Administraţie

Administraţie

Consiliul Judeţean Prahova a primit, la rectificarea bugetului de stat, aproape 8,7 milioane de lei de la Guvern. Cea mai mare parte vine cu o destinaţie precisă, pentru programul de hrană în unităţile de învăţământ, fostul "Lapte şi Corn". Rămân 1,9 milioane de lei, care au fost repartizate, în această săptămână, către Maternitatea Ploieşti, DGASPC Prahova, Muzeul Judeţean de Artă, Clubul Sportiv Activ şi Direcţia de Plante şi Drumuri Judeţene a CJ.

Read more: Consiliul Judeţean Prahova a repartizat banii primiţi de la Guvern pe marcaje rutiere, plata de...
Administraţie

Câteva școli și grădinițe din Prahova se regăsesc constant, de multă vreme, pe lista unităților de învățământ care nu pot obține autorizația sanitară de funcționară. În cele mai multe cazuri, motivele erau lipsa unor grupuri sanitare corespunzătoare, lipsa alimentării cu apă potabilă sau spațiile subdimensionate. În acest septembrie, situația pare să se schimbe în câteva localități din județ.

Read more: Lucrări în mai multe școli și grădinițe din Prahova. Unitățile ar putea obține, în sfârșit,...
Administraţie

Tarifele TCE ar putea crește din nou, în următoarea perioadă. Un proiect care va fi dezbătut și votat, în ședința de joi, de Consiliul Local Ploiești, prevede o majorare de 33% pentru legitimațiile de călătorie nenominale valabile o zi, pe toate traseele. Este a doua scumpire aplicată acestora, în mai puțin de un an, după cea intrată în vigoare la 1 octombrie 2018.

Read more: A doua scumpire a legitimațiilor TCE, în mai puțin de un an. Prețul se DUBLEAZĂ față de august 2018
Administraţie

Cu un buget sărac în 2019, marcat de majorarea cheltuielilor şi scăderea veniturilor, Primăria Ploieşti a primit şi o veste bună, fiind anunţată că va putea să ia încă 20 de milioane de lei de la bancă, dintr-un credit aprobat acum trei ani. Autorităţile pregătesc noua listă de investiţii, anunţând că aceşti bani ar putea fi folosiţi pentru începerea lucrărilor de asfaltare în Mitică Apostol, modernizarea sistemului de semaforizare şi prelungirea străzii Laboratorului.

Read more: Investiţii suplimentare de 20 de milioane de lei în Ploieşti, în 2019
Administraţie

Autorităţile ploieştene se pregătesc să semneze un nou contract subsecvent pentru dezinsecţie, deratizare şi dezinfecţie, după ce precedenta înţelegere s-a încheiat zilele trecute. Noul acord, ca şi cel anterior, va avea o periodă de valabilitate de o lună, timp în care administraţia locală are în plan să comende nu mai puţin de cinci treceri pe domeniul public pentru combaterea insectelor, plus intervenţii pentru dezinfecţie şi deratizare în unităţile de învăţământ.

Read more: Un nou contract pentru dezinsecţie şi deratizare în Ploieşti. Primăria anunţă 5 treceri pe...
Administraţie

Consiliul de Administrație al Spitalului Județean Ploiești a anunțat că va organiza, pentru a treia oară, selecția în vederea ocupării postului de manager la nivelul celei mai mari unități sanitare din Prahova. Primul concurs a rămas nefinalizat, deoarece niciun candidat nu și-a depus dosarul de înscriere, iar al doilea a fost oprit din cauza unui membru al comisiei, care a anunțat că nu se poate prezenta la una din probe.

Read more: Al treilea concurs pentru funcția de manager, la Spitalul Județean. Cine au fost singurii...
Administraţie

Conducerea CJ Prahova se declară nemulțumită de modul în care au fost îndepliniți indicatorii de management, la Maternitatea Ploiești, și ia în calcul desființarea spitalului, respectiv transformarea acestuia în secție a Județeanului, cea mai mare unitate sanitară din județul Prahova.

Read more: Maternitatea Ploiești, transformată în secție a Județeanului. Ce se va întâmpla cu angajații și...
Administraţie

Confruntată cu mari probleme financiare, cu un buget anual în care au scăzut sursele de venit şi au crescut cheltuielile, Primăria Ploieşti încearcă să refinanţeze două dintre cele patru împrumuturi bancare la care plăteşte rate, în speranţa că va mai reduce astfel din valoarea sumelor pe care le are de plătit în următoarea perioadă.

Read more: Primăria Ploieşti vrea să refinanţeze două credite, din care mai are de achitat 137 de milioane de...
Administraţie

Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Ploieşti e inclus, alături de mai multe maternităţi din ţară, într-un amplu program de modernizare, derulat de Ministerul Sănătăţii, cu fonduri externe. După îmbunătăţirea condiţiilor din saloane, proiectul a ajuns acum la faza dotărilor, la unitatea medicală din Ploieşti ajungând mai multe paturi speciale pentru gravide.

Read more: Dotări noi la Maternitatea Ploieşti, în continuarea unui amplu program de modernizare
Administraţie

Primarul Ploieştiului, Adrian Dobre, a solicitat miercuri, în şedinţa Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Managementul Deşeurilor Prahova, ieşirea municipiului din zona deservită în prezent de Rosal. Edilul solicită ca Ploieştiul să fie inclus într-o zonă de sine stătătoare, reclamând că, aşa cum e făcută împărţirea în prezent, autorităţile municipale au un singur vot din 36, deşi reprezintă mai bine de două treimi din populaţia respectivului sector.

Read more: Primarul Ploieştiului a cerut, în şedinţa de azi a ADI, ieşirea din sectorul 2-6 deservit de Rosal
Administraţie

Confruntată cu grave probleme financiare în 2019, după creşterea cheltuielilor şi scăderea veniturilor, Primăria Ploieşti caută soluţii de redresare economică şi ia în calcul, potrivit unor surse din administraţia locală, inclusiv scăderea numărului de angajaţi din aparatul propriu sau structurile subordonate. Conform unui document intern, toţi directorii din administraţia ploieşteană au primit marţi sarcina să vină cu propuneri, până miercuri, pentru scăderea cheltuielilor salariale.

Read more: Surse: Reduceri de salarii sau restructurări la Primăria Ploieşti, pentru economii la buget
Joomla SEF URLs by Artio