pentru transportul în comun.

Read more: Sinaia a semnat contracte de finanțare pentru două proiecte din fonduri europene, în valoare de...
Administraţie

Președintele CJ Prahova, Bogdan Toader, a reconfirmat faptul că o sumă considerabilă va fi asigurată anual, din bugetul județului, pentru subvenționarea prețului gigacaloriei plătit de ploieșteni.

Read more: Bogdan Toader, președintele CJ Prahova: "Vom asigura, anual, zece milioane de lei, pentru...
Administraţie

Conducerea Veolia Energie Prahova a transmis o informare în care explică termenii în care s-a făcut prelungirea, cu trei ani, a contractului operatorului de termoficare din Ploiești (VEZI DETALII).

Read more: Ce spun reprezentanții Veolia Energie Prahova referitor la prelungirea contractului de termoficare...
Administraţie

Reunit joi, Consiliul Local Ploieşti a decis amânarea dicuţiei privind bugetele pe 2019 ale Primăriei şi structurilor subordonate, reclamând că aceste documente au suferit modificări inclusiv noaptea trecută şi că versiunile finale le-au fost prezentate abia în minutele dinaintea şedinţei. Consecinţele acestei amânări fac ca, până la o aprobare oficială, administraţia ploieşteană să funclioneze în continuare la cote de avarie, pe o formulă raportată la cheltuielile anului anterior şi fără posibilitatea iniţierii de investiţii noi. Oricum, şi dacă era aprobat, bugetul pe 2019, unul extrem de sărac, n-ar fi garantat proiecte de dezvoltare.

Read more: Ploieştiul rămâne fără buget pe 2019. Consilierii reproşează că documentele au fost modificate...