Administraţie

Administraţie

După ce luni anunţa ajungerea la un acord pentru prelungirea contractului de termie din Ploieşti, care expiră la 1 mai, primarul Adrian Dobre a venit astăzi cu noi precizări, anunţând că tariful convenit, de 282 de lei cu TVA pe gigacalorie, ar putea fi totuşi modificat, în scenariul nedorit în care ANRE ar schimba reglementările actuale. Edilul a promis că municipalitatea va acorda subvenţie, încât ploieştenilor să li se factureze doar 222 de lei, însă a evitat să răspundă ce va face în situaţia teoretică în care tariful pentru apă caldă şi căldură ar putea să crească în următoarele luni.

Read more: Adrian Dobre, despre noul tarif la gigacalorie: Va fi de 282 de lei, dar va exista o perioadă de...
Administraţie

La doar câteva ore după ce primarul Ploieștiului, Adrian Dobre, anunța victorios prelungirea contractului cu actualul operator de termoficare, la tariful dorit de municipalitate și nu la cel cerut de Veolia Energie Prahova, reprezentanții societății au transmis un punct de vedere în care spun că lucrurile nu stau chiar așa, iar negocierile continuă.

Read more: Replică bombă din partea Veolia Energie Prahova, după anunțul Primăriei privind prelungirea...
Administraţie

Veste bună pentru ploieşteni! După o perioadă tulbure, în care s-a discutat intens despre riscul ca locuitorii oraşului să rămână fără apă caldă de la 1 mai, Primăria a anunţat, astăzi, că a ajuns la un acord cu operatorul sistemului de termoficare pentru prelungirea contractului. Anunţul a fost făcut de primarul Adrian Dobre, după o ultimă rundă de negocieri purtată astăzi cu reprezentanţii Veolia Energie. Noul contract va aduce şi o majorare de tarif, însă edilul promite că va exista şi o subvenţie de la bugetul local, astfel încât ploieştenii să plătească acelaşi preţ de acum pentru gigacalorie.

Read more: Primăria Ploieşti s-a înţeles cu operatorul de termie. Vezi noul tarif şi până când va fi...
Administraţie

Președintele Consiliului Județean Prahova. Bogdan Toader, a prezentat, sâmbătă, un punct de vedere ca urmare a celor constatate de ministrul Sănătății, Sorina Pintea, în urma controlului neanunțat efectuat azi-noapte, la Spitalul Județean de Urgență Ploiești. Acesta a participat la verificările din unitatea sanitară aflată în administrarea CJ Prahova și s-a declarat  "profund dezamăgit" cu privire la cele găsite la SJU, "în ciuda alocărilor financiare considerabile de la bugetul județului, în scopul îmbunătățirii condițiilor din acest spital".

Read more: Bogdan Toader, președintele CJ Prahova, reacționează după controlul la Spitalul Județean: "Sunt...
Administraţie

Încheierea sezonului rece redeschide șantierele din județ. Reprezentanții CJ Prahova a anunțat, vineri, unde vor fi efectuate primele lucrări din acest sezon.

Read more: CJ Prahova reîncepe lucrările pe drumurile județene. Primele intervenții au loc la Drajna, Ceptura...
Administraţie

Primăria Ploieşti vrea aproximativ 20 de milioane de euro pentru modernizarea depourilor de transport public. Autorităţile anunţă că vor depune vineri un proiect european, care propune, printre altele, modernizarea halelor de reparaţii, schimbarea şinelor şi firelor de contact în interiorul depoului şi instalarea unor staţii de încărcare pentru viitoarele autobuze electrice.

Read more: Cerere de finanţare pentru modernizarea depourilor de autobuze, tramvaie şi troleibuze din Ploieşti
Administraţie

Cu o lună înainte de expirarea contractului cu Veolia Energie pentru agent termic şi apă caldă, Primăria Ploieşti a organizat o dezbatere publică în care primarul Dobre a înfierat reprezentanţii PSD şi a prezentat cele trei variante pentru continuarea acestui serviciu public, după care a demontat două dintrele ele, reclamând că, din cauza consilierilor din coaliţia majoritară, singura soluţia reală este prelungirea înţelegerii. Singura necunoscută rămâne viitorul tarif, edilul declarând că nu a ajuns la un acord cu operatorul, pe motiv că acesta cere prea mult. Prezent în sală, preşedintele Consiliului Judeţean şi al PSD, Bogdan Toader, a afirmat că reprezentanţii formaţiunii pe care o conduce vor vota orice soluţie propusă de primar şi, suplimentar, a promis că de la bugetul CJ vor veni fonduri pentru acoperirea unei subvenţii pentru populaţie. Prezent şi el la dezbaterea publică de miercuri seară, fostul primar Andrei Volosevici a cam reuşit, cum ar spune americanul, să fure spectacolul, cu un discurs încheiat în aplauzele audienţei, axat pe soluţii şi în care i-a dojenit pe cei doi, în special pe primarul Dobre.

Read more: Mesaje optimiste la dezbaterea privind termia Ploieştiului: prelungire de contract, lucru în...
Administraţie

Primăria Ploieşti organizează în această seară o dezbatere publică privind prezentul şi viitorul sistemului de termoficare, venită în contextul în care actualul contract cu Veolia Energie expiră pe 1 mai, iar autorităţile şi operatorul n-au ajuns la un acord privind o posibilă prelungire. Oficial, Adrian Dobre a convocat consultarea publică pentru a le prezenta ploieştenilor situaţia existentă şi soluţiile găsite de el pentru depăşirea potenţialului blocaj, cu toate că, neoficial, sunt speculaţii că şedinţa ar avea, în teorie cel puţin, mai degrabă rolul de a-l disculpa pe primar şi a-i acuza pe consilierii din coaliţia majoritară PSD-ALDE.

Read more: Dezbatere privind sistemul de termoficare. Ploieştenii sunt aşteptaţi în această seară la...
Administraţie

Primăria Ploiești a anunțat, marți, depunerea, în vederea finanțării, a unui al doilea proiect de atragere a fondurilor europene pentru modernizarea unui cartier mărginaș al Ploieștiului. Dea această dată este vorba despre zona Pictor Rosenthal.

Read more: Al doilea proiect anunțat în două zile, pentru cartierele mărginașe ale Ploieștiului. Primăria...
Administraţie

Agenția Națională de Integritate a făcut publice, marți, concluziile investigațiilor în cazul mai multor aleși locali, din lot făcând parte și doi consilieri din județul Prahova. În cazul unuia, inspectorii consideră că parte din avere este nejustificată, iar la cel de-al doilea aceștia au constatat că s-ar afla în incompatibilitate, deoarece firma la care este administrator ar fi încheiat zeci de contracte cu un spital din subordinea Consiliului Local.

Read more: Doi aleși locali din Prahova, luați în vizor de ANI, pentru avere nejustificată și incompatibilitate