Administraţie

Administraţie

În cursul zilei de marți, la Ploiești a fost convocat comandamentul de deszăpezire. Autoritățile locale au stabilit măsurile care vor fi luate în următoarele ore, în contextul în care meteorologii au anunțat temperaturi foarte scăzute, dar și lapoviţă și ninsori.

Read more: Ce măsuri se iau, la Ploiești, în contextul prognozei de ninsoare, polei și temperaturi scăzute....
Administraţie

Primăria Ploiești a publicat anunțul pentru atribuirea contractului în vederea efectuării studiului de fezabilitate aferent construirii unui nou bazin de înot, în apropierea Hipodromului Ploiești. Aceasta ar fi o primă etapă concretă în realizarea proiectului despre care se vorbește de mai multă vreme, dată fiind starea în care se află în prezent Bazinul Vega și situația juridică a acestuia, care împiedică efectuarea de investiții semnificative.

Read more: Un nou bazin de înot, la Ploiești, în zona Hipodromului
Administraţie

Echipa Asociației "Prahova în Acțiune" începe anul în formă și anunță o nouă sesiune de cursuri gratuite în cadrul programului "Pregătit pentru a realiza ceva măreț".

Read more: PRAHOVA ÎN ACȚIUNE | În ianuarie începe o nouă serie de cursuri gratuite pe teme de administrație...
Administraţie

Reluarea activității, după sărbători, la Serviciul Publici Finanțe Locale Ploiești aduce noutăți menite să reducă durata unor proceduri. Măsura este introdusă experimental și, în funcție de rezultatele obținute, conducerea SPFL va decide dacă aceasta va fi implementată pe termen lung.

Read more: SPFL Ploiești anunță o nouă procedură la soluționarea dosarelor de radiere auto
Administraţie

Ultimele vești pe anul 2018, de la Guvern, sunt legate de autostrada Ploiești - Comarnic - Brașov, probabil cel mai așteptat proiect de infrastructură din România. Premierul a anunțat termenul "realist" până la care ar putea fi finalizată.

Read more: Anunțul finalului de an! Când ar putea fi gata autostrada Ploiești - Comarnic - Brașov
Administraţie

În ultimele zile deschise din sesiunea de depunere a dosarelor, Primăria Ploieşti a transmis cereri de finanţare europeană pentru 13 proiecte de anvergură incluse în axa dedicată mobilităţii urbane durabile. Obiectivele de investiţii vizează lărgirea şoselei la ieşirea spre Târgovişte, inclusiv în zona Podul Înalt, refacerea ieşirii spre Buzău, cu tot cu "giratoriul ruşinii", construirea de terminale multimodale, dar şi construirea unor grădiniţe noi şi reabilitarea liceelor industriale.

Read more: 13 proiecte europene depuse de Primăria Ploieşti pe ultima sută de metri, pe finalul acestui an
Administraţie

Primăria Ploieşti a depus un amplu proiect european, care vizează reconfigurarea ieşirii din municipiu către Bucov şi, mai departe, către localităţile din zona Dealu Mare şi către Buzău. Proiectul prevede modernizarea străzii Ştrandului, inclusiv cu refacerea podului de la Obor, aflat într-un stadiu alarmant, şi refacerea sensului giratoriu de la Centura de Est, cunoscut de mulţi şoferi ca "giratoriul ruşinii".

Read more: Primăria Ploieşti cere fonduri europene pentru modernizarea ieşirii spre Bucov, inclusiv podul de...
Administraţie

Primăria Ploieşti vrea fonduri europene pentru modernizarea cartierului Râfov, situat la periferie, în zona de sud-est a municipiului. Documentaţia la acest proiect de "regenerare urbană" a fost aprobată recent de autorităţi, iar valoarea totală a investiţiei este estimată la aproape 23 de milioane de lei.

Read more: Proiect european pentru "regenerarea" cartierului Râfov, de la periferia Ploieştiului
Administraţie

Administrația locală ploieșteană a anunțat că organizează dezbatere publică privind ajustarea tarifului prețului de producere - transport - distribuție a energiei termice livrată în sistemul centralizat de operatorul de la nivelul municipiului.

Read more: Ajustarea tarifului la energie termică pentru Ploiești, supusă dezbaterii publice
Administraţie

Autorităţile ploieştene au finalizat documentaţia la un proiect european cu o valoare care se apropie de 10 milioane de euro şi care propune modernizarea depoului TCE din zona Podul Înalt. Obiectivul de investiţii, pentru care municipalitatea speră să obţină o consistentă finanţare de la UE, vizează modernizarea actualului depou de troleibuze, plus crearea unor clădiri şi facilităţi noi destinate găzduirii, reparării şi încărcării autobuzelor electrice.

Read more: Proiect de peste 44 de milioane de lei, la Ploieşti, pentru crearea unui depou de autobuze...
Administraţie

Autorităţile ploieştene au finalizat documentaşia tehnică la mai multe proiecte europene care vizează "regenerarea urbană" a unor zona marginalizate. Pentru cartierul Pictor Rosenthal e solicitată o sumă de 22,7 milioane de lei, iar obiectivul de investiţii, dincolo de termeni precum "dezvoltare durabilă", "regenerare urbană" sau "axe prioritare", prevede introducerea utilităţilor, asfaltarea mai multor străzi şi amenajarea unui loc de joacă.

Read more: "Regenerare urbană" în cartierul Pictor Rosenthal. Vezi pentru ce lucrări cere Primăria peste 22...