Administraţie

Administraţie

Cinema2Aproximativ 1000 de elevi ploieșteni participă în această săptămână la proiectul Cinema.Edu organizat de Asociaţia Culturală Macondo București în parteneriat cu Primăria Municipiului Ploiești.

În cadrul proiectului, în săptămâna 2-6 aprilie  2012,  va fi vizionat filmul Die fremde de Feo Aladag. Proiecțiile vor avea loc în Aula Mare a Universității a€œPetrol și Gaze”.

- 3 aprile ,  10:00 -  vor participa 300 de elevi de la  liceul  "Sf.Apostol Andrei” 
  13:00 - vor participa 250 de elevi de la C.N. "Mihai Viteazul”
  - 4  arprilie,10:00 - vor participa 300 de elevi de la  liceul  "Elie Radu”
13:00 - vor participa 50 de elevi de la  C.N. "Mihai Viteazul” și aproximativ 200 de elevi de la Grupul Școlar "1 Mai”

Fiecare vizionare va fi urmată de o discuţie liberă pe marginea temelor sociale identificate în filme. Cei care vor conduce discuţiile sunt personalităţi din societatea civilă, artiști,profesori. 

Temele discuţiilor vor fi:
-      Diversitatea culturală/descoperirea și construirea sinelui prin alteritate
-      Dezvoltare durabilă și responsabilitate socială
-      Posibilitatea egalității de șanse
-      Modele de implicare și activism social
-      Câștigarea independenței și autonomiei personale
-      Educație sexuală
Administraţie

Oua-pastePrimăria municipiului Ploieşti le pregăteşte ploieştenilor o serie de surprize cu prilejul sărbătorilor pascale. În perioada 06-13 aprilie 2012, în diferite zone ale orasului, copiii dar şi cei mari vor avea ocazia să se întâlnească cu patru iepuraşi simpatici de la care vor primi diferite daruri.
De asemenea, din dorinţa de a se promova în municipiului Ploieşti produse şi obiecte tradiţionale româneşti, municipalitatea organizează în perioada anterior menţionată şi un Târg de bunătăţi pentru Paşti, în parcul Toma Socolescu, eveniment menit să vină în întâmpinarea pregătirilor pe care le facem pentru a celebra cea mai importantă sărbătoare creştină.
În cadrul târgului  25 de producători vor prezenta produse traditionale romanesti preparate după reţete străvechi: branza veche de oaie,   branza de burduf  in coaja de brad sau cu chimen si ardei, cu verdeata, cas afumat, cascavea, peste afumat.
Cei care apreciaza specialitatile din carne vor avea de unde alege: carnaciori romanesti,  muschiuleti de porc afumati, jambon de porc, salam de mistret.
Vegetarienii vor fi asteptati cu muraturi traditionale romanesti, dar si arpagic murat, zacusca de vinete sau de telina, dulceturi si gemuri, miere, siropuri de catina, visine, zmeura, trandafiri, fasole, nuci, magiun, mere proaspete, suc de mere proaspat, braga buna,ceaiuri, tincturi, legume proaspete.
Oferta de dulciuri va fi apetisanta si de aceasta data: ciocolata de casa, halvita, turta dulce,  speciliatati din migdale, fistic, nuca de cocos sau martipan, alune, fistic si migdale in zahar caramelizat, prajituri de casa, dulceta de trandafiri, placinta intinsa de la Turnu,  palinca de  Bihor si Salaj,  vin crud , fiecare dupa preferinte.
De asemenea, la targ vor fi prezenti si  40 de artisti si meşteri populari.Cei interesaţi îşi vor putea achiziţiona cosmetice naturale, oua incondeiate si cu margele de la Suceava si oua incondeiate din Arges, genti din piele lucrate manual, jucarii din lemn, decoratiuni din panusi, covoare tesute la razboi, lumanari decorative lucrate manual, bijuterii din ata, sticla picatata, os, metal, rasina, pietre semipretioase montate in argint, tablouri din ata, pictura pe coaja de ou, icoane pe flori de mina, sculptate in lemn, mobilier de gradina, obiecte de uz casnic din papura, ceramica, broderii, macrameuri, genti cu sculptura in piele, vase pictate manual, cutii de cadouri lucrate manual, papusi traditionale romanesti, tablouri din flori presate, ceasuri din sticla pictate, linguri din lemn pictate manual.
Administraţie

oua_pastePrimăria Municipiului Ploiești, prin intermediul Parcului Memorial ”Constantin Stere”, organizează proiectul Paște la zoo vineri, 6 aprilie 2012, începând cu ora 10.30.

În cadrul acestui proiect 15 elevi ai școlii „Nicolae Balcescu” din Ploiești vor picta ouă cu care vor decora grădina zoo. Acțiunea va avea loc în zona dedicată activităților educaționale din grădina zoologică.
Administraţie

bani-leiPrimăria Municipiului Ploiești, prin intermediul Poliției Locale Ploiești, a amendat SC Distrigaz Sud Rețele cu suma de 2000 de lei, pentru lipsa capacului unui cămin dezafectat aparținând acesteia pe strada Carol Davila intersecție cu strada Crișan.

În confomitate cu legislația în vigoare deținătorii de rețele sunt responsabili  cu întreținerea și repararea acestora.  Lipsa sau montajul defectuos al capacelor la cA£minele aferente rețelelor edilitare precum și lipsa grA£tarelor de scurgere existente pe raza Municipiului Ploiești sunt sancționate conform HCL 228/2006 cu amendă între 500 și 2000 de lei.

În dimineața zilei de 29 martie 2012 o ploieșteancă în vârstă de 75 de ani a căzut în căminul dezafectat aparținând Distrigaz pe str. Carol Davila intersecție cu str. Crișan. Din fericire persoana în cauză este în afara oricărui pericol, având doar niște echimoze datorate căzăturii.
Dacă doamna dorește să dea în judecată Distrigaz municipalitatea îi va asigura spirjinul juridic.
Administraţie

invatamant_gimnaziuPrimăria Municipiului Ploieşti impreuna cu Ministerul Educaţiei, Tineretului şi Sportului şi cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova, organizează  etapa naţionala pentru trei olimpiade şcolare in perioada 2-7 aprilie 2012.


Olimpiada Naţională de Arte Vizuale (arhitectură, desen, pictură, sculptură, istoria artei), Olimpiada Naţională de Muzică şi Olimpiada Naţională de Biologie se vor desfăşura după următorul program:


 • Olimpiada Naţională de Arte Vizuale (arhitectură, desen, pictură, sculptură, istoria artei):
  • deschiderea, luni 2 aprilie, ora 17.30 – Sala „Europa” a Consiliului Judeţean Prahova;
  • premierea, joi 5 aprilie, ora 11.30 – Sala „Europa” a Consiliului Judeţean Prahova;

 • Olimpiada Naţionala de Muzică:
  • deschiderea, joi 5 aprilie, ora 15.30 – Filarmonica „Paul Constantinescu” Ploieşti ;
  • premierea, sâmbăta, 7 aprilie, ora 15.30 – Filarmonica  „Paul Constantinescu” Ploieşti ;

 • Olimpiada Nationala de Biologie:
  • deschiderea, luni 2 aprilie, ora 16.00 – Sala „Europa” a Consiliului Judeţean Prahova;
  • premierea, vineri 6 aprilie, ora 16.00– Sala „Europa” a Consiliului Judeţean Prahova.

Premiile oferite de  Primăria Municipiului Ploieşti vor fi în valoare de 30.000 lei, câte 10.000 lei pentru fiecare olimpiadă în parte.


Cu această ocazie, municipiul Ploieşti va fi gazda unui număr de aproximativ 1000 de persoane - elevi participanţi, profesori însoţitori, invitaţi din Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

Administraţie

1fest_nstanescu_2012Primăria Municipiului Ploieşti va acorda Marele premiu pentru poezie „Nichita Stănescu”, cu ocazia desfăşurării în municipiul nostru, a celei de a XXIV ediţii a Festivalului Internaţional de poezie „Nichita Stănescu”, în perioada 29-31 martie 2012. Premiul, în valoare de 1000 de euro va fi acordat în urma deliberării unui juriu format din cinci personalităţi din domeniul literar, condus de academicianul Eugen Simion.


De asemenea, municipalitatea va oferi premii în valoare totală de 7000 lei laureaţilor concursului „Lecţii cu Nichita”, organizat în parteneriat cu Colegiul Naţional „Nichita Stănescu” Ploieşti. Competiţia, care reuneşte elevi din şase ţări, este defalcată pe patru secţiuni, traducere, film, fotografie şi desen.


Totodată, Primăria Municipiului Ploieşti va acorda şi două burse  în valoare de câte 500 euro, unui elev şi unui student, care s-au distins prin activitatea lor literară.


Toate premiile de mai sus vor fi oferite de municipalitate în cadrul Festivităţii de premiere a Festivalului internaţional de poezie „Nichita Stănescu”, care se va desfăşura în data de 31.03.2012, cu începere de la ora 11:00 la Sala „Ion Baciu” a Filarmonicii „Paul Constantinescu”.


În cadrul acestei manifestări va fi acordat şi titlul de „cetăţean de onoare al municipiului Ploieşti” poetului Valeriu Matei, membru de onoare al Academiei Române.
Administraţie

conducta-gazConsilierii locali și primarul Ploieștiului s-au întâlnit miercuri, 28 martie 2012 la sediul primăriei pentru a discuta Programul de subvenții la gaze pentru case.

În cadrul acestei întâlnirii s-a analizat posibilitatea subvenționării  unei cote procentuale a facturii la gaze  pentru ploieștenii care locuiesc la case.  În perioada următoare se va face o analiză a costurilor pe care le presupune acest program, și cadrul legal prin care se poate pune în aplicare programul de subvenții la gaze pentru case.

O nouă întâlnire pe acest subiect va avea loc miercuri, 4 aprilie 2012, la ora 13.00 la sediul primăriei.
Administraţie

earth-hourPrimăria municipiului Ploieşti susţine Ora Pământului 2012 printr-un eveniment ce se va derula în data de 31 martie 2012  în parteneriat cu World Wide Fund for Nature (WWF).

WWF este organizaţia care a iniţiat conceptul Ora Pământului (Earth Hour) ce s-a implementat în peste 135 de ţări. În fiecare an, în ultima sâmbătă din luna martie, milioane de oameni, instituţii şi companii sting luminile timp de o oră, alăturându-se celui mai mare eveniment de mediu din istorie – Earth Hour.

Municipalitatea ploieşteană a decis astfel ca sâmbătă, 31 martie 2012, în intervalul orar 20.30 – 21.30, iluminatul public să fie oprit pentru a se atrage atenţia asupra problemelor grave cauzate de schimbările climatice cu care se confruntă planeta noastră, dar şi pentru ca cetăţenii să realizeze că este necesar să facem lucruri benefice pentru mediul înconjurător.


De asemenea, în zona pietonală din faţa Palatului Administrativ se va desfăşura începând cu ora 20.30 o acţiune în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova la care vor participa aproximativ 500 de tineri (reprezentanţi ai Consiliului Local al Tinerilor, elevi, studenţi). Aceştia vor crea din lumânări sigla Earth Hour şi cuvântul Ploieşti, din dorinţa de a releva acest eveniment şi de a lua o poziţie faţă de impactul pozitiv pe care l-ar avea asupra mediului reducerea consumului de energie.


Simultan cu acest proiect, Primăria Municipiului Ploieşti va marca în perioada 31 martie – 02 aprilie 2012 şi Ziua Internaţională a Conştientizării Autismului prin iluminarea zonei pietonale din faţa Palatului Administrativ în culoarea albastră, simbol al autismului.


Autismul se caracterizează printr-o extremă dificultate de a răspunde la contactele sociale şi de a comunica. Specialiştii consideră însă că, printr-o educaţie specială şi sprijinul semenilor, copiii cu autism pot învăţa să comunice şi să relaţioneze cu ceilalţi, iar în final pot ajunge să aibă o viaţă normală. De aceea este important să conştientizăm nevoile sociale ale persoanelor cu aceste probleme şi astfel să ne alăturăm luptei împotriva autismului.

Joomla SEF URLs by Artio