Administraţie

Administraţie

Consiliul Judeţean Prahova a publicat în această săptămână un anunţ de mediu vizând intenţia de amenajare a unui nou sens giratoriu, în sudul municipiului Ploieşti, acest pas reprezentând, practic, o etapă importantă în cadrul formalităţilor pentru obţinerea autorizaţiei şi, mai departe, pentru începerea lucrărilor.

Read more: CJ Prahova a început demersurile pentru un nou giratoriu, la intrarea în Ploieşti
Administraţie

Primăria Ploieşti organizează o dezbatere publică privind bugetul pe 2019 al instituţiei. Consultarea este programată astăzi, 23 aprilie, de la ora 18.00, la Teatrul "Toma Caragiu", iar ploieştenii sunt invitaţi să ia parte, pentru a afla planurile autorităţilor locale şi pentru a veni cu sugestii.

Read more: Azi e programată dezbaterea publică privind bugetul pe 2019 al Primăriei Ploieşti
Administraţie

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Ploiești din această săptămână a intrat un proiect de hotărâre privind darea în foloință către OMV Petrom a unui teren pe care ar urma să fie amplasată una dintre stațiile Petrobrazi, pentru măsurarea calității aerului. Proiectul ajunge în fața aleșilor abia după ce ministrul Mediului, Grațiela Gavrlescu, a acuzat public municipalitatea că ignoră, de mai bine de o lună, solicitarea în acest sens formulată de reprezentanții companiei.

Read more: Proiect întârziat, în dezbaterea CL Ploiești, pentru alocarea terenului în vederea montării unei...
Administraţie

Argumentând că preşedintele şi vicepreşedinţii au la dispoziţie maşini de serviciu din 2006, conducerea Consiliului Judeţean Prahova vrea să îşi cumpere în 2019 o nouă maşină. Este vorba despre un autovehicul electric, pe care instituţia vrea să-l achiţioneze prin programul "Rabla plus", derulat de Ministerul Mediului.

Read more: Consiliul Judeţean Prahova vrea să-şi cumpere o maşină electrică în 2019
Administraţie

Consiliul Judeţean Prahova urmează să aibă în 2019 un buget de cheltuieli de 502 milioane de lei, din care 158 de milioane sunt rezervate pentru investiţii, conform proiectului de hotărâre adoptat în şedinţa de vineri.

Read more: Buget de investiţii de 158 de milioane de lei la Consiliul Judeţean Prahova în 2019
Administraţie

Conducerea Consiliului Judeţean Prahova anunţă că nu renunţă la intenţia de a ceda către Primăria Ploieşti centrala de producţie a agentului termic de la Brazi, parte din reţeaua primară a sistemului integrat de termoficare a municipiului. Astăzi, consilierii au adoptat o hotărâre care vizează actualizarea inventarului bunurilor din domeniul public, practic un pas procedural necesar pentru intabularea terenului şi, mai departe, conform planului, transmiterii către autorităţile locale.

Read more: Consiliul Judeţean a început demersurile pentrui intabularea terenului de sub CET-ul de la Brazi
Administraţie

Angajaţii de la Regia Autonomă de Servicii Publice Ploieşti au oprit, joi, activitatea, deranjaţi că primele de Paşte au fost diminuate, la doar o zi după ce le fusese stabilită valoarea. Directorul RASP le dă dreptate, argumentând că oricum aceştia au salariile mult mai mici decât alţi funcţionari din administraţia locală.

Read more: Protest spontan la Regia Autonomă de Servicii Publice Ploieşti. Angajaţii cer demisia CA-ului
Administraţie

Primăria Ploieşti organizează o dezbatere publică privind bugetul pe 2019 al instituţiei. Consultarea este programată marţi, 23 aprilie, de la ora 18.00, la Teatrul "Toma Caragiu", iar ploieştenii sunt invitaţi să ia parte, pentru a afla planurile autorităţilor locale şi pentru a veni cu sugestii.

Read more: Bugetul Ploieştiului, pus în dezbatere. Consultarea publică e programată marţi
Administraţie

În timp ce mulţi primari reclamau diminuarea fondurilor primite de autorităţile locale în acest an, consiliile judeţene par vizibil mai puţin afectate. În Prahova, Consiliul Judeţean estimează că va înregistra în acest an venituri de peste 380 de milioane de lei, însă instituţia mai are la dispoziţie şi un excedent consistent rămas din 2018, ceea ce duce bugetul total la peste 502 milioane de lei, echivalentul a aproximativ 105 milioane de euro.

Read more: Consiliul Judeţean Prahova estimează un buget de cheltuieli de peste 100 de milioane de euro în 2019
Administraţie

Primarul municipiului Ploieşti, Adrian Dobre, a efectuat marţi o verificare în centru, inspectând lucrările de refacere a pavajului din zona pietonală, dar şi starea pavajului din parcul situat în vecinătatea Casei de Cultură a Sindicatelor.

Read more: Primarul Ploieştiului a făcut verificări cu bolobocul în mână la pavajul din zona centrală,...