Duminică, 17 Decembrie 2017
 

Administraţie

Sărbători cu focuri de artificii, la Ploiești. Când sunt programate spectacolele pirotehnice

Written by Ioana POPA  |  Created on Wednesday, 22 November 2017 11:21  |  Category: Administraţie

Două spectacole pirotehnice vor avea loc, la Ploiești, cu prilejul sărbătorilor de iarnă. Dacă în privința celui organizat de Revelion lucrurile par destul de clare, pentru primul eveniment municipalitatea nu s-a hotărât asupra datei.

Primăria Ploieşti semnează azi contractul pentru iluminatul festiv

Written by Anca Visan  |  Created on Tuesday, 21 November 2017 16:41  |  Category: Administraţie

ILUMINAT-SARBATORIConducerea Primăriei Ploieşti a anunţat că va semna marţi contractul cu firma care se va ocupa, în următoarea perioadă, de mentenanţa sistemului de iluminat public şi de amplasarea instalaţiilor de iluminat ornamental. Contractul, valabil pe o durată limitată, până la finalizarea unei licitaţii aflate în etapa de analiză a ofertelor, a fost săptămâni întregi în dubiu, după ce o firmă depusese o contestaţie.

Vouchere de vacanţă pentru angajaţii Consiliului Judeţean Prahova

Written by Anca Visan  |  Created on Monday, 20 November 2017 16:10  |  Category: Administraţie

cj prahova martie 2013Angajaţii din Consiliul Judeţean Prahova şi structurile subordonate vor primi, în 2018, vouchere de vacanţă, a anunţat preşedintele CJ, Bogdan Toader, care a precizat că în această perioadă se fac calculele pentru pregătirea bugetului instituţiei pe anul viitor, care va include o alocare pentru aceste tichete. Efortul bugetar este estimat la aproximativ 5,1 milioane de lei, a anunţat conducerea CJ, calculele făcându-se la o valoare de 1.900 de lei a unui astfel de tichet.

Două primării din Prahova sunt în litigiu după majorarea salariilor angajaţilor

Written by Anca Visan  |  Created on Monday, 20 November 2017 16:05  |  Category: Administraţie

prefectura-prahovaPrefectura Prahova a descoperit nereguli în zece localităţi din judeţ la hotărârile prin care, în această vară, au fost stabilite noile grile de salarizare pentru personalul din administraţia locală. În opt dintre cazuri, autorităţile locale s-au conformat şi au retras hotărârile, venind cu proiecte noi, în vreme ce în alte două localităţi s-a ajuns la contestarea în instanţă a respectivelor acte normative.

Şanse mari să avem iluminat festiv! Contestaţia depusă la licitaţia Primăriei Ploieşti a fost respinsă

Written by Anca Visan  |  Created on Monday, 20 November 2017 15:56  |  Category: Administraţie

ILUMINAT-SARBATORIAutorităţile ploieştene anunţă că procedura de urgenţă demarată în această toamnă pentru contractarea unui operator care să se ocupe de sistemul de iluminat public şi inclusiv de iluminatul ornamental se poate relua, după respingerea contestaţiei care a ţinut pe loc această achiziţie. Conducerea Primăriei spune că aşteaptă să primească, foarte probabil marţi, răspunsul de la Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor. Vestea este una excelentă pentru autorităţi, în contextul în care din septembrie nu mai au contract pentru mentenanţă, iar asigurarea iluminatului festiv era în dubiu.

Ploieștenii sunt chemați să-și spună părerea cu privire la taxele și impozitele locale pe care le vor plăti în 2018

Written by Ioana POPA  |  Created on Friday, 17 November 2017 13:53  |  Category: Administraţie

La o lună de la publicarea proiectului hotărârii de Consiliu Local privind taxele și impozitele locale din 2018, Primăria Ploiești organizează și o dezbatere publică în cadrul căreia inclusiv contribuabilii de rând vor putea lua cuvântul pentru a-și spune părerea.

Revoluția fiscală: Taxele și impozitele locale cresc în 2018

Written by Ioana POPA  |  Created on Friday, 17 November 2017 07:19  |  Category: Administraţie

Reducerea impozitului pe venit de la 16 la 10% va costa statul, conform estimărilor, aproape 13 miliarde de lei, iar din ce în ce mai multe administrații locale trag semnale de alarmă, avertizând că această pierdere se va reflecta în diminuarea sumelor din IVG trimise în teritoriu și, în consecință, reducerea bugetelor locale care va însemna reducerea cheltuielilor cu investițiile. Mai multe primării din țară au anunțat, deja, că se ia în calcul creșterea taxelor și impozitelor locale, pentru acoperirea sumelor care nu vor mai fi primite de la bugetul de stat.

Primăria vrea să închidă o stradă importantă din centrul Ploieştiului

Written by Anca Visan  |  Created on Thursday, 16 November 2017 15:19  |  Category: Administraţie

tramvai blocat de masina george cosbucConducerea Primăriei Ploieşti doreşte să reconfigureze reţeaua rutieră în zona Halelor Centrale. Viceprimarul Cristian Ganea a anunţat că la următoarea şedinţă a comisiei municipale de mobilitate şi trafic urban va propune închiderea accesului autovehiculelor pe strada George Coşbuc, situată în spatele platoului Halelor.

Achiziţie directă la Primăria Ploieşti, pentru pregătirea vizitei lui Iohannis

Written by Anca Visan  |  Created on Thursday, 16 November 2017 15:06  |  Category: Administraţie

KLAUS-IOHANNIS-PREŞEDINTEPreşedintele României va face, săptămâna viitoare, o vizită la Ploieşti, pentru a participa la un simpozion ce are ca teme centenarul Marii Uniri, situaţia actuală a marilor aglomerări urbane din România şi modul în care se pot dezvolta pe viitor. Paradoxul este că, deşi Primăria Ploieşti apare ca organizator al evenimentului, aproape nimeni din administraţia locală nu ştia nici de simpozion, nici de vizita lui Klaus Iohannis. Într-o încercare disperată de a recupera în puţinul timp rămas până atunci, municipalitatea a angajat o firmă specializată în organizarea de evenimente.

Primăria Ploieşti vrea "zebre 3D", pe modelul implementat la Buzău

Written by Anca Visan  |  Created on Thursday, 16 November 2017 14:53  |  Category: Administraţie

trecere de pietoni 3dExperimentul făcut recent de Primăria Buzău - care a cosmetizat, cu ajutorul elevilor de la Liceul de Artă din localitate, o trecere de pietoni - prinde şi în alte localităţi. Autorităţile din Ploieşti au anunţat că vor să realizeze, la rândul lor, mai multe treceri de pietoni 3D.

Guvernul împrumută 35 de milioane de euro de la Banca Mondială, pentru autostrada Ploiești - Brașov

Written by Ioana POPA  |  Created on Thursday, 16 November 2017 08:18  |  Category: Administraţie

La două săptămâni după ce premierul Mihai Tudose anunța întâlnirea în care reprezentanții Băncii Mondiale își declarau susținerea pentru proiectul autostrăzii Ploiești - Brașov (VEZI DETALII), a apărut și traducerea în cifre a acestei înțelegeri: un împrumut de 35 de milioane de euro.