Administraţie

Administraţie

Negocieri cu privire la viitorul sistemului centralizat de încălzire din Ploieşti, în condiţiile în care actualul contract cu Veolia Energie, continuatoarea Dalkia, expiră în aprilie. Primarul Adrian Dobre a declarat astăzi că doreşte crearea unei firme a municipalităţii, alături de Consiliul Judeţean, firmă care să preia pe viitor sistemul de termoficare, cu tot cu mare parte din actualii angajaţi.

Read more: Cu 3 luni rămase din actualul contract, Primăria Ploieşti vrea o firmă proprie de termoficare
Administraţie

Situaţie incertă la Primăria Ploieşti, unde viceprimarii propun majorarea salariilor cu circa 20%, iar primarul cere plafonarea veniturilor. Un proiect de hotărâre a fost deja redactat şi depus, pentru creşterea lefurilor, însă primarul Dobre reclamă că efortul bugetar, cu tot cu norma de hrană şi voucherele de vacanţă, s-ar ridica la aproape 30 de milioane de lei în 2019, echivalentul bugetului pentru reparaţii în unităţile de învăţământ pe următorii 10 ani sau ale celui pentru reparaţii de străzi pe 3 ani.

Read more: Propunere oficială pentru MAJORAREA salariilor din Primăria Ploieşti. Vezi ce-ar însemna asta...
Administraţie

Criticat pentru întârzierea unei plăţi de la bugetul local, care a făcut ca TCE Ploieşti să nu aibă în decembrie suficienţi bani pentru plata obligaţiilor către bugetul de stat, primarul Ploieştiului, Adrian Dobre, dă vina pe conducerea operatorului de transport public pentru pierderea eşalonării de plată la ANAF. Edilul a reluat, într-o conferinţă de presă organizată marţi, o declaraţie de săptămâna trecută, afirmând că administraţia locală nu are şi nu a avut nicio restanţă către societate şi că toate plăţile s-au făcut în termenul contractual.

Read more: Adrian Dobre, despre situaţia TCE: "Ca manager, ai obligaţia să îţi asiguri obligaţiile...
Administraţie

Colegiul Economic "Virgil Madgearu" din Ploiești va avea o nouă sală de sport, în locul celei încadrate, în urmă cu aproximativ un an, în clasă I de risc seismic. Proiectul va fi derulat prin Compania Națională de Investiții.

Read more: Compania Națională de Investiții a aprobat proiectul pentru construirea sălii de sport de la...
Administraţie

Conducerea Primăriei Ploieşti şi sindicaliştii discută despre o posibilă majorare a salariilor. Procentul luat în calcul se apropie de 20%, dar totuşi nu e sigur dacă se va păstra, aşa cum nu e sigur nici când ar intra în vigoare, câtă vreme bugetul pe 2019 nu e aprobat. Nu e sigur nici măcar dacă va fi aprobată majorarea, în condiţiile în care există şi o propunere de plafonare a veniturilor. Ultima şedinţă pe această temă a avut loc joi.

Read more: Majorare de salarii în Primăria Ploieşti? Ce şanse au angajaţii să obţină bani în plus
Administraţie

Pentru că nu şi-a plătit la timp dările către bugetul de stat în luna decembrie, Transport Călători Express Ploieşti a pierdut eşalonarea cu ANAF-ul şi riscă, dacă nu ajunge la un nou acord, să aibă puse sub sechestru mai multe bunuri, inclusiv autobuze şi clădiri. Directorul Alexandri Nicolae a afirmat că nu a avut bani pentru că Primăria a întârziat cu o factură de 1,4 milioane de lei, iar primarul Adrian Dobre a reacţionat astăzi, afirmând că instituţia a făcut întotdeauna plăţile în termen şi că operatorul nu şi-a gestionat corect fondurile. "E un mincinos", a fost replica managerului TCE.

Read more: Scandal între Primăria Ploieşti şi TCE, privind o factură neplătită care riscă să blocheze...
Administraţie

Autorităţile ploieştene au depus sau urmează să depună în următoarele săptămâni proiecte europene cu o valoare totală de peste 191 de milioane de euro, majoritatea în cadrul unei axe de finanţare dedicate mobilităţii urbane. Autorităţile spun că există o listă de priorităţi şi una de rezerve, însă sunt şanse ca şi cele din urmă să primească finanţare, în condiţiile în care concurenţa nu este foarte mare, până la 31 decembrie existând puţine proiecte la nivel naţional pe această axă. Termenul de depunere a cererilor a fost mutat în martie.

Read more: Primăria Ploieşti anunţă proiecte europene de peste 191 de milioane de euro
Administraţie

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Ploiești va beneficia de ample lucrări de reabilitare și modernizare. Proiectul, care va fi derulat din fonduri europene nerambursabile și finanțare de la Consiliul Județean Prahova, instituția care are în administrare spitalul, vizează și extinderea UPU, prin construirea unui nou corp de clădire care va dubla, practic, actuala suprafață.

Read more: Unitatea de Primiri Urgențe de la Județean, modernizată și extinsă în cadrul unui proiect de 18,5...
Administraţie

Transport Călători Express, firma de transport în comun a administraţiei ploieştene, a pierdut acordul de eşalonare la ANAF, situaţie care lasă societatea expusă la un potenţial blocaj şi inclusiv la executarea unor bunuri. Ar fi o catastrofă care ar bloca total activitatea la o societate oricum chinuită din punct de vedere financiar, reclamă cei implicaţi. Conducerea spune că s-a ajuns aici pentru că Primăria nu a virat la timp banii, ceea ce a făcut, mai departe, ca nici TCE să nu aibă de unde să plătească la Fisc, însă reprezentanţii operatorului dau asigurări că se încearcă o reeşalonare.

Read more: Pentru că nu şi-a plătit toate dările la ANAF în decembrie, TCE Ploieşti riscă executarea silită
Administraţie

După majorarea substanţială a salariilor aprobată în vara lui 2017, angajaţii din Primăria Ploieşti şi structurile subordonate ar putea să aibă parte în următoarea perioadă de o nouă creştere, pe care o discută acum cu autorităţile după ce salariul minim pe economie a crescut la 2.080 de lei şi la care să se adauge norma de hrană şi tichetele de vacanţă. În timp ce viceprimarul Ganea spune că se impune o ajustare, primarul Dobre anunţă că va veni cu un proiect de plafonare a veniturilor nete ale salariaţilor, care cu tot cu norma de hrană să rămână la vechile valori.

Read more: Contre pe tema salariilor din Primăria Ploieşti. Angajaţii ar putea obţine o majorare de peste 40%
Administraţie

Autorităţile ploieştene discută un proiect de majorare a tarifului de termoficare, până la valoarea de 237 de lei pe gigacalorie plus TVA. După ce a convocat o dezbatere publică pe această temă, primarul Adrian Dobre a declarat astăzi că nu susţine această scumpire, pe care o pune în seama consilierilor PSD şi ALDE, şi a lansat un apel public către ploieşteni, solicitându-le să participe într-un număr cât mai mare, spre finalul acestei luni, la şedinţa Consiliului Local în care ar urma să fie discutat proiectul de modificare a tarifului.

Read more: Proiect de SCUMPIRE a gigacaloriei la Ploieşti. Vezi poziţia oficială a conducerii Primăriei!