Administraţie

Administraţie

Primăria Ploieşti a publicat proiectul de buget local pe 2020, care estimează venituri şi cheltuieli cu 200 de milioane de lei mai mari faţă de anul trecut, diferenţă generată aproape în totalitate de proiectele europene pe care autorităţile doresc să le înceapă acum.

Read more: Primăria Ploieşti estimează în 2020 un buget cu 46% mai mare decât în 2019, graţie fondurilor de...
Administraţie

Administrația locală ia în calcul prelungirea contractului cu Apa Nova, operatorul de apă și canalizare din Ploiești, până în 2035. Proiectul include și modificarea tarifelor, în două etape, prima majorare urmând să fie aplicată în cursul acestui an. Justificarea o constituie investițiile suplimentare care vor fi realizate la rețeaua de apă și canalizare din municipiu, pentru extindere și modernizarea unor tronsoane.

Read more: Noi tarife pentru apă potabilă și canalizare, propuse la Ploiești. Primăria organizează dezbatere...
Administraţie

Ploieştiul ar putea să primească fonduri europene consistente pentru modernizarea învechitului sistem de termoficare, într-un scenariu optimist, avansat de autorităţile locale în contextul în care municipiile selectate iniţial pentru investiţii de acest gen nu au consumat banii puşi la dispoziţie. Primarul Dobre şi-a programat astăzi o întrevedere cu oficialii din Ministerul Fondurilor Europene, pe tema schimbării ghidului de finanţare.

Read more: Primarul Ploieştiului discută cu ministrul Fondurilor Europene despre varianta unei finanţări...
Administraţie

Guvernul a anunțat, la finalul lunii decembrie, licitația lansată de Ministerul Dezvoltării pentru cumpărarea a 40 de tramvaie noi, pentru municipiile Ploiești, Brăila și Galați.

Read more: Ploieștenii vor aștepta mult și bine să circule cu tramvaie noi. Ministerul a ANULAT licitația
Administraţie

Membrii Comitetului de Coordonare de la Clubul Sportiv Municipal Ploieşti au propus un plan de restructurare, care include reînfiinţarea echipei de fotbal seniori, dar şi posibila crearea a unei echipe de fotbal pentru fete. Măsura e lăudată de mai mulţi reprezentanţi ai PSD, dar contestată, pe alocuri vehement, de primarul Dobre, care invocă o "scurgere de bani", şi de unii dintre suporterii echipei Petrolul, care se tem că autorităţile ar vrea să înfiinţeze o "clonă".

Read more: Scandal pe tema echipei de fotbal seniori de la CSM Ploieşti! De la "clonă" la autofinanţare
Administraţie

Aprobat în luna decembrie, dar încă nepus în aplicare, regulamentul de închiriere a locurilor de parcare din Ploieşti este contestat de primarul Dobre, care reclamă că documentul e incomplet, are "elemente de nelegalitate" şi deja a început să creeze haos în rândul asociaţiilor de proprietari.

Read more: Primarul Ploieştiului cere anularea regulamentului de închiriere a parcărilor aprobat de PSD şi ALDE
Administraţie

După un 2019 dezastruos pentru bugetul local, "încărcat" prin mutarea integrală a prestaţiilor sociale de la Guvern şi prin creşterea cheltuielilor salariale decisă de consilierii locali, Primăria Ploieşti speră la un 2020 mai bun. Primarul Adrian Dobre a declarat, astăzi, că a primit promisiuni de la reprezentanţii cabinetului Orban că în acest an vor creşte cotele alocate autorităţilor locale, dar şi că Guvernul îşi va asuma o parte din cheltuielile care anul trecut fuseseră lăsate în totalitate în sarcina primăriilor.

Read more: Primăria Ploieşti visează în acest an la venituri mai mari de la bugetul de stat decât în 2019
Administraţie

Foști prefecți și subprefecți amenință Guvernul cu atacarea, în contencios-administrativ, a hotătârilor de Guvern prin care au fost făcute noi numiri, în 31 de funcții de conucere din prefecturi.

Read more: Ultimatum inclusiv din Prahova, în cazul numirii noilor prefecți și subprefecți
Joomla SEF URLs by Artio