Administraţie

Administraţie

Primăria Sinaia a semnat în această săptămână două contracte de finanţare, în valoare de 9 milioane de euro, pentru proiecte europene care vizează înnoirea parcului auto, dar şi construirea unei noi parcări, pe terenul cu diferenţă de nivel situat pe marginea DN 1, vizavi de gara din localitate. Cele două contracte semnate acum se alătură altor două care obţinuseră deja finanţare de la UE în 2019 şi duc valoarea totală a obiectivelor de investiţii la nu mai puţin de 13,2 milioane de euro, iar autorităţile anunţă că mai au în pregătire alte şase proiecte.

Read more: Finanţare europeană pentru autobuze hibrid noi şi o parcare pe şase niveluri, la Sinaia
Administraţie

Primarul stațiunii Sinaia, Vlad Oprea, și Liviu Mușat, directorul ADR Sud Muntenia, au semnat două contracte de finanțare pentru proiecte din fonduri europene care vor fi derulate în stațiune. Investițiile vizează construirea unei parcări etajate și achiziții pentru transportul în comun.

Read more: Sinaia a semnat contracte de finanțare pentru două proiecte din fonduri europene, în valoare de...
Administraţie

Președintele CJ Prahova, Bogdan Toader, a reconfirmat faptul că o sumă considerabilă va fi asigurată anual, din bugetul județului, pentru subvenționarea prețului gigacaloriei plătit de ploieșteni.

Read more: Bogdan Toader, președintele CJ Prahova: "Vom asigura, anual, zece milioane de lei, pentru...
Administraţie

Conducerea Veolia Energie Prahova a transmis o informare în care explică termenii în care s-a făcut prelungirea, cu trei ani, a contractului operatorului de termoficare din Ploiești (VEZI DETALII).

Read more: Ce spun reprezentanții Veolia Energie Prahova referitor la prelungirea contractului de termoficare...
Administraţie

Reunit joi, Consiliul Local Ploieşti a decis amânarea dicuţiei privind bugetele pe 2019 ale Primăriei şi structurilor subordonate, reclamând că aceste documente au suferit modificări inclusiv noaptea trecută şi că versiunile finale le-au fost prezentate abia în minutele dinaintea şedinţei. Consecinţele acestei amânări fac ca, până la o aprobare oficială, administraţia ploieşteană să funclioneze în continuare la cote de avarie, pe o formulă raportată la cheltuielile anului anterior şi fără posibilitatea iniţierii de investiţii noi. Oricum, şi dacă era aprobat, bugetul pe 2019, unul extrem de sărac, n-ar fi garantat proiecte de dezvoltare.

Read more: Ploieştiul rămâne fără buget pe 2019. Consilierii reproşează că documentele au fost modificate...
Administraţie

Consiliul Local Ploieşti a aprobat astăzi actul adiţional pentru prelungirea contractului cu operatorul de termoficare, în contextul în care actual acord expira peste o săptămână şi exista riscul întreruperii acestui serviciu public. Actul, agreat în urma negocierilor dintre primar, conducerea Consiliului Judeţean şi reprezentanţii Veolia Energie, propune o nouă formulă de calcul a tarifului. Aceasta se va aplica, potrivit informaţiilor transmise de autorităţi, începând din iulie şi va duce, foarte probabil, la un cost de aproape 400 de lei pe gigacalorie, aproape dublu faţă de cel de până acum.

Read more: Ploieştenii vor avea apă caldă şi după 1 mai. Prelungire de contract, dar şi tarif mult mai mare
Administraţie

Veste proastă pentru autorităţile ploieştene. Deşi Primăria are în derulare perteneriate prin care Ministerul Mediului se va ocupa de achiziţionarea de autobuze electrice, troleibuze şi tramvaie noi şi deşi aceste achiziţii se fac din fonduri europene, bugetul local trebuie să contribuie cu 38 de milioane de lei. Vestea, venită de peste o lună dar transpusă abia astăzi într-o hotărâre adoptată de forul legislativ local, dă peste cap bugetul şi aşa sărac pe 2019.

Read more: Primăria Ploieşti trebuie să plătească TVA de 8 milioane de euro la achiziţia de tramvaie şi...
Administraţie

Consiliul Local Ploieşti a aprobat, miercuri, majorarea taxelor şi impozitelor locale, aplicabilă din 2020. Este vorba despre o măsură obligatorie, prevăzută în Codul fiscal, explică autorităţile, care spun că sunt nevoite să ajusteze anual aceste cuantumuri în funcţie de indicele de inflaţie.

Read more: Taxe şi impozite mai mari la Ploieşti, începând de anul viitor
Administraţie

Conducerea Primăriei Ploieşti a anunţat că va convoca pentru joi o şedinţă a Consiliului Local, în care urmează să fie pus în dezbatere un proiect de hotărâre vizând viitorul sistemului de termoficare, în contextul în care actualul contract cu Veolia Energie expiră pe 1 mai. Potrivit surselor noastre, autorităţile vor propune o prelungire pe trei ani, însă tariful ar putea ajunge la o valoare mult mai mare decât cea din prezent.

Read more: Anunţ de ultimă oră privind termoficarea Ploieştiului. Mâine s-ar putea aproba prelungirea...
Administraţie

Tarifele pentru apă potabilă şi canalizare ar urma să crească, posibil chiar din această lună, conform unui proiect iniţiat de autorităţile ploieştene. Propunerea de ajustare a acestor tarife vine la solicitarea operatorului Apa Nova şi urmează să intre peste câteva săptămâni în dezbaterea Consiliului Local Ploieşti.

Read more: Tarife mai mari pentru apă şi canalizare, propuse în Ploieşti