Administraţie

Administraţie

Secretarul comunei Gura Vitioarei a trimis un mail, pe adresa redacției, în care acuza jurnaliștii că scriu „prostii și minciuni” într-un articol în care Actualitatea Prahoveană a analizat situația legată de blocajul administrativ din localitate. Doamna Nicoleta Corina Constantin reproșează reporterilor că scriu numai „minciuni, fără rușine sau bun simț”, declarând că nu există „nici o serie de dosare penale pe numele meu cu privire la purtare abuziva, fals in inscrisuri sub semnatura privata sau alte infractiune”.

 

Read more: EXCLUSIV. Secretara comunei Gura Vitioarei spune că viceprimarul a fost schimbat că „nu are...
Administraţie

Primăria Ploieşti a anunţat pe pagina de internet a instituţiei lansarea unei proceduri de achiziţie, pentru realizarea unui studiu cu privire la sistemul de termoficare. Autorităţile sunt dispuse să aloce până la 160.000 de lei cu tot cu TVA, pentru un document care să stabilească "modalitatea optimă de gestiune" a acestui serviciu public. Mai pe româneşte, expertul contractat ar urma să primească aproximativ 34.000 de euro, pentru ceea ce, în esenţă, ar fi un sfat legat de oportunitate.

Read more: Ce naiba, nu le-au înţeles pe primele două?!? Autorităţile ploieştene comandă un nou studiu...
Administraţie

Cu mai puţin de o lună înainte de data anunţată pentru aprinderea instalaţiilor de iluminat festiv la Ploieşti şi deschiderea oficială a evenimentelor dedicate Zilei Naţionale şi sărbătorilor de iarnă, autorităţile locale au lansat o procedură de achiziţie, pentru închirierea unei scene şi a instalaţiilor aferente. Deşi, la prima vedere, când spui "scenă" te gândeşti la patru stâlpi, o platformă şi un acoperiş, ei bine se pare că lucrurile sunt mult mai complexe, cel puţin dacă ne uităm la suma alocată pentru această achiziţie, care poate să ajungă până la 110.000 de lei cu tot cu TVA, echivalentul a aproape 24.000 de euro.

Read more: Primăria Ploieşti, dispusă să dea peste un miliard pentru închirierea unei scene
Administraţie

Avocatul Răzvan Toma Stănciulescu, unul dintre absolvenții Programului "Pregătit pentru a realiza ceva măreț!", derulat de Asociația "Prahova în Acțiune", a preluat conducerea acesteia de la conf. univ. dr. Mihai Apostolache.

Read more: Avocatul Răzvan Toma Stănciulescu a preluat funcția de președinte al Asociației "Prahova în...
Administraţie

Anabell Olimpia Măntoiu, fost secretar al municipiului prezent și în prezent șef serviciu în cadrul Ministerului Mediului, a fost găsită în stare de incompatibilitate, a anunțat Agenția Națională de Integritate.

Read more: Șef din Ministerul Mediului, fost secretar al municipiului Ploiești, declarat incompatibil de ANI
Administraţie

Poliția Locală Ploiești a transmis, joi, o informare, după prima săptămână de aplicare a prevederilor hotărârii adoptate, miercurea trecută, de Consiliul Local Ploiești, care interzice, la nivelul municipiului, circulația căruțelor.

Read more: Cinci căruțe, un căruț și peste două tone de deșeuri, "captura" Poliției Locale Ploiești în prima...
Administraţie

Primăria Ploieşti intră în rândul lumii în materie de tehnologii multimedia. Autorităţile locale au achiziţionat recent aparatură video performantă, iar de circa o săptămână şedinţele importante sunt filmate şi difuzate pe site-ul instituţiei.

Read more: Şedinţele importante din Primăria Ploieşti şi Consiliul Local se văd în direct pe site
Administraţie

Conducerea Primăriei Ploieşti a convocat în această săptămână o şedinţă de lucru pe tema curăţeniei din municipiu, la care au participat reprezentanţi de la Rosal, Regia Autonomă de Servicii Publice, SGU, Poliţia Locală şi Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Managementul Deşeurilor. Discuţiile au vizat programul de ridicare a gunoaielor, numărul mare de sesizări din ultimele săptămâni, spaţiile verzi unde SGU trebuie să se ocupe de curăţenie, dar şi lipsa de spirit civic a ploieştenilor care aruncă gunoaie în locuri nepermise sau vandalizează platformele de colectare selectivă. Pentru aceştia, autorităţile locale anunţă sancţiuni contravenţionale mai drastice şi inclusiv... pândă!

Read more: Probleme la salubritatea Ploieştiului. Primarul Dobre cere pândă la platforme şi punctele negre
Administraţie

Serviciul Public Finanțe Locale Ploiești organizează, chipurile, dezbatere publică pe tema taxelor și impozitelor locale care vor fi plătite de contribuabili, la bugetul local, în 2019. Se anunță un debate făcut de ochii lumii, judecând după faptul că, la un municipiu de dimensiunile Ploieștiului, cetățenii interesați de subiect sunt invitați la sala de 200 de locuri a Palatului Administrativ.

Read more: Simulacru de dezbatere publică, la Ploiești, pe tema taxelor și impozitelor locale din 2019
Administraţie

Legea privind Codul administrativ este neconstituţională în ansamblul său, o decizie luată marți de CCR, dar anticipată și argumentată încă din luna septembrie de conf. univ. dr. Mihai Apostolache.

Read more: Codul administrativ este neconstituţional în ansamblul său, a decis CCR. Verdictul, anticipat încă...
Administraţie

Dragi ploieșteni, vestea bună este că informația din titlu nu este nici vreo păcăleală, nici vreo utopie, ci realitatea. Vestea proastă ar fi că în propoziție este vorba despre... Oradea. Desigur, și Ploieștiului i-ar fi stat bine asociat cu un astfel de anunț. Dar ce să-i faci?

Read more: Contracte de 80 de milioane de euro pentru pasajele subterane, lărgirea unui pod, achiziţionarea...