Administraţie

Administraţie

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Managementul Deşeurilor Prahova urmează să pună în discuţie propunerea de reziliere a contractului de salubritate cu Rosal care vizează ridicarea deşeurilor din 35 de localităţi din judeţ, inclusiv din Ploieşti. Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova şi al ADI, Bogdan Toader, a declarat că se face o analiză cu privire la activitatea operatorului din ultimele şase luni.

Read more: Discuţii pentru rezilierea contractului de ridicare a deşeurilor din 35 de localităţi prahovene
Administraţie

Declarându-se în continuare nemulţumit de activitatea operatorului contractat pentru curăţenia căilor publice, primarul Ploieştiului, Adrian Dobre, a declarat astăzi că a îndeput demersurile pentru rezilierea înţelegerii cu Rosal. Edilul a afirmat că notificarea e la semnat la Regia Autonomă de Servicii Publice şi urmează să fie transmisă către operator, moment din care va mai exista un termen de 30 de zile până la oprirea activităţii, timp în care municipalitatea trebuie să găsească şi o soluţie pentru continuarea acestui serviciu de utilitate.

Read more: Primăria Ploieşti vrea să rezilieze contractul cu Rosal. Notificarea e la semnat, dar nu e clar...
Administraţie

Primarul municipiului Ploieşti invită oamenii la o dezbatere publică privind viitorul sistemului de termoficare, în contextul în care actualul contract expiră pe 1 mai 2019, iar municipalitatea şi Veolia Energie nu au ajuns la un acord în privinţa unei eventuale prelungiri. Partea proastă este că nu prea mai există nici alte variante, lucru recunoscut astăzi de Adrian Dobre, care reclamă că aleşii municipali de la PSD şi ALDE, care luni se opuseseră discutării în Consiliul Local a unui proiect privind crearea unei asociaţii alături de Consiliul Judeţean, i-au limitat opţiunile, deşi tot ei îl împuterniciseră să găsească soluţii.

Read more: Dezbatere publică pe tema termoficării Ploieştiului, anunţată de primarul Dobre
Administraţie

Autoritățile județene caută soluții care să reducă deficitul de medici cu care se confruntă unitățile medicale. Pentru Spitalului Județean de Urgență, aflat în administrarea Consiliului Județean Prahova, președintele CJ speră să atragă  specialiști prin punerea la dispoziția medicilor a unor locuințe de serviciu.

Read more: Locuințe noi construite, lângă Ploiești, pentru medicii de la Spitalul Județean
Administraţie

Pe 1 mai expiră contractul de delegare a serviciului de termie din Ploieşti. Plecând de la acest termen, autorităţile locale continuă negocierile cu actualul operator, ultima discuţie având loc luni, în prezenţa primarului, preşedintelui Consiliului Judeţean şi mai multor reprezentanţi ai Veolia Energie. Deşi nu este nici prima şi nici ultima rundă de negocieri, un lucru rămâne destul de clar, autorităţile ploieştene nu prea au variante pentru a se asigura că oamenii vor mai primi apă caldă din mai încolo, multă lume spune că singura soluţie rămasă ar fi prelungirea contractului, dar se întreabă şi la ce tarif se poate realiza ea. Operatorul cere 404 lei pe gigacalorie cu TVA cu tot, însă primarul Adrian Dobre a declarat, la finalul discuţiilor de astăzi, că nici nu vrea să audă de o asemenea sumă. Discuţiile pe această temă au continuat şi în şedinţa de azi a Consiliului Local.

Read more: Primăria Ploieşti continuă negocierile cu Veolia Energie, dar refuză tariful propus de operator
Administraţie

Pentru că s-au depus foarte puţine proiecte până la finalul lui 2018, când a fost termenul limită, specialiştii în domeniul fondurilor europene anunţă că se aşteaptă ca în scurt timp să fie deschisă din nou o sesiune de depunere a solicitărilor pentru reabilitarea termică a blocurilor de locuit cu bani de la UE. În regiunea de dezvoltare Sud-Muntenia au depus foarte puţine primării proiecte până acum, ceea ce le dă speranţe doritorilor că programul va fi reluat şi în acest an.

Read more: Reabilitări termice din fonduri europene. Specialiştii prevăd o nouă sesiune de depunere a...
Administraţie

Primăria Ploiești a lansat procedura de achiziție pentru încheierea contractului Servicii de dirigenție de șantier pentru obiectivul de investiții «Creare pasaj de trecere între strada Depoului și strada Mimiului – podul de lemn (proiectare și execuție)”.

Read more: Primăria Ploiești caută diriginte de șantier pentru pasarela care va înlocui "podul de lemn"....
Administraţie

Operatorul sistemului de termie din Ploieşti, Veolia Energie Prahova, solicită plata de la bugetul local a puţin peste 60 de milioane de lei, reprezentând acoperirea unor diferenţe de costuri, conform contractului de delegare, şi plata unor despăgubiri. Solicitarea este bazată pe anumite clauze din contractul cu municipalitatea şi vine după ce, în ultimii ani, autorităţile au mai plătit sume de la bugetul local pentru acoperirea unor diferenţe dintre costul materiei prime prevăzut în tarif şi costul real, mai mare, al gazului achiziţionat de operator.

Read more: Veolia Energie solicită o sumă consistentă de la Primăria Ploieşti, pentru despăgubiri şi...
Administraţie

Bazinul de înot Vega ar urma să fie închis pentru lucrări în această primăvară, din cauza unor grave probleme suructurale. Nu este singura bază sportivă care are probleme, anunţă Clubul Sportiv Municipal Ploieşti. Într-o adresă oficială trimisă către Primărie, conducerea CSM avertizează că sunt probleme, în special cu infiltraţiile şi cu sistemele de preluare a apei pluviale, şi la Sala Sporturilor "Olimpia" sau Stadionul "Ilie Oană".

Read more: Probleme majore la bazele sportive ale CSM Ploieşti, inclusiv Sala "Doroftei" şi Sala "Olimpia"
Administraţie

Primarul municipiului Ploiești, Adrian Dobre, a participat la cel de-al  8-lea Summit european al regiunilor și orașelor, eveniment care se desfășoară, în perioada 14-15 martie, la București. Summit-ul, derulat sub îndemnul (Re)Construirea Europei, reunește lideri naționali, locali și regionali de pe întregul continent, care discută despre viitorul Uniunii Europene și modalitățile de implicare mai eficientă a cetățenilor în proiectul european, prin intermediul autorităților locale și regionale.

Read more: Primarul Ploieştiului, prezent la Summitul european al regiunilor și orașelor
Administraţie

Arhitectul șef al Ploieștiului, Cristina Herția, este acuzat de o ilegalitate flagrantă. Într-o nouă investigație publicată de Observatorul Prahovean, jurnaliștii dezvăluie cum a fost emisă, recent, o autorizație de construire pe un teren care nu aparține beneficiarului, ci Primăriei Ploiești.

Read more: O doamnă generoasă ajută investitorii să construiască în Ploiești, pe terenurile Primăriei