Administraţie

Administraţie

Ploile din ultimele săptămâni au generat probleme serioase la fosta groapă de gunoi ai Ploieştiului, situată în vecinătatea Centurii de Est şi a râului Teleajen. Un dig de protecţie s-a rupt, în urma calamităţilor, pe o lungime de aproximativ 50 de metri, în timp ce pe drumul de acces au apărut crăpături. Primarul a convocat Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă, care a concluzionat că e nevoie de devierea cursului apei, pentru evitarea unor potenţiale probleme grave pentru localităţile situate în aval.

Read more: Un dig de protecţie de pe Teleajen a fost distrus de calamităţi, lângă fosta groapă de gunoi a...
Administraţie

Bogdan Toader, președintele CJ Prahova și al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară “Parteneriatul pentru managementul deșeurilor Prahova” a anunțat, marți, că a demarat procedura de reziliere a contractului de salubrizare cu SC Rosal Grup SA, pentru zonele 2- Boldești Scăeni și 6 – Valea Doftanei.

Read more: Bogdan Toader anunță demararea procedurii pentru rezilierea contractului cu Rosal
Administraţie

Primarul orașului Sinaia, Vlad Oprea, și Liviu Mușat, directorul ADR Sud-Muntenia, au semnat, luni, al șaselea contract cu finanțare europeană pentru stațiunea prahoveană, aferent proiectului "NOCO2 - Cale pentru pietoni".

Read more: Aproape 5 milioane de euro, din fonduri europene, pentru reducerea emisiilor de CO 2 la Sinaia
Administraţie

Conf. univ. dr. Mihai Apostolache analizează situația apărută la Lipănești unde, potrivit acestuia, majoritatea din Consiliul Local a "deturnat" o inițiativă a primarului și a adoptat o hotărâre "ilegală".

Read more: Hotărâre ilegală adoptată de Consiliul Local Lipănești! Conf. univ. dr. Mihai Apostolache: "Nu...
Administraţie

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Parteneriat pentru Managementul Deşeurilor Prahova a organizat vineri o şedinţă de lucru cu privire la situaţia salubrităţii din cele 36 de localităţi deservite de firma Rosal, în contextul în care cel puţin doi primari, din Ploieşti şi Blejoi, solicită rezilierea contractului. Autorităţile au analizat scenariul unei eventuale rezilieri, explicând că va fi nevoie de aducerea unui nou operator, pe perioadă determinată, timp în care cheltuielile de salubritate ar urma să fie suportate de primării şi recuperate de la cetăţeni printr-o nouă taxă. Primele semnale mai arată şi că, în aceeaşi eventualitate a unei rezilieri şi aduceri a unei firme noi, costurile pentru ridicarea deşeurilor ar putea să crească. Şi cei de la Rosal propun o nouă majorare de tarif, argumentând că de la semnarea contractului şi până acum au intervenit modificări majore.

Read more: Şedinţă pentru rezilierea contractului de salubritate cu Rosal. Vezi ce spun autorităţile şi...
Administraţie

Primarii din Ploieşti şi Blejoi cer rezilierea contractului cu Rosal pentru colectarea deşeurilor. Solicitarea a fost transmisă marţi, la cea mai recentă şedinţă a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Managementul Deşeurilor şi urmează să fie dezbătută vineri, în următoarea şedinţă a ADI.

Read more: Doi primari din Prahova cer rezilierea contractului cu Rosal pentru ridicarea gunoaielor
Administraţie

Primăria Ploieşti a anunţat că va organiza luni o sesiune de discuţii cu privire la activitatea de salubritate din municipiu. Autorităţile au transmis invitaţia către preşedinţii asociaţiilor de proprietari, dar spun că aşteaptă şi orice alt ploieştean interesat de subiect.

Read more: Primarul invită ploieştenii la o discuţie privind salubritatea municipiului
Administraţie

Reunit joi, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova a adoptat o hotărâre privind fondurile necesare pentru lucrări de reparaţii la infrastructura rutieră, în urma calamităţilor naturale de la finalul lunii mai şi începutul lui iunie. Pentru drumurile judeţene şi şoselele, podurile şi podeţele din 12 localităţi, autorităţile solicită de la Guvern peste 64 de milioane de lei. Sumele urmează să mai crească, în contextul în care se mai fac evaluări în alte 27 de localităţi din Prahova.

Read more: 128 de drumuri, 15 poduri şi 74 de podeţe au fost afectate de calamităţi în Prahova. Vezi cât ar...
Administraţie

Primăria Ploieşti a predat amplasamentul pentru construirea unei noi grădiniţe, cu două grupe, în zona de nord a municipiului, lângă Şcoal Generală "Grigore Moisil", în cadrul unui proiect finanţat de Ministerul Educaţiei.

Read more: Primăria Ploieşti a semnat actele pentru o grădiniţă nouă. Aceasta va fi construită lângă Şcoala...
Administraţie

Noul pasaj rutier peste calea ferată de lângă Gara Ploieşti Sud, în locul aşa-zisului pod de lemn, urmează să fie construit la Câmpina, adus pe bucăţi în Ploieşti şi asamblat începând din luna august. Autorităţile ploieştene au fost marţi în inspecţie atât pe şantierul de pe strada Depoului, cât şi la Câmpina, unde constructorul a luat în primire materialele necesare.

Read more: Inspecţie pe şantier la "podul de lemn". Asamblarea noului pasaj va începe la finalul verii
Joomla SEF URLs by Artio