Administraţie

Administraţie

furtÎn data de 5 ianuarie, în urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii de investigare a fraudelor s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de o femeie în vârstă de 42 ani, din Breaza, angajată a Primăriei municipiului Câmpina.

Read more: Delapidare de un miliard la Primăria Câmpina / O angajată a furat din bugetul asistenţilor sociali
Administraţie

vot_parlamentInstitutul pentru Politici Publice (IPP) anunţă, printr-un comunicat remis presei, drept salutară decizia Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor de a-i sancţiona pe cei opt deputaţi care, în diferite şedinţe de plen din 2011, au votat atât cu cartelele proprii cât şi cu cele ale unor colegi - deputaţi.

Read more: TRATAMENT EGAL: Institutul pentru Politici Publice vrea ca deputaţii „pianişti" să facă puşcărie,...
Administraţie

catalina_bozianu1Unul dintre cei doi viceprimari ai municipiului Ploieşti Cătălina Bozianu (PNL), care în data de 8 decembrie şi-a depus demisia din funcţie, a revenit asupra deciziei şi rămâne în funcţia de viceprimar, a anunţat, miercuri după-amiază, în şedinţa Consiliului Local Ploieşti, preşedintele de şedinţă, informează realitatea.net, citând agenţia de ştiri Mediafax.

observatorulph.ro
scrie că președintele de ședință, consilierul PDL Valentin Marcu, a anunțat că a fost depusă o cerere la Primăria Ploiești prin care Cătălina Bozianu își retrage demisia din funcția de viceprimar.

Ştirea integrală AICI
Administraţie

primaria_ploiesti1. Aprobarea Procesului verbal al şedinţei ordinare a Consiliului Local al Municipiului Ploieşti din data de 30 noiembrie 2011.
2. Întrebări şi interpelări.
3. Proiect de hotărâre privind alocarea unei sume de bani din fondul de rezervă bugetară constituit în bugetul local, pentru sprijinirea unei persoane fizice aflate în situaţie de extremă dificultate - tânărului Pîrvulescu Alexandru – iniţiat de primar Andrei Liviu Volosevici.
Read more: Ședinţă a Consiliului Local al Municipiului Ploieşti din data de 21 decembrie 2011 / Vezi...
Administraţie

gazoductLucrarea va demara efectiv în data de 20 decembrie 2011 pe tronsonul Şirna (Staţie reglare măsurare presiune gaze) – Poienarii Burchii într-o primă etapă iar într-o etapă ulterioară pe tronsonul Poienarii Burchii – Gorgota.
Lungimea totală a reţelei de distribuţie din cele patru comune este de 31.255 metri liniari.
Debitul de gaze este de 10.000 metri cubi şi o presiune de 2,0 bari. Costul estimativ al lucrării este de 1.950.000 lei.

Read more: Încep lucrările unei reţele de gaze de peste 30.000 de metri liniari, ce va alimenta Şirna,...
Administraţie

rasp_ploiesti_siteRegia Autonomă de Servicii Publice Ploieşti, în parteneriat cu organizaţia colectivă C.C.R. Logistics Systems RO, anunţă premierea participanţilor tombolei „PROTEJEAZĂ NATURA!" – în data de 19 decembrie. Anunţul privind locaţia se va face pe site-ul www.ratsp.ro.
Read more: Campanie RASP / Depui un aparat electronic uzat şi participi la tombola „Protejează Natura"
Administraţie

alegeri_urnaMinisterul Administraţiei şi Internelor propune ca alegerile pentru autorităţile administraţiei publice locale să se desfăşoare simultan cu alegerile pentru Camera Deputaţilor şi Senat, la o dată ce va fi stabilită prin hotărâre a Guvernului. Potrivit MAI, organizarea simultană ar reduce cheltuielile la jumătate, respectiv de la 43 de milioane de euro la aproximativ 22 milioane de euro.

„Având în vedere impactul negativ al costurilor alegerilor locale asupra exerciţiului financiar al bugetelor locale, prin prezentul proiect se propune ca alegerile pentru autorităţile administraţiei publice locale să se desfăşoare simultan cu alegerile pentru Camera Deputaţilor şi Senat, la o dată ce va fi stabilită prin hotărâre a Guvernului. Astfel, alegerile pentru autorităţile administraţiei publice locale vor beneficia de accesul la o infrastructură electorală comună (birouri electorale, liste electorale, ştampile, logistică) cu cele parlamentare”, explică MAI.

"În cadrul discuţiilor pe care le-am avut cu primarii s-a desprins ideea că această comasare a alegerilor în anul 2012 este oportună, deoarece se vor economisi zeci de milioane de euro. Sumele pe care le vom economisi, organizând un singur tur de scrutin, vor fi redirecţionate către zona de investiţii", a declarat ministrul Traian Igaş, citat de mediafax.ro.

Potrivit prevederilor art. 63 alin. (1) din Constituţia României, republicată, Camera Deputaţilor şi Senatul României sunt alese pentru un mandat de 4 ani, iar în conformitate cu prevederile art. 70 alin. (1) din Constituţie, deputaţii şi senatorii intră în exerciţiul mandatului la data întrunirii legale a Camerei din care fac parte, sub condiţia validării şi depunerii jurământului.

Legea fundamentală prevede, de asemenea, la art. 63 alin. (3), că Parlamentul nou ales se întruneşte la convocarea Preşedintelui României în cel mult 20 de zile de la alegeri.

În anul 2008, costul total al organizării alegerilor locale şi parlamentare a fost de circa 80 de milioane de euro, cea mai mare pondere în structura costurilor având-o cheltuielile de personal, cu 54%.

În condiţiile economice actuale, majoritatea autorităţilor administraţiei publice locale este afectată de constrângeri bugetare, care pot periclita organizarea alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din cursul anului 2012.

Textul acestui document este afişat şi poate fi consultat pe www.mai.gov.ro, la secţiunea Transparenţă decizională, precum şi la Centrul de Relaţii cu Publicul al MAI, din Piaţa Revoluţiei nr. 1 A, sector 1, Bucureşti.

Accesaţi linkul proiectului: http://www.mai.gov.ro/Documente/Transparenta%20decizionala/Proiect%20de%20lege%20alegeri%20generale%202012.pdf


Sursa: www.mediafax.ro