Administraţie

Administraţie

ratpPrimăria Municipiului Ploieşti, prin RATP, anunţă cetăţenii că în perioada 24.12.2012 – 6.01.2013, din cauza fluxului redus de călători, nu se vor mai asigura următoarele trasee: 25 Rapid, 42, 48, 53 și 54.

Călătorii abonaţi, utilizatori ai traseelor mai sus menţionate, pot circula în baza tronsonului comun al acestora, informează municipalitatea, prin intermediul unui comunicat de presă.

Administraţie

gradinita loloiascaAdministratorul Public al Judeţului Prahova, Fabioara Ionescu, a participat joi, 6 decembrie 2012 la inaugurarea grădiniţei din satul Loloiasca, comuna Tomşani. Construcţia a fost reabilitată cu sprijinul Consiliului Judeţean Prahova, valoarea investiţiei ridicându-se la 82.000 lei.

Read more: INVESTIŢII. Grădiniţă modernă inaugurată la Loloiasca, în Tomşani
Administraţie

tramvaiul-copiilorPrimăria Municipiului Ploieşti, prin Regia Autonomă de Transport Public Ploieşti,   organizeaza și în acest an acțiunea „TRAMVAIUL COPIILOR-MOS CRACIUN 2012”

Tramvaiul copiilor va intra în traseu marți, 4 decembrie 2012, la ora 10.30. Prima cursă va fi efectuată de la Spitalul Județean spre Gara de Sud pe ruta traseului 101. Cei mici vor călătorii gratuit și pot fi însoțiți de 1 persoană adultă care va călători și ea tot gratuit.

Read more: De mâine, în Ploieşti circulă "Tramvaiul copiilor"
Administraţie

iorga-ploiestiMiercuri, 28 noiembrie 2012, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, a participat la ceremonia de evocare a personalităţii lui Nicolae Iorga. Cu prilejul împlinirii a 72 de ani de la dispariţia marelui istoric, Mircea Cosma a depus un buchet de flori, la bustul acestuia ridicat în parcul Palatului Administrativ din Ploieşti.

Read more: Nicolae Iorga evocat la Ploieşti
Administraţie

brad-sgu1După ce săptămâna trecută o ploieșteancă a donat municipalității un brad inalt de 20 de m, montat în parcul Toma Socolescu, în fața Halelor Centrale, astăzi un alt ploieștean a mai donat un brad.

 Bradul, înalt de aproximativ 10 m a fost montat în fața sediului SGU pe str. Văleni, nr.32.

Administraţie

palatul administrativ ploiestiPrimăria municipiului Ploiești, prin Serviciul Public Local Comunitar de Evidență a Persoanelor – Serviciul Stare Civilă, informează cetățenii cu privire la programul cu publicul în zilele de 30 noiembrie, Sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, cei Întâi chemat, Ocrotitorul României și 1 decembrie 2012, Ziua Națională a României.

 

Astfel, în cele două zile programul cu publicul se va desfășura între orele 9.00-12.00 numai pentru înregistrarea decesele. De asemenea, în aceste zile se vor oficia căsătoriile programate.

 

Duminică, 2 decembrie 2012, nu se lucrează cu publicul.

Administraţie

1 decembrieDe 1 decembrie, începând cu ora 10.00, ploieștenii sunt așteptați la statuia lui Mihai Viteazul pentru a lua parte la ceremonia militară și religioasă ce se va încheia ca în fiecare an cu parada militară. Cu acest prilej, ploieștenii vor vedea tehnica de lupta, sprijin și intervenție nominalizată, precum și 3 aeronave de tip usor, din cadrul aeroclubului Gheorghe Banciulescu, ce vor survola Ploiestiul.

Ceremonia va fi urmată de un concert susținut de fanfara Consiliului Județean Prahova. Ploieștenii prezenți la manifestări vor putea servi tradiționala fasole cu cârnați și vin fiert. Anul acesta conducerea primăriei a stabilit două zone în care se vor oferite portiile de fasole si carnati: in Piata Mihai Viteazul si in Parcul Aurora Vest. In total vor fi oferite 3000 de portii de fasole și carnati si 300 de litri de vin fiert.

Administraţie

lumini-ploiesti-sarbatoriPrimaria municipiului Ploiesti anunță cetățenii că sezonul Sărbătorilor de Iarnă va fi deschis oficial sâmbătă 1 decembrie.

Pentru cei mici dar și pentru cei mari municipalitatea a pregătit surprize în această zi de sărbătoare.

 Începând cu ora 16.00, pe scena montată la Palatul Culturii, va începe un concert de colinde. De la ora 17.15 copiii sunt așteptați aici la un spectacol susținut de actorii Teatrului de Păpuși. La ora 18.00 primarul Iulian Bădescu, alături de reprezentanți ai primăriei și ai consiliului local, va aprinde luminile în oraș. Sărbătoarea va continua cu un concert de colinde și cu un spectacol susținut de actorii Teatrului de Revistă, iar la final, în jurul orei 19.00, va fi tras un foc de artificii.

 

Pentru copii surprizele vor continua și în săptămâna 3 - 7 decembrie 2012:

Pe 3 decembrie se va deschide Orășelul Copiilor. Anul acesta orășelul va avea două locații – în parcul din fața Halelor Centrale și în parcul Aurora Vest

Pe 4 decembrie intra pe traseu Tramvaiul Copiilor

Pe 5 decembrie Vine, Vine Mos Nicolae: începând cu ora 17.30, pe scena de la Palatul Culturii vor susține un concert de colinde copiii din Corul Zamfira, iar de la ora 18.00 micii spectatori vor urmari o piesă de teatru jucată special pentru ei de actorii Teatrului de Păpusi. Copiii prezenti la sărbătoare vor primi mici cadouri din partea primăriei, iar cei mari vor viziona un spectacol al Teatrului de Revistă.

De asemenea, în zilele de 3 si 4 decembrie 2012 și in perioada 17-20 decembrie 2012 copiii vor putea viziona spectacolele Teatrului de Papusi sustinute pe scena de la Palatul Culturii incepand cu ora 18.00. Programul va continua in fiecare seara de la ora 19.00 cu spectacolele Teatrului de Revistă. In zilele amintine incepând cu ora 17.00 pe aceeasi scena vor avea loc concerte de colinde sustinute de coruri de copii din Ploiesti si din Judetul Prahova.

Administraţie

centru-medical-cocorastii-misliMarţi, 27 noiembrie 2012, Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, a fost prezent la inaugurarea Centrului Medical din Comuna Cocorăştii Mislii.

La eveniment au mai participat senatori şi deputaţi de Prahova, primari din comunele învecinate, consilieri locali şi câteva zeci de locuitori ai comunei.

Construcţia Centrului Medical a început în luna octombrie 2011, cu fonduri de la bugetul local şi a fost finalizată luna aceasta cu ajutorul Consiliului Judeţean Prahova, valoarea investiţiei fiind de 722.000 lei.

Dispensarul are o suprafaţă de 350 mp în care vor funcţiona două cabinete medicale individuale cu specialitatea medicină de familie, o farmacie modernă, un cabinet stomatologic, iar în într-o anexă va fi amenajat un oficiu poştal.

Până la sfârşitul anului administraţia judeţeană va da în folosinţă încă trei dispensare moderne în comunele Vadu Săpat, Colceag şi Ceptura, iar în următorii ani alte 24 de astfel de unităţi.

Joomla SEF URLs by Artio