Administraţie

Administraţie

Consiliul Judeţean Prahova urmează să aibă propriul club sportiv. Consilierii au aprobat un proiect de hotărâre pentru înfiinţarea noii structuri, care va avea trei posturi alocate în organigramă, trei secţii şi un buget de 500.000 de lei până la finalul anului. Pentru început, singura echipă activă va fi cea de handbal feminin.

Read more: Consiliul Judeţean Prahova va avea propriul club sportiv şi va prelua echipa de handbal Activ
Administraţie

Bugetele unităților medicale aflat în administrarea CJ Prahova, Spitalul Județean de Urgență Ploiești și Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Ploiești, au fost suplimentate, prin hotărâre a Consiliului Județean, cu 12,27 milioane de lei, fonduri alocate de Ministerul Sănătății pentru achiziția de aparatură medicală.

Read more: Aparatură nouă, de aproape 13 milioane de lei, pentru Spitalul Județean și Maternitatea Ploiești
Administraţie

Conf. univ. dr. Mihai Apostolache a realizat o analiză privind Codul Administrativ adoptat pe 25 iunie, modificat după o săptămână și publicat vineri în Monitorul Oficial.

Read more: Conf. univ. dr. Mihai Apostolache: "Prin Codul Administrativ, Guvernul restrânge dreptul de...
Administraţie

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Toader, a anunţat vineri finalizarea licitaţiei pentru turnarea de covoare asfaltice. În acest an, în programul de asfaltări intră tronsoane de drumuri judeţene totalizând 97 de kilometri în lungime, iar valoarea totală a lucrărilor se apropie de 25 de milioane de lei. Fondurile sunt asigurate din bugetul judeţean, iar durata de execuţie este de trei luni.

Read more: Asfaltări pe 97 de kilometri de drumuri judeţene. CJ Prahova a finalizat licitaţia
Administraţie

Amenajat de curând pe tronsonul din DN 1 care deserveşte Centura de Vest a municipiului Ploieşti, sensul giratoriu din nordul oraşului, din dreptul Brico Depot, a generat mari probleme de trafic în această săptămână. Încercând să-şi explice ce s-a întâmplat şi să găsească soluţii pentru evitarea unor noi ambuteiaje, autorităţile din Prahova propun lărgirea carosabilului şi amenajarea unei benzi suplimentare de circulaţie, dedicate maşinilor care circulă pe DN 1 pe sensul Sinaia - Bucureşti.

Read more: Consiliul Judeţean Prahova cere lărgirea giratoriului amenajat recent pe Centura de Vest a...
Administraţie

Acuzat de operatorul de salubritate din Ploieşti că face presiuni pentru amendarea societăţii şi pentru "scoaterea" din municipiu, primarul Adrian Dobre a răspuns, vineri, printr-un comunicat de presă, anunţând că va continua demersurile pentru sancţionarea Rosal şi pentru obţinerea unui serviciu de calitate.

Read more: Primarul Ploieştiului răspunde acuzaţiilor Rosal: "Municipalitatea și ploieștenii sunt cu plățile...
Administraţie

Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a anunțat că municipiul Ploiești este la un pas de a pierde o finanțare importantă acordată reședințelor de județ, prin Administrația Fondului pentru Mediu, pentru stații de alimentare destinate autoturismelor electrice.

Read more: Ploieștiul ar putea pierde încă o finanțare, de peste 2,6 milioane de lei, de la Ministerul Mediului
Administraţie

Scandalul generat de subiectul deșeurilor din Ploiești continuă cu acuze lansate public între primarul municipiului Ploiești și compania Rosal. După ce a fost acuzat în repetate rânduri că nu își desfășoară responsabil activitatea, mergându-se până la amenințări cu rezilierea contractului, operatorul Rosal reacționează printr-un punct de vedere oficial, în care îl acuză pe edilul municipiului Ploiești, Adrian Dobre, de dezinformare. Iată comunicatul oficial trimis de Rosal:

Criza gunoiului nu poate fi rezolvată prin dezinformări, mistificări ale realității și inducerea în eroare a ploieștenilor

Read more: Rosal, comunicat oficial: „Principalul vinovat de starea în care se află Ploieștiul este chiar...
Administraţie

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins, prin hotărâre definitivă, recursul formulat de primarul comunei Filipeștii de Pădure, Costel Morărescu, în procesul cu Agenția Națională de Integritate. Edilul a fost găsit în incompatibilitate.

Read more: APH EXCLUSIV | Comuna Filipeștii de Pădure a rămas fără primar și viceprimar. Costel Morărescu a...
Administraţie

O situaţie întocmită de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă arată că imobilele de la 12 unităţi de învăţământ din municipiul Ploieşti nu deţin autorizaţii ISU. Îngrijorător este că în jumătate dintre cazuri Primăria nici măcar nu a depus documentaţia, iar în celelalte fie aceasta a fost depusă şi respinsă, fie unităţile respective au putut funcţiona pe baza unor avize, emise în 2018 sau chiar 2017, până la remedierea problemelor. Remediere care nu se ştie când va veni, în condiţiile în care, în acest an, municipalitatea are un buget extrem de mic pentru reparaţii în şcoli, grădiniţe şi licee.

Read more: 12 şcoli, grădiniţe şi licee din Ploieşti nu au autorizaţie de la ISU
Administraţie

Această vară ar putea să aducă o majorare a mai multor tarife la servicii de utilitate publică din Ploieşti, unele dintre ele suportate din bugetul local, altele plătite direct de populaţie. Cea mai temută este creşterea preţului la gigacalorie, anunţată pentru luna iulie şi aflată în aşteptarea unui aviz de la ANRSC.

Read more: Noi creşteri de tarife la serviciile publice din Ploieşti. Se apropie majorarea pentru apă caldă...
Joomla SEF URLs by Artio