Administraţie

Administraţie

Angajaţii de la Regia Autonomă de Servicii Publice Ploieşti au oprit, joi, activitatea, deranjaţi că primele de Paşte au fost diminuate, la doar o zi după ce le fusese stabilită valoarea. Directorul RASP le dă dreptate, argumentând că oricum aceştia au salariile mult mai mici decât alţi funcţionari din administraţia locală.

Read more: Protest spontan la Regia Autonomă de Servicii Publice Ploieşti. Angajaţii cer demisia CA-ului
Administraţie

Primăria Ploieşti organizează o dezbatere publică privind bugetul pe 2019 al instituţiei. Consultarea este programată marţi, 23 aprilie, de la ora 18.00, la Teatrul "Toma Caragiu", iar ploieştenii sunt invitaţi să ia parte, pentru a afla planurile autorităţilor locale şi pentru a veni cu sugestii.

Read more: Bugetul Ploieştiului, pus în dezbatere. Consultarea publică e programată marţi
Administraţie

În timp ce mulţi primari reclamau diminuarea fondurilor primite de autorităţile locale în acest an, consiliile judeţene par vizibil mai puţin afectate. În Prahova, Consiliul Judeţean estimează că va înregistra în acest an venituri de peste 380 de milioane de lei, însă instituţia mai are la dispoziţie şi un excedent consistent rămas din 2018, ceea ce duce bugetul total la peste 502 milioane de lei, echivalentul a aproximativ 105 milioane de euro.

Read more: Consiliul Judeţean Prahova estimează un buget de cheltuieli de peste 100 de milioane de euro în 2019
Administraţie

Primarul municipiului Ploieşti, Adrian Dobre, a efectuat marţi o verificare în centru, inspectând lucrările de refacere a pavajului din zona pietonală, dar şi starea pavajului din parcul situat în vecinătatea Casei de Cultură a Sindicatelor.

Read more: Primarul Ploieştiului a făcut verificări cu bolobocul în mână la pavajul din zona centrală,...
Administraţie

Ploieştiul urmează să fie inclus într-un proiect al Ministerului Educaţiei pentru construirea de grădiniţe noi. În baza acestui proiect-tip, în nordul municipiului urmează să apară o grădiniţă nouă, relativ mică, pentru două grupe de preşcolari. Aceasta va fi construită cu fonduri asigurate în cea mai mare parte de Guvern, urmând ca autorităţile locale să plătească doar 2% din suma totală, asta, desigur, în eventualitatea în care vor găsi fonduri, în contextul în care propunerea pentru bugetul pe 2019 al Ploieştiului nu cuprinde momentan suma necesară.

Read more: O nouă grădiniţă urmează să apară în nordul Ploieştiului, printr-un proiect al Ministerului...
Administraţie

Criticată vehement de mulţi ploieşteni şi contestată la Prefectură, hotărârea adoptată în februarie de Consiliul Local Ploieşti privind scumpirea locurilor din parcările cu plată a fost revocată. Decizia a fost luată tot de forul legislativ ploieştean, noua hotărâre, de revocare a celei vechi, fiind fundamentată de conducerea SGU, cea care redactase raportul de specialitate şi în momentul scumpirii.

Read more: 3, 2, 1 şi! Autorităţile ploieştene au anunlat scumpirea parcărilor cu plată, dar nu renunţă...
Administraţie

Consiliul Județean Prahova va lua act, în ședința ordinară din 19 aprilie, de încetarea de drept, ca urmare a stabilirii stării de incompatibilitate, a mandatului de consilier județean al lui Ion Ionică și declararea vacantării locului de consilier județean respectiv, potrivit unui proiect de hotărâre publicat pe site-ul oficial al instituției.

Read more: Un consilier județean își pierde mandatul, după ce a fost găsit incompatibil de ANI
Administraţie

Într-un comunicat publicat, vineri după-amiază, pe site-ul instituției, Primăria Ploiești a anunțat că municipalitatea, Consiliul Județean Prahova și Veolia Energie Prahova au ajuns la un consens privind prelungirea cu trei ani a contractului cu actualul operator de termoficare. Acest lucru ar putea însemna încheierea crizei termiei, în condițiile în care, de la 1 mai, ploieștenii riscau să rămână fără apă caldă și agent termic.

Read more: Consens privind prelungirea contractului de termoficare, a anunțat Primăria Ploiești
Administraţie

Autoritățile anunță intervenții pe DN 1, urmând să modifice configurația a două dintre intersecțiile de lângă Ploiești considerate "puncte negre", din cauza faptului că aici se petrec frecvent accidente rutiere grave.

Read more: Modificări importante în două dintre cele mai periculoase intersecții de pe DN 1, din zona Ploiești