Administraţie

Administraţie

palatul_administrativ_ploiestiMarţi, 24 aprilie 2012, ora 9.30, Sala de 200 de locuri a Palatului Administrativ are loc şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Prahova. Conform legislaţiei în vigoare, sedinţa este publică, având posibilitatea să consultaţi proiectele de hotărâre supuse dezbaterii şi ordinea de zi, AICI
Administraţie

RATP_PloiestiPrimăria Municipiului Ploiești, prin RATP, anunță publicul călător că tramvaiele traseelor 101 și 102 se înlocuiesc cu autobuze  pe zona Complex Meșteșugăresc - Spitalul Județean (cu transbordare) în ziua de  sâmbătă, 28 aprilie 2012, în intervalul orar 07.00-15.00.

Această măsură a fost luată pentru a putea înlocui macazul în zona Castor. Tramvaiele vor circulă cu întoarcere prin depou. 

Pe sensul Spitalul Județean -  Gara de Vest/ Gara de Sud călătorii vor composta bilete de la Complexul Meșteșugăresc, iar pe sensul Gara de Vest/Gara de Sud - Spitalul Județean biletele compostate la tramvai sunt valabile și pe autobuz.
Administraţie

zidPrimăria municipiului Ploiești demarează lucrările de construire a primului Cămin de bătrâni din oraș marți, 24 aprilie 2012, în cadrul Parteneriatului  dintre Municipiul Ploiești și Fundația pentru copii „Sfantul Sava”.

Căminul de bătrâni va fi construit în locația de pe str. Cosminele nr.11A, pavilion B3, iar proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional  2007-2013 , Axa  prioritară 3 „îmbunătăţirea infrastructurii sociale”,  Domeniul major de intervenție:
3.2 „Reabilitarea/ modernizarea/ dezvoltarea și echiparea infrastructurii serviciilor sociale”.

Lucrările de reabilitare și modernizare a fostei cazărmi constau în reamenajarea clădirii astfel încât să fie create locuri în mod permanent  pentru un număr de 24 de utilizatori prin amenajarea a 12 camere cu câte două paturi și băi individuale, spații de odihnă, recreere, spații tehnice și cabinete medicale , realizarea de alei, grdini și spații destinate relaxării în aer liber.  Centrul nou creat va avea dotări care să asigure servicii de asistenţă socială și îngrijire a bătrânilor la nivelul standardelor europene, astfel încât să permită asigurarea de servicii de îngrijire și asistenţă medicală pentru persoane vârstnice cu dizabilităţi locomotorii.

Valoarea totală  a contractului de finanțare este de 3.624.455,04 lei  din care valoarea eligibilă a proiectului este de 2.575.710,00 lei unde 2.189.353,50 lei reprezintă  FEDR iar suma de 334.842,30 lei reprezintă finanțare din bugetul național, iar durată de
implementare a proiectului este de 18 luni: 12.07.2011-11.01.2013.
Administraţie

asfaltari3Primăria Municipiului Ploiești a predat 2  amplasamente ce vor fi finanțate prin Programul Național de Dezvoltare a Infrastructurii luni, 23 aprilie 2012 .

Reprezentanții municipiului Ploiești și ai Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului au semnat astăzi  Protocolul de predare - primire a amplasamentelor pentru realizarea următoarelor obiective:

1.      Reabilitare strada Ghe. Gr. Cantacuzino, tronsonul Șoseaua Vestului - limita municipiului Ploiești - partea carosabilă

2.      Reabilitare strada Ștrandului,  tronsonul ieșire pasaj Bucov - limita municipiului Ploiești - partea carosabilă

Municipiul Ploiești este primul oraș din țara unde s-au predat amplasamentele din contractul privind reabilitarea și modernizarea drumurilor județene și de interes local din județele Prahova, Giurgiu și Ilfov, finanțate de PNDI.

Executantul acestor lucrări  este SC Romstrade SRL
Administraţie

bani-leiPrimăria Municipiului Ploiești, prin Serviciul Public Finanțe Locale   anunță  programul de colectare a impozitelor și taxelor locale de la contribuabilii orașului Ploiești la domiciliul acestora, după cum urmează: 

LUNI -  23  APRILIE  2012    între orele 16,30 - 19,00 și
MIERCURI -  25  APRILIE   2012  între orele 16,30 - 19,00
STR. SABINELOR NR.3, BLOC 19B, SCARA C
STR. SABINELOR NR.3, BLOC 19B, SCARA D
STR. SABINELOR, BLOC 19A, SCARA A
STR. SABINELOR, BLOC 19A, SCARA  B
STR. SABINELOR, BLOC 18,  SCARA C
STR. SABINELOR, BLOC 18,  SCARA D
STR. SABINELOR, BLOC 18A, SCARA A
STR. SABINELOR, BLOC 18A, SCARA B
STR. SABINELOR, BLOC 6A, SCARA A
STR. SABINELOR, BLOC 6A, SCARA B
STR. SABINELOR, BLOC 6B, SCARA C
STR. SABINELOR, BLOC 6B, SCARA D

LUNI - 07 MAI 2012  între orele 16,30 - 19,00  și
MIERCURI -  09 MAI  2012   între orele 16,30 - 19,00
STR.SABINELOR, BLOC 16B, SCARA C
STR.SABINELOR, BLOC 16B, SCARA D
STR.SABINELOR NR.4. BLOC 6C, SCARA A
STR.SABINELOR NR.4, BLOC 6C, SCARA B
STR.SABINELOR NR.7, BLOC 16, SCARA A
STR.SABINELOR NR.7, BLOC 16, SCARA B
STR.SABINELOR NR.5, BLOC 17, SCARA A
STR.SABINELOR NR.5, BLOC 17, SCARA B
STR.SABINELOR NR.5, BLOC 17, SCARA C
STR.SABINELOR NR.5, BLOC 17, SCARA D
STR.SABINELOR NR.2, BLOC 2,  SCARA A
STR.SABINELOR NR.2, BLOC 2,  SCARA  B      

La fiecare scară a blocurilor menționate mai sus va fi afișat un anunț prin care ne vom anunța sosirea echipelor de colectare.

Echipele vor fi formate din câte 2 persoane ce vor purta ecusonul emis de instituție precum și legitimația de serviciu.

Se pot plăti în acest mod impozite și amenzi pentru care se va elibera chitanță cu ștampilă instituției.
Repartizarea blocurilor în care se va practica această formă de colectare  va fi anunțată din  două în două săptămâni, atât pe site-ul   Primăriei cât și prin afișare la blocurile vizate.
Administraţie

asfaltarePrimăria Municipiului Ploiești, prin Direcția Tehnic Investiții, a început lucrările de amenajare parcări în zona  Bdul Republicii bl.A5, Aleea Codrului și Aleea Vlasiei.

În cadrul acestei acțiuni vor fi amenajate:
  parcarea din fața blocului A5 până la șoseaua Vestului (zona caii ferate - șinele vor fi scoase de proprietar)
  Aleea Codrului cu acces din str. Zidari
  Aleea Vlasiei cu acces din str. Deltei
ACCES ȘI PARCARE CU PAVELE ÎNIERBATE , între blocurile 8 și 11 și zona verde adiacentă blocurilor - suprafaţa ce se ocupă parțial din suprafața actuală a Spitalului de boli infecțioase Movila.

Lucrările de modernizare a zonei constau în:
Ranforsarea sistemului rutier carosabil existent
Sistem rutier nou pentru accesul la parcarea înierbată 
 Sistem rutier nou pentru parcările adiacente neamenajate
Ranforsare trotuare și alei blocuri
  Demolări :
-împrejmuire existentă spital pe zona afectată de lucrări
-baracă metalică  existentă pe parcarea înierbată
Suprafața amenajată cu pavele înierbate 
  Trotuar din pavele autoblocante
  Împrejmuire din plasă sârmă 
Montat borduri mari și mici
  Plantat gard viu pe două rânduri , pe lângă gardul de plasă , ca protecție împotrivă noxelor și a zgomotului.
  Montat/Aducere la cotă capace cămine , răsuflători și guri de scurgere
Montat indicatoare rutiere
Administraţie

asfaltari2Primăria Municipiului Ploiești, prin Direcția Tehnic Investiții, a început lucrările de modernizare pe strada Splaiului. 

Acțiunea de modernizare  are în  vedere următoarele aspecte:
   Reabilitarea sistemului rutier 
   Reabilitare trotuare și alei existente cu îmbrăcăminte asfaltică
   Suprafața amenajată cu pavele înierbate
   Montare/aducere la cotă capace cămine, guri scurgere, răsuflători
   Înlocuit și montat borduri mari și mici

De asemenea Primăria Municipiului Ploiești, prin Direcția Tehnic Investiții, a început lucrările de refacerea a sistemului rutier (reparații curente) pe strada Mărășești, tronsonul de la bifurcația str. Rudului cu str. Plăieșilor.

Circulația auto va fi oprită în zona respectivă, cu excepția mijloacelor de transport în comun, salvare, pompieri, poliție.

Conducerea municipalității își cere scuze pentru disconfortul creat participanților la trafic.
Administraţie

finante_locale_ploiestiServiciul Public Finanţe Locale al Primăriei Ploieşti anunţă programul de colectare a impozitelor şi taxelor locale de la contribuabilii oraşului Ploieşti la domiciliul acestora, program gândit şi pus în practică pentru a veni în sprijinul cetăţenilor ce nu pot ajunge la casieriile finanţelor, informează municipalitatea ploieşteană prin intermediul unui comunicat de presă.

Read more: Ploieşti: Programul colectării taxelor şi impozitelor de la domiciliul contribuabililor
Administraţie

prefect_adrian_dobre_1Prefectul Adrian-Florin Dobre (foto) a cerut institutiilor abilitate sa intocmeasca planul comun de actiuni ce vor fi intreprinse in judetul Prahova, pentru protejarea sanatatii si sigurantei populatiei, in perioada Sarbatorilor Pascale. Planul cuprinde masuri de supraveghere sanitar-veterinara si pentru siguranta alimentelor si sanatate publica, actiuni ce urmeaza a fi desfasurate de catre Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Prahova si actiunile ce vor fi intreprinse pentru asigurarea ordinii si linistii publice.

Read more: Prefectura Prahova: Plan de acţiune pentru perioada sărbătorilor pascale
Administraţie

asigurare_casaPrimăria Municipiului Ploiești, prin Serviciul Public Finanțe Locale, le  reamintește contribuabililor ploieșteni că au obligația de a-și asigura construcțiile pe care le dețin în proprietate, cu destinația de locuință, potrivit Legii 260/2008 republicată în 2011 privind asigurarea obligatorie a locuințelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren și a inundațiilor. 

Nu intră sub incidența acestei legi, contribuabilii care și-au încheiat o asigurare facultativa a locuințelor care să acopere toate riscurile prevăzute în asigurarea obligatorie.

Polițele de asigurare încheiate se pot comunica SPFL Ploiești  prin email: spfl@ploiești.ro  , fax: 0244/546711, sau direct la registratură- Bdul Independenței nr.16.
Administraţie

Oua-pastePrimăria Municipiului Ploiești, prin RATP, a stabilit  programul mijloacelor de transport în comun în noaptea de PAȘTE  pe raza municipiului Ploiești.

În noaptea de 14 spre 15 aprilie 2012 vor circula următoarele mijloace de transport în comun:
  1 Tramvai pe traseul 101 
o      Plecări de la Spitalul Județean: 24.00; 01.00;02.00
o      Plecări de la Gara de Sud: 00.30; 01.30; 02.30

     1 Autobuz pe traseul 2 
o      Plecări de la Gara de Vest: 24.00; 01.00;02.00
o      Plecări de la Gara de Sud: 00.30; 01.30; 02.30

     1 Troleibuz pe traseul 44
o      Plecări de la Malu Roșu: 24.00; 01.00;02.00
o      Plecări de la Gara de Sud: 00.30; 01.30; 02.30

     1 Autobuz pe traseul 34
o      Plecări de la Podul Înalt: 24.00; 01.00;02.00
o      Plecări de la Hale Coreco: 00.15; 01.15; 02.15

Călătorii sunt rugați să-și procure din timp bilete de călătorie.

De asemenea, atenționăm călătorii că NU ESTE PERMISĂ INTRODUCEREA ÎN SALONUL AUTOVEHICULELOR DE TRANSPORT ÎN COMUN A MATERIALELOR INFLAMABILE SAU CU FLACĂRĂ DESCHISĂ. 

În a doua zi de Paște,16 aprilie 2012, traseele urbane vor circula după program de zi de duminică.
Joomla SEF URLs by Artio