Administraţie

Administraţie

smurd elicopterDupă întâlnirea avută, joi, cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, preşedintele CJ Prahova a declarat că s-a aprobat realizarea proiectului Spitalului Zonal Sinaia, care să includă şi un centru de intervenţie rapidă cu elicopter.

Read more: Spitalul zonal Sinaia / Heliport şi centru de intervenţie rapidă pe lângă viitoarea autostradă
Administraţie

autostrada bucuresti ploiestiÎntr-un discurs legat de proiectele de infrastructură, Mircea Cosma, preşedintele CJ Prahova, a declarat că nu numai proiectul autostrăzii Comarnic-Braşov este în atenţia autorităţilor, CJ sprijinind şi echipele de topometrişti care deja trasează, pe teritoriul judeţului Prahova, reperele viitoarei autostrăzi ce va fi inclusă în Coridorul 9 European Atena-Sofia-Bucureşti-Iaşi-Chişinău-Kiev.

Read more: Autostrada Bucureşti-Iaşi / Vezi ce a spus Mircea Cosma despre proiectul care traversează judeţul...
Administraţie

cladire str basarabilorÎn şedinţa de Consiliu Local de vineri, 29 martie, pe ordinea de zi a existat şi achiziţionarea unor clădiri din Ploieşti care să intre în patrimonial primăriei. Era vorba de clădiri aflate pe străzile Basarabilor, Bobâlna şi Vlad Ţepeş, dar consilierii s-au orientat spre clădirea de pe str. Basarabilor unde a fost înainte sediul Ciocârlia SA şi mai apoi, Distrigaz. În momentul de faţă clădirea nu este locuită şi a început să se degradeze.

Read more: Primăria Ploieşti vrea să cumpere o clădire de pe strada Basarabilor
Administraţie

semnare reabilitare tramvaiPrimăria municipiului Ploieşti a semnat vineri, 29 martie, contractul de finanţare pentru Etapa a II-a de reabilitare a liniilor de tramvai pentru traseele 101 şi 102. Reabilitarea liniilor de tramvai în municipiul Ploieşti se va realiza cu finanţare europeană, în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013.

Read more: Ploieşti: Încep lucrările la linia de tramvai / Vineri s-a semnat contractul de finanţare
Administraţie

 

consiliul local martie 2013La şedinţa de Consiliu Local de vineri, 29 martie, fiecare consilier local a primit un CD cu raportul privind starea economică, socială şi de mediu pe 2012, raport întocmit de către toate serviciile subordonate Primăriei Ploieşti. Acesta are peste 100 de pagini, iar cetăţenii care sunt curioşi să afle ce a făcut primăria în 2012 îl pot consulta AICI.

Administraţie

george stanciu ionut ionescuLa şedinţa de Consiliu Local de vineri, 29 martie, George Stanciu (foto - stânga) şi-a anunţat demisia din funcţia de consilier. În locul acestuia a fost validat Ionuţ Ionescu (foto - dreapta), cel care în al doilea mandat al lui Emil Calotă a fost şeful ADPP, actual SGU. Înainte de a preda funcţia, George Stanciu s-a adresat colegilor din consiliu în încercarea de a-şi motiva gestul după care a trecut pe la fiecare consilier şi şi-a luat la revedere.

Administraţie

badescu iulian100-150 de mii de euro sunt economisiţi în bugetul local al municipiului Ploieşti, odată cu eliminarea subvenţiei la energia termică, pentru apă caldă, începând cu 1 aprilie 2013. Estimarea „aproximativă" a fost făcută de primarul Ploieştiului, Iulian Bădescu, edilul fiind chestionat cu privire la aprobarea noului preţ de referinţă la gigacalorie, în care nu se va mai regăsi subvenţia. Comisia de utilităţi din cadrul municipalităţii va expune pe site-ul primăriei Ploieşti, pentru dezbatere, proiectul de hotărâre.

Read more: Eliminarea subvenţiei la energia termică pentru apă caldă de la 1 aprilie / Primarul Bădescu:...
Administraţie

cj prahova martie 2013 042La începutul şedinţei de Consiliu Judeţean de marţi, 26 martie, grupul consilierilor PDL prin vocea liderului de grup Adrian Dobre a anunţat că nu va vota bugetul judeţului. Adrian Dobre a spus că nu este de acord cu împărţirea banilor din cota de 20% care s-a acordat localităţilor din Prahova. Acesta a acuzat că împărţeala s-a făcut pe criterii politice, de vreme ce media banilor este de 2,2 miliarde de lei pentru primăriile PDL, 5 miliarde pentru cele PSD şi 6 miliarde pentru cele PNL.

Read more: Bugetul Judeţului Prahova a fost aprobat / PDL a votat împotrivă, acuzându-l pe Cosma de...
Administraţie

cosma ambasador poloniaPreşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma a avut, luni, o întrevedere cu ambasadorul Poloniei în România, Marek Szczygiel, la care au participat şi secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Externe, Ovidiu Dranga, preşedintele celui mai mare grup investiţional polonez din România, Krzysztof Grabowsky, precum şi primarul oraşului Vălenii de Munte, Florin Constantin, gazda întâlnirii.

Discuţiile s-au axat pe necesitatea dezvoltării pomiculturii în zona Vălenii de Munte precum şi valorificarea fructelor şi dezvoltarea unor centre de colectare.

Totodată, unul dintre punctele discuţiei cu partea poloneză l-a reprezentat posibilitatea unor colaborări instituţionale bilaterale, inclusiv în ceea ce priveşte procesul de descentralizare pe care România trebuie să-l pună în practică.

Administraţie

cristi toaderCristi Toader, şeful Poliţiei Locale Ploieşti, a vorbit, într-un interviu realizat de incomod.ph, atât despre schimbările din instituţia pe care o conduce şi de problemele cu care Poliţia Locală Ploieşti se confruntă cât şi despre soluţiile la care se gândeşte în vederea creşterii siguranţei pe străzile municipiului.

Read more: Cristi Toader, şeful Poliţiei Locale Ploieşti: "Analizăm implementarea unui sistem de supraveghere...