Administraţie

Administraţie

Primarul Ploieştiului, Adrian Dobre, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că firmele care efectuează lucrări pe străzile din municipiu au primit în 2018 amenzi de peste 400.000 de lei, împărţite, în proporţii aproape egale, de Poliţie şi de Poliţia Locală. Chiar şi aşa, o prevedere fiscală le permite celor amendaţi să scape cu sume foarte mici, "derizorii" susţine primarul, care anunţă că a solicitat o creştere a cuantumului sancţiunilor.

Read more: Sancţiuni pentru firmele care sparg străzile din Ploieşti. Primarul cere amenzi mai mari
Administraţie

Autorităţile ploieştene au pregătit, de câţiva ani, un proiect pentru modernizarea platoului Halelor Centrale, care oricum nu poate fi pus în practică momentan, pentru că pe terenul vizat se află mai multe magazine, iar unul dintre proprietarii de construcţii refuză mutarea. În 2017, proiectul început de Primărie a fost predat către SC Hale şi Pieţe, care n-a primit, însă, şi banii necesari de la Consiliul Local. În 2019, planurile rămân incerte, însă primarul Dobre sugerează că proiectul ar putea din nou să se mute, de la Hale şi Pieţe înapoi la Primăria Ploieşti.

Read more: Se modifică modificarea. Proiectul noului platou de la Halele Centrale ar urma să fie implementat...
Administraţie

Angajaţii din Primăria Ploieşti au şanse să primească în următoarea perioadă o majorare de salarii, însă proiectul iniţial, care venea cu o propunere de creştere cu 19% a lefurilor, a fost retras şi înlocuit cu unul ceva mai "cuminte", care propune doar 9,5% în plus. Chiar şi aşa, tot e mult, reclamă primarul Dobre, care spune că propunerea de majorare susţinută de consilierii de la PSD şi ALDE e iresponsabilă şi, dacă ar fi aprobată, ar fi în detrimentul investiţiilor.

Read more: Un nou proiect pentru majorarea salariilor în Primăria Ploieşti, de data asta doar cu 9,5%
Administraţie

Deja cunoscut pentru inițiativele sale inedite, menite să îmbunătățească, oricât de puțin, ceea ce înseamnă administrația publică locală, prof. univ. dr. Mihai Apostolache, directorul Centrului de Studii și Cercetări Juridice și Socio-Administrative din cadrul UPG Ploiești, este unul dintre primii care răspuns invitației lansate de Serviciul Public Finanțe Locle Ploiești cu prilejul a ceea ce reprezentanții SFPL au denumit Anul Porților Deschise.

Read more: O nouă provocare lansată de Mihai Apostolache. Studenții de la Administrație Publică vor...
Administraţie

Primăria Ploiești începe demersurile pentru măsurarea și înregistrarea gratuită a caselor și terenruilor fără cadastru, de pe teritoriul municipiului, și lansează un aprim apel către proprietarii de terenuri din zona Centurii de Vest.

Read more: Anunțul Primăriei Ploiești pentru proprietarii de terenuri din zona Centurii de Vest
Administraţie

Curtea de Apel a tranşat o dispută mai veche dintre Primăria Ploieşti şi Transport Călători Express. Conform sentinţei date joi, administraţia locală e obligată să-i achite operatorului suma de 11 milioane de lei, reprezentând TVA-ul aferent subvenţiilor plătite în perioada 2009-2010, TVA pe care TCE fusese deja obligată să plătească să-l plătească la bugetul de stat.

Read more: Primăria Ploieşti a pierdut procesul cu TCE. Ce sumă trebuie să achite de la bugetul local
Administraţie

Guvernul a decis să impulsioneze domeniul construcţiilor, măsurile impuse în 2019 vizând creşterea salariului minim în această industrie şi scutirea de anumite impozite timp de zece ani. Măsurile sunt contestate, însă, de primari, care reclamă că vor duce la o reducere a cotelor din impozitul pe venit care vor ajunge la bugetele locale. La Ploieşti, primarul Adrian Dobre estimează că bugetul municipal va înregistra, din acest motiv, o scădere a veniturilor, într-un context în care oricum acestea erau din 2017 încoace în scădere.

Read more: Scutirea de impozite pentru domeniul construcţiilor, criticată de primari: "O fi o măsură bună,...
Administraţie

Ministerul Dezvoltării a lansat o achiziție în valoare de 320.000.000 de lei, intenționând să cumpere 40 de tramvaie noi, din care 20 vor ajunge la Ploiești, conform parteneriatului încheiat cu municipalitatea în cursul anului trecut.

Read more: Ministerul Dezvoltării a lansat licitația prin care cumpără 20 de tramvaie pentru Ploiești
Administraţie

Primăria Ploieşti a finalizat licitaţia pentru refacerea celor două psaje pietonale care trec pe sub Bulevardul Bucureşti, însă nu are bani pentru începerea lucrărilor. Anunţul a fost făcut astăzi de primarul Adrian Dobre, care aminteşte că, în lipsa unei prevederi bugetare, legea nu îi permite să semneze contractul. Edilul s-a plâns că bugetul de stat încă nu e gata, iar asta ţine pe loc toate bugetele primăriilor din ţară, dar spune că şi cu un buget aprobat tot sunt şanse mici, în afara unui credit bancar, să se găsească bani pentru investiţii noi cum este aceasta din Bariera Bucureşti.

Read more: Primăria n-are bani pentru începerea lucrărilor la cele două pasaje subterane din sudul Ploieştiului