Administraţie

Administraţie

Municipalitatea Ploieșteană va depune, în această săptămână, spre evaluare și finanțare, proiectul “Regenerare urbană în zona marginalizată a municipiului Ploiești - cartier Râfov”.

Read more: Proiect de aproape 23 de milioane de lei, din fonduri europene, pentru modernizarea cartierului...
Administraţie

Cheltuielile pentru iluminatul festiv au crescut, în iarna 2018-2019, faţă de sezonul rece anterior, în majoritatea judeţelor din România, arată un studiu comparativ publicat de Asociaţia consumatorilor "InfoCons", care arată că suma medie la nivelul primăriilor din municipii reşedinţă de judeţ a depăşit un milion de lei în această iarnă, iar Bucureştiul este de departe lider, cu o cheltuială de peste 10 ori mai mare decât media.

Read more: Cât au plătit primăriile din România pentru iluminatul festiv în iarna 2018-2019
Administraţie

Conducerea Primăriei Ploieşti şi-a propus să reconfigureze aproape în totalitate spaţiile verzi situate de-a stânga şi de-a dreapta Bulevardului Indepdeneţei. Practic, conform acestui proiect anunţat de viceprimarul Ganea, lângă aşa-zisul Bulevard al Castanilor vor exista alei noi, cu instalaţii de iluminat public, bănci şi mobilier stradal şi pergole cu trandafiri.

Read more: Spaţiile verzi de pe Bulevardul Independenţei din Ploieşti, incluse într-un amplu proiect de...
Administraţie

Primarul municipiului Ploieşti, Adrian Dobre, a transmis o scrisoare de două pagini către ploieşteni, în care îşi prezintă părerea despre situaţia contractului de termie, negocierile derulate pentru eventuala sa prelungire şi soluţiile autorităţilor pentru perioada de după 1 mai, când actualul acord urmează să expire. Scrisoarea edilului vine şi cu foarte multe acuze la adresa rivalilor politici şi a reprezentanţilor Veolia Energie, acuzaţi că încearcă un fel de şantaj şi că tariful propus pentru prelungirea înţelegerii reprezintă "un jaf la drumul mare". Scrisoarea se încheie cu o invitaţie la o dezbatere publică.

Read more: Adrian Dobre, în scrisoarea către ploieşteni: "Refuz să-mi pun semnătura pe o hârtie care să...
Administraţie

Președintele CJ Prahova, Bogdan Toader a reacționat după ședința extraordinară a Consiliului Local de sâmbătă dimineață, dar și la noile atacuri lansate de primarul municipiului, Adrian Dobre (VEZI DETALII), în contextul în care aleșii locali au adoptat, ieri, trecerea CET Brazi în domeniul public al Ploieștiului (VEZI DETALII).

Read more: Bogdan Toader consideră că trecerea CET Brazi la Ploiești este soluția în problema termiei. Ce...
Administraţie

Primarul Adrian Dobre critică votul dat, sâmbătă, în Consiliul Local Ploiești, și acuză condițiile în care se va face preluarea CET Brazi de către municipalitate.

Read more: Adrian Dobre iese la atac, pe tema condițiilor în care municipalitatea va prelua CET Brazi de la...
Administraţie

Consiliul Local Ploiești a adoptat, sâmbătă, într-o ședință extraordinară din care nu au lipsit atacurile, trecerea CET Brazi din domeniul public al județului în cel al municipiului. Este prima măsură concretă luată după săptămâni în șir în care, la nivelul administrației ploieștene, discuțiile privind asigurarea unui serviciu public pentru zeci de mii de ploieșteni, au avut, aproape în exclusivitate, miză politică.

Read more: Consiliul Local Ploiești a adoptat proiectul privind preluarea CET Brazi // UPDATE - Primele...
Administraţie

Primarul Ploieștiului, Adrian Dobre, a anunțat, vineri după-amiază, că va fi de acord cu preluarea CET Brazi de la Consiliul Județean Prahova, dar numai în anumite condiții.

Read more: Condițiile puse de Adrian Dobre pentru a accepta preluarea CET Brazi de către Ploiești
Administraţie

Consiliul Județean Prahova a adoptat, vineri, în ședință extraordinară, repartizarea către localitățile din județ a sumelor defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pe anul 2019. Repartizarea cotei de 17,5% din impozitul pe venit a dat naștere la dezbateri, proiectul fiind adoptat cu 19 voturi "pentru" și 11 "împotrivă".

Read more: Consiliul Județean a adoptat, vineri, proiectul privind repartizarea sumelor către UAT-uri, pe...
Administraţie

Consiliul Local Ploiești a fost convocat în ședință extraordinară, pentru a dezbate și supune la vot un proiect de hotărâre privind preluarea CET Brazi în domeniul public al Ploieștiului.

Read more: Ședință extraordinară, sâmbătă, la Ploiești. Consiliul Local dezbate preluarea CET Brazi
Administraţie

La solicitarea unor lămuriri din partea autorităților locale și județene, în problema asigurării alimentării cu energie termică a Ploieștiului după expirarea contractului cu actualul operator, Ministerul Dezvoltării a răspuns că administrația locală are competență exclusivă în acest caz. Cu alte cuvinte, nici nu poate fi vorba despre o asociere între municipiul Ploiești și Consiliul Judeţean.

Read more: Consiliul Județean Prahova NU se poate asocia cu Ploieștiul, pentru asigurarea serviciului de...