Administraţie

Administraţie

consiliul local martie 2013În data de 11 septembrie, începând cu ora 15.00, are loc şedinţa extraordinară a Consiliului Local Ploieşti, cu o ordine de zi desfăşurată în 19 subpuncte. Dintre proiectele care vor fi supuse votării, amintim reducerea la transport pentru elevi şi studenţi, în cazul cumpărării abonamentelor bilunare şi săptămânale, rectificarea bugetară prin care RASP Ploieşti primeşte mai mulţi bani de la consiliul local, rectificări de buget la Spitalului de Boli Infecţioase Ploieşti şi la SC Hale şi Pieţe. De asemenea, pe ordinea de zi există proiectul legat de cumpărarea clădirii de pe B-dul Independenţei nr. 10, vânzarea terenului de la Interex către concesionarul SC GREEN TREE INVEST S.R.L, despre care colegii de la observatorulph.ro au scris AICI un articol interesant legat de evaluarea terenului. Modernizarea străzilor, inclusiv extinderea canalizării din zona Buna Vestire, modernizarea zonei Rîfov II reprezintă alte proiecte de hotărâre ce va fi supus votului consilierilor municipali. Se intenţionează şi aprobarea demarării lucrărilor de pavare a pietonalului din faţa Galeriilor Comerciale şi modificarea străzilor şi a parcărilor din zona Teatrului Toma Caragiu prin înlocuirea proiectului de parcare cu zonă integral pietonală pe străzile Toma Caragiu şi Mihail Kogălniceanu.

Ultimul proiect pe ordinea de zi a şedinţei este Proiectul de hotărâre privind acordarea ajutoarelor de încălzire a locuinţei de la bugetul local.
Cetăţenii care vor să participe la şedinţa publică trebuie să ajungă la sala de 200 de locuri din Palatul Administrativ.

Read more: Miercuri, 11 septembrie / Şedinţă extraordinară a CL Ploieşti / Vezi ce proiecte vor fi votate!
Administraţie

cosma oprea iatan enescuJoi, 5 septembrie 2013, președintele Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma, a ținut un comandament de lucru cu primarii din zona de sud a județului, pentru a analiza proiectul extinderii rețelei de alimentare cu gaze în comunele Balta Doamnei, Drăgăneşti, Gherghiţa, Dumbrava, Olari şi Puchenii Mari, informează un comunicat de presă al CJ Prahova.

Potrivit documentului, într-o primă fază, lucrările începute în anul 2012 au racordat la rețeaua de gaze localitățile Şirna, Tinosu, Poienarii Burchii şi Gorgota, printr-o conductă de aducțiune lungă de 68 de km și o rețea de distribuție ce deservește aproximativ 8000 de imobile.

Read more: Alimentare cu gaze în sudul judeţului / Balta Doamnei, Gherghiţa, Drăgăneşti, Dumbrava, Olari şi...
Administraţie

adapost caini ploiestiPrimăria Ploieşti a publicat, pe site-ul instituţiei, un proiect legislativ care, după ce va fi supus dezbaterii publice, urmează să fie votat într-o şedinţă a Consiliului Local. La prima vedere, proiectul conţine o apropiere de normele de conduită din oraşele europene, dar tot evită subiectul eutanasierii colective, legea nepermiţând această acţiune decât în cazul animalelor suferinde. În schimb, proiectul propus, în forma iniţială, de viceprimarul Iulian Teodorescu duce obligativitatea deţinătorilor de a purta permanent carnetul de sănătate al animalului scos la plimbare, a pungilor pentru dejecţii, dar şi obligativitatea unei taxe în cazul deţinătorul care refuză sterilizarea animalului. Sterilizarea animalelor devine obligatorie, la şase luni de la intrarea în vigoare a acestei legi, astfel, proprietarul care nu plăteşte taxa şi este prins că deţine un animal nesterilizat riscând amendarea. De asemenea, proiectul reiterează clar interzicerea relelor tratamente, a cruzimii faţă de animale, dar şi obligaţii clare pentru proprietari. Sugestiile si propunerile ploiestenilor referitor la acest regulament sunt asteptate pe adresa de e-mail : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. sau la numarul de tel/fax : 0244 597 428.

Read more: Primăria Ploieşti organizează DEZBATERE PUBLICĂ pentru câinii de companie şi cei fără stăpân /...
Administraţie

victor pontaMinisterul condus de prahoveanul Robert Cazanciuc, finul lui Victor Ponta, a dat aviz negativ legii privind unele măsuri aferente exploatării minereurilor auro-argentifere din perimetrul Roşia Montană. Cu toate acestea, în ciuda avizului negativ primit, Guvernul a trimis legea săptămâna trecută către Parlament.

Read more: Finul împotriva naşului / Ministerul Justiţiei a dat aviz negativ proiectului Roşia Montană...
Administraţie

adapost caini ploiestiAlianţa pentru Drepturile Omului din România(A.D.O.R), condusă de Eugen Cristescu împreună cu Carmen Arsene, preşedintele Federaţiei Naţionale pentru Protecţia Animalelor au întocmit un proiect de Hotărâre de Consiliu Local cu privire la gestionarea câinilor cu şi fără deţinător din Ploieşti, document de la care se poate porni o dezbatere serioasă pe tema câinilor fără stăpân.

Potrivit iniţiatorilor, acest proiect a trecut prin toate fazele unei campanii de advocacy şi, în cadrul Mesei Rotunde la care au participat 19 dintre cei 27 de consilieri locali a fost înmânat acestora. Proiectul prevede, în continuare, eliberarea câinilor pe stradă după sterilizarea acestora, însă militează pentru campanii susţinute în vederea popularizării adopţiei animalelor.

Potrivit jurnalistului Eugen Cristescu, în acest moment, proiectul urmează să intre pe ordinea de zi a şedinţei din septembrie.

„Trebuie menţionat că, cel putin la nivel declarativ, toţi consilierii locali şi-au manifestat interesul pentru proiectul propus de A.D.O.R. şi au promis că sprijină această iniţiaţivă", scrie Eugen Cristescu pe site-ul incomodph.ro

Pentru a vizualiza proiectul propus, CLICK AICI

Administraţie

GDF-SuezPrimarul municipiului Ploieşti, Iulian Bădescu, a anunţat, în cadrul şedinţei Consiliului Local de marţi 27 august, intenţia Executivului de a cumpăra fostul sediu al companiei GDF Suez de pe Bulevardul Castanilor. Primarul a declarat că, în situaţia achiziţionării respectivei locaţii de către municipalitate, aceasta va fi ocupată de Oficiul Stării Civile Ploieşti. Preţul cu care ar urma să fie cumpărată clădirea se ridică la suma de 400.000 de euro fără TVA.

Foto: stiri.ph

Administraţie

iulian badescuPrimarul municipiului Ploieşti, Iulian Bădescu, a semnat contractul cu Distrigaz pentru obiectivul de investiţii „Extindere reţea distribuţie gaze naturale în cartierul Mitică Apostol" luni, 19 august 2013, se anunţă într-un comunicat de presă al municipalităţii ploieştene.

Read more: Bădescu a semnat luni contractul pentru extinderea reţelei de gaze în cartierul Mitică Apostol
Administraţie

politia locala ploiestiPrimaria municipiului Ploiesti, prin Poliția Locală Ploiești - Biroul Evidența Persoanelor, desfășoară activități cu privire la punerea în legalitate a persoanelor cu acte de identitate expirate și a minorilor peste 14 ani, care nu au acte de identitate, în conformitate cu prevederile Legii nr. 155/2010 – a poliției locale și a protocolului de colaborare încheiat cu Serviciul Public Local Comunitar de Evidență a Persoanelor Municipiului Ploiești, se anunţă într-un comunicat de presă al municipalităţii ploieştene.

Read more: Buletinele la control / Poliţia Locală Ploieşti verifică asociaţiile de locatari şi cărţile de...
Joomla SEF URLs by Artio