Administraţie

Administraţie

Iulian_TeodorescuNoul preşedinte interimar al PNL Ploieşti, Nicolae Alexandri, a confirmat pentru observatorulph.ro că filiala municipală îl susţine pe avocatul Iulian Teodorescu pentru ocuparea funcţiei de viceprimar al municipiului Ploieşti. Negocierile intense dintre partide se pot apropia de final astăzi, odată cu şedinţa Consiliului Local Ploieşti. A doua persoană care ar putea ocupa funcţia de viceprimar al Ploieştiului ar putea fi consilierul municipal Raul Petrescu, membru al PP-DD.
Administraţie

palatul_administrativ_ploiestiAleşii judeţeni au avut de repartizat suma de 507,64 mii lei. Au primit bani consiliile locale de la Buşteni, Câmpina, Comarnic şi Breaza, fiecare având o alocare de 45.000 de lei. Un alt program finanţat de la bugetul de stat este cel derulat de Consiliul Judeţean Prahova, prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, pentru „Planuri şi regulamente de urbanism", suma alocată fiind de 181,24 mii de lei. Sumele alocate pentru pregătirea, organizarea şi desfăşurarea alegerilor locale au fost suplimentate cu 100.000 de lei.
Cultura beneficiază de 398.000 de lei, bani alocaţi Muzeului de Istorie şi Arheologie, pentru finanţarea reparaţiilor de la Muzeul Sătesc Sângeru, afectat de un incendiu. Vor fi achiziţionate o serie de sisteme de detecţie şi semnalizare la incendii, dar şi pentru camere video atât la muzeele de la Sîngeru şi de la Buşteni. CJ Prahova va suplimenta bugetul cu 1.860.330 de lei pentru programul de reparaţii şi întreţinere drumuri publice.
Administraţie

Mircea_CosmaConsiliul Judeţean Prahova s-a întrunit, luni, în prima şedinţă de la constituirea sa în noua formulă de după alegerile locale. Rectificarea bugetului CJ a fost principalul punct de pe ordinea de zi. Unul dintre proiecte, cel legat de masterplanul de deşeuri, a aprins spiritele. Fostul prefect Adrian Dobre, actual consilier judeţean PDL, a solicitat ca proiectul să fie reprogramat într-o şedinţă viitoare. Propunerea a picat, însă, la vot. La fel şi proiectul care a primit numai 24 de voturi „pentru". Ca proiectul să poată fi aprobat erau necesare 25 de voturi. Iar lucrul acesta l-a înfuriat la culme pe preşedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, notează Roxana Tănase în observatorulph.ro 

„Dacă în continuare proiectele sunt blocate de pedelişti, Consiliul Judeţean Prahova nu va putea absorbi fondurile (n.r. - europene) pe care şi le-a propus. Dacă ar fi citit pagina doi din politica Institutului de Politici Publice, ar fi putut să vadă că Judeţul Prahova este al cincilea judeţ din ţară în ceea ce priveşte totalul fondurilor europene absorbite de toate unităţile din teritoriu. Chestia asta cu jumătăţile de măsură şi cu blocarea proiectelor în interesul firmei ROSAL o vom spulbera săptămâna viitoare când ne adresăm justiţiei. Este inacceptabil ca ROSALUL, care se ocupă de salubrizarea municipiului Ploieşti, să blocheze, prin fostul primar, acest proiect timp de nouă luni, iar acum să venim cu o altă gogoriţă, să răstălmăcim o hătărâre aprobată de consiliul judeţean în urmă cu un an şi jumătate", a declarat Mircea Cosma. 
Administraţie

investireclploiesti06Primarul Municipiului Ploieşti:
în baza art. 39, alin. 2 din Legea nr. 215/2001 privind administraţia publică locală, republicată şi actualizată;
în temeiul art. 68, alin. 1 şi art. 115, alin. 1, lit. „a” din Legea nr. 215/2001 privind administraţia publică locală, republicată şi actualizată,

D I S P U N E:

Articol unic - Convocarea Consiliul Local al Municipiului Ploieşti în şedinţă extraordinară în data de 12 iulie 2012, începând cu ora 1400, la sala de şedinţe de 200 de locuri din cadrul Palatului Administrativ Ploieşti, Etajul I, cu următorul proiect al ordinii de zi:
1. Proiect de hotărâre privind alegerea Viceprimarilor Municipiului Ploieşti.
2. Proiect de hotărâre privind organizarea comisiilor de specialitate pe domenii de activitate şi aprobarea componenţei acestora.
Administraţie

palatul_administrativ_ploiestiPrimăria Ploieşti anunţă, prin intermediul unui comunicat de presă, o serie de schimbări în rândul şefilor din diferite direcţii aflate în subordinea instituţiei. Astfel, la Clubul Sportiv Municipal Ploieşti Mihaela Stambolgiu este înlocuită cu Augustin Paul Iancu - director şi Marian Stănescu - director adjunct. Totodată, fosta campioană mondială la gimnastică Corin Ungureanu îşi intră în atribuţii în funcţia de consilier al primarului Iulian Bădescu, pe probleme de sport.

Şi la Direcţia Tehnic Investiţii s-au produs schimbări. Mihaela Iamandi va coordona activitatea departamentului, iar director executiv adjunct va fi Mădălina Crăciun.
Administraţia Parcului Memorial Constantin Stere va fi condusă de Bogdan Toader, fost preşedinte al TSD Ploieşti, membru în conducerea municipală a partidului.
Administraţie

cjinvestire24Sâmbătă, 30 iunie, la Sala Europa de la Palatul Administrativ din Ploiești a avut loc investirea noului Consiliu Județean al județului Prahova.ș Componența acestuia este următoarea:

Mircea Cosma – preşedinte CJ Prahova – USL (PSD)

Mircea Roşca – vicepreşedinte CJ Prahova – USL (PNL)

Laurenţiu Rebega –vicepreşedinte CJ Prahova – USL (PC)

Albulescu Mihai – USL (PSD)

Dan Ciolac – PDL

Ovidiu Cord – PDL

Costin Zaharia – PDL

Simona David – USL

Ion Dirilici – USL

Adrian Dobre – PDL

Auraş Dragomir – PP-DD

Paul Dumbrăveanu –USL

Rareş Enescu – USL

Dragoş Gunia – PDL

Virgil Guran – USL

Radu Ionescu – PDL

Ion Ionică – USL

Ion Luchian – USL

Răzvan Lungu – PDL

Darius Meşca – USL

Laurenţiu Mitrea – USL

Gheorghe Neaga – USL

Dumitru Neagoe – PDL

Constantin Negoi – PDL

Marius Nicolai – PDL

Georgiana Diana Niculescu – PP-DD

Cătălin Răzvan Niţă – PP-DD

Nicolae Oprescu – PDL

Vasile Pătraşcu – USL

Toma Pinţoiu – USL

Elisabeta Popovici – PDL

Ludmila Sfîrloagă – USL

Jenica Tabacu – PP-DD

Bogdan Toader – USL

Dorin Tudora – PDL

Viorica Vasile – USL

Viter David Andrei - USL

{AG}cjinvestire{/AG}
Administraţie

badescuProiectul legat de construirea unui nou spital de pediatrie în Ploieşti începe să prindă contur. Primarul Iulian Bădescu se întâlneşte cu o delegaţie chineză formată din specialişti şi manageri de unităţi medicale din Shanghai şi Beijing, pentru a se consulta în direcţia demarării proiectului. Realizarea unui spital de pediatrie modern la Ploieşti a reprezentat unul dintre principalele proiecte din cadrul programului electoral al primarului Bădescu cu care acesta s-a prezentat în faţa ploieştenilor.
Administraţie

deeePrimaria Municipiului Ploiesti,   prin  Regia Autonomă de Servicii Publice Ploieşti, organizează la nivel local colectarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE) prin Campania „Marea Debarasare” În zilele de vineri, 29 iunie 2012 si sambata, 30 iunie 2012.
Actiunea se va desfasura impreună cu operatorul de salubritate ROSAL GRUP si va consta in colectare a Deşeurilor de Echipamente Electrice si Electronice (DEEE) de la societăţile comerciale si de la populaţie.  
Programul acţiunii de colectare:
  • Vineri, 29 iunie 2011, intre orele 08.00-14.00 – de la societăţile comerciale care vor solicita telefonic ridicarea DEEE-urilor;
  • Sâmbăta, 30 iunie 2011, intre orele 8.00-10.00 – deţinătorii de DEEE-uri care locuiesc la bloc le pot depozita lângă platformele gospodăreşti sau/şi în fata blocurilor, iar cei care locuiesc la casa le pot depozita în fata proprietăţii. După ora 10.00  operatorul de salubritate va colecta şi transporta deşeurile către centrul de colectare;

De asemenea,  cetăţenii sunt aşteptaţi cu aparatura electrica si electronica veche sau defectă la punctele de colectare enumerate mai jos:
1. Centru colectare - Str. Ciprian Porumbescu;
2. Zona Baraolt – str. Gen. Eremia Grigorescu;
3. Zona Winmarkt Grand Center – parc/trotuar;
4. Zona Mihai Bravu – in parcarea din vecinătatea Lukoil.
Pentru echipamentele grele sau voluminoase pe care cetăţenii doresc sa le încredinţeze centrului de colectare, acestea vor fi preluate gratuit de către operatorul de salubritate.
Informaţii suplimentare despre cum pot programa debarasarea “de acasă” a echipamentelor grele/voluminoase, se pot solicita la numerele de telefon 0244-984 sau 0800800884 gratuit în reţeaua RomTelecom.
Toţi deponenţii vor fi înscrişi la tombola „Scoate deşeurile din casă!”, tragerea la sorti a castigatorilor urmand sa se desfasoare luni, 02.07.2012, ora 10:00, in incinta Winmarkt Grand Center Ploiesti,  unde au posibilitatea de a intra în posesia unuia dintre premiile oferite de Asociatia Romana Pentru Reciclare-ROREC:
  • 3 cuptoare cu microunde (Candy);
  • 9 mixere (Philips);
  • 6 cafetiere (Philips).
Administraţie

palatul_administrativ_ploiestiMulţi dintre candidaţii PDL care au fost validaţi de Biroul Electoral Judeţean Prahova nu se vor regăsi pe lista de constituire a Consiliului Judeţean Prahova, unii dintre aceştia fiind realeşi în funcţia de primar în localităţile de domiciliu.
Chiar dacă s-a aflat pe un loc eligibil pe lista PDL pentru CJ Prahova, fostul primar al Ploieştiului, Andrei Volosevici, a renunţat la mandatul de consilier judeţean, după ce a anunţat în urmă cu o săptămână, că nu se va regăsi nici pe lista de consilier municipali ai PDL de la Poieşti.

Între viitorii consilieri judeţeni PDL se mai găseşte un primar care a pierdut alegerile, la fel ca Volosevici. Este vorba de fostul primar din Puchenii Mari, Constantin Negoi. Acesta rămâne consilier judeţean pentru următorii patru ani. Constantin Safta, fostul primar al comunei Iordăcheanu, pierzător şi el în aceste alegeri locale, a ales, la fel ca Volosevici, să renunţe la postul de consilier judeţean, cu toate că era pe un loc eligibil pe lista PDL pentru CJ Prahova.

observatorulph.ro prezintă lista celor care vor ocupa, timp de un mandat, postul de consilier judeţean din partea PDL Prahova.

Consilierii judeţeni validaţi de partid sunt următorii: Adrian Dobre, Dragoş Gunia, Dumitru Neagoe, Dan Ciolac, Constantin Negoi, Dorin Tudora, Marius Nicolai, Radu Ionescu, Nicolae Oprescu, Costin Zaharia, Ovidiu Cord, Elisabeta Popovici şi Răzvan Gabriel Lungu
Joomla SEF URLs by Artio