Marți, 12 Decembrie 2017
 

Administraţie

Investiţii din bugetul Ploieştiului pentru a acoperi scăpările din proiectul de modernizare a Hipodromului

Written by Anca Visan  |  Created on Wednesday, 25 October 2017 16:39  |  Category: Administraţie

hipodrom ploiesti finalizatLa mai bine de un an de la finalizarea proiectului european de modernizare a Hipodromului Ploieşti, Primăria încă este în situaţia neplăcută de a face investiţii din surse proprii pentru o serie de dotări absolut necesare. Autorităţile locale au lansat recent o procedură de achiziţie pentru instalarea unui sistem de irigaţii, vizând, în prima fază, serviciile de proiectare. Tot în bugetul pe 2017, autorităţile locale au mai prins sume importante pentru un sistem de cronometrare a curselor şi unul de pfotofinish.

Președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, a semnat marți contractul de finanțare pentru Fazarea proiectului „Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în județul Prahova", cu o valoare totală de 64.442.740,51 lei.

Cât va costa iluminatul festiv de sărbători la Ploieşti şi când vor fi aprinse instalaţiile

Written by Anca Visan  |  Created on Tuesday, 24 October 2017 12:47  |  Category: Administraţie

ILUMINAT-SARBATORIConducerea Primăriei Ploieşti anunţă că a alocat suma de 300.000 de euro pentru aducerea instalaţiilor de iluminat festiv care vor împodobi municipiul în această iarnă. 

Primarul Ploieștiului, Adrian Dobre, s-a referit luni la legalitatea deciziilor privind mutarea, pe alte posturi, ale fostului șef de la Juridic, Anabell Măntoiu, și fostei directoare economice, Nicoleta Crăciunoiu, în contextul în care aceasta din urmă a depus o plângere prealabilă prin care solicită revocarea dispoziției privind detașarea sa la Direcția de Relații Internaționale.

Acordarea gratuității la transportul în comun, pentru elevi, vine cu anumite condiții, la Ploiești. Beneficiarii trebuie să prezinte o serie de documente ca să intre în posesia abonamentelor care le permit să circule fără costuri, pe orice traseu din municipiu.

SC Hale şi Pieţe a dat în judecată firma care administrează Oborul

Written by Administrator  |  Created on Monday, 23 October 2017 12:45  |  Category: Administraţie

hale si piete saGeorge Pană, viceprimarul Ploieștiului, a anunţat luni că SC Hale şi Pieţe a dat în judecată firma SC Clipperton SRL, societate care administrează Oborul, ca urmare a faptului că la notificarea SC Hale și Piețe privind rezilierea contractului, nu s-a dat curs. "Litigiul se află în prezent pe rolul instanţei. Aşteptăm să fie stabilit primul termen al procesului", a precizat vicele George Pană citat de observatorulph.ro

Consiliul Judeţean reia licitaţia pentru Centrul "Lumina Verde"

Written by Anca Visan  |  Created on Friday, 20 October 2017 17:53  |  Category: Administraţie

lumina verdeConsiliul Judeţean Prahova anunţă că va lansa o nouă licitaţie pentru concesionarea Centrului de Afaceri "Lumina Verde", după ce primele proceduri de selecţie s-au încheiat fără succes. Autorităţile speră ca a treia încercare să fie cu succes, intenţia anunţată încă din primele luni după inaugurarea acestui complex fiind ca "Lumina Verde" să fie preluată de o societate privată, care să plătească o redevenţă anuală şi să îşi recupereze banii din evenimentele pe care le va organiza aici.

8 primării din Prahova nu pot să asigure deszăpezirea. În rest stăm bine

Written by Anca Visan  |  Created on Friday, 20 October 2017 17:28  |  Category: Administraţie

prefectura videoconferinta deszapezireConducerea Ministerului afacerilor Interne a organizat, astăzi, o videoconferinţă cu toţi prefecţii, în ideea de prevenţie şi de accelerare a pregătirilor pentru sezonul rece şi pentru deszăpezire. Ministrul Carmen Dan a solicitat informaţii din fiecare judeţ cu privire la contractele de deszăpezire, dotarea operatorilor sau a primăriilor şi stocurile de materiale antiderapante, transmiţându-le autorităţilor să facă vizite pe teren pentru a mai verifica aceste informaţii, să aibă o evidenţă a cazurilor medicale grave, a persoanelor cu nevoie de dializă şi a femeilor însărcinate, pentru intervenţii rapide dacă apare riscul înzăpezirii unor drumuri, şi să ţină o legătură strânsă cu furnizorii de energie electrică.

O delegaţie a Primăriei Ploieşti participă, în aceste zile, la un festival cultural în Grecia

Written by Anca Visan  |  Created on Thursday, 19 October 2017 16:23  |  Category: Administraţie

deplasare ploiesti aspropyrgosO delegaţie codusă de primarul Dobre şi viceprimarul Ganea şi din care fac parte mai mulţi directori din primărie, consilieri locali şi reprezentanţi ai instituţiilor de cultură desfășoară zilele acestea o vizită oficială în orașul grecesc Aspropyrgos, cu care Ploieştiul este înfrățit.

Un nou parteneriat între Primăria Ploieşti şi Habitat for Humanity, pentru finalizarea lucrărilor la 8 locuinţe

Written by Anca Visan  |  Created on Thursday, 19 October 2017 16:15  |  Category: Administraţie

habitat ploiestiConsiliul Local Ploieşti, forul legislativ al municipiului, a aprobat, în şedinţa de miercuri, semnarea unui nou parteneriat cu asociaţia Habitat for Humanity România, având ca scop construirea a opt locuinţe, care urmează să le fie oferite unor familii nevoiaşe. Proiectul este început din anul 2015, însă a fost întârziat în mare parte din cauza unor probleme birocratice, noul parteneriat reprezentând, practic, o nouă şansă de finalizare a acestor lucrări.

Exproprieri pe zeci de hectare, în Prahova, pentru două proiecte europene. CJ reia licitaţia

Written by Anca Visan  |  Created on Thursday, 19 October 2017 16:07  |  Category: Administraţie

asfaltare drumuri judeteneConsiliul Judeţean Prahova pregăteşte două proiecte de anvergură, cu şanse mari de a obţine finanţări nerambursabile de la Uniunea Europeană, pentru modernizarea a patru drumuri care asigură legătura cu judeţele învecinate. Pentru realizarea unor lărgiri, piste de biciclete sau extinderi ale sistemului de iluminat public, autorităţile intenţionează să facă şi exproprieri, pe mai bine de 20 de hectare, procedură pentru care a lansat în această săptămână o nouă licitaţie, după ce prima s-a încheiat fără succes.