Administraţie

Administraţie

Primăria Ploieşti a organizat marţi seară o consultare publică pentru prezentarea proiectului de buget pe 2020. În absenţa primarului, care nu s-a întors la timp de la Bucureşti, administratorul public al municipiului, Teodora Marin, a făcut o prezentare mai degrabă mecanică, lecturând cifrele din proiecţia pe acest an şi din execuţia pe 2019, fără să vorbească prea mult despre viziunea municipalităţii sau despre vreo strategie pentru creşterea veniturilor pe termen mediu şi lung. Nici prea mulţi ploieşteni n-au ajuns la dezbatere, semn că probabil invitaţia Primăriei n-a ajuns la lume sau - de ce nu? - că activul de partid n-a fost mobilizat la timp. Nici puţinii politicieni prezenţi n-au avut mai mult chef de vorbă, reprezentanţii PSD grădindu-se să încheie cât mai rapid discuţiile, ca să poată reproşa mai repede absenţa lui Adrian Dobre.

Read more: Bugetul Ploieştiului, dezbătut în absenţa primarului. PSD cere reprogramarea consultării publice
Administraţie

Autoritățile locale din Drajna și reprezentanții ADR Sud Muntenia au semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Extindere Ambulatoriu din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie comuna Drajna, județul Prahova”.

Read more: Finanțare europeană pentru extinderea ambulatoriului, la Spitalul de Pneumotiziologie Drajna....
Administraţie

Primarul Ploieştiului cere demiterea directorului de la SGU şi refacerea marcajelor rutiere efectuate recent pe Bulevardul Independenţei, avertizând că nu va permite decontarea de la bugetul local pentru liniile strâmbe trasate de societate. În replică, viceprimarul social-democrat ia apărarea conducerii, argumentând că, fără sprijin prea mare de la buget, a făcut minuni ca să ţină SGU pe linia de plutire.

Read more: La SGU Ploieşti, linia dreaptă e strâmbă. Scandal în administraţie pe tema marcajelor rutiere
Administraţie

Lângă Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti urmează să apară o nouă parcare, pentru aparţinători şi cadre medicale, amenajată în partea laterală a clădirii, în contextul în care în partea din faţă se lucrează la extinderea Unităţii de Primiri Urgenţe. Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Toader, a făcut astăzi o vizită pe şantier.

Read more: Inspecţie la Spitalul Judeţean din Ploieşti, pe şantierul pentru o nouă parcare
Administraţie

Cu mai multe proiecte de investiţii din Ploieşti blocate din cauza faptului că Primăria n-a reuşit să găsească diriginte de şantier, autorităţile le cer funcţionarilor care se ocupă de achiziţii să grăbească ritmul. După ce "Actualitatea" a scris, săptămâna trecută, despre acest blocaj, care afectează centrul de radioterapie oncologică şi alte câteva obiective, viceprimarul Cristian Ganea i-a certat pe subalterni în şedinţa Consiliului Local, amintindu-le că se aşteaptă de un an lansarea unei licitaţii şi că nu există scuze pentru această întârziere.

Read more: Viceprimarul Ploieştiului cere urgentarea achiziţiei pentru dirigenţie de şantier, care ţine pe...
Administraţie

Autoritățile din Azuga și reprezentanții ADR Sud Muntenia au semnat, zilele trecute, contractul de finanțare pentru proiectul „Îmbunătățirea calității vieții populației în oraș Azuga, județ Prahova – lot 1”. Acesta asigură fonduri pentru modernizarea mai multor străzi din stațiunea prahoveană, dar și pentru construirea de locuințe social.

Read more: Proiect din fonduri europene pentru construirea unor blocuri de locuințe sociale, în Prahova
Administraţie

Primăria Ploieşti organizează o dezbatere publică, săptămâna viitoare, cu privire la proiectul de buget local pe 2020. Într-un anunţ public de câteva cuvinte transmis astăzi, autorităţile le cer ploieştenilor care au sugestii să vină cu ele personal, datate şi semnate, la sediul Primăriei.

Read more: Bugetul Ploieştiului pe 2020, pus în dezbatere publică de Primărie
Administraţie

Angajații din administrația locală nu vor beneficia de salarii majorate, în acest an, a decis, joi, Consiliul Local Ploiești. Același for va aproba și organizarea concursurilor pentru ocuparea unor posturi.

Read more: Fără majorări de salarii și angajări doar cu acordul Consiliului Local, în acest an, la Primăria...
Administraţie

Într-o perioadă în care statisticile oficiale şi studiile medicale arată o creştere alarmantă a numărului de cazuri de cancer din Ploieşti şi împrejurimi, autorităţile locale se laudă de doi ani de zile că vor construi un centru de radioterapie oncologică, însă până acum nu numai că n-au demarat lucrările, dar nici măcar n-au găsit o firmă care să asigure dirigenţia de şantier. Dacă nu va finaliza construcţia în următoarele luni, Primăria Ploieşti riscă să piardă finanţarea acordată de la Banca Mondială pentru dotările medicale!

Read more: Lucrările la centrul de radioterapie, blocate pentru că Primăria Ploieşti nu e-n stare să găsească...
Administraţie

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Prahova au iniţiat un proiect de hotărâre pentru majorarea salariilor din instituţie şi structurile subordonate, decizie pusă pe seama inflaţiei şi a creşterii de la 1 ianuarie a salariului minim pe economie, precum şi a creşterii indemnizaţiilor primite de vicepreşedinţii şi preşedinţii de consilii judeţene din ţară. În cadrul instituţiei prahovene, nu vor mai exista salarii brute mai mici de 3.000 de lei, iar cele mai mari vor sări de 15.000.

Read more: 2020 aduce o nouă majorare de salarii la Consiliul Judeţean Prahova, de la şefi până la şoferi şi...
Administraţie

Iniţiatorii proiectului de hotărâre pentru achiziţia fostei baze sportive a rafinăriei Petrotel-Lukoil anunţă că acesta urmează să intre, pentru a treia oară, pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Ploieşti. Aceştia au prezentat şi un plan de modernizare, anunţând că în această zonă ar putea fi amenajat un teren de fotbal la dimensiuni competiţionale, o pistă de atletism şi mai multe terenuri de handbal, baschet şi volei.

Read more: Planuri pentru modernizarea bazei sportive a Petrotel. Proiectul de achiziţie, pentru a treia oară...
Joomla SEF URLs by Artio