Administraţie

Administraţie

Autoritățile analizează, în acestă perioadă, situația autorizării imobilelor în care își desfășoară activitatea școlile și grădinițele din județul Prahova. Potrivit unei situații detaliate furnizate de ISU Prahova, 52 de clădiri ale unor unități de învățământ nu au, la acest moment, documentul, cele mai multe dintre ele fiind imobile în care se desfășoară cursuri.

Read more: Zeci de imobile ale unor școli și grădinițe din Prahova NU au autorizație de securitate la...
Administraţie

Primăria municipiului Ploiești, în colaborare cu Regia Autonomă de Servicii Publice, Servicii de Gospodărire Urbană și operatorul de salubritate Rosal, a demarat luni un program de salubrizare, igienizare și mentenanță a spațiilor verzi din zona pârâului Dâmbu. La aceste acţiuni au fost trimişi la lucru şi asistaţii aflaţi în evidenţele Administraţiei Serviciilor Sociale Comunitare.

Read more: Asistaţii din Ploieşti, scoşi la curăţenie pe malul pârâului Dâmbu
Administraţie

Studiul de fezabilitate comandat de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere pentru realizarea drumului expres Ploiești - Buzău propune nu mai puțin de șase variante de traseu pentru șoseaua care unește două municipii aflate la aproximativ 70 de kilometri distanță. Trebuie să recunoașteți că nu-i ușor să găsești atâtea posibilități. Așa se explică, probabil, cum pentru drumul expres - care ar trebui să fie o cale rapidă - este sugerată inclusiv o soluție cu ocolire prin Urziceni, de aproape 90 de kilometri.

Read more: Câtă... imaginație! Șase posibile rute pentru viitorul drum expres Ploiești - Buzău
Administraţie

Buchiniștii care vând de atâta vreme cărți la tarabele din zona pasajului pietonal Nichita Stănescu au primit notificări să elibereze de urgență standurile are erau un adevărat reper în centrul Ploieștiului. Administrația locală are alte planuri, intenționând ca acolo să amenajeze spații de alimentație publică. Volumele clasicilor, culegerile de matematică și atlasele trebuie să lase loc grătarelor și dozatoarelor de bere.

Read more: Buchiniștii din centrul Ploieștiului, evacuați de urgență. Tarabele de cărți vor fi înlocuite cu...
Administraţie

Circulația este închisă în sudul Ploieștiului, înzona Podul de Lemn, între 6 și 21 august, din cauza lucrărilor edilitare pentru viitorul pasaj care va face legătura între străzile Depoului și Mimiului.

Read more: Restricții de circulație, în sudul Ploieștiului, până pe 21 august. Rute ocolitoare pe durata...
Administraţie

Administrațiile locale care și-au pus bazele în rectificarea bugetară de la jumătatea anului, după luni în șir în care s-au plâng se lipsa banilor, vor jeli în continuare. Deși sunt prevăzute creșteri pentru echilibrarea bugetelor unităților administrativ-teritoriale, în multe cazuri suplimentările nu au cum să fie cu adevărat de folos. În Prahova, de exemplu, sunt localități - deloc puține - care vor primi în plus, la buget, nu mai mult de 10.000 de lei. În unele, suplimentarea este chiar de 1.000 sau 2.000 de lei, făcută parcă doar ca să fie consemnat ceva în dreptul lor.

Read more: 40 de localități din Prahova vor primi, la rectificarea bugetară, mai puțin de 10.000 de lei!
Administraţie

După şedinţa fără rezultat din 26 iulie, reprezentanţii primăriilor din Prahova deservite de operatorul de salubritate Rosal au supus la vot, astăzi, propunerea de reziliere a contractului, motivată de nerespectarea graficului de colectare. Şedinţa s-a încheiat cumva previzibil, cu doar două voturi pentru reziliere, faţă de mai bine de 20 de voturi împotriva ei.

Read more: ADI Managementul Deşeurilor a votat împotriva rezilierii contractului cu Rosal
Administraţie

Programul "Primul ghiozdan", devenit o tradiţie în Ploieşti, continuă şi în acest an. Consiliul Local a aprobatb bugetul şi lista cu rrechizite care vor le fi oferite gratuit de autorităţi elevilor care intră în clasa I în această toamnă.

Read more: Ghiozdane şi rechizite gratuite pentru elevii din Ploieşti care intră în clasa I în acest an
Administraţie

Consiliul Local Ploieşti a decis, în această săptămână, preluarea în patrimoniul municipalităţii a clădirilor care găzduiesc Palatul Copiilor şi Clubul Sportiv Şcolar. Autorităţile urmează să se ocupe, pe viitor, şi de coordonarea activităţii de aici, iar intenţia, în cazul CSS cel puţin, este a unei fuziuni cu CSM Ploieşti.

Read more: Primăria Ploieşti preia Clubul Sportiv Şcolar şi Palatul Copiilor
Administraţie

Aproape 300 de prahoveni au răspuns îndemnului lansat de conf. univ. dr. Mihai Apoostolache și au urmat sesiunile organizate în cadrul programului  gratuit inițiat de acesta, "Pregătit pentru a realiza ceva măreț!". Așa că proiectul merge mai departe și se extinde cu o nouă provocare. La jumătatea lunii august, Mihai Apostolache lansează programul "Vreau să fiu primar!"

Read more: PRAHOVA în ACȚIUNE | Mihai Apostolache lansează un nou program: "Vreau să fiu primar!"
Joomla SEF URLs by Artio