Miercuri, 28 Iunie 2017
 

Administraţie

S-a adjudecat licitaţia pentru întreţinerea sistemului de semaforizare din Ploieşti

Written by Anca Visan  |  Created on Thursday, 18 May 2017 17:32  |  Category: Administraţie

semaforizarePrimăria Ploieşti a finalizat licitaţia derulată pentru mentenanţa sistemului de semaforizare, autorităţile anunţând că vor semna vineri contractul cu operatorul. Această procedură vine după o lungă perioadă în care, din cauza unor scăpări, municipalitatea nu a avut nicio firmă contractată pentru reparaţii la acest sistem.

TCE va da în judecată Primăria Ploieşti, pentru plata unor sume mai vechi

Written by Anca Visan  |  Created on Thursday, 18 May 2017 17:25  |  Category: Administraţie

justitieConducerea firmei de transport public deţinute de administraţia ploieşteană, Transport Călători Express, se pregăteşte pentru a-şi chema în judecată propriul acţionar. Reprezentanţii TCE spun că vor deschide în scurt timp un litigiu contra Primăriei Ploieşti, solicitând plata unor restanţe pe care societatea le aşteaptă de câţiva ani. Acesta ar putea fi primul dintr-un şir mai lung de litigii între TCE şi Primărie.

Giratoriul de la ieşirea din Ploieşti spre Buzău va fi modernizat în acest an

Written by Anca Visan  |  Created on Thursday, 18 May 2017 17:14  |  Category: Administraţie

giratoriu bucov stranduluiSensul giratoriu aflat la ieşirea din Ploieşti spre Buzău, la intersecţia dintre DN 1A şi DN 1B, în zona Centurii de Est a municipiului, urmează să fie modernizat în 2017. Anunţul a fost făcut de conducerea Primăriei Ploieşti, care a precizat că proiectul ar putea primi finanţare de la Ministerul Dezvoltării.

Pasaj suprateran peste intersecția morții

Written by Ioana Popa  |  Created on Thursday, 18 May 2017 10:31  |  Category: Administraţie

Autoritățile județene au pus ochii pe una dintre cele mai periculoase intersecții din Prahova, unde intenţionează să construiască un pasaj suprateran care să reducă semnificativ riscul de producere a accidentelor rutiere.

Primăria Ploieşti alocă 12 milioane de lei pentru finalizarea locuinţelor sociale de pe Libertăţii

Written by Anca Visan  |  Created on Tuesday, 16 May 2017 16:22  |  Category: Administraţie

blocuri sociale strada libertatiiAdministraţia ploieşteană a lansat astăzi o licitaţie pentru finalizarea construcţiilor începute şi abandonate de pe strada Libertăţii, din apropierea Gării de Vest, unde urmează să fie realizate mai multe locuinţe sociale destinate persoanelor evacuate din case naţionalizate.

300 de milioane de euro, pentru proiecte de apă şi canalizare în Prahova

Written by Anca Visan  |  Created on Tuesday, 16 May 2017 16:15  |  Category: Administraţie

alimentare apa magureleConsiliul Judeţean pregăteşte în această perioadă al doilea master-plan de apă şi canalizare din Prahova, care are la dispoziţie, până în 2023, o finanţare nerambursabilă totală de 300 de milioane de euro. Autorităţile au trimis pe teren o comisie care să verifice stadiul actualelor reţele, pe baza acestui raport urmând să fie stabilite proiectele prioritare pentru următorii ani.

Lucrările la şoselele de centură ale oraşelor de pe DN1 ar putea începe în acest an

Written by Anca Visan  |  Created on Monday, 15 May 2017 14:07  |  Category: Administraţie

Autorităţile pregătesc mai multe proiecte pentru construirea unor şosele care să ocolească localităţile din nordul judeţului Prahova. Pe listă sunt, pe de o parte, oraşele Comarnic şi Buşteni, unde se formează în mod frecvent cozi de maşini pe DN1, şi, pe de altă parte, Câmpina, pentru devierea traficului spre Valea Doftanei.

Primăria Comarnic a ajuns datoare vândută, după un proiect european eşuat

Written by Anca Visan  |  Created on Friday, 12 May 2017 14:36  |  Category: Administraţie

Un proiect cu finanţare nerambursabilă de la Uniunea Europeană a dus Primăria Comarnic într-o criză financiară profundă, administraţia locală ajungând să aibă datorii uriaşe. Pentru că obiectivul nu s-a finalizat la timp, Primăria este acum obligată să returneze către Ministerul Dezvoltării toţi banii europeni primiţi pe parcursul lucrărilor.

Proiect de alimentare cu gaze în 5 localităţi de pe Valea Slănicului

Written by Anca Visan  |  Created on Thursday, 11 May 2017 17:52  |  Category: Administraţie

Conducerea Consiliului Judeţean Prahova a avut astăzi o întâlnire cu reprezentanţii Transgaz, pentru pregătirea unui proiect de amploare, care propune introducerea reţelei de alimentare cu gaze pe Valea Slănicului, autorităţile judeţene angajându-se că se vor implica pentru rezolvarea ultimelor obstacole în calea acestei investiţii, care ţin de coridorul viitoarei magistrale.

Pe 24 mai începe recepţia la Pasajul Mărăşeşti

Written by Anca Visan  |  Created on Thursday, 11 May 2017 17:23  |  Category: Administraţie

Conducerea Primăriei Ploieşti a anunţat că pe data de 24 mai va începe recepţia lucrărilor executate în cadrul proiectului european pentru construirea unui pod peste calea ferată, lângă Gara de Vest. Autorităţile au fost astăzi în inspecţie pe şantier, pentru a se asigura că lucrările sunt în grafic.

S-a semnat contractul pentru iluminat public în zona giratoriului suspendat din Prahova

Written by Anca Visan  |  Created on Thursday, 11 May 2017 17:14  |  Category: Administraţie

Consiliul Judeţean Prahova urmează să extindă sistemul de iluminat public în vecinătatea primului giratoriu suspendat din ţară, construit peste DN 1B, la ieşirea din Ploieşti spre Păuleşti. Autorităţile au semnat astăzi contractul pentru execuţia lucrărilor, valoarea totală fiind de 658.098 lei cu tot cu TVA.