Administraţie

Administraţie

Conducerea Consiliului Județean Prahova a organizat zilele acestea, la Ploiești, o întâlnire cu șefii autorităților naționale de mediu, pe tema depozitelor de deșeuri industriale periculoase de la Câmpina și Bărcănești.

Read more: CJ Prahova a inițiat discuții privind ecologizarea depozitelor de deșeuri industriale periculoase...
Administraţie

Primăria Ploieşti a anunţat astăzi că proiectul european pentru regenerarea urbană a cartierului Râfov, estimat la aproape 4,7 milioane de euro cu tot cu TVA, a trecut de etapele de evaluare, e în faza de precontractare şi e cu un pas mai aproape de implementare, după şedinţa de joi a Consiliului Local, în care a fost aprobată o rectificare bugetară prin care s-a asigurat cota proprie de cofinanţare care-i revine municipalităţii. Tot astăzi, Primăria a depus două fişe de proiecte, în cadrul unui apel lansat de ADR Sud Muntenia, în baza căruia aşteaptă fonduri europene în vederea pregătirii unor investiţii în infrastructura rutieră în viitoarea sesiune de finanţare de la UE.

Read more: Proiect european de 4,7 milioane de euro aproape de contractare, alte două în pregătire, la Ploieşti
Administraţie

Consiliul Local Ploieşti a aprobat, joi, mai multe proiecte de hotărâre importante, de la redeschiderea Oborului şi până la acordarea unor facilităţi fiscale pentru persoanele - fizice sau juridice - afectate direct de pandemie. Tot atunci a avut loc şi o rectificare bugetară, care a adus fonduri în plus pentru susţinerea serviciilor de interes public. Pe baza aceleiaşi rectificări, Primăria a avansat, astăzi, cu un proiect european de aproape 5 milioane de euro, aflat în prag de contractare, şi a depus alte două fişe de proiecte în domeniul mobilităţii urbane, în speranţa atragerii de fonduri europene pentru realizarea documentaţiilor tehnice. Primarul Andrei Volosevici a vorbit despre voturile de ieri, catalogându-le drept un nou pas spre întoarcerea Ploieştiului la normalitate.

Read more: Andrei Volosevici, după voturile importante din CL: "Un nou pas spre normalitate"
Administraţie

Forul legislativ ploieştean a aprobat, joi, un proiect pentru acordarea de facilităţi fiscale firmelor care au fost obligate să-şi suspende activitatea pe durata stării de urgenţă sau a stării de alertă. Inițiativa primarului Andrei Volosevici prevedea o reducere a impozitului cu 25%, însă, la propunerea aleșilor liberali, CL a votat ca procentul aplicat să fie de 40%.

Read more: Proiectul primarului Volosevici pentru ajutarea firmelor afectate de pandemie, adoptat de...
Administraţie

Primarul Ploieşti, Andrei Volosevici, a inițiat un proiect de hotărâre pe care intenționează să-l supună astăzi dezbaterii, în Consiliul Local Ploiești, inițiativa vizând redeschiderea Oborului.

Read more: Consiliul Local decide, astăzi, dacă va fi redeschis Oborul. Andrei Volosevici: "Voi face tot ce...
Administraţie

Într-o scrisoare deschisă transmisă către Direcţia de Sănătate Publică, Prefectura şi mai multe redacţii locale, mai mulţi angajaţi ai Consiliului Judeţean solicită măsuri urgente din partea autorităţilor cu atribuţii în domenioul crizei sanitare, în condiţiile în care cei doi vicepreşedinţi ai instituţiei sunt infectaţi cu COVID-19, iar oamenii spun că au intrat în contact cu aceştia în ultimele două săptămâni, direct sau prin intermediari.

Read more: Îngrijorare la Consiliul Judeţean Prahova, unde mai mulţi angajaţi susţin c-au intrat în contact...
Administraţie

La propunerea primarul Ploieștiului, Andrei Volosevici, consilierii locali PNL vor vota în următoarea ședință proiectul privind reducerea cu 20% a impozitului pe clădirile persoanelor fizice și juridice folosite în activități economice afectate de criza covid – 19.

Read more: La Ploiești taxele și impozitele locale nu vor crește în 2021. Reduceri pentru persoanele fizice...
Administraţie

Conducerea Primăriei Ploiești s-a sesizat, în această dimineață, cu privire la "mirosul înțepător" resimțit în municipiu. Primarul Andrei Volosevici a anunțat că a solicitat Gărzii de Mediu să efectueze verificări.

Read more: Garda de Mediu, solicitată să identifice sursa "mirosului înțepător" resimțit azi-dimineață în...
Administraţie

Surse de încredere din Consiliul Judeţean Prahova anunţă că mai multe persoane din instituţie au fost infectate recent cu noul coronavirus, printre persoanele testate pozitiv aflându-se şi cei doi vicepreşedinţi, Dumitru Tudone şi Cristian Apostol.

Read more: Focar de coronavirus la Consiliul Judeţean Prahova. Sunt afectate inclusiv persoane din conducere
Joomla SEF URLs by Artio