Administraţie

Administraţie

Autorităţile ploieştene vor să scoată la închiriat locurile din parcările condominiale, la tarife cuprinse între 120 şi 150 de lei pe an dar care pot să urce fără limită, în cazul unor licitaţii, acolo unde există mai multe cereri. Regulamentul aprobat stabileşte cum se vor ţine licitaţiile şi cum se vor plăti banii, dar nu şi ce se întâmplă cu familiile care au mai multe maşini, cu ploieştenii care vin cu maşinile în centru sau cu cei care îşi vor găsi ocupate locurile pentru care vor fi plătit.

Read more: Locurile de parcare de la blocurile din Ploieşti vor fi scoase la închiriere
Administraţie

După ce Mihaela Lupea a fost demisă din funcţia de prefect al judeţului Prahova, Guvernul a decis şi eliberarea din funcţie a subprefectului Emil Drăgănescu, iar vineri urmează să aibă loc învestirea oficială a noului prefect al judeţului, Cristian Ionescu, şi a noului subprefect, Maria-Mihaela Duță.

Read more: Prahova are un nou prefect şi un nou subprefect. Aceştia depun jurământul vineri
Administraţie

Consiliul Judeţean Prahova urmează să investească anul viitor 1,5 milioane de lei, bani primiţi ca redevenţă din partea Rosal, în platformele de deşeuri din Ploieşti. Autorităţile vor să amplaseze 100 de seturi pentru colectarea selectivă a deşeurilor, însă intervenţia, raportată la marile probleme din acest sistem, pare una relativ redusă şi neînsemnată, mai ales că tot CJ recunoaşte că ţinta impusă de Uniunea Europeană e ca, până la finalul lui 2020, 50% din masa totală de deşeuri municipale să fie colectată selectivă şi reciclată.

Read more: Plan de investiţii în infrastructura de colectare selectivă a deşeurilor din Ploieşti
Administraţie

Argumentând că autorităţile ploieştene au comis un abuz şi au favorizat o firmă privată care organizează un eveniment de Crăciun la Parcul Municipal Vest, preşedintele USR Prahova, Mihai Poliţeanu, a anunţat astăzi că a depus o plângere penală pe numele primarului Dobre şi al directorului parcului, Donald Constantin.

Read more: USR a depus plângere penală pe numele primarului Ploieştiului şi al directorului Parcului Vest,...
Administraţie

Medicii de la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Ploiești au la dispoziție, de acum, un nou ecograf performant, achiziționat cu finanțare de la Consiliul Județean și Ministerul Sănătății.

Read more: Un ecograf performant, de peste un milion de lei, a intrat în dotarea Maternității Ploiești
Administraţie

Conducerea Primăriei Ploieşti a anunţat că lucrările la cele două pasaje pietonale de sub Bulevardul Bucureşti, din sudul municipiului, vor începe în primăvara viitoare, cel mai probabil în luna mai, doar după ce se va finaliza construirea noului pod peste calea ferată, în locul aşa-zisului pod de lemn.

Read more: Când vor începe lucrările pentru refacerea celor două pasaje subterane din sudul Ploieştiului
Administraţie

Fostul prefect de Prahova Mădălina Lupea a transmis miercuri un mesaj în care le-a mulţumit colegilor şi colaboratorilor şi i-a urat succes viitorului prefect, după ce a fost eliberată din funcţie de Guvern, marţi, într-o şedinţă în care alţi 39 de prefecţi şi subprefecţi din ţară au păţit acelaşi lucru.

Read more: Prefectul Mădălina Lupea, mesaj la încheierea mandatului
Administraţie

Judeţul Prahova rămâne fără prefect, după ce Mădălina Lupea a fost schimbată din funcţie, în şedinţa de marţi a Guvernului în care au fost eliberaţi din funcţii încă 39 de prefecţi şi subprefecţi. Pentru moment, Prefectura Prahova o să fie condusă de subprefectul Emil Drăgănescu, iar surse din mediul politic anunţă că la conducere ar urma să fie numit un fost şef al Grăzii Financiare.

Read more: Guvernul a demis 28 de prefecţi, inclusiv în Prahova, şi 12 subprefecţi
Administraţie

Primarul municipiului Ploieşti, Adrian Dobre, a comentat marţi votul negativ din Consiliul Local la două proiecte europene pentru construirea unor grădiniţe, pe fondul lipsei vizei de legalitate, dând de înţeles că aleşii de la PSD şi ALDE nu au dorit să adopte modificări în textele proiectelor de hotărâre care ar fi permis obţinerea vizei şi aprobarea lor. Edilul a vorbit şi despre costurile celor două investiţii, considerate exagerate, spunând că valorile nu sunt "umflate" şi că s-a ajuns la ele pentru că proiectele trebuie să respecte mai multe norme privind securitatea în situaţii de urgenţă şi eficienţa energetică.

Read more: Adrian Dobre, despre grădiniţele respinse de Consiliul Local: Nu sunt preţuri umflate. Dacă se...
Administraţie

Primarul municipiului Ploieşti, Adrian Dobre, a reclamat că operatorul de salubritate a început să aplice tariful de 13,22 lei de persoană pe lună, care include o penalitate pentru necolectarea selectivă a deşeurilor, deşi oamenii, indiferent cât de bine-intenţionaţi ar fi, nu au la dispoziţie o infrastructură adecvată pentru a colecta selectiv. Edilul a anunţat începerea demersurilor pentru ieşirea Ploieştiului din sectorul din judeţ deservit de Rosal în caza contractului cu ADI Deşeuri şi le recomandă ploieştenilor să conteste la Protecţia Consumatorilor facturile primite.

Read more: Un nou scandal privind salubritatea Ploieştiului. Primarul contestă aplicarea tarifelor cu...
Joomla SEF URLs by Artio