Administraţie

Administraţie

Primăria Ploieşti a transmis către SGU comanda pentru realizarea mai multor umbrare în parcurile şi locurile de joacă din municipiu. Primele astfel de foişoare apar în zonele Mihai Bravu, Nord, Malu Roşu şi Bariera Bucureşti.

Read more: Lucrări în parcurile din Ploieşti. Primăria cere foişoare şi toalete ecologice
Administraţie

Primăria Ploieşti a anunţat că astăzi trimite documentaţia oficială către Ministerul Transporturilor, pentru începerea proiectului de modernizare a sensului giratoriu situat la ieşirea din municipiu spre Buzău, la intersecţia dintre DN 1A şi DN 1B. Aşa-zisul giratoriu al ruşinii ar urma să fie refăcut cu fonduri guvernamentale, a declarat viceprimarul Cristian Ganea.

Read more: Primăria Ploieşti cere fonduri de la Ministerul Transporturilor pentru "giratoriul ruşinii"
Administraţie

Primarul Ploieștiului, Adrian Dobre, a inițiat o serie de întâlniri oficiale cu reprezentanții societății civile, ai organizațiilor neguvernamentale, care doresc să se implice activ în stabilirea celor mai bune soluții pentru reducerea poluării din municipiu.

Read more: Primarul Dobre aşteaptă soluţii de la ploieşteni pentru reducerea poluării din Ploieşti
Administraţie

Primăria Ploieşti a anunţat, miercuri, semnarea contractului de finanţare de la Uniunea Europeană pentru un proiect de eficientizare energetică a Şcolii Gimnaziale "George Coşbuc". Contractul de finanţare a fost semnat de primarul Adrian Dobre, în cadrul unei întâlniri oficiale pe care a avut-o la sediul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, din Călărași.

Read more: Primăria Ploieşti primeşte fonduri europene pentru reabilitarea Şcolii "George Coşbuc"
Administraţie

Conducerea Consiliului Judeţean Prahova a semnat astăzi, în prezenţa premierului şi mai multor miniştri, contractul cu noul operator care se va ocupa de staţiile pentru sortarea şi tratarea deşeurilor, obiective construite, din fonduri europene, în cadrul master-planului judeţean pentru managementul deşeurilor. Acesta este ultimul pas procedural pentru punerea în valoare a unei investiţii unice în România, cu ţinta de creştere a reciclării şi, implicit, reducere semnificativă a cantităţilor de deşeuri care vor ajunge pe viitor să fie depozitate în rampele clasice.

Read more: Un nou operator pentru sortarea şi tratarea deşeurilor din Prahova. CJ a semnat azi contractul
Administraţie

Nu puțini au fost cei care au remarcat, marți, desfășurarea de forță și schimbarea nu tocami inspirată a decoruluiîn zona Casei Sindicatelor, marți, în orele dinaintea sosirii, la Ploiești, a președintelui Klaus Iohannis. De departe, cea mai criticată și neinspirată decizie a fost aceea de a vopsi scările din marmură, de la intrarea principală, cu vopsea gri întinsă de-a dreptul peste bucățile sparte sau crăpate. În urma valului de comentarii negative, reprezentanții SGU Ploiești au transmis, a doua zi, un punct de vedere.

Read more: Cum explică SGU Ploiești spoirea scărilor de marmură din fața Casei Sindicatelor, înaintea vizitei...
Administraţie

Confruntate cu reale probleme financiare, pe fondul scăderii veniturilor la buget şi creşterii mai multor cheltuieli, în frunte cu acelea de personal, autorităţile ploieştene au fost nevoite, în 2019, să facă tăieri semnificative. Argumentând că la bugetul de salarii nu-i lasă legea să umble, reprezentanţii administraţiei locale au redus alocările pentru spectacole în aer liber, curăţenie, întreţinerea spaţiilor verzi, transportul public şi asfaltări. Astfel, la acest ultim capitol, bugetul rămas pentru reparaţii curente este de aproape cinci ori mai mic în acest an decât în alţi ani.

Read more: Buget minuscul pentru astuparea gropilor din Ploieşti. Primăria rămâne fără bani de asfaltări
Administraţie

Prea săracă pentru spectacole în aer liber! Primăria Ploieşti riscă să nu mai organizeze în 2019 zilele oraşului, festivalul medieval sau evenimente dedicate zilei de 1 Iunie ori Sărbătorilor de Iarnă. Decizia a fost luată astăzi de Consiliul Local, în timpul dezbaterilor pe buget, în urma cărora fondurile pentru spectacole au fost reduse substanţial.

Read more: Primăria renunţă la spectacole! Nu mai sunt bani pentru Zilele Ploieştiului, târg domnesc sau...
Administraţie

UPDATE: Lucian Rădulescu: “Este o situație pe care nu vreau să o comentez, sunt convins că se va face dreptate și legea își va spune cuvântul. CSM nu are absolut nicio legătură cu asta și nici nu doresc ca numele clubului să fie implicat în jocuri făcute de alții”

Caz bizar la Clubul Sportiv Municipal Ploieşti. Această structură din subordinea administraţiei locale este obligată, conform unei sentinţe a Judecătoriei Ploieşti, să plătească din surse proprii o datorie făcută de unul dintre salariaţi, pe motiv că a refuzat să instituie o poprire. Persoana în cauză este directorul adjunct, Lucian Rădulescu, iar suma este una astronomică raportată la bugetul anual al clubului. Sentinţa, totuşi, nu este definitivă.

Read more: CSM Ploieşti, obligat să achite datoria făcută de directorul adjunct, pe motiv că nu i-a pus...
Administraţie

Consiliul Local Ploieşti a aprobat, astăzi, bugetul local pe 2019 şi bugetele structurilor subordonate, iar lucrurile nu arată deloc bine, administraţia locală preconizând cheltuieli de aproape 360 de milioane de lei în acest an, din care doar 10 milioane pentru investiţii. Sume foarte mari merg pentru salarii şi vouchere, dar şi pentru asistenţa socială, recent intrată, conform unei decizii a guvernanţilor, în sarcina exclusivă a autorităţilor locale.

Read more: Primăria Ploieşti are buget, dar cam degeaba. Grosul se duce pe salarii şi prestaţii sociale