Administraţie

Administraţie

În Prahova poate începe rechiziționarea de spații de cazare, acestea urmând să fie transformate în centre pentru carantinarea persoanelor care vin din "zonele roșii", cele mai afectate țări de pandemia de coronavirus. Hotărârea a fost luată la nivelul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (VEZI DETALII), urmând ca reprezentanții CJ să fie cei care identifică spațiile ce pot fi rechiziționate.

Read more: CJ Prahova trebuie să identifice spațiile de cazare care vor fi rechiziționate, pentru a fi...
Administraţie

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a stabilit, marți, noi măsuri pentru prevenirea și limitarea răspândirii noului coronavirus. Astfel, în câteva zile, pe raza județului, purtarea măștilor de protecție va deveni obligatorie.

Read more: Purtarea măștilor de protecție devine obligatorie în tot județul Prahova. Ce amenzi riscă...
Administraţie

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (C.J.S.U.) Prahova a aprobat, marți, inițierea demersurilor necesare pentru efectuarea rechizițiilor de bunuri și prestări servicii în interes public de către Comisia mixtă de rechiziții a județului Prahova, la solicitarea autorităților publice beneficiare.

Read more: Rechizițiile de bunuri, soluția găsită de autoritățile din Prahova la problema lipsei locurilor...
Administraţie

Primăriile sunt obligate pe durata stării de urgenţă să aibă grijă de persoanele izolate la domiciliu care nu au bani sau nu se pot deplasa ca să-şi cumpere bunuri de strictă necesitate, însă unele primării au mers mai departe şi, pe lângă alimente, au început să le distribuie locuitorilor, cu ajutorul funcţionarilor, al poliţiştilor locali sau al unor voluntari, măşti de protecţie şi formulare pentru declaraţiile pe propria răspundere.

Read more: Mii de prahoveni primesc gratuit măşti de protecţie din partea primăriilor
Administraţie

Valabilitatea actelor de identitate care expiră, în această perioadă, va fi prelungită, iar documentele noi vor mai fi eliberate doar în anumite situații. La nivelul municipiului Ploiești, autoritățile au decis să suspende și oficierea căsătoriilor, prin Serviciul de Stare Civilă.

Read more: De săptămâna viitoare, la Ploiești nu vor mai fi oficiate cununii. Actele de identitate noi,...
Administraţie

Autoritățile județene pregătesc noi măsuri pentru limitarea riscului răspândirii noului coronavirus. Ca și în alte zone din țară, purtarea unei protecții în dreptul nasului și a gurii, în locurile publice, dar și la serviciu, va deveni obligatorie pe teritoriul județului.

Read more: Prahovenii vor fi obligați să poarte mască de protecție în locurile publice și la serviciu
Administraţie

Cristina Toma Cochinescu anunță un nou demers pentru cartierul Mitică Apostol. Vicepreședintele Prahova în Acțiune - organizația Ploiești a lansat un sondaj on-line prin care le cere locuitorilor din Ploiești Vest să indice de ce ar avea nevoie pentru ca această zonă, ruptă practic de municipiu, să devină un cartier european.

Read more: Sondaj on-line pentru ploieștenii din cartierul Mitică Apostol
Administraţie

La Spitalul Județean Ploiești a ajuns, vineri, primul aparat pentru diagnosticarea cazurilor de infectare cu noul coronavirus. Un al doilea sistem va fi livrat la Ploiești săptămâna viitoare.

Read more: A început dotarea Spitalului Județean Ploiești cu aparate pentru diagnosticarea rapidă a...
Administraţie

Societatea HIDRO PRAHOVA SA informează abonații și autoritățile locale din aria de operare că apa distribuită se încadrează în parametrii de potabilitate, conform cerințelor Legii 458/2002, cu modificările și completările ulterioare.

Read more: HIDRO PRAHOVA SA: Buletin informativ privind calitatea apei în Prahova, emis în 3 aprilie 2020
Administraţie

Prefectul judeţului Prahova, Cristian Ionescu, a reacţionat public, vineri, după decesul unui tânăr de 25 de ani plimbat între patru spitale timp de aproape o săptămână. Prefectul a anunţat că va solicita o anchetă DSP, lucru care deja s-a întâmplat, Totodată, el adresat un mesaj atât rudelor îndoliate şi apropiaţilor tânărului, cât şi cadrelor medicale, punctând că, indiferent de pandemie sau nu, actul medical nu trebuie să sufere şi amintind că s-au făcut eforturi pentru aducerea de materiale de protecţie şi că, în viziunea lui, medicii nu au nicio scuză ca să evite să trateze un pacient.

Read more: Reacţia prefectului de Prahova după ce un tânăr de 25 de ani a murit cu zile, plimbat printre...
Joomla SEF URLs by Artio