Administraţie

Administraţie

Clubul Sportiv Municipal Ploieşti a solicitat ca în bugetul local pe 2019 să fie prevăzute fonduri pentru realizarea unor lucrări de urgenţă la bazinul de înot Vega. Clădirea, dată în folosinţă în 1968, a fost inclusă recent în clasa a II-a de risc seismic, iar autorităţile ploieştene spun că e nevoie de o intervenţie cât mai rapidă, anunţând că sunt şanse mari ca bazinul să fie închis pentru o perioadă în această primăvară.

Read more: Bazinul Vega ar putea fi închis în această primăvară pentru noi reparaţii, la cererea ISC
Administraţie

Continuă interimatul la conducerea SGU Ploieşti, numai că actualul Consiliu de Administraţie interimar a numit, în această săptămână, un nou director interimar, în locul precedentului director interimar. Această situaţie e generată de suspendarea CA-ului original, contestat în instanţă. Ca urmare a deciziei din această săptămână, fostul director, Cristinel Şchiopu, căruia îi expirase contractul de management, a fost înlocuit cu Mihaela Dumitrescu, până acum directorul economic... aţi ghicit, tot interimar.

Read more: SGU Ploieşti are un nou director, într-o perioadă de "reorganizare internă"
Administraţie

Inclusă pentru a treia oară în ultimele luni într-un program de reparaţii, strada Elena Doamna din Ploieşti a fost "spartă" din nou, astăzi, de muncitori, care efectuează lucrări în zona mai multor branşamente care s-au surpat.

Read more: Anunţul Primăriei Ploieşti despre lucrările începute azi pe strada Elena Doamna
Administraţie

Primăria Ploieşti a organizat o dezbatere publică privind noul regulament pentru parcări, propus de primarul Adrian Dobre. Documentul prevede în special condiţiile pentru blocarea şi rdicarea maşinilor parcate neregulamentar, inclusiv în cazul celor abandonate pe domeniul public, şi vorbeşte mai puţin, cumva tangenţial, despre varianta ca ploieştenii să îşi închirieze locurile de parcare, acest regulament stabilind doar că această variantă se va putea aplica pe viitor, după ce o comisie cu funcţionari de la Tehnic-Investiţii şi Patrimoniu va face o inventariere a locurilor din fiecare cvartal de blocuri.

Read more: Dezbatere pe tema parcărilor din Ploieşti. Vezi ce planuri au autorităţile locale!
Administraţie

Consiliul Judeţean a primit finanţare europeană pentru un proiect ambiţios de extindere a Unităţii de Primiri Urgenţe de la cel mai mare spital din Prahova. Contractul de finanţare a fost semnat luni de autorităţi, iar reprezentanţii CJ au anunţat că lucrările vor începe în următoarele săptămâni.

Read more: Finanţare europeană pentru extinderea Unităţii de Primiri Urgenţe de la Spitalul Judeţean din...
Administraţie

Deranjat că angajaţii operatorului de salubritate din Ploieşti au declanşat luni un protest spontan, primarul municipiului, Adrian Dobre, a solicitat rezilierea contractelor cu operatorul de salubritate şi aplicarea unor sancţiuni pentru perioada în care nu s-a muncit. Solicitarea de reziliere vizează atât contractul pentru ridicarea gunoaielor, gestionat prin Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Managementul Deşeurilor Prahova, cât şi contractul pe care îl are direct Primăria, pentru curăţenia căilor publice şi deszăpezire.

Read more: Primarul Ploieştiului cere rezilierea contractelor de salubritate, după o grevă declanşată de...
Administraţie

Consiliul Judeţean Prahova a semnat luni contractele de finanţare de la Uniunea Europeană pentru două proiecte care vizează modernizarea unor drumuri care leagă judeţul de Dâmboviţa şi Ialomiţa. Pentru cele patru şosele, valoarea proiectelor se ridică la 220 de milioane de lei.

Read more: Proiecte europene de 220 de milioane de lei pentru modernizare a patru drumuri din Prahova
Administraţie

Opt proiecte europene depuse de autorităţile din Prahova au primit, luni, finanţare de la UE. Ministrul Dezvoltării, Vasile Daniel Suciu, a semnat, în Palatul Administrativ din Ploieşti, cele opt contracte de finanţare, ale căror beneficiari sunt Consiliul Judeţean, Primăria Mizil şi Primăria Plopeni.

Read more: Finanţare de la UE pentru 8 investiţii din Prahova, printre care extinderea UPU şi modernizarea...
Administraţie

Primăria Ploieşti solicitase, la finalul anului trecut, 11 autobuze electrice de la Ministerul Mediului, printr-un program derulat prin Administraţia Fondului de Mediu, însă acum a apărut informaţia că administraţia locală a fost respinsă, ceea ce a dat naştere unor noi contre politice între primarul Dobre, preşedintele PNL Ploieşti, şi ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, preşedintele ALDE Prahova. În timp ce politicienii se acuză reciproc, Direcţia de Comunicare din Ministerul Mediului a transmis astăzi un comunicat de presă în care precizează motivul pentru care Ploieştiul nu a intrat în acest program, afirmând că Primăria nu a respectat toate obligaţiile, chit că era vorba despre adoptarea unui regulament şi publicarea lui pe site-ul propriu.

Read more: Ministerul Mediului explică oficial de ce Primăria Ploieşti nu primeşte cele 11 autobuze solicitate
Administraţie

Primarul municipiului Ploieşti, Adrian Dobre, a iniţiat un nou regulament în privinţa parcărilor din oraş, care va viza atât locurile din parcările cu plată, cât şi cele din zonele de blocuri şi de case, fără a veni şi cu propuneri de tarife. Edilul a anunţat că va pune documentul în dezbatere publică şi a făcut un apel către ploieşteni, invitându-i să participe la discuţii în data de 12 martie.

Read more: Primarul Ploieştiului anunţă un nou regulament pentru parcări şi cheamă lumea la dezbatere
Administraţie

După ce forul legislativ ploieştean a aprobat o majorare a tarifului pentru gigacalorie, operatorul sistemului de termoficare din Ploieşti solicită acum o nouă creştere, şi mai substanţială, până la valoarea de 340 de lei fără TVA. Solicitarea vine cu mai puţin de două luni înainte de expirarea contractului, iar nimeni din administraţia locală nu poate garanta ce se va întâmpla după 1 mai. Primarul Adrian Dobre a declarat astăzi că "discuţiile cu operatorul continuă", dar şi că "tariful cerut este total inacceptabil". Totuşi, el a dat asigurări că, în ciuda comunicatul transmis ieri de Veolia Energie, operatorul va trebui să mai presteze serviciile în perioada în care se va face predarea-primirea echipamentelor, care, după calculele sale, ar putea depăşi şase luni.

Read more: Adrian Dobre, despre contractul de termoficare care stă să expire: "Discuţiile continuă, dar...
Joomla SEF URLs by Artio