Administraţie

Administraţie

consiliul local martie 2013Senatorii au adoptat, joi, iniţiativa legislativă care prevede majorarea indemnizaţiilor primarilor, viceprimarilor, a preşedinţilor şi vicepreşedinţilor de consilii judeţene. Propunerea legislativă a fost adoptată, la propunerea liderului senatorilor PNL, Puiu Haşotti, prin vot electronic secret.
Proiectul de act normativ a întrunit 65 de voturi "pentru", 40 de voturi "împotrivă" şi şase abţineri.

Read more: Iniţiativă legislativă: Senatul este de acord cu creşterea indemnizaţiilor primarilor
Administraţie

palatul administrativ ploiestiLuni, 25 noiembrie, la ora 15.00, în Sala de 200 de locuri a Palatului Administrativ, are loc sedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Prahova. Iată proiectele care vor fi supuse votului consilierilor judeţeni.

Read more: ŞEDINŢĂ DE CONSILIU JUDEŢEAN: Câţi bani mai primesc direcţiile şi cine va alege operatorii de...
Administraţie

Liviu DragneaGuvernul Romaniei îşi va angaja răspunderea privind descentralizarea în agricultură, sănătate, cultură, mediu, turism, învăţământul preuniversitar, tineret şi sport, potrivit proiectului oficial de lege obţinut de HotNews.ro.

Legea prevede ca angajaţii din instituţiile descentralizate îşi păstrează drepturile salariale de la data intrării în vigoare a legii. Proiectul normativ a fost aprobat de executiv în şedinţa de joi, iar Guvernul urmează să îşi angajeze răspunderea pe lege în Parlament pe 19 noiembrie.

Read more: ADMINISTRAŢIE. Proiectul final al Legii privind descentralizarea - Textul integral şi anexele...
Administraţie

liviu-dragneaProiectul Dragnea privind descentralizarea, în realitate „județizarea", va bloca modernizarea României, propunându-și să transfere în mod uniform resurse care să fie gestionate de către consiliile județele după principiul pentru fiecare câte puțin, dintr-un disponibil financiar sau patrimonial național care se micșorează de la un an la altul, consideră Institutul pentru Politici Publice (IPP).

Read more: „Județizarea" ministrului Dragnea – România fără dezvoltare, fără viitor – IPP critică...
Administraţie

autostrada soareluiDeputatul Mircea Roşca îşi exprimă speranţa că proiectul autostrăzii Comarnic-Braşov va fi demarat cât mai curând, fără să se mai înregistreze noi amânări în luna noiembrie din partea Ministerului Marilor Proiecte. Totodată, Roşca, care este deputat de Valea Prahovei, anunţă că în bugetul 2014 este prognozată suma de 600 de milioane de euro pentru acest important proiect de infrastructură.

Read more: Autostrada Comarnic-Braşov / Mircea Roşca: "Sper ca la sfârşitul lunii noiembrie, să se semneze...
Administraţie

tramvai ploiestiPrimăria Municipiului Ploieşti informează printr-un comunicat de presă, că s-a finalizat licitaţia pentru atribuirea contractului de lucrări pentru proiectul: „Creşterea mobilităţii transportului public prin reabilitarea traseului tramvaiului 102 cu lucrări vizând calea de rulare, staţii cu peroane adaptate persoanelor cu dizabilităţi, material rulant, elemente de semnalizare şi automatizare - etapa I : Bucla Nord – Intersecţie Republicii ".

Read more: PLOIEŞTI. Încep lucrările la linia de tramvai 102 / Vezi cine a câştigat licitaţia, cât durează...
Administraţie

mircea cosma 3Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, a declarat pentru gandul.info că descentralizarea reprezintă ruperea definitivă faţă de structurile dictatoriale inventate de Partidul Comunist, preşedintele CJ adăugând că lipsa cadrelor la nivel teritorial este rezultatul direct renunţării, de către partide, a şcolilor de formare a cadrelor.

Read more: Mircea Cosma, preşedintele CJ Prahova: „Suntem handicapaţi că am desfiinţat şcolile de partid...
Administraţie

evaziune fiscala 2Într-un raport al Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IJP prezentat Prefectului Judeţului Prahova se dezvăluie rezultatele oamenilor legii în primele opt luni ale lui 2013 în „prevenirea şi combaterea" evaziunii fiscale. În document se recunoaşte că organele de control fiscal se confruntă cu o proliferare a fenomenului evazionist pe fondul unor „imperfecţiuni ale legislaţiei sau a unor reglementări", afirmându-se că „nu s-au găsit încă mijloacele cele mai adecvate pentru a asigura scăderea la un nivel cât mai mic a activităţilor evazioniste". Printre altele, oamenii legii recunosc, însă, un fapt unde statul român nu ia niciodată măsuri, pe principiul „balta are peşte": evaziunea este generată de „presiunea fiscală excesivă asupra contribuabilului".

Read more: RAPORTUL Poliţiei Prahova CĂTRE PREFECT / „Presiunea fiscală excesivă generează evaziunea" / Un...