Administraţie

Administraţie

Reprezentanții Veolia Energie Prahova au transmis, marți seară, un comunicat de presă în care reacționează că modul în care au decurs negocierile pentru prelungirea contractului privind furnizarea energiei termice în municipiu. Aceștia avertizează asupra unei crize de timp și asupra unor puncte care încă nu au fost tranșate, deși până la expirarea actualului contract mai sunt doar trei săptămâni. Precizările vin în urma ședinței de marți după-amiază, a Consiliului Local Ploiești (VEZI DETALII).

Read more: Veolia Energie Prahova, după ședința CL: "Presiunea timpului este foarte mare, ceea ce conduce la...
Administraţie

Consiliul Județean Prahova a transmis, marți, propria informare referitoare la acordul de principiu la care autoritățile locale și județene au ajuns  cu operatorul de termoficare Veolia Energia Prahova. Președintele CJ, Bogdan Toader, atrage atenția asupra prețului pe care îl vor plăti ploieștenii și îl acuză pe Adrian Dobre că "a respins varianta de aprobare a unei subvenții pentru prețul de producție a gigacaloriei, motivând că nu există fonduri la bugetul local, trebuie găsită o soluție în acest sens".

Read more: Președintele CJ Prahova privind prelungirea contractului de termoficare: "Problema care rămâne...
Administraţie

Primăria Ploiești a anunțat, marți, că s-a ajuns la un acord cu actualul operator de termoficare, iar contractul cu Veolia Energie Prahova va fi prelungit până în 2022. Înțelegerea face referire și la tariful pentru agent termic care va fi plătit de populație, dar și la investițiile pe care Veolia se angajează să le facă în sistem, pentru a diminua pierderile. Municipalitatea și CJ Prahova își iau angajamentul să pună mână de la mână, astfel încât prețul plătit de populație să nu crească.

Read more: Ploieștiul va prelungi cu trei ani contractul cu Veolia Energie Prahova. Primăria a anunțat tariful
Administraţie

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a revenit, luni după-amiază, la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, la zece zile după controlul inopinat făcut în unitatea sanitară. De această dată, vizita ministrului a fost una anunțată, ca răspuns la invitația președintelui CJ Prahova, Bogdan Toader, lansată după revolta șefilor de secții din unitatea sanitară.

Read more: Ministrul Sănătății s-a întors la SJU Ploiești. Patru directori și-au depus demisiile, opt...
Administraţie

Referitor la articolele tendențioase apărute într-o publicație locală din Ploiești, „Haos și mizerie la o ghenă de lângă o școală din Ploiești” și respectiv „Rosal s-a trezit târziu. Orașul e plin gunoaie, luni dimineață”, pentru o informare corectă a cetățenilor din Municipiul Ploiești, SC ROSAL GRUP SA face următoarele precizări:

Read more: Comunicat ROSAL: Poziţia oficială a operatorului la informaţiile apărute în spaţiul public pe...
Administraţie

După mai multe încercări eşuate, apare o nouă speranţă pentru autostrada Ploieşti - Braşov. Autorităţile din România încearcă să construiască acest tronson - propus, abandonat, reluat şi iar abandonat, de vreo 15 ani - în baza unui parteneriat public-privat, cu un consorţiu de firme din China şi Turcia.

Read more: Guvernul aşteaptă salvarea autostrăzii Ploieşti - Braşov de la un consorţiu turco-chinez
Administraţie

După numeroasele sesizări venite din partea ploieştenilor, care au reclamat că în cartierele de lângă rafinăria Petrotel-Lukoil aerul a fost irespirabil, mai multe nopţi la rând, primarul Adrian Dobre a organizat, astăzi, un protest la Ministerul Mediului. Însoţit de mai mulţi colaboratori, dotaţi cu pancarte şi măşti de gaze, edilul a cerut demisia ministrului Graţiela Gavrilescu.

Read more: Protest la Ministerul Mediului, din cauza poluării din Ploieşti. Primarul Dobre a cerut demisia...
Administraţie

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Toader, a anunţat, miercuri seară, că a cerut demisiile de onoare celor patru directori ai Spitalului Județean de Urgență Ploiești. Acesta a formulat solicitarea după ce, în noaptea de vineri spre sâmbătă, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a făcut un control inopinat la SJU Ploiești, neregulile găsite aici determinând-o să ceară, la cald, demiterea directorului de îngrijiri medicale și verificări de urgență din partea DSP Prahova (VEZI DETALII), iar ulterior inclusiv retragerea acreditării celui mai mare spital din Prahova (VEZI DETALII).

Read more: Preşedintele CJ Prahova cere demisia întregii conduceri a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti
Administraţie

Primarul Ploieștiului, Adrian Dobre, a ajuns, marți, pentru a doua seară consecutiv, la poarta rafinăriei Petroltel-LukOil, după ce ar fi fost sesizat de mai mulți cetățeni că în mai multe cartiere se simte, din nou, un miros insuportabil.

Read more: La LukOil, în poartă, oare cine bate? Adrian Dobre: "Noaptea ca hoţii, dau drumul la gaze toxice...
Administraţie

Eveniment inedit, marţi, în Palatul Administrativ din Ploieşti. Cu prilejul Zilei Instituţiei Prefectului, stabilită pe data de 2 aprilie conform unui act normativ recent, conducerea instituţiei a invitat foştii prefecţi de Prahova, dar şi actualii şi foştii angajaţi, la o discuţie informală despre momentele petrecute aici şi despre rolul pe care această instituţie l-a avut de-a lungul timpului.

Read more: Sărbătoare la Prefectura Prahova. 9 foşti prefecţi au participat la ziua instituţiei