Sâmbătă, 24 Iunie 2017
 

Administraţie

Incredibil! Aleșii locali decid, iar funcționarii răspund

Written by Ioana Popa  |  Created on Wednesday, 24 May 2017 12:28  |  Category: Administraţie

Senatul României, în calitate de Cameră decizională, a adoptat în data de 15 mai 2017, o propunere legislativă cu implicații ample asupra regimului juridic al răspunderii aleșilor locali și funcționarilor publici.

Primăria Ploieşti promite că va lărgi drumul de la Parcul Municipal spre Centura de Vest

Written by Anca Visan  |  Created on Friday, 19 May 2017 15:24  |  Category: Administraţie

largire pasaj maresestiCriticaţi pentru un proiect gândit doar pe jumătate, care a lărgit la patru benzi un drum doar pe jumătate din lungimea acestuia, reprezentanţii Primăriei Ploieşti spun că vor demara un proiect pentru a aduce la patru benzi şi sectorul rămas nereabilitat. Totul se întâmplă la ieşirea din municipiu spre Strejnic, între sensul giratoriu nou construit în dreptul intrării spre Parcul Municipal Vest şi sensul giratoriu existent pe Centura de Vest a Ploieştiului.

Lista blocurilor cu bulină din Prahova pentru care se alocă fonduri în 2017

Written by Ioana Popa  |  Created on Friday, 19 May 2017 13:14  |  Category: Administraţie

Aproape 90 de blocuri de locuințe au fost incluse de Guvern în Programul de acțiuni pe anul 2017 privind proiectarea și execuția lucrărilor de intervenție pentru reducerea riscului seismic la construcțiile cu destinația de locuință multietajate, încadrate prin raport de expertiză tehnică în clasa I de risc seismic și care prezintă pericol public.

TCE Ploieşti disponibilizează 10% din angajaţi, în acest an

Written by Anca Visan  |  Created on Thursday, 18 May 2017 17:44  |  Category: Administraţie

tce sediuAflată într-o situaţie financiară deosebit de gravă, după ani întregi de management defectuos şi două litigii pierdute şi care au lăsat-o cu datorii colosale, firma de transport public deţinută de administraţia ploieşteană, TCE, fosta Regie Autonomă de Transport Public Ploieşti, pregăteşte un plan de reorganizare, care cuprinde disponibilizarea a aproape 10% din angajaţi, dar şi scumpirea abonamentelor de călătorie.

S-a adjudecat licitaţia pentru întreţinerea sistemului de semaforizare din Ploieşti

Written by Anca Visan  |  Created on Thursday, 18 May 2017 17:32  |  Category: Administraţie

semaforizarePrimăria Ploieşti a finalizat licitaţia derulată pentru mentenanţa sistemului de semaforizare, autorităţile anunţând că vor semna vineri contractul cu operatorul. Această procedură vine după o lungă perioadă în care, din cauza unor scăpări, municipalitatea nu a avut nicio firmă contractată pentru reparaţii la acest sistem.

TCE va da în judecată Primăria Ploieşti, pentru plata unor sume mai vechi

Written by Anca Visan  |  Created on Thursday, 18 May 2017 17:25  |  Category: Administraţie

justitieConducerea firmei de transport public deţinute de administraţia ploieşteană, Transport Călători Express, se pregăteşte pentru a-şi chema în judecată propriul acţionar. Reprezentanţii TCE spun că vor deschide în scurt timp un litigiu contra Primăriei Ploieşti, solicitând plata unor restanţe pe care societatea le aşteaptă de câţiva ani. Acesta ar putea fi primul dintr-un şir mai lung de litigii între TCE şi Primărie.

Giratoriul de la ieşirea din Ploieşti spre Buzău va fi modernizat în acest an

Written by Anca Visan  |  Created on Thursday, 18 May 2017 17:14  |  Category: Administraţie

giratoriu bucov stranduluiSensul giratoriu aflat la ieşirea din Ploieşti spre Buzău, la intersecţia dintre DN 1A şi DN 1B, în zona Centurii de Est a municipiului, urmează să fie modernizat în 2017. Anunţul a fost făcut de conducerea Primăriei Ploieşti, care a precizat că proiectul ar putea primi finanţare de la Ministerul Dezvoltării.

Pasaj suprateran peste intersecția morții

Written by Ioana Popa  |  Created on Thursday, 18 May 2017 10:31  |  Category: Administraţie

Autoritățile județene au pus ochii pe una dintre cele mai periculoase intersecții din Prahova, unde intenţionează să construiască un pasaj suprateran care să reducă semnificativ riscul de producere a accidentelor rutiere.

Primăria Ploieşti alocă 12 milioane de lei pentru finalizarea locuinţelor sociale de pe Libertăţii

Written by Anca Visan  |  Created on Tuesday, 16 May 2017 16:22  |  Category: Administraţie

blocuri sociale strada libertatiiAdministraţia ploieşteană a lansat astăzi o licitaţie pentru finalizarea construcţiilor începute şi abandonate de pe strada Libertăţii, din apropierea Gării de Vest, unde urmează să fie realizate mai multe locuinţe sociale destinate persoanelor evacuate din case naţionalizate.

300 de milioane de euro, pentru proiecte de apă şi canalizare în Prahova

Written by Anca Visan  |  Created on Tuesday, 16 May 2017 16:15  |  Category: Administraţie

alimentare apa magureleConsiliul Judeţean pregăteşte în această perioadă al doilea master-plan de apă şi canalizare din Prahova, care are la dispoziţie, până în 2023, o finanţare nerambursabilă totală de 300 de milioane de euro. Autorităţile au trimis pe teren o comisie care să verifice stadiul actualelor reţele, pe baza acestui raport urmând să fie stabilite proiectele prioritare pentru următorii ani.

Lucrările la şoselele de centură ale oraşelor de pe DN1 ar putea începe în acest an

Written by Anca Visan  |  Created on Monday, 15 May 2017 14:07  |  Category: Administraţie

Autorităţile pregătesc mai multe proiecte pentru construirea unor şosele care să ocolească localităţile din nordul judeţului Prahova. Pe listă sunt, pe de o parte, oraşele Comarnic şi Buşteni, unde se formează în mod frecvent cozi de maşini pe DN1, şi, pe de altă parte, Câmpina, pentru devierea traficului spre Valea Doftanei.