Administraţie

Administraţie

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Parteneriat pentru Managementul Deşeurilor Prahova s-a reunit astăzi, pentru discuţii vizând rezilierea contractului cu firma Rosal, care deserveşte 36 de localităţi din judeţ. La şedinţă au luat parte şi reprezentanţii operatorului, care au argumentat că problemele apărute pornesc de la caietul de sarcini al licitaţiei, în care era trecută o populaţie mult mai mare decât cea reală, bazată pe nişte date demografice învechite, la care s-au adăugat diverse taxe şi creşteri de cheltuieli apărute după începerea activităţii. Operatorul contestă notificarea de reziliere şi e posibil să se ajungă la mai multe litigii, inclusiv pentru recuperarea de la autorităţile locale a banilor pentru persoanele care nu au încheiat contracte pentru ridicarea gunoaielor.

Read more: Rosal contestă rezilierea contractului de salubritate şi cere renegocierea lui, "pe date reale"
Administraţie

Primarul Ploieștiului, Adrian Dobre, a publicat marți, pe pagina sa de Facebook, o reacție la articolul APH referitor la un incident iscat în timpul unui control tematic legat de modul în care se colectează gunoiul în municipiu (VEZI DETALII).

Read more: Prima reacție a primarului Adrian Dobre, după incidentul dezvăluit de APH: "L-am «ajutat» pe...
Administraţie

De la 1 iulie, românii sunt obligați să colecteze selectiv deșeurile, pe patru fracții, în timp ce firmele de salubritate şi primăriile trebuie să asigure condiţii optime pentru acest lucru. Amenzile ajung până la 2.000 de lei pentru persoanele fizice și până la 40.000 de lei pentru persoanele juridice.

Read more: Colectarea selectivă a gunoaielor a devenit OBLIGATORIE. Amenzile pot ajunge până la 2.000 de lei
Administraţie

Viceprimarul municipiului Ploieşti, Cristian Ganea, îl acuză pe primarul Dobre că i-a permis unui subordonat să plece din funcţie, în acte cel puţin, şi să revină la câteva zile, Ganea susţinând că "manevra" a fost făcută doar pentru ca respectivul să încaseze banii pentru zilele de concediu neefectuate. Este vorba despre Eugen Prună, consilier personal al lui Adrian Dobre, iar viceprimarul reclamă că Dobre aplică o dublă măsură, permiţându-i colaboratorului său să primească de la bugetul local peste 10.000 de lei, în timp ce restul angajaţilor sunt obligaţi fie să îşi ia concediile integral, fie să ia recuperări.

Read more: Primarul Ploieştiului, acuzat că i-a permis consilierului personal să demisioneze ca să încaseze...
Administraţie

Cu bugetul pe 2019 croit să asigure cheltuielile pentru serviciile publice din Ploieşti doar în primele şase sau şapte luni ale acestui an, autorităţile locale caută cu disperare soluţii astfel încât iluminatul stradal, dezinsecţia, curăţenia străzilor sau întreţinerea spaţiilor verzi să nu ajungă într-un impas. Consiliul Local a aprobat constituirea unei comisii speciale, care va avea sarcina să facă o analiză detaliată şi să găsească soluţii de finanţare.

Read more: Comisie de analiză pentru deblocarea serviciilor publice din Ploieşti, care în scurt timp vor...
Administraţie

Blocajul anticipat la începutului lui 2019 se apropie. Cu bugetul Ploieştiului creionat să susţină mare parte din cheltuielile pentru servicii publice până în iulie sau cel târziu august, Primăria aproape a rămas fără bani pentru iluminat stradal, salubritate, întreţinerea spaţiilor verzi, subvenţiile la transportul public, dezinsecţie sau ridicarea cadavrelor de animale de pe domeniul public.

Read more: Ploieştiul rămâne în beznă. Din cauza bugetului subţire, mai multe servicii publice riscă să se...
Administraţie

Consiliul Local Ploieşti urmează să dezbată un proiect de hotărâre, iniţiat de 10 consilieri PSD, vizând creşterea plafonului de venituri de la care se acordă gratuitate la transportul în comun pentru pensionari. Practic, dacă va fi aprobată, măsura va duce la creşterea numărului de beneficiari. Primarul Dobre se numără printre contestatarii proiectului, reclamând că acesta ar aduce o creştere a cheltuielilor administraţiei locale şi că iniţiatorii nu au stat să calculeze impactul bugetar.

Read more: Pensionarii cu venituri până în 2.500 de lei ar putea beneficia de transport gratuit la Ploieşti....
Administraţie

Guvernul a adoptat, în ședința de marți, prin ordonanță de urgență, proiectul Codului administrativ, un act normativ controversat, despre care specialiștii merg până la a arăta că este neconstituțional și complet în defavoarea cetățenilor și a autorităților locale.

Read more: Conf. univ. dr. Mihai Apostolache, după adoptarea Codului administrativ, prin OUG: "Acest «cadou...
Administraţie

Un nou proiect atrage fonduri europene în județul Prahova. De această dată este vorba despre investiții cu finanțare nerambursabilă pentru eficientizarea activității administrației publice locale.

Read more: Proiect din fonduri europene, pentru eficientizarea administrației locale din Prahova
Administraţie

După anunţul public făcut de conducerea ADI Deşeuri privind începerea demersuruilor în vederea rezilierii contractului cu Rosal de ridicare a gunoaielor din Prahova, Primăria Ploieşti anunţă că va monitoriza foarte atent în următoarea perioadă activitatea operatorului. Verificările vor viza atât activităţile de ridicare şi transport al gunoaielor, gestionate de ADI, cât mai ales partea de curăţenie a căilor publice, unde există un contract separat, semnat direct între operator şi administraţia locală.

Read more: Primaria Ploieşti anunţă un program amplu de controale la Rosal, pe contractul propriu pentru...
Administraţie

Conducerea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Managementul Deşeurilor Prahova a anunţat, marţi, începerea demersurilor pentru rezilierea contractului cu Rosal, operatorul care ridică deşeurilor din 36 de localităţi din judeţ, inclusiv Ploieşti. În ciuda reclamaţiilor privind calitatea serviciilor, decizia de reziliere a fost luată după ce operatorul a înregistrat întârzieri la plata redevenţei pentru bunurile pe care le-a primit în gestiune. Autorităţile prahovene explică acum că Rosal va rămâne în continuare în aceste localităţi, timp de 60-90 de zile, până la găsirea unei noi firme de salubritate.

Read more: Anunţul oficial despre rezilierea contractului cu Rosal. Vezi ce paşi urmează!
Joomla SEF URLs by Artio