Miercuri, 16 August 2017
 

Administraţie

Reparaţii de urgenţă la "Ilie Oană", pentru a putea găzdui meciuri în Liga Campionilor

Written by Anca Visan  |  Created on Thursday, 06 July 2017 17:51  |  Category: Administraţie

stadion petrolulConducerea Primăriei Ploieşti a derulat astăzi o şedinţă de lucru, alături de reprezentanţii Clubului Sportiv Municipal, pentru a analiza lucrările care sunt necesare la stadionul "Ilie Oană", aflat în administrarea CSM, în vederea acreditării la UEFA pentru găzduirea unor partide în preliminariile şi eventual chiar grupele Champions League.

Proiect pentru reabilitarea parcului de lângă Galeriile Comerciale din Ploieşti

Written by Anca Visan  |  Created on Thursday, 06 July 2017 17:17  |  Category: Administraţie

Primăria Ploieşti pregăteşte un proiect de reabilitare a pasajului pietonal din dreptul Galeriilor Comerciale, din zona centrală a municipiului, proiect care vine în continuarea unuia mai vechi, deja implementat,c are a vizat esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor. Primul pas va fi elaborarea proiectului tehnic.

O nouă propunere pentru fluidizarea traficului pe DN 1

Written by Ioana Popa  |  Created on Thursday, 06 July 2017 15:43  |  Category: Administraţie

Orașul prahovean Comarnic, nelipsit, în perioadele aglomerate, din avertismentele Poliției privind blocajele de trafic de pe DN 1, are nevoie de implementarea unor măsuri urgente pentru fluidizarea circulației. Un consilier local a început un demers în acest sens, venind cu o sugestie pentru degajarea traficului.

Soluția propusă de grupul consilierilor social-democrați, în locul concedierilor anunțate la TCE Ploiești

Written by Ioana Popa  |  Created on Wednesday, 05 July 2017 20:30  |  Category: Administraţie

Consilierii locali din partea PSD se declară categoric împotriva concedierilor, la nivelul Transport Călători Express Ploiești, și propun la schimb o altă soluție, ca punct de plecare într-un plan de redresare a societății care asigură transportul public în comun la nivelul municipiului.

Într-un comunicat transmis miercuri seară, grupul consilierilor PSD din Consiliul Local Ploiești subliniază că, în acest moment, redresarea activității SC Transport Călători Express este prioritatea zero a CL, iar aleșii social-democrați și-au declarat sprijinul pentru reprezentanții societății, în demersul pentru identificarea unor soluții viabile pentru redresarea economică si financiară a societății. Totodată, consilierii s-au declarat complet împotriva ideii privind renunțarea la o parte din angajați, sugerând, în schimb, contractarea unor experți care să indice soluții reale pentru TCE: "Nu considerăm că măsura de concediere a personalului reprezintă o măsură corectă și suficientă de salvare a acestei firme și nici că va duce la diminuarea pierderilor financiare ale TCE. Apreciem eforturile depuse până în acest moment de reprezentanții societății , dar considerăm că actuala conducere nu are capacitatea necesară de a găsi soluțiile oportune pentru redresarea TCE Ploiești. În spiritul celor de mai sus, grupul consilierilor PSD propune angajarea unei firme externe de audit care să identifice problemele reale ale societății și care să elaboreze un program complex de redresare a firmei care asigură transportul public al ploieștenilor, audit care să se realizeze în regim de urgență".
Consilierii au mai anunțat că susțin achiziția de mijloace de transport noi, necesare pentru a oferi servicii de calitate cetățenilor și pentru scăderea cheltuielilor operaționale ale TCE, ca parte a măsurilor necesare de luat la nivelul societății. "Trebuie îmbunătățite și serviciile de transport public oferite ploieștenilor, aceștia, în calitate de plătitori de taxe având dreptul necontestat la un transport public de calitate și la cele mai înalte standarde", au argumentat aleșii PSD.
Printre variantele avansate până acum, în ceea ce privește TCE, se numără și disponibilizarea a în jur de 100 de persoane, cam 10% din numărul total. Cel mai recent, posibilitatea vehiculată a fost concedierea, lunar, a unui număr de angajați sub pragul care ar aduce în discuție disponibilizări colective și, implicit, cheltuieli cu plata de salarii compensatorii.
Situația financiară a TCE a devenit critică după ce firma de transport public s-a ales cu datorii uriașe în urma litigiilor pierdut cu ANAF și FInanțe Locale, în contextul în care reprezentanții societății susțin că acesteia i s-ar cuveni să încaseze de la bugetul sume mai vechi, începând din anul 2011, calculate în baza unor prevederi din contractul de delegare, care vizează acoperirea diferenţelor de tarife şi de taxe.

SCHIMBĂRI MAJORE la Primăria Ploieşti! Unii directori dispar din schemă

Written by Anca Visan  |  Created on Wednesday, 05 July 2017 10:58  |  Category: Administraţie

casa alba palatul administrativNemulţumit de activitatea funcţionarilor din subordinea sa şi de multiplele blocaje apărute în ultimii doi ani, primarul Ploieştiului, Adrian Dobre, pregăteşte o nouă organigramă a instituţiei, care prevede, potrivit unor surse din administraţia locală, comasări ale unor structuri subordonate, divizări ale altora şi desfiinţarea unor posturi de conducere.

Când încep lucrările în şcolile şi grădiniţele din Ploieşti

Written by Anca Visan  |  Created on Wednesday, 05 July 2017 10:40  |  Category: Administraţie

Vara este perioada propice pentru lucrări în unităţile de învăţământ, în condiţiile în care copiii sunt în vacanţă. La Ploieşti, autorităţile anunţă că au finalizat licitaţia pentru desemnarea constructorilor, apelând în acest an la o procedură nouă, la care lucrările au fost împărţite în trei loturi, iar pentru fiecare lot au fost selectate câte trei firme.

Bani pentru noua staţie de epurare a Ploieştiului! Primăria a câştigat litigiul cu Ministerul Dezvoltării

Written by Anca Visan  |  Created on Tuesday, 04 July 2017 12:45  |  Category: Administraţie

Veste bună pentru autorităţile ploieştene! Primăria a câştigat litigiul cu Ministerul Dezvoltării, care a fost obligat de instanţă să achite aproape 18 milioane de lei, reprezentând finanţarea pentru proiectul noii staţii de epurare din municipiu, proiect la care, tocmai din lipsa banilor, lucrările sunt sistate de aproape patru ani. Finalizarea acestui litigiu nu garantează, însă, şi reluarea lucrărilor.

Primăria Ploieşti vrea sistem de monitorizare video la... ghene

Written by Anca Visan  |  Created on Tuesday, 04 July 2017 12:36  |  Category: Administraţie

Guvernul a decis să amâne până la 1 ianuarie 2019 aplicarea taxei de mediu plătită pentru deşeurile ajunse la rampele de gunoi, ceea ce înseamnă că tarifele de salubritate din Ploieşti şi alte 35 de localităţi din Prahova, proaspăt majorate, vor reveni la valorile anterioare. Nu toate veştile sunt bune, autorităţile locale anunţând că tocmai le-a fost majorată ţinta pentru colectarea selectivă, care a ajuns de la 15 la 25%. Pentru că, anul trecut, Primăria Ploieşti nu şi-a atins nici măcar cota de 15%, instituţia a fost amendată, iar pe viitor, ca să nu mai primească sancţiuni, autorităţile vor să regândească întregul sistem de salubritate.

Salarii mărite, premii şi tichete de vacanţă, la Primăria Ploieşti

Written by Anca Visan  |  Created on Monday, 03 July 2017 18:36  |  Category: Administraţie

palatul administrativ ploiestiNoua lege a salarizării unitare a bugetarilor, contestată de mai multe organizaţii sindicale, nu include grile şi pentru personalul din administraţia publică locală, lăsând aceşti angajaţi la mila şefilor. La Primăria Ploieşti, conducerea a anunţat că va demara negocierile cu sindicaliştii, fiind posibile unele creşteri. De anul viitor, salariaţilor li se promit prime de concedii şi recompense pentru performanţe.

Primăria vrea un sistem de irigaţii la Parcul Municipal Vest

Written by Anca Visan  |  Created on Monday, 03 July 2017 18:23  |  Category: Administraţie

parcul-municipal-vestAşteptat cu mare entuziasm, în urma amplului şi costisitorului proiect european prin care a fost realizat, Parcul Municipal Vest, cel mai mare din Ploieşti, s-a dovedit o mare dezamăgire pentru mulţi ploieşteni, în special din cauza surselor de apă şi umbră, a vegetaţiei uscate şi lipsei unor puncte de atracţie serioase. Autorităţile ploieştene încearcă să revitalizeze această zonă şi pregătesc mai multe proiecte, pentru noi plantări, extinderea sistemului de irigaţii şi popularea serei din incintă.

Lista zonelor din Ploieşti în care au loc lucrări la spaţiile verzi

Written by Anca Visan  |  Created on Monday, 03 July 2017 18:13  |  Category: Administraţie

sgu spatii verziSGU Ploieşti a demarat, alături de firma Rosal, operatorul de salubritate, un program de curăţenie pe spaţiile verzi şi locurile de joacă din municipiu. Autorităţile şi-au propus să cuprindă în acest program, în următoarele săptămâni, toate cartierele oraşului.