Administraţie

Administraţie

Amenajat de curând pe tronsonul din DN 1 care deserveşte Centura de Vest a municipiului Ploieşti, sensul giratoriu din nordul oraşului, din dreptul Brico Depot, a generat mari probleme de trafic în această săptămână. Încercând să-şi explice ce s-a întâmplat şi să găsească soluţii pentru evitarea unor noi ambuteiaje, autorităţile din Prahova propun lărgirea carosabilului şi amenajarea unei benzi suplimentare de circulaţie, dedicate maşinilor care circulă pe DN 1 pe sensul Sinaia - Bucureşti.

Read more: Consiliul Judeţean Prahova cere lărgirea giratoriului amenajat recent pe Centura de Vest a...
Administraţie

Acuzat de operatorul de salubritate din Ploieşti că face presiuni pentru amendarea societăţii şi pentru "scoaterea" din municipiu, primarul Adrian Dobre a răspuns, vineri, printr-un comunicat de presă, anunţând că va continua demersurile pentru sancţionarea Rosal şi pentru obţinerea unui serviciu de calitate.

Read more: Primarul Ploieştiului răspunde acuzaţiilor Rosal: "Municipalitatea și ploieștenii sunt cu plățile...
Administraţie

Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a anunțat că municipiul Ploiești este la un pas de a pierde o finanțare importantă acordată reședințelor de județ, prin Administrația Fondului pentru Mediu, pentru stații de alimentare destinate autoturismelor electrice.

Read more: Ploieștiul ar putea pierde încă o finanțare, de peste 2,6 milioane de lei, de la Ministerul Mediului
Administraţie

Scandalul generat de subiectul deșeurilor din Ploiești continuă cu acuze lansate public între primarul municipiului Ploiești și compania Rosal. După ce a fost acuzat în repetate rânduri că nu își desfășoară responsabil activitatea, mergându-se până la amenințări cu rezilierea contractului, operatorul Rosal reacționează printr-un punct de vedere oficial, în care îl acuză pe edilul municipiului Ploiești, Adrian Dobre, de dezinformare. Iată comunicatul oficial trimis de Rosal:

Criza gunoiului nu poate fi rezolvată prin dezinformări, mistificări ale realității și inducerea în eroare a ploieștenilor

Read more: Rosal, comunicat oficial: „Principalul vinovat de starea în care se află Ploieștiul este chiar...
Administraţie

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins, prin hotărâre definitivă, recursul formulat de primarul comunei Filipeștii de Pădure, Costel Morărescu, în procesul cu Agenția Națională de Integritate. Edilul a fost găsit în incompatibilitate.

Read more: APH EXCLUSIV | Comuna Filipeștii de Pădure a rămas fără primar și viceprimar. Costel Morărescu a...
Administraţie

O situaţie întocmită de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă arată că imobilele de la 12 unităţi de învăţământ din municipiul Ploieşti nu deţin autorizaţii ISU. Îngrijorător este că în jumătate dintre cazuri Primăria nici măcar nu a depus documentaţia, iar în celelalte fie aceasta a fost depusă şi respinsă, fie unităţile respective au putut funcţiona pe baza unor avize, emise în 2018 sau chiar 2017, până la remedierea problemelor. Remediere care nu se ştie când va veni, în condiţiile în care, în acest an, municipalitatea are un buget extrem de mic pentru reparaţii în şcoli, grădiniţe şi licee.

Read more: 12 şcoli, grădiniţe şi licee din Ploieşti nu au autorizaţie de la ISU
Administraţie

Această vară ar putea să aducă o majorare a mai multor tarife la servicii de utilitate publică din Ploieşti, unele dintre ele suportate din bugetul local, altele plătite direct de populaţie. Cea mai temută este creşterea preţului la gigacalorie, anunţată pentru luna iulie şi aflată în aşteptarea unui aviz de la ANRSC.

Read more: Noi creşteri de tarife la serviciile publice din Ploieşti. Se apropie majorarea pentru apă caldă...
Administraţie

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Parteneriat pentru Managementul Deşeurilor Prahova s-a reunit astăzi, pentru discuţii vizând rezilierea contractului cu firma Rosal, care deserveşte 36 de localităţi din judeţ. La şedinţă au luat parte şi reprezentanţii operatorului, care au argumentat că problemele apărute pornesc de la caietul de sarcini al licitaţiei, în care era trecută o populaţie mult mai mare decât cea reală, bazată pe nişte date demografice învechite, la care s-au adăugat diverse taxe şi creşteri de cheltuieli apărute după începerea activităţii. Operatorul contestă notificarea de reziliere şi e posibil să se ajungă la mai multe litigii, inclusiv pentru recuperarea de la autorităţile locale a banilor pentru persoanele care nu au încheiat contracte pentru ridicarea gunoaielor.

Read more: Rosal contestă rezilierea contractului de salubritate şi cere renegocierea lui, "pe date reale"
Administraţie

Primarul Ploieștiului, Adrian Dobre, a publicat marți, pe pagina sa de Facebook, o reacție la articolul APH referitor la un incident iscat în timpul unui control tematic legat de modul în care se colectează gunoiul în municipiu (VEZI DETALII).

Read more: Prima reacție a primarului Adrian Dobre, după incidentul dezvăluit de APH: "L-am «ajutat» pe...
Administraţie

De la 1 iulie, românii sunt obligați să colecteze selectiv deșeurile, pe patru fracții, în timp ce firmele de salubritate şi primăriile trebuie să asigure condiţii optime pentru acest lucru. Amenzile ajung până la 2.000 de lei pentru persoanele fizice și până la 40.000 de lei pentru persoanele juridice.

Read more: Colectarea selectivă a gunoaielor a devenit OBLIGATORIE. Amenzile pot ajunge până la 2.000 de lei
Administraţie

Viceprimarul municipiului Ploieşti, Cristian Ganea, îl acuză pe primarul Dobre că i-a permis unui subordonat să plece din funcţie, în acte cel puţin, şi să revină la câteva zile, Ganea susţinând că "manevra" a fost făcută doar pentru ca respectivul să încaseze banii pentru zilele de concediu neefectuate. Este vorba despre Eugen Prună, consilier personal al lui Adrian Dobre, iar viceprimarul reclamă că Dobre aplică o dublă măsură, permiţându-i colaboratorului său să primească de la bugetul local peste 10.000 de lei, în timp ce restul angajaţilor sunt obligaţi fie să îşi ia concediile integral, fie să ia recuperări.

Read more: Primarul Ploieştiului, acuzat că i-a permis consilierului personal să demisioneze ca să încaseze...
Joomla SEF URLs by Artio