Administraţie

Administraţie

IMG_6267Marţi, 22 mai 2012 s-a inaugurat lucrarea  ,,Extindere şi îmbunătăţire reţea apă uzată şi staţie de eupurare” în localitatea Cornu. Instalaţia de tratare se bazează în principal pe utilizarea  unui sistem de filtrare cu flux aerat biologic pentru purificarea apelor reziduale şi include mai multe etape:filtrarea brută; staţia de pompare; filtrarea de fineţe; rezervorul primar de decantare; rezervorul de egalizare; biofiltrul; rezervorul de spălare; stabilizarea aerobică a nămolului;deshidratarea nămolului.

Investiţia face parte dintr-un proiect mai amplu ce include încă trei obiective: ,,Reabilitare reţea alimentare cu apă şi lucrări conexe pe strada Mihai Viteazu”; ,,Imbunătăţirea reţelei de drumuri de interes local – Reabilitare strada Mihai Viteazu”; ,,Dotarea aşezămintelor culturale în scopul conservării specificului şi tradiţiilor locale în comuna Cornu, judeţul Prahova”.

Proiectul finanţat din Fondul European Agricol De Dezvoltare  Rurală  şi sprijinit de Consiliul Judeţean Prahova are o valoare de aproximativ 2,5 milioane de euro. Populaţia aferentă lucrărilor propuse în proiect este de 1511  locuitori, din care 1087 în Cornu de Jos şi 424 în Cornu de Sus.

Administraţie

ciresariiLuni, 14 mai, Primăria municipiului Ploiești a demarat lucrările de  „Reabilitare/modernizare și echipare specifică a centrului de primire în regim de urgență Cireşarii Ploiesti”.

Amplasamentul obiectivului de investiții  „Reabilitare/modernizare și echipare specifică a centrului de primire în regim de urgență Ciresarii Ploiesti” este  în locația de pe str. Rariștei nr.62C, Municipiul Ploiești, județul Prahova., 

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional  2007-2013 , Axa  prioritarăƒ: 1 „ Sprijnirea dezvoltării durabile a orașelor- poli urbani de crestere”,  Domeniul major de intervenție: 1.1 „Planuri integrate de dezvoltare urbana”. Autoritate de Management este Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului și  Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia reprezintă Organismul Intermediar pentru REGIO. 

Obiectivul principal în domeniul protecției sociale îl reprezintă crearea unui sistem de protecție și suport continuu și integrat în vederea creșterii calității vieții beneficiarilor de servicii (categoriile defavorizate ale populației- copii aflați în dificultate, persoane cu handicap varsnici cu venituri mici sau fără venituri, varsnici bolnavi, persoane cu mulți copii și cu venituri reduse sau fără venituri), stabilind măsuri de intervenție în sprijinul persoanelor în nevoie, de protecție a copiilor aflați în dificultate și de prevenire a situațiilor de marginalizare și excludere socială.
Prin acest proiect se dorește  crearea unei infrastructuri performante, special concepută pentru prestarea serviciilor de asistență socială oferite copiilor, la nivelulu Polului de Creștere Ploiești -Prahova, în condițiile în care actualul sistem nu mai reușește să țină pasul cu evoluția și intensitatea fenomenelor cu impact negativ asupra celor ce constituie grupul de maxim interes al proectului: copiii.

Proiectul prevede: 
-      Mărirea capacității de primire de la 20 copii la 50 copii
-      Reabilitare corp existent și extindere cu clădire noua.      


Valoarea totală  a contractului de finanțare este de 8.684.387,97 lei  din care valoarea
eligibilă a proiectului este de 6.906.585,39 lei, iar durata de implementare a proiectului este de 24 luni: 11.07.2011-11.07.2014.
Administraţie

palatul_administrativ_ploiestiGuvernul a aprobat, în şedinţa de marţi, numirile noului prefect şi noului subprefect de Prahova. Autorităţile aşteaptă publicarea hotărârii în Monitorul Oficial

Imediat ce hotărârea de Guvern va fi publicată în Monitorul Oficial noua conducere a Prefecturii Prahova va deveni oficială. Noul prefect de Prahova va fi Marius Sersea, fost director la Agenţia Judeţeană de Finanţe, propus de PNL, iar noul subprefect al judeţului va fi Rodica Paraschiv, în prezent directoare la Direcţia Tehnică din cadrul Consiliului Judeţean Prahova.


Administraţie

palatul_administrativ_ploiestiPrimăria Municipiului Ploiești informează cetățenii că Serviciului Public Local Comunitar de Evidenţă a Persoanelor (S.P.C.L.E.P.) al municipiului Ploiești va funcționa cu un program special de relații cu publicul în perioada 28 aprilie - 01 mai 2012 .

Astfel, Compartimentul de Stare Civilă va asigura doar înregistrarea deceselor, după cum urmează:

-      sâmbătă, 28 aprilie 2012, între orele 09.00-12.00;
-      luni, 30 aprilie 2012, între orele 09.00-12.00;
-      marți, 01 mai 2012, între orele 09.00 - 12.00.
Administraţie

autobuz_ratpPrimaria Municipiului Ploieşti, prin RATP, anunta publicul calator ca mijloacele de transport in comun vor circula dupa un program de lucru redus luni, 30 aprilie 2012.

Avand in vedere ca ziua de 30 aprilie a fost declarata zi libera, mijloacele de transport public  vor avea un program redus fata de orarul normal al unei zile lucratoare.

De asemenea, in ziua de marti, 1 mai 2012, traseele RATP Ploiesti vor circula dupa un  program de sambata.

Administraţie

aprilie_019Primăria municipiului Ploiești a predat amplasamentul pentru construirea primului Cămin de bătrâni din oraș marți, 24 aprilie 2012, în cadrul Parteneriatului  dintre Municipiul Ploiești și Fundația pentru copii „Sfantul Sava”.

La acțiunea de astăzi a participat și preot prof.dr. Mihail Milea, coordonatorul Fundației „Sfantul Sava”. Cu acest prilej a fost realizată o sluja de sfințire a viitorul cămin de bătrâni.
Administraţie

cj_absentaŞedinţa de Consiliu Judeţean de marţi 24 aprilie nu a mai avut loc deoarece nu s-a întrunit quorum-ul. Motivul? Absenţa consilierilor din partea PDL. În cursul aceleiaşi zile PDL Prahova a trimis un comunicat de presă prin care explica gestul consilierilor. Iată comunicatul:
Read more: Consilierii judeţeni PDL nu s-au prezentat la şedinţa de Consiliu Judeţean / Vezi de ce
Administraţie

palatul_administrativ_ploiestiMarţi, 24 aprilie 2012, ora 9.30, Sala de 200 de locuri a Palatului Administrativ are loc şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Prahova. Conform legislaţiei în vigoare, sedinţa este publică, având posibilitatea să consultaţi proiectele de hotărâre supuse dezbaterii şi ordinea de zi, AICI
Administraţie

RATP_PloiestiPrimăria Municipiului Ploiești, prin RATP, anunță publicul călător că tramvaiele traseelor 101 și 102 se înlocuiesc cu autobuze  pe zona Complex Meșteșugăresc - Spitalul Județean (cu transbordare) în ziua de  sâmbătă, 28 aprilie 2012, în intervalul orar 07.00-15.00.

Această măsură a fost luată pentru a putea înlocui macazul în zona Castor. Tramvaiele vor circulă cu întoarcere prin depou. 

Pe sensul Spitalul Județean -  Gara de Vest/ Gara de Sud călătorii vor composta bilete de la Complexul Meșteșugăresc, iar pe sensul Gara de Vest/Gara de Sud - Spitalul Județean biletele compostate la tramvai sunt valabile și pe autobuz.
Joomla SEF URLs by Artio