Administraţie

Administraţie

Directorul Regiei Autonome de Servicii Publice Ploieşti, Raul Petrescu, şi-a prezentat astăzi raportul de activitate la împlinirea unui an de la semnarea contractului de management, notând că, în această perioadă, pe lângă activităţile cunoscute de coordonare a serviciilor publice, RASP s-a implicat în numeroase campanii cu vizibilitate, a înregistrat o creştere a cifrei de afaceri şi a obţinut şi venituri proprii mai mari. Următorul pas, tot la capitolul venituri, ţine de comercializarea de apometre, activitatea care ar putea debuta peste câteva săptămâni şi vine după ce Regia se ocupă de ceva vreme de montarea de repartitoare de căldură.

Read more: RASP Ploieşti intră pe piaţa de apometre. Regia vrea să crească veniturile proprii
Administraţie

Pe site-ul Primăriei Ploiești a fost publicat proiectul regulamentului în baza căruia la Ploiești se va efectua ridicarea autovehiculelor oprite sau staţionate neregulamentar pe domeniul public.

Read more: SGU se pregătește să înceapă ridicarea mașinilor oprite neregulamentar în Ploiești. Ce tarife...
Administraţie

Senzaţia generală este că incendiul izbucnit duminică după-amiază în cartierul Mimiu din Ploieşti a fost mai grav decât încearcă autorităţile să lase să se vadă, cu unele temeri cu privire la posibila existenţă a unor substanţe extrem de toxice aici. Asta, desigur, neoficial, pentru că în discursurile oficiale ni se spune că nu avem motive de îngrijorare. Primarul Ploieştiului a convocat luni dimineaţă o şedinţă a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă, în care a solicitat verificări, dar şi o comunicare mult mai bună din partea instituţiilor cu atribuţii în acest domeniu, precum Poliţia sau Garda de Mediu.

Read more: Primăria Ploieşti a convocat un Comitet pentru Situaţii de Urgenţă după incendiul din Mimiu. Vezi...
Administraţie

Secretarul comunei Gura Vitioarei a trimis un mail, pe adresa redacției, în care acuza jurnaliștii că scriu „prostii și minciuni” într-un articol în care Actualitatea Prahoveană a analizat situația legată de blocajul administrativ din localitate. Doamna Nicoleta Corina Constantin reproșează reporterilor că scriu numai „minciuni, fără rușine sau bun simț”, declarând că nu există „nici o serie de dosare penale pe numele meu cu privire la purtare abuziva, fals in inscrisuri sub semnatura privata sau alte infractiune”.

 

Read more: EXCLUSIV. Secretara comunei Gura Vitioarei spune că viceprimarul a fost schimbat că „nu are...
Administraţie

Primăria Ploieşti a anunţat pe pagina de internet a instituţiei lansarea unei proceduri de achiziţie, pentru realizarea unui studiu cu privire la sistemul de termoficare. Autorităţile sunt dispuse să aloce până la 160.000 de lei cu tot cu TVA, pentru un document care să stabilească "modalitatea optimă de gestiune" a acestui serviciu public. Mai pe româneşte, expertul contractat ar urma să primească aproximativ 34.000 de euro, pentru ceea ce, în esenţă, ar fi un sfat legat de oportunitate.

Read more: Ce naiba, nu le-au înţeles pe primele două?!? Autorităţile ploieştene comandă un nou studiu...
Administraţie

Cu mai puţin de o lună înainte de data anunţată pentru aprinderea instalaţiilor de iluminat festiv la Ploieşti şi deschiderea oficială a evenimentelor dedicate Zilei Naţionale şi sărbătorilor de iarnă, autorităţile locale au lansat o procedură de achiziţie, pentru închirierea unei scene şi a instalaţiilor aferente. Deşi, la prima vedere, când spui "scenă" te gândeşti la patru stâlpi, o platformă şi un acoperiş, ei bine se pare că lucrurile sunt mult mai complexe, cel puţin dacă ne uităm la suma alocată pentru această achiziţie, care poate să ajungă până la 110.000 de lei cu tot cu TVA, echivalentul a aproape 24.000 de euro.

Read more: Primăria Ploieşti, dispusă să dea peste un miliard pentru închirierea unei scene
Administraţie

Avocatul Răzvan Toma Stănciulescu, unul dintre absolvenții Programului "Pregătit pentru a realiza ceva măreț!", derulat de Asociația "Prahova în Acțiune", a preluat conducerea acesteia de la conf. univ. dr. Mihai Apostolache.

Read more: Avocatul Răzvan Toma Stănciulescu a preluat funcția de președinte al Asociației "Prahova în...
Administraţie

Anabell Olimpia Măntoiu, fost secretar al municipiului prezent și în prezent șef serviciu în cadrul Ministerului Mediului, a fost găsită în stare de incompatibilitate, a anunțat Agenția Națională de Integritate.

Read more: Șef din Ministerul Mediului, fost secretar al municipiului Ploiești, declarat incompatibil de ANI
Administraţie

Poliția Locală Ploiești a transmis, joi, o informare, după prima săptămână de aplicare a prevederilor hotărârii adoptate, miercurea trecută, de Consiliul Local Ploiești, care interzice, la nivelul municipiului, circulația căruțelor.

Read more: Cinci căruțe, un căruț și peste două tone de deșeuri, "captura" Poliției Locale Ploiești în prima...
Administraţie

Primăria Ploieşti intră în rândul lumii în materie de tehnologii multimedia. Autorităţile locale au achiziţionat recent aparatură video performantă, iar de circa o săptămână şedinţele importante sunt filmate şi difuzate pe site-ul instituţiei.

Read more: Şedinţele importante din Primăria Ploieşti şi Consiliul Local se văd în direct pe site
Administraţie

Conducerea Primăriei Ploieşti a convocat în această săptămână o şedinţă de lucru pe tema curăţeniei din municipiu, la care au participat reprezentanţi de la Rosal, Regia Autonomă de Servicii Publice, SGU, Poliţia Locală şi Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Managementul Deşeurilor. Discuţiile au vizat programul de ridicare a gunoaielor, numărul mare de sesizări din ultimele săptămâni, spaţiile verzi unde SGU trebuie să se ocupe de curăţenie, dar şi lipsa de spirit civic a ploieştenilor care aruncă gunoaie în locuri nepermise sau vandalizează platformele de colectare selectivă. Pentru aceştia, autorităţile locale anunţă sancţiuni contravenţionale mai drastice şi inclusiv... pândă!

Read more: Probleme la salubritatea Ploieştiului. Primarul Dobre cere pândă la platforme şi punctele negre