Administraţie

Administraţie

După şedinţa fără rezultat din 26 iulie, reprezentanţii primăriilor din Prahova deservite de operatorul de salubritate Rosal au supus la vot, astăzi, propunerea de reziliere a contractului, motivată de nerespectarea graficului de colectare. Şedinţa s-a încheiat cumva previzibil, cu doar două voturi pentru reziliere, faţă de mai bine de 20 de voturi împotriva ei.

Read more: ADI Managementul Deşeurilor a votat împotriva rezilierii contractului cu Rosal
Administraţie

Programul "Primul ghiozdan", devenit o tradiţie în Ploieşti, continuă şi în acest an. Consiliul Local a aprobatb bugetul şi lista cu rrechizite care vor le fi oferite gratuit de autorităţi elevilor care intră în clasa I în această toamnă.

Read more: Ghiozdane şi rechizite gratuite pentru elevii din Ploieşti care intră în clasa I în acest an
Administraţie

Consiliul Local Ploieşti a decis, în această săptămână, preluarea în patrimoniul municipalităţii a clădirilor care găzduiesc Palatul Copiilor şi Clubul Sportiv Şcolar. Autorităţile urmează să se ocupe, pe viitor, şi de coordonarea activităţii de aici, iar intenţia, în cazul CSS cel puţin, este a unei fuziuni cu CSM Ploieşti.

Read more: Primăria Ploieşti preia Clubul Sportiv Şcolar şi Palatul Copiilor
Administraţie

Aproape 300 de prahoveni au răspuns îndemnului lansat de conf. univ. dr. Mihai Apoostolache și au urmat sesiunile organizate în cadrul programului  gratuit inițiat de acesta, "Pregătit pentru a realiza ceva măreț!". Așa că proiectul merge mai departe și se extinde cu o nouă provocare. La jumătatea lunii august, Mihai Apostolache lansează programul "Vreau să fiu primar!"

Read more: PRAHOVA în ACȚIUNE | Mihai Apostolache lansează un nou program: "Vreau să fiu primar!"
Administraţie

Președintele CJ Prahova, Bogdan Toader, a anunțat că au început lucrările p DJ 102I (Șos. Paltinu), unul dintre cele mai importante drumuri județene, ținând cont de traficul de aici și de faptul că asigură legătura între municipiul Câmpina și Valea Doftanei, una dintre zonele turistice în plină dezvoltare din județul Prahova.

Read more: Șos. Paltinu, inclusă în programul de asfaltări, pe 2019, al CJ Prahova
Administraţie

Autorităţile prahovene vor să modernizeze Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti, inclus într-un proiect european de extindere şi dotare a Unităţii de Primiri Urgenţe. Noul UPU va avea o suprafaţă totală de aproape trei ori mai mare, noi circuite, o zonă de triaj îmbunătăţită şi un acces mai simplu pentru ambulanţe. Pentru ultimul punct, Consiliul Judeţean preia un teren de la Primăria Ploieşti, situat în faţa unităţii medicale.

Read more: Extindere la Spitalul Judeţean din Ploieşti. CJ preia un teren de la Primărie, pentru noul acces...
Administraţie

Consiliul Judeţean Prahova a alocat fonduri pentru construirea clădirii care va găzdui primul centru de radioterapie oncologică din Ploieşti, ceea ce însemnaă că lucrările vor putea începe, la mai bine de un an şi jumătate de la anunţarea proiectului. Acordarea finanţării aduce şi o garanţie că proiectul nu va fi şters din lista MinisteruluI Sănătăţii, în condiţiile în care erau avertismente că, dacă nu încep mai repede lucrările, Ploieştiului nu va mai primi aparatura medicală promisă.

Read more: Finanţare pentru noul centru de radioterapie din Ploieşti. "La nevoie, putem suplimenta suma"
Administraţie

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară "Parteneriat pentru Managementul Deşeurilor" Prahova nu a reuşit să ia o decizie, la şedinţa de vineri, cu privire la rezilierea sau menţinerea contractului de salubritate cu Rosal, o nouă şedinţă fiind programată pe 5 august, când, conform statutului, nu mai e obligatorie prezenţa delegaţilor din toate cele 36 de localităţi deservite de operator.

Read more: Decizie amânată pentru 5 august în cazul rezilierii contractului cu Rosal
Administraţie

Conducerea Primăriei Ploieşti face verificări, după ce au apărut suspiciuni că mai mulţi şefi din instituţie şi structurile subordonate ar fi prezentat diplome false de studii, pe baza cărora au beneficiat de salarii mai mari.

Read more: Scandal al diplomelor false la Primăria Ploieşti. Mai mulţi şefi sunt bănuiţi că au falsificat...
Administraţie

Licitația derulată de Ministerul Dezvoltării, în vederea achiziționării de troleibuze pentru municipiile Ploiești și Târgu Jiu, a intrat într-o nouă etapă. Patru firme și asocieri s-au arătat interesate de contract.

Read more: Firme din Turcia, China, Polonia și Ucraina vor să livreze troleibuze pentru Ploiești
Joomla SEF URLs by Artio