Administraţie

Administraţie

De neînțeles sunt ideile administrației ploieștene. Autoritățile locale au șanse mari să o dea în bară, de 1 Decembrie, tocmai în anul dedicat Centenarului. Și asta pentru că, probabil din dorința de a realiza ceva deosebit, au cam amestecat sărbătorile.

Read more: Centenar... cum se cuvine? Ploieștiul celebrează cu paradă militară, fasole cu cârnați și...
Administraţie

Sunt ultimele zile în care birourile Primăriei Ploiești funcționează la adresele deja cunoscute. Municipalitatea a anunțat că a început mutarea în noul sediu, fosta clădire Petrom din apropierea Casei de Cultură a Sindicatelor.

Read more: Angajații Primăriei Ploiești încep mutarea în noul sediu al administrației locale. Activitatea...
Administraţie

Conf. univ. dr. Mihai Apostolache, profesor în cadrul UPG Ploiești și membru fondator al Asociației "Prahova în Acțiune", a fost distins cu Premiul "Corneliu Turianu", pentru noua ediție a lucrării "Legea nr. 215/2001 a administrației publice locale comentată și adnotată".

Read more: GAUDEAMUS | Premiul "Corneliu Turianu" a fost acordat conf. univ. dr. Mihai Apostolache
Administraţie

Consiliul Județean Prahova a luat, în sfârșit, măsura devierii traficului greu, în zona de nord a Ploieștiului, astfel că, din decembrie, vehiculele de mare tonaj nu vor mai putea intra în municipiu prin zona Metro-Carrefour.

Read more: Traficul greu va fi INTERZIS, de la 1 decembrie, în INTERSECȚIA MORȚII, din nordul Ploieștiului
Administraţie

Rămasă de mai multe ori în ultimele două luni fără bani pentru diverse servicii publice, Primăria Ploieşti mai scapă, pentru circa două săptămâni, de blocaje. Consiliul Local, forul legislativ al municipiului, a aprobat în şedinţa de astăzi o rectificare de buget, prin care au fost acordate sume suplimentare pentru transportul public, spaţiile verzi, iluminat şi salubritate, servicii publice rămase anterior fără fonduri.

Read more: Criza se amână. Primăria Ploieşti a găsit bani pentru TCE, SGU, iluminat şi salubritate până la...
Administraţie

E Black Friday şi la Primăria Ploieşti, care va face o reducere la un împrumut bancar. Primarul Ploieştiului a revenit asupra propunerii de contractare a unui nou credit, de 200 de milioane de lei, propunere care, la începutul lunii, a generat cea mai mare ceartă publică din ultimii ani în administraţia ploieşteană, încheiată cu jigniri şi "ameninţări" electorale. Astăzi, pe ordinea de zi a unei şedinţe extraordinare a forului legislativ local au apărut două proiecte, unul pentru un credit de 27,5 milioane, necesar pentru cofinanţarea unor proiecte europene şi aprobat cu unanimitate de voturi, şi unul pentru diferenţa până la 200 de milioane, care în cele din urmă a fost retras. Cu alte cuvinte, creditul a fost "redus", autorităţile angajându-se că vor mai avea discuţii cu privire la restul sumei.

Read more: Primăria Ploieşti va lua un nou credit, de 27,5 milioane de lei, redus de la 200 de milioane
Administraţie

Administratorii drumurilor naționale și județene au finalizat pregătirile pentru sezonul de iarnă 2018 - 2019 și se declară pregătiți să intervină în orice moment.

Read more: CJ Prahova înființează, în această iarnă, un dispecerat pentru deszăpezire. La ce numere pot suna...
Administraţie

La Ploiești au ajuns, joi după-amiază, primele 10 autobuze dintr-un lot de 50 de vehicule diesel, comandat de Primăria municipiului. Vehiculele, construite la Ciorogârla, au fost prezentate în parcarea fostei clădiri Petrom, devenită noul sediu al administrației locale.

Read more: Primele autobuze noi din lotul de 50, comandate de Primărie, au ajuns la Ploiești
Administraţie

E oficial! Servicii de Gospodărire Urbană Ploieşti, societatea administraţiei locale care se ocupă de amenajarea spaţiilor verzi, nu mai poate primi comenzi de lucru din partea Primăriei. Avertismentul a fost transmis de Regia Autonomă de Servicii Publice, într-o adresă oficială în care se arată că bugetul local s-a epuizat. Din nou...

Read more: S-a epuizat din nou bugetul de spaţii verzi! SGU Ploieşti nu mai poate primi comenzi de la Primărie
Administraţie

După o lungă perioadă de blocaj şi litigii, Primăria Ploieşti şi firma executantă au ajuns la un acord, iar în prezent se aşteaptă emiterea unei noi autorizaţii de construire, care va fi urmată de ordinul de reîncepere a lucrărilor la deja celebrul proiect pentru o nouă staţie de epurare. Ghinionul face acum ca, după ani de sistare, şansele să se emită ordinul de reluare să vină fix în toiul iernii, ceea ce înseamnă că, în teorie, vom mai avea parte de o amânare, probabil de câteva săptămâni sau luni, cu estimarea că noua staţie va fi finalizată anul viitor pe vremea aceasta.

Read more: Lucrările la noua staţie de epurare din Ploieşti ar putea fi reluate în câteva săptămâni, cu...
Administraţie

Peste două zile urmează să ajungă la Ploieşti primele autobuze diesel din lotul de 50 care urmează să fie achiziţionate de municipalitate în următoarele 24 de luni. Conform primei comenzi, 10 mijloace de transport nou-nouţe, construite la fabrica BMC din Ciorogârla, vor sosi în oraş la mijlocul acestei luni. Primarul Adrian Dobre a anunţat astăzi, într-o conferinţă de presă, că pe lângă acest contract, derulat din fonduri proprii, administraţia locală a depus recent şi proiectul pentru achiziţia altor 11 autobuze, electrice de data asta, cu fonduri venite prin Ministerul Mediului.

Read more: Săptămâna aceasta ajung primele autobuze noi la Ploieşti! Primăria aşteaptă 10 bucăţi şi anunţă...