Miercuri, 16 August 2017
 

Administraţie

Şedinţă-fulger la Consiliul Local Ploieşti, pentru un proiect european de incluziune socială

Written by Anca Visan  |  Created on Friday, 21 July 2017 16:40  |  Category: Administraţie

cl ploiesti 19 august 2016Consiliul Local Ploieşti a aprobat astăzi, într-o şedinţă extraordinară, un proiect de hotărâre care stabileşte ultimele formalităţi pentru un program din fonduri europene care ar putea aduce mai multe investiţii în municipiu în domeniile ocupării forţei de muncă, incluziunii sociale şi educaţiei.

Angajaţii din Primăria Ploieşti cer dublarea salariilor

Written by Anca Visan  |  Created on Friday, 21 July 2017 10:49  |  Category: Administraţie

casa alba palatul administrativÎn aceste zile au loc consultări între conducere şi sindicat, la Primăria Ploieşti, pentru stabilirea noului nivel al salariilor, în contextul în care legea salarizării unitare a bugetarilor, recent intrată în vigoare, nu a stabilit grile de salarizare şi pentru administraţia publică locală, lăsând decizia la mâna autorităţilor. La Primăria Ploieşti, ultimele informaţii neoficiale sunt că sindicaliştii au cerut nici mai mult nici mai puţin decât dublarea salariilor.

Pod peste Centura Ploieştiului, la ieşirea spre Buda, din fonduri guvernamentale

Written by Anca Visan  |  Created on Thursday, 20 July 2017 13:00  |  Category: Administraţie

Consiliul Judeţean Prahova va primi fonduri de la Ministerul Dezvoltării pentru realizarea unui pasaj rutier la ieşirea din Ploieşti spre Buda, peste tronsonul din Drumul Naţional 1 care se suprapune Centurii de Vest a Ploieştiului. Obiectivul de investiţii va fi finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală în perioada 2017-2020.

Discuţii aprinse la Primăria Ploieşti, pe tema tarifelor TCE, care ar putea fi aprobate vineri

Written by Anca Visan  |  Created on Wednesday, 19 July 2017 15:32  |  Category: Administraţie

casa alba palatul administrativDupă două încercări eşuate, în şedinţe din luna trecută şi luna aceasta ale Consiliului Local Ploieşti, majorarea tarifelor pentru transportul public din municipiu ar putea intra la finalul acestei săptămâni în dezbaterea CL. Municipalitatea a desfăşurat azi o şedinţă de lucru, în speranţa că se va găsi o fomulă care să fie agreată de Direcţia Juridică şi Direcţia Economică din Primărie, care la primele două tentative nu au dat avize favorabile.

Cum ar trebui să se transforme pasajul pietonal din apropierea Galeriilor Comerciale

Written by Ioana Popa  |  Created on Wednesday, 19 July 2017 15:16  |  Category: Administraţie

Primăria Ploiești a lansat, miercuri, procedura de achiziție în vederea întocmirii documentației pentru refacerea pavajului din vecinătatea Galeriilor Comerciale, în partea spre Casa Sindicatelor. Deși este vorba despre o zonă ultracentrală, intens circulată, starea acesteia este deplorabilă, mai ales că aici nu s-a realizat nicio investiție de mai bine de 30 de ani.

Rămâne ca-nainte! Tarifele TCE Ploieşti nu se majorează. SCANDAL monstru în Consiliul Local

Written by Anca Visan  |  Created on Tuesday, 18 July 2017 16:42  |  Category: Administraţie

tce sediuPe ordinea de zi a şedinţei extraordinare de astăzi a Consiliului Local Ploieşti au figurat două proiecte de hotărâre care vizau, pe de o parte, majorarea tarifelor pentru transportul public, respectiv, pe de altă partea, suplimentarea în consecinţă a subvenţiei acordate de la bugetul local pentru transportul anumitor categorii de călători. Pentru a doua lună la rând, propunerea de majorare a tarifelor, văzută ca un prim pas spre redresarea TCE Ploieşti, nu a primit avize favorabile din partea aparatului de specialitate din Primăria Ploieşti.

13 primării din Prahova au primit fonduri prin PNDL în acest an. Plăţi de aproape 10 milioane de lei

Written by Anca Visan  |  Created on Tuesday, 18 July 2017 16:02  |  Category: Administraţie

lucrari edilitare introducere gaza apaMinisterul Dezvoltării a făcut plăţi de aproape 602 milioane de lei, în primul semestru al acestui an, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Banii au ajuns la primăriile sau consiliile judeţene din ţară, pentru realizarea unor proiecte de modernizare.

Probleme la societăţile administraţiei ploieştene. DISPONIBILIZĂRI şi RESTANŢE SALARIALE

Written by Anca Visan  |  Created on Monday, 17 July 2017 16:44  |  Category: Administraţie

hale centrale ploiestiConducerea Primăriei Ploieşti recunoaşte că sunt probleme financiare la nivelul celor trei societăţi subordonate, Servicii de Gospodărire Urbană, Hale şi Pieţe şi Transport Călători Express, fiind luată în calcul inclusiv disponibilizarea mai multor salariaţi.

Adrian Dobre, despre noile salarii din Primărie: "Nu vor fi tăieri"

Written by Anca Visan  |  Created on Monday, 17 July 2017 16:12  |  Category: Administraţie

casa alba palatul administrativMomente de incertitudine pentru angajaţii din Primăria Ploieşti, în condiţiile în care condeucerea şi sindicatul urmează să înceapă discuţiile cu privire la noul nivel al salariilor, în contextul în care noua lege a salarizării unitare a bugetarilor nu a stabilit grile şi pentru administraţia locală, lăsând acest lucru la decizia autorităţilor. La Ploieşti, după primele calcule, nu sunt şanse la majorări considerabile, lucru recunoscut, cu jumătate de gură, şi de primarul Dobre.

Suplimentare de buget pentru reparaţii la străzile şi trotuarele din Ploieşti

Written by Anca Visan  |  Created on Monday, 17 July 2017 16:04  |  Category: Administraţie

asfaltare 1Autorităţile ploieştene au suplimentat considerabil bugetul alocat pentru lucrări de întreţinere la drumuri, după ce suma care fusese prinsă iniţial în bugetul pe 2017 s-a epuizat la finalul lunii iunie. Odată cu această majorare, Primăria anunţă că va interveni pe mai multe artere de circulaţie unde există probleme din cauza gropilor, urmând să realizeze o prioritizare a zonelor afectate.

Refacerea pieţei centrale din Ploieşti, blocată în continuare de probleme juridice

Written by Anca Visan  |  Created on Monday, 17 July 2017 15:40  |  Category: Administraţie

piata centrala hale legumeProiectul autorităţilor ploieştene pentru refacerea platoului de lângă Halele Centrale este în continuare blocat, din cauza unor probleme privind proprietatea asupra terenurilor şi magazinelor, reprezentanţii Primăriei anunţând că anumite spaţii au fost vândute în urmă cu ani buni şi că se încearcă negocierea cu actualii proprietari. Primarul Adrian Dobre a afirmat astăzi că se caută soluţii juridice pentru deblocare.