Administraţie

Administraţie

bani-leiPrimăria Municipiului Ploiești, prin intermediul Poliției Locale Ploiești, a amendat SC Distrigaz Sud Rețele cu suma de 2000 de lei, pentru lipsa capacului unui cămin dezafectat aparținând acesteia pe strada Carol Davila intersecție cu strada Crișan.

În confomitate cu legislația în vigoare deținătorii de rețele sunt responsabili  cu întreținerea și repararea acestora.  Lipsa sau montajul defectuos al capacelor la cA£minele aferente rețelelor edilitare precum și lipsa grA£tarelor de scurgere existente pe raza Municipiului Ploiești sunt sancționate conform HCL 228/2006 cu amendă între 500 și 2000 de lei.

În dimineața zilei de 29 martie 2012 o ploieșteancă în vârstă de 75 de ani a căzut în căminul dezafectat aparținând Distrigaz pe str. Carol Davila intersecție cu str. Crișan. Din fericire persoana în cauză este în afara oricărui pericol, având doar niște echimoze datorate căzăturii.
Dacă doamna dorește să dea în judecată Distrigaz municipalitatea îi va asigura spirjinul juridic.
Administraţie

invatamant_gimnaziuPrimăria Municipiului Ploieşti impreuna cu Ministerul Educaţiei, Tineretului şi Sportului şi cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova, organizează  etapa naţionala pentru trei olimpiade şcolare in perioada 2-7 aprilie 2012.


Olimpiada Naţională de Arte Vizuale (arhitectură, desen, pictură, sculptură, istoria artei), Olimpiada Naţională de Muzică şi Olimpiada Naţională de Biologie se vor desfăşura după următorul program:


 • Olimpiada Naţională de Arte Vizuale (arhitectură, desen, pictură, sculptură, istoria artei):
  • deschiderea, luni 2 aprilie, ora 17.30 – Sala „Europa” a Consiliului Judeţean Prahova;
  • premierea, joi 5 aprilie, ora 11.30 – Sala „Europa” a Consiliului Judeţean Prahova;

 • Olimpiada Naţionala de Muzică:
  • deschiderea, joi 5 aprilie, ora 15.30 – Filarmonica „Paul Constantinescu” Ploieşti ;
  • premierea, sâmbăta, 7 aprilie, ora 15.30 – Filarmonica  „Paul Constantinescu” Ploieşti ;

 • Olimpiada Nationala de Biologie:
  • deschiderea, luni 2 aprilie, ora 16.00 – Sala „Europa” a Consiliului Judeţean Prahova;
  • premierea, vineri 6 aprilie, ora 16.00– Sala „Europa” a Consiliului Judeţean Prahova.

Premiile oferite de  Primăria Municipiului Ploieşti vor fi în valoare de 30.000 lei, câte 10.000 lei pentru fiecare olimpiadă în parte.


Cu această ocazie, municipiul Ploieşti va fi gazda unui număr de aproximativ 1000 de persoane - elevi participanţi, profesori însoţitori, invitaţi din Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

Administraţie

1fest_nstanescu_2012Primăria Municipiului Ploieşti va acorda Marele premiu pentru poezie „Nichita Stănescu”, cu ocazia desfăşurării în municipiul nostru, a celei de a XXIV ediţii a Festivalului Internaţional de poezie „Nichita Stănescu”, în perioada 29-31 martie 2012. Premiul, în valoare de 1000 de euro va fi acordat în urma deliberării unui juriu format din cinci personalităţi din domeniul literar, condus de academicianul Eugen Simion.


De asemenea, municipalitatea va oferi premii în valoare totală de 7000 lei laureaţilor concursului „Lecţii cu Nichita”, organizat în parteneriat cu Colegiul Naţional „Nichita Stănescu” Ploieşti. Competiţia, care reuneşte elevi din şase ţări, este defalcată pe patru secţiuni, traducere, film, fotografie şi desen.


Totodată, Primăria Municipiului Ploieşti va acorda şi două burse  în valoare de câte 500 euro, unui elev şi unui student, care s-au distins prin activitatea lor literară.


Toate premiile de mai sus vor fi oferite de municipalitate în cadrul Festivităţii de premiere a Festivalului internaţional de poezie „Nichita Stănescu”, care se va desfăşura în data de 31.03.2012, cu începere de la ora 11:00 la Sala „Ion Baciu” a Filarmonicii „Paul Constantinescu”.


În cadrul acestei manifestări va fi acordat şi titlul de „cetăţean de onoare al municipiului Ploieşti” poetului Valeriu Matei, membru de onoare al Academiei Române.
Administraţie

conducta-gazConsilierii locali și primarul Ploieștiului s-au întâlnit miercuri, 28 martie 2012 la sediul primăriei pentru a discuta Programul de subvenții la gaze pentru case.

În cadrul acestei întâlnirii s-a analizat posibilitatea subvenționării  unei cote procentuale a facturii la gaze  pentru ploieștenii care locuiesc la case.  În perioada următoare se va face o analiză a costurilor pe care le presupune acest program, și cadrul legal prin care se poate pune în aplicare programul de subvenții la gaze pentru case.

O nouă întâlnire pe acest subiect va avea loc miercuri, 4 aprilie 2012, la ora 13.00 la sediul primăriei.
Administraţie

earth-hourPrimăria municipiului Ploieşti susţine Ora Pământului 2012 printr-un eveniment ce se va derula în data de 31 martie 2012  în parteneriat cu World Wide Fund for Nature (WWF).

WWF este organizaţia care a iniţiat conceptul Ora Pământului (Earth Hour) ce s-a implementat în peste 135 de ţări. În fiecare an, în ultima sâmbătă din luna martie, milioane de oameni, instituţii şi companii sting luminile timp de o oră, alăturându-se celui mai mare eveniment de mediu din istorie – Earth Hour.

Municipalitatea ploieşteană a decis astfel ca sâmbătă, 31 martie 2012, în intervalul orar 20.30 – 21.30, iluminatul public să fie oprit pentru a se atrage atenţia asupra problemelor grave cauzate de schimbările climatice cu care se confruntă planeta noastră, dar şi pentru ca cetăţenii să realizeze că este necesar să facem lucruri benefice pentru mediul înconjurător.


De asemenea, în zona pietonală din faţa Palatului Administrativ se va desfăşura începând cu ora 20.30 o acţiune în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova la care vor participa aproximativ 500 de tineri (reprezentanţi ai Consiliului Local al Tinerilor, elevi, studenţi). Aceştia vor crea din lumânări sigla Earth Hour şi cuvântul Ploieşti, din dorinţa de a releva acest eveniment şi de a lua o poziţie faţă de impactul pozitiv pe care l-ar avea asupra mediului reducerea consumului de energie.


Simultan cu acest proiect, Primăria Municipiului Ploieşti va marca în perioada 31 martie – 02 aprilie 2012 şi Ziua Internaţională a Conştientizării Autismului prin iluminarea zonei pietonale din faţa Palatului Administrativ în culoarea albastră, simbol al autismului.


Autismul se caracterizează printr-o extremă dificultate de a răspunde la contactele sociale şi de a comunica. Specialiştii consideră însă că, printr-o educaţie specială şi sprijinul semenilor, copiii cu autism pot învăţa să comunice şi să relaţioneze cu ceilalţi, iar în final pot ajunge să aibă o viaţă normală. De aceea este important să conştientizăm nevoile sociale ale persoanelor cu aceste probleme şi astfel să ne alăturăm luptei împotriva autismului.

Administraţie

hipodromPrimăria Municipiului Ploiești a demarat procedura  de executare silită a Ippodromi &Citta S.p.a.  Roma-Italia și SC Ippodromi&Citta S.p.a filiala România  după ce instanța a dispus irevocabil obligarea acestora la plată către municipalitate  a  sumei de aproximativ 1 milion de Euro.

Încă din anul 2008 municipalitatea s-a aflat în litigii cu Ippodromi &Citta S.p.a.  Roma-Italia și cu SC Ippodromi&Citta S.p.a filiala România  în vederea rezilierii contractului și evacuării acestora din obiectivul Hipodrom, întrucât aceștia nu și-au respectat  obligațiile contractuale.

Menționam faptul că toate litigiile promovate în contradictoriu cu Ippodromi &Citta S.p.a. Roma-Italia și cu SC Ippodromi&Citta S.p.a filiala România  au fost soluționate favorabil municipalității, la acest moment Hipodromul fiind preluat liber de sarcini în patrimoniul Ploieștiului  

Conducerea  primăriei intenționează ca sumele recuperate prin executare silită să fie direcționate  la  bugetul de investiții al municipiului Ploiești
Administraţie

bani-leiPrimăria Municipiului Ploiești, prin Serviciul Public Finanțe Locale   anunță  programul de colectare a impozitelor și taxelor locale de la contribuabilii orașului Ploiești la domiciliul acestora, program gândit și pus în practică pentru a veni în sprijinul cetățenilor ce nu pot ajunge la casieriile noastre,  după cum urmează: 
Read more: Continuă colectarea taxelor de la domiciliul contribuabililor/Vezi străzile vizate
Administraţie

Tramvai_ploiestiPrimăria Municipiului Ploiești, prin RATP, anunță publicul călător că în data de 1aprilie 2012, între orele 7.00-13.00, tramvaiele din traseul 102 vor fi înlocuite cu autobuze.

Măsură este luată pentru a putea fi efectuate lucrări la calea de rulare pe Șoseaua Vestului, în zona magazinului Penny.

Menționăm că ruta și stațiile traseului 102 rămân nemodificate.
Administraţie

asfaltari2Primăria Municipiului Ploiești, prin Direcția Tehnic Investiții, a început lucrările de modernizare  în cartierul Peneș Curcanul.
Acțiunea de modernizare  se va executa pe trei direcții:
- Refacere sistem rutier pe străzile: Penes Curcanul, Călărași, Cristianu, Păcii, Șipote, Regimentului, Cazărmii,  Reconstrucției
- Lucrări de canalizare și asfaltare pe străzile: Burebista, Veterani, Cimpoiului, Intrarea Scărișoara, Lopătari, Văratec, Aleea Campinitei, Intrarea Borsec, Randunelelor, Vasile Pârvan, Borzești, Vasile Goldiș, Minelor, Emil Racoviță
- Parcări:
o P1 a€“ Intrarea regimentului bl. 153 C
o P2 a€“ Str. Cristianul bl.155
o P3 a€“ Intrarea Regimentului bl. 154
o P4 a€“ Str. Cristianul bl. 156 I-H
o P5 a€“ str. Șipote bl.152 I-H
o P6 a€“ str. Șipote bl. 152 J-K
o P7 a€“ Str. Cristianul bl. 150 J-K
o P8 a€“ Str. Cristianul bl. 150 L-D
o P9 a€“ Str. Păcii bl. 151 B-D
Joomla SEF URLs by Artio