Administraţie

Administraţie

S.C. CORAL IMPEX S.R.L., cu sediul social în Mun. Ploieşti, Str. Peneș Curcanu, nr. 8, bl. 151C, ap. 10, reprezentată prin Director General Badea Alexandru, vă aduce la cunoştinţă că în perioada 21 - 29 octombrie 2019 se vor efectua servicii de dezinsecţie pe suprafaţa domeniului public al Municipiului Ploieşti, în baza Acordului Cadru nr. 13029/25.06.2018 încheiat între Municipiul Ploieşti şi S.C. CORAL IMPEX S.R.L.

Produsele insecticide utilizate sunt:

-              Cymina Plus, având substanţa activa cypermethrin, tetramethrin, piperonyl butoxide, folosit pentru combaterea insectelor adulte;

-              Vectobac WG, având substanţa activa bacillus thuringiensis, folosit pentru combaterea larvelor;

Suplimentar pot fi utilizate şi alte substanţe avizate de Ministerul Sănătăţii, cu acordul prealabil al beneficiarului.

Produsele menţionate se regăsesc în Registrul Naţional al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar – umană de Ministerul Sănătăţii şi fac parte din grupele Xn (gr. III) şi Xi (gr. IV) de toxicitate

Acţiunea se desfăşoară în conformitate cu prevederile OMS 119/2014 şi cu recomandările Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Microbiologie şi Imunologie Cantacuzino, privind activităţile de dezinsecţie la nivel comunitar.

Pentru ca activitatea de dezinsecţie să fie eficientă, aceasta trebuie efectuată în mod unitar, la nivelul întregii localităţi, atât pe domeniul public, cât şi privat.

În acest sens, facem apel către cetăţeni, asociaţii de locatari/proprietari, agenţi economici şi instituţii publice să efectueze activitatea de dezinsecţie pe proprietăţi, în clădiri şi în subsolul blocurilor, concomitent cu acţiunea municipalităţii.

În cazul în care condiţiile meteorologice vor împiedica desfăşurarea acestei acţiuni, perioada de efectuare a activităţii de deratizare va fi prelungită.

Vă rugăm că în perioada menţionată să luaţi toate măsurile care se impun în vederea protejării familiilor de albine din municipiu, în caz contrar, Primăria Municipiului Ploieşti şi S.C. CORAL IMPEX S.R.L. sunt absolvite de orice responsabilitate.

Administraţie

Ploieştenii vor plăti o taxă specială lunară dacă nu au contracte de salubritate. Această taxă, impusă şi persoanelor fizice şi celor juridice, va fi colectată de administraţia locală, cea mai mare parte a sumei va merge către operator, iar Serviciciul Public Finanţe Locale şi Regia Autonomă de Servicii Publice îşi vor opri o parte din bani, pentru recuperarea cheltuielilor pe care le vor avea în acest domeniu.

Read more: Taxă de salubritate în Ploieşti, pentru persoanele fără contracte cu Rosal
Administraţie

Pe ultima sută de metri, Guvernul Dăncilă, prin ministrul demis al Transporturilor, Răzvan Cuc, livrează o nouă promisiune legată de unul dintre cele mai așteptate obiective de mare infrastructură din România: autostrada Ploiești - Brașov.

Read more: Contractul pentru autostrada Ploiești - Brașov va fi livrat săptămâna viitoare, a anunțat...
Administraţie

Primarul Comunei Lipănești, Robert Nica, a semnat în această săptămână, cu Ministerul Dezvoltării, contractul de finanțare a proiectului pentru modernizarea și extinderea sistemului de iluminat public din localitate.

Read more: Comuna Lipănești a semnat contractul de finanțare pentru modernizarea și extinderea sistemului de...
Administraţie

După problemele cu banii, Clubul Sportiv Municipal Ploieşti e zguduit de un scandal cu conotaţii sexuale, în care este implicat un kinetoterapeut, acuzat că ar fi pipăit fetiţele înscrise la handbal şi le-ar fi urmărit când se dezbrăcau în vestiar. În urma acuzaţiilor apărute la finalul lunii septembrie, primarul Ploieştiului cere acum, potrivit unor surse din administraţia locală, cercetarea disciplinară a directorului CSM, Cristian Nica. Acestuia i s-ar reproşa, conform aceloraşi surse, că n-ar fi luat toate măsurile necesare după apariţia scandalului.

Read more: Cercetare disciplinară la CSM Ploieşti, vizând modul în care conducerea a gestionat o acuzaţie de...
Administraţie

Autoritățile locale din Lipănești au decis să-i motiveze pe localnici să-și achite restanțele către bugetul local și au adoptat o hotărâre prin care îi scutesc de penalități pe cei care trec pe la casierie până cel târziu pe 15 decembrie.

Read more: Facilități pentru contribuabilii din Lipănești care-și achită datoriile până la 15 decembrie
Administraţie

Aproximativ o treime din drumurile judeţene din Prahova sunt vulnerabile în cazul unor ninsori. Consiliul Judeţean nu a reuşit să găsească firme de deszăpezire, la licitaţia lansată în vară, pentru patru dintre cele nouă sectoare de drumuri din judeţ.

Read more: Consiliul Judeţean n-a reuşit să găsească firme de deszăpezire pentru 4 din 9 sectoare de drumuri...
Joomla SEF URLs by Artio