Joi, 19 Octombrie 2017
 

Administraţie

Un nou BLOCAJ la SGU Ploieşti. Societatea refuză să plătească factura pentru iluminatul ornamental din iarnă

Written by Anca Visan  |  Created on Monday, 02 October 2017 14:17  |  Category: Administraţie

ILUMINAT-SARBATORIAsigurarea iluminatului ornamental din iarna 2016-2017 a generat un scandal uriaş la SGU Ploieşti, care riscă să genereze un litigiu în instanţă, dar şi să aibă posibile consecinţe penale. Economiştii din cadrul societăţii ploieştene refuză, de jumătate de an, să accepte la plata factura, motivând, potrivit unor surse din cadrul SGU, că se cere decontarea montării unor instalaţii care nu au fost prinse în caietul de sarcini, la licitaţia prin care a fost selectat furnizorul.

Primarul Ploieştiului îi cere demisia directorului interimar de la SGU

Written by Anca Visan  |  Created on Friday, 29 September 2017 17:05  |  Category: Administraţie

sgu ploiestiPrimarul municipiului Ploieşti, Adrian Dobre, i-a cerut demisia directorului interimar de la Servicii de Gospodărire Urbană, Ovidiu negulescu, acuzându-l pentru blocajul financiar în care a ajuns societatea deţinută de municipalitate, unde salariile au întârziat mai bine de trei săptămâni.

Conducerea Primăriei Ploieşti critică noul amplasament propus pentru viitorul spital municipal de urgenţă

Written by Anca Visan  |  Created on Friday, 29 September 2017 16:58  |  Category: Administraţie

adrian dobre rpimaria ploiestiContinuă încurcăturile în privinţa realizării viitorului spital municipal de urgenţe din Ploieşti, proiect propus de primarul Adrian Dobre încă din campania electorală şi pentru care toate formaţiunile politice reprezentate în Consiliul Local au anunţat că îşi dau concursul. După ce propunerea pentru preluarea unui teren de la MApN, pe strada Torcători, susţinută de liberali, a fost respinsă la vot, din cauza obligaţiilor pe care le presupunea obţinerea acestui teren, consilierii PSD şi ALDE au venit cu o altă propunere, pe un teren aflat în spatele Hipodromului, variantă criticată, însă, de primarul Dobre.

Şapte consilieri, de la PSD, ALDE, PNL şi PMP, vor reprezenta Ploieştiul la un festival cultural în Grecia

Written by Anca Visan  |  Created on Friday, 29 September 2017 16:44  |  Category: Administraţie

AspropyrgosConsiliul Local Ploieşti a aprobat, astăzi, o deplasare în oraşul grecesc Aspropyrgos, recent înfrăţit, pentru participarea la un festival cultural organizat anual aici. În şedinţa de astăzi, forul legislativ a aprobat şi componenţa delegaţiei ploieştene, din care vor face parte şapte aleşi municipali, de la toate formaţiunile reprezentate în Consiliul Local.

Primăria anunţă sistarea lucrărilor demarate pe o stradă din Ploieşti

Written by Anca Visan  |  Created on Thursday, 28 September 2017 16:14  |  Category: Administraţie

harta str iasuluiLansate recent, lucrările de modernizare pe strada Iaşiului, situată în centrul municipiului Ploieşti, lângă biserica Sfânta Vineri, vor fi sistate. Anunţul a fost făcut astăzi de Primărie, care a precizat că a luat această decizie pentru a permite o intervenţie programată la reţelele subterane.

Aleşii ploieşteni pleacă luna viitoare în Grecia, la un festival cultural

Written by Anca Visan  |  Created on Thursday, 28 September 2017 16:03  |  Category: Administraţie

AspropyrgosO delegaţie din partea administraţiei ploieştene se va deplasa, în luna octombrie, în oraşul Aspropyrgos, din Grecia, pentru a lua parte la Festivalului Cultural anual Thriasio. În şedinţa de mâine a Consiliului Local Ploieşti urmează să fie discutat un proiect de hotărâre care stabileşte câţi consilieri vor face parte din grupul care va reprezenta municipiul. Alături de aceştia, în Grecia vor ajunge şi mai mulţi angajaţi ai Primăriei, care vor fi desemnaţi, prin dispoziţie, de către primar, dar şi reprezentanţii Filarmonicii "Paul Constantinescu".

Cât costă şi cât va dura reabilitarea pasajelor subterane din Bariera Bucureşti

Written by Anca Visan  |  Created on Thursday, 28 September 2017 15:55  |  Category: Administraţie

pasaje bariera bucurestiAutorităţile ploieştene urmează să discute vineri, în şedinţa ordinară a Consiliului Local, un proiect de hotărâre care vizează reabilitarea celor două pasaje pietonale care trec pe sub Bulevardul Bucureşti, în zona de sud a municipiului. Proiectul stabileşte valoarea investiţiei şi lucrările care sunt necesare, precizând, totodată, că, în momentul în care construcţia va începe, traficul rutier pe această arteră din Ploieşti va fi închis total.

CJ Prahova începe documentaţia pentru extinderea Spitalului Judeţean Ploieşti

Written by Anca Visan  |  Created on Monday, 25 September 2017 14:35  |  Category: Administraţie

spitalul judetean de urgente ploiestiConsiliul Judeţean Prahova, instituţşia care are în subordine Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, intenţionează să construiască un nou corp de clădire în zona unităţii medicale, pentru relocarea secţiilor de la sediul secundare de la Boldescu şi extinderea blocului operator şi a secţiei Anestezie şi Terapie Intensivă. Administratorul public al judeţului Prahova, Fabioara Ionescu, a anunţat că instituţia va lansa licitaţia pentru elaborarea studiului de fezabilitate. 

apostolache lansare carte 2Conf. univ. dr. Mihai Cristian Apostolache și-a lansat miercuri, 20 septembrie 2017, lucrarea "Legea nr. 215/2001 a administrației publice locale, comentată și adnotată", ediția a II-a revizuită, completată și adăugită. În cadrul evenimentului desfășurat în incinta Bibliotecii Județene „Nicolae Iorga" a luat cuvântul Prof. Univ. dr. Verginia Vedinaș - Universitatea din București, președintele Institutului de Științe Administrative „Paul Negulescu", care a susținut prezentarea lucrării, în fața unei audiențe numeroase compusă din cadre didactice, primari, viceprimari, consilieri locali, avocați, reprezentanți ai unor entități economice locale și funcționari publici.

Primarul Dobre anunţă măsuri de siguranţă în cazul unor furtunui puternice în Ploieşti

Written by Anca Visan  |  Created on Tuesday, 19 September 2017 13:09  |  Category: Administraţie

adrian dobre rpimaria ploiestiPrimarul municipiului Ploieşti, Adrian Dobre, a dispus efectuarea unor controale cu privire la gradul de siguranţă a construcţiilor permanente sau temporare de pe domeniul public şi din fondul locativ al administraţiei ploieştene.

Consilierii ploieşteni propun un nou sediu pentru Spitalul Municipal de Urgenţă

Written by Anca Visan  |  Created on Monday, 18 September 2017 17:21  |  Category: Administraţie

consiliul local ploiesti 28 iulie 2016O nouă încurcătură în planurile administraţiei locale pentru realizarea viitorului Spital Municipal de Urgenţă Ploieşti, care ar trebui să reunească sub acelaşi acoperiş, nu se ştie când şi unde, "Schuller"-ul şi Pediatria! După respingerea unui proiect care propunea preluarea unui teren de la Ministerul Apărării, la fosta unitate militară de pe strada Torcători, consilierii ploieşteni propun ca noua construcţie să fie făcută pe strada Ghighiului, în spatele Hipodromului.