Administraţie

Administraţie

Legea privind Codul Administrativ al României a fost declarată neconstituțională la sfârșitul anului trecut, iar decizia Curții Constituționale a fost publicată în Monitorul Oficial al României în luna martie a acestui an. Curtea Constituțională a constatat că a fost încălcată procedura de adoptare a legii și, prin urmare, Codul Administrativ a fost declarat neconstituțional în integralitatea sa. Guvernul României a pornit procedura de adoptare a Codului Administrativ prin ordonanță de urgență. Conf. dr. univ. Mihai Apostolache explică, în acest context, de ce "nu este normal ca o operă legislativă de o asemenea complexitate să fie adoptată prin ordonanță de urgență".

Read more: Conf. dr. univ. Mihai Apostolache: Nu adoptați Codul Administrativ prin ordonanță de urgență!
Administraţie

Operatorul de deratizare și dezinsecție din Ploiești, CORAL IMPEX SRL, a transmis o seri de lămuriri în spațiul public, privind măsurile care sunt luate de societate pentru combaterea insectelor, conform contractului încheiat cu municipalitatea, și modalitățile de combatere a "Tigrului platanului", care amenință să invadeze orașul.

Read more: Tigrul platanului amenință să invadeze din nou Ploieștiul. Ce măsuri ar fi eficiente pentru...
Administraţie

Primăria Ploieşti a finalizat lista cu unităţile de învăţământ din municipiu în care se vor derula lucrări de reparaţii în această vară. Documentul cuprinde 82 de unităţi şi o sumedenie de lucrări, multe dintre ele pentru respectarea noilor norme de securitate la incendiu. Totuşi, rămâne de văzut de unde vor fi asiguraţi banii pentru toate aceste intervenţii.

Read more: Lucrări în unităţile de învăţământ din Ploieşti. Vezi lista completă!
Administraţie

Conştient că bugetul local pe 2019 nu permite absolut nicio investiţie majoră, primarul municipiului Ploieşti, Adrian Dobre, solicită un împrumut bancar, în valoare de 68,6 milioane de lei, din care ar urma să fie finanţate opt proiecte de investiţii, printre care construirea unui centru de radioterapie oncologică, modernizarea reţelelor de canalizare sau refacerea a 26 de locuri de joacă. Propunerea, care urmează să fie discutată în această săptămână de forul legislativ local, este la aproape o treime faţă de suma pe care edilul o avansase iniţial, în mai multe încercări de contractare a unui credit care au fost respinse de Consiliul Local.

Read more: Primarul Ploieştiului cere un credit pentru investiţii, de 68 de milioane de lei, de trei ori mai...
Administraţie

Garda Națională de Mediu a anunțat că amendat, cu 50.000 de lei, RASP Ploiești, în urma verificărilor derulate în luna mai privind starea de salubritate a municipiului. Comisarii  au sancționat lipsa de reacție a autorităților locale față se problemele semnalate la controlul anterior, din aprilie.

Read more: Amendă de 50.000 de lei pentru autoritățile ploieștene, din cauza zonelor invadate de gunoaie
Administraţie

Expoziţia de promovare a juţului "Euro Prahova" urmează să se ţină, în 2019, în două ţări. După ce au vizitat, în trecut, Italia, Franţa, Germania sau Republica Moldova, reprezentanţii Consiliului Judeţean merg de această dată în Slovacia şi Cehia, la invitaţia ambasadelor României în cele două ţări. Evenimentul a fost aprobat astăzi de consilierii judeţeni. La această deplasare sunt invitate şi mai multe instituţii de cultură din Ploieşti, însă programul oficial include şi spectacole, dar şi o degustare de vinuri româneşti.

Read more: Judeţul Prahova se promovează în această vară în Cehia şi Slovacia. CJ a alocat 200.000 de lei
Administraţie

Conducerea Primăriei Ploieşti le-a cerut firmelor care lucrează la reţelele subterane să refacă lucrările efectuate în ultimele săptămâni pe mai multe străzi din municipiu şi să urgenteze lucrările încă în derulare. Într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook, primarul Adrian Dobre reclamă că mai multe intervenţii la reţelele de gaze şi cele de canalizare şi apă au fost făcute de mântuială.

Read more: Primăria Ploieşti le cere reţelarilor să refacă mai multe străzi: "Nu vom accepta lucrări de...
Administraţie

Pe Bulevardul Republicii, aproape de centrul municipiului Ploieşti, a apărut o groapă de proporţii. Craterul s-a creat foarte aproape de zona în care, în februarie, o magistrală de apă s-a fisurat, Apa Nova estimând că a pierdut atunci un volum echivalent cu aproape trei bazine olimpice de înot, cantitate de apă dispărută misterios. Şi conducta şi asfaltul de pe această porţiune au fost realizate odată cu proiectul de modernizare din fonduri europene a liniilor de tramvai.

Read more: FOTO | Groapă uriaşă pe cel mai circulat bulevard din Ploieşti, la câţiva ani de la modernizarea...
Administraţie

Probleme financiare la Clubul Sportiv Municipal Ploieşti. CSM, care încă mai are de achitat datorii către foştii sportivi şi antrenori care erau încadraţi ca persoane fizice autorizate, are acum un sechestru pe mai multe bunuri, dar şi restanţe de peste 10 zile către o parte din actualii colaboratori. Conducerea spune că tocmai a primit banii aşteptaţi de la Primăria Ploieşti şi că în scurt timp se vor rezolva ambele probleme.

Read more: CSM Ploieşti are sechestru pe bunuri şi întârzieri la plata salariilor
Administraţie

Autorităţile ploieştene pregătesc un proiect pentru asfaltarea cartierului Mitică Apostol, după ce se vor încheia lucrările la reţelele de canalizare comandate aici. Pentru că nu are bani în propriul buget pe 2019, Primăria va solicita fonduri de la Ministerul Dezvoltării. Un pas important în acest sens ar putea fi făcut la finalul săptămânii, când situaţia va intra în dezbaterea Consiliului Local.

Read more: Asfaltare în cartierul ploieştean Mitică Apostol, cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării....