Administraţie

Administraţie

george stanciu ionut ionescuLa şedinţa de Consiliu Local de vineri, 29 martie, George Stanciu (foto - stânga) şi-a anunţat demisia din funcţia de consilier. În locul acestuia a fost validat Ionuţ Ionescu (foto - dreapta), cel care în al doilea mandat al lui Emil Calotă a fost şeful ADPP, actual SGU. Înainte de a preda funcţia, George Stanciu s-a adresat colegilor din consiliu în încercarea de a-şi motiva gestul după care a trecut pe la fiecare consilier şi şi-a luat la revedere.

Administraţie

badescu iulian100-150 de mii de euro sunt economisiţi în bugetul local al municipiului Ploieşti, odată cu eliminarea subvenţiei la energia termică, pentru apă caldă, începând cu 1 aprilie 2013. Estimarea „aproximativă" a fost făcută de primarul Ploieştiului, Iulian Bădescu, edilul fiind chestionat cu privire la aprobarea noului preţ de referinţă la gigacalorie, în care nu se va mai regăsi subvenţia. Comisia de utilităţi din cadrul municipalităţii va expune pe site-ul primăriei Ploieşti, pentru dezbatere, proiectul de hotărâre.

Read more: Eliminarea subvenţiei la energia termică pentru apă caldă de la 1 aprilie / Primarul Bădescu:...
Administraţie

cj prahova martie 2013 042La începutul şedinţei de Consiliu Judeţean de marţi, 26 martie, grupul consilierilor PDL prin vocea liderului de grup Adrian Dobre a anunţat că nu va vota bugetul judeţului. Adrian Dobre a spus că nu este de acord cu împărţirea banilor din cota de 20% care s-a acordat localităţilor din Prahova. Acesta a acuzat că împărţeala s-a făcut pe criterii politice, de vreme ce media banilor este de 2,2 miliarde de lei pentru primăriile PDL, 5 miliarde pentru cele PSD şi 6 miliarde pentru cele PNL.

Read more: Bugetul Judeţului Prahova a fost aprobat / PDL a votat împotrivă, acuzându-l pe Cosma de...
Administraţie

cosma ambasador poloniaPreşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma a avut, luni, o întrevedere cu ambasadorul Poloniei în România, Marek Szczygiel, la care au participat şi secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Externe, Ovidiu Dranga, preşedintele celui mai mare grup investiţional polonez din România, Krzysztof Grabowsky, precum şi primarul oraşului Vălenii de Munte, Florin Constantin, gazda întâlnirii.

Discuţiile s-au axat pe necesitatea dezvoltării pomiculturii în zona Vălenii de Munte precum şi valorificarea fructelor şi dezvoltarea unor centre de colectare.

Totodată, unul dintre punctele discuţiei cu partea poloneză l-a reprezentat posibilitatea unor colaborări instituţionale bilaterale, inclusiv în ceea ce priveşte procesul de descentralizare pe care România trebuie să-l pună în practică.

Administraţie

cristi toaderCristi Toader, şeful Poliţiei Locale Ploieşti, a vorbit, într-un interviu realizat de incomod.ph, atât despre schimbările din instituţia pe care o conduce şi de problemele cu care Poliţia Locală Ploieşti se confruntă cât şi despre soluţiile la care se gândeşte în vederea creşterii siguranţei pe străzile municipiului.

Read more: Cristi Toader, şeful Poliţiei Locale Ploieşti: "Analizăm implementarea unui sistem de supraveghere...
Administraţie

donatie maternitateSpitalul de Obstetrică Ginecologie din Ploieşti a primit, luni, 39 de paturi şi accesorii medicale, printr-o donaţie din partea clinicii Jesuitenschossl Betriebs, din Passau, Germania.

Paturile beneficiază şi de echipamentul aferent, iar printre accesoriile medicale aduse din Germania se află şi cărucioare cu rotile şi cadre de susţinere.

Donaţia a fost făcută prin intermediul unui parteneriat pe care clinica germană îl are cu PSD Prahova încă din anul 2011, în cadrul campaniei de sprijin pentru instituţiile medicale din judeţ şi ajutorare a persoanelor aflate în dificultate.

Administraţie

cosma mircea cj prahovaDezbaterile pe tema regionalizării României sunt luate în serios la Ploieşti, reprezentanţii puterii administrative fiind direct interesaţi de subiect, mai ales din perspectiva în care Ploieştiul ar putea deveni reşedinţa zonei Muntenia-Sud. Marţi a avut loc o conferinţă de presă pe tema regionalizării, în care Mircea Cosma, preşedintele CJ Prahova, a făcut câteva clarificări legate de acest subiect.

Read more: Variante pentru regionalizare. Vezi ce propune Mircea Cosma, preşedintele CJ Prahova
Joomla SEF URLs by Artio