Administraţie

Administraţie

Conducerea Regiei Autonome de Servicii Publice Ploieşti a organizat joi o conferinţă de presă, alături de cei doi viceprimari ai municipiului şi de consilierii locali din Comisia de utilităţi publice, în care a prezentat măsurile propuse pentru îmbunătăţirea activităţii de salubritate. Cu Ploieştiul îngropat sub gunoaie, autorităţile speră să crească numărul de platforme menajere, cu aproape 25%, şi să aducă un nou regulament vizând identificarea şi taxarea persoanelor care nu au contract cu operatorul.

Read more: GUNOAIE PLOIEŞTI: RASP şi viceprimarii anunţă noi soluţii pentru curăţenie
Administraţie

Reprezentații Rosal Ploiești au transmis un comunicat de presă în care îl acuză pe primarul Adrian Dobre că minte în privința crizei gunoaielor, de la Ploiești, și prezintă detaliile contractului încheiat de operator cu municipalitatea.

Read more: Rosal Ploieşti, o nouă reacţie în scandalul din municipiu, privind criza gunoaielor
Administraţie

Autorităţile ploieştene s-au reunit, miercuri, în şedinţă, pentru o nouă analiză cu privire la curăţenia oraşului. Deranjat din cauza mizeriei din municipiu, primarul Adrian Dobre le-a cerut demisia directorului general şi directorului tehnic de la Regia Autonomă de Servicii Publice, structura care ar trebuie să monitorizeze activitatea de colectare a deşeurilor.

Read more: În plină criză a gunoaielor, primarul Ploieştiului cere demisiile directorului general şi...
Administraţie

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Toader, a anunţat începerea lucrărilor pentru turnarea de covoare asfaltice pe drumurile judeţene. Primele intervenţii au fost făcute marţi, la Ceptura, a anunţat reprezentantul CJ Prahova, amintind că în programul de reabilitări din acest an sunt incluse tronsoane de drumuri judeţene totalizând aproape 100 de kilometri.

Read more: Consiliul Judeţean a început lucrările de asfaltare. Aproape 100 de kilometri intră în acest an în...
Administraţie

Municipiul Ploiești a primit o nouă șansă să acceseze fonduri de aproximativ 2,5 milioane de lei, pentru achiziționare de stații destinate încărcării autoturismelor electrice, prin intermediul unui program lansat de Ministerul Mediului și destinat reședințelor de județ. În urmă cu mai puțin de două săptămâni, ministrul de resort avertiza municipalitatea că este pe punctul să rateze ocazia, pentru că nu avea pregătite documentele necesare în vederea înscrierii.

Read more: O nouă șansă pentru Ploiești, să obțină fonduri de la Ministerul Mediului
Administraţie

Societatea de sistribuţie a energiei electrice avertizează că va opri alimentarea pentru sistemul de iluminat public din Ploieşti, din cauza datoriilor acumulate de administraţia locală. Potrivit unor surse, Primăria Ploieşti are restanţe de circa 650.000 de lei, în contextul în care bugetul alocat pentru 2019 se apropie de epuizare. În speranţa că vor face rost de bani, reprezentanţii Primăriei au cerut o păsuire de la Electrica, până pe 29 iulie.

Read more: Ploieşti în beznă! Electrica avertizează că opreşte curentul pentru iluminatul stradal, din cauza...
Administraţie

Comisia desemnată de Consiliul Local Ploieşti pentru analizarea situaţiei serviciilor publice din municipiu s-a reunit în această săptămână şi propune modificarea reglementărilor privind persoanele fizice sau juridice fără contracte de salubritate. Consilierii PSD, majoritari în această comisie, susţin că noua taxă specială va rezolva o parte din problemele municipiului privind ridicarea deşeurilor şi nu ratează ocazia ca să-l atace şi să-i ceară demisia primarului Adrian Dobre, pe care-l consideră depăşit de situaţie.

Read more: Cu Ploieştiul sub gunoaie, PSD anunţă o nouă taxă specială pentru persoanele fără contract de...
Administraţie

Autorităţile din Prahova solicită fonduri de la Guvern pentru reparaţii la infrastructura rutieră în urma calamităţilor produse în această vară. După două solicitări anterioare, care depăşeau 141 de milioane de lei, de data aceasta autorităţile judeţene cer încă 60 de milioane, pentru mai bine de 10 localităţi, printre care şi municipiul Ploieşti.

Read more: Comitet pentru situaţii de urgenţă. Autorităţile din Prahova cer peste 200 de milioane de lei...
Administraţie

În data de 25 iunie 2019, Guvernul României a anunțat, prin vocea vicepremierului Suciu, că a adoptat o ordonanță de urgență privind Codul Administrativ. Ordonanța din data de 25 iunie nu a fost publicată în Monitorul Oficial, Guvernul informând, în data de 3 iulie, că a adus ordonanței respective “câteva modificări și clarificări”, iar în data de 5 iulie a apărut în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 555, Ordonanța de Urgență privind Codul Administrativ nr. 57 din 3 iulie 2019.

Read more: Mihai Apostolache explică de ce Ordonanța de Urgență privind Codul Administrativ NU este...
Administraţie

În contextul crizei salubrității din Ploiești, primarul Adrian Dobre, luat la rost pentru halul în care a ajuns orașul, a avut o ieșire nervoasă la adresa directrului RASP, Raul Petrescu. Schimbul de replici a avur loc în plină stradă.

Read more: VIDEO: Scandal în stradă, între primar și directorul RASP, din cauza gunoaielor din Ploiești
Administraţie

64 de primării din Prahova urmează să primească fonduri consistente în 2019, de la Consiliul Judeţean, pentru lucrări de modernizare. Lista a fost aprobată în şedinţa de vineri a CJ Prahova.

Read more: CJ Prahova alocă 21,5 milioane de lei în 2019 pentru parteneriate cu primăriile
Joomla SEF URLs by Artio