Administraţie

Administraţie

Primarul Ploieștiului a lansat, miercuri dimineață, un apel alarmant cu privire la banii care ar putea ajunge în municipiu după rectificarea bugetară care ar urma să fie operată la finalul acestei luni. În urma întâlnirii cu ministrul de Finanțe, Adrian Dobre anunță că municipiul va primi mai puțin de un sfert din suma de care are nevoie pentru  servicii de utilitate publice funcționale.

Read more: Primarul Ploieștiului, îngrijorat de rectificarea bugetară: "Dezastru! Ne-au promis vreo 16...
Administraţie

Consiliul Local Ploieşti a aprobat, în şedinţa de luni, intrarea într-un parteneriat alături de Consiliul Judeţean, pentru finanţarea a două proiecte de modernizare la Parcul Memorial "Constantin Stere". Cele două obiective de investiţii au o valoare însumată de 878.000 de lei, din care CJ Prahova urmează să suporte 748.000 de lei.

Read more: Parteneriat între Consiliul Judeţean şi Primăria Ploieşti, pentru modernizarea Parcului Bucov
Administraţie

S.C. CORAL IMPEX S.R.L., cu sediul social în Mun. Ploieşti, Str. Peneș Curcanu, nr. 8, bl. 151C, ap. 10, reprezentată prin Director General Badea Alexandru, va aduce la cunoştinţă că în perioada 27 iulie - 2 august 2019 se vor efectua servicii de dezinsecţie pe suprafaţa domeniului public al Municipiului Ploieşti, în baza Contractului Subsecvent nr. 14569/22.07.2019 încheiat între Municipiul Ploieşti şi S.C. CORAL IMPEX S.R.L.

Read more: Comunicat de presă - S.C. CORAL IMPEX S.R.L. anunță noi intervenții pentru dezinsecție, la nivelul...
Administraţie

Ploieştiul nu rămâne în beznă! Cel puţin nu pentru moment. Cu datorii de aproape un milion de lei la Electrica şi mai multe notificări primite din partea furnizorului, care ameninţa că taie curentul pentru iluminatul public, Primăria Ploieşti a reuşit să găsească fonduri şi urmează să-şi achite restanţele, însă tot va mai trebui să caute serios prin buget pentru a găsi resursele financiare ca să asigure continuitatea acestui serviciu public până la finalul anului.

Read more: Se amână criza! Primăria Ploieşti îşi plăteşte datoria la Electrica, dar tot riscă să rămână fără...
Administraţie

Consiliul Local Ploieşti a decis luni, după mai bine de două ore de dezbateri în contradictoriu, să-l mandateze pe primarul Dobre pentru a vota vineri, la şedinţa Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară "Parteneriat pentru Managementul Deşeurilor" Prahova, pentru rezilierea contractului cu Rosal. Decizia vine după ce Primăria a primit peste 3.000 de sesizări din partea ploieştenilor cu privire la nerespectarea programului de colectare a deşeurilor.

Read more: Consiliul Local Ploieşti l-a mandatat pe primar pentru rezilierea contractului cu Rosal
Administraţie

Noi focare de pestă porcină africană au fost confirmate în Gorgota și Poienarii Burchii, în acest weekend, la porci domestici. Autoritățile continuă implementarea măsurilor pentru a preveni răspândirea virusului. Zilele acestea s-a finalizat uciderea preventivă a porcilor din Poienari și Târgșorul Vechi, dar astfel de intervenții s-ar putea impune și în alte zone, în funcție de noile focare confirmate de acum încolo.

Read more: Trei noi focare de pestă porcină africană au fost confirmate în Prahova, în acest weekend
Administraţie

Premierul Viorica Dăncilă și ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, aflați duminică, la Ploiești, pentru a lua pate la CEx-ul organizației județene, au vorbit, printre altele, și despre nemulțumirile exprimate de primari din toată țara cu privire la modul în care au fost repartizați banii de la buget către localitățile din țară.

Read more: Ministrul de Finanțe spune că va lasă primarii să decidă cum vor primi banii de la buget
Administraţie

Într-o conferinţă de presă susţinută astăzi, în care a criticat dur activitatea Regiei Autonome de Servicii Publice privind supervizarea salubrităţii, primarul Ploieştiului, Adrian Dobre, a anunţat că va veni în faţa Consiliului Local cu o propunere de desfiinţare a RASP şi de înfiinţare a unui serviciu intern care să preia o parte din atribuţii.

Read more: Primarul Ploieştiului cere desfiinţarea Regiei de Servicii Publice: "S-a transformat în apărătorul...
Administraţie

Primarul municipiului Ploieşti, Adrian Dobre, a declarat că instituţia pe care o conduce a depus o plângere la Poliţie, vizând o posibilă prejudiciere a bugetului local din activitatea de salubritate. Edilul reclamă că inspectorii de la Regia Autonomă de Servicii Publice au acceptat la plată servicii nereale, dând exemplul unor străzi incluse în lucrări şi care figurează ca măturate periodic, al dublei plăţi pentru deşeurile menajere sau al cantităţilor de gunoaie suspect de mari ridicate de pe domeniul public.

Read more: Plângere la Poliţie privind mizeria din Ploieşti: "Sunt străzi care în acte apar ca măturate, deşi...
Administraţie

Consiliul de Administraţie al Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti a anunţat organizarea unui nou concurs, al doilea în decurs de patru luni, pentru ocuparea funcției de manager în cadrul celei mai mari unități sanitare din județul Prahova. Selecția precedentă a fost anulată din lipsă de candidați.

Read more: Concurs pentru ocuparea funcţiei de manager de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti
Administraţie

Un necaz nu vine niciodată singur! În timp ce autorităţile caută soluţii pentru a "dezgropa" oraşul de sub gunoaie şi a nu-l lăsa şi fără iluminat public, Ploieştiul se confruntă cu o nouă criză. De câteva zile, în plin sezon de ţânţari, Primăria a rămas fără contract pentru dezinsecţie. Unul nou poate fi semnat în câteva zile, însă aici apare marea problemă: bugetul local nu mai are suficiente fonduri pentru o dezinsecţie ca la carte. Cu alte cuvinte, dacă nu apare vreun miracol, vom fi ciuruiţi de ţânţari în continuare!

Read more: În plin sezon de ţânţari, Primăria Ploieşti a rămas fără contract de dezinsecţie şi fără bani
Joomla SEF URLs by Artio