Administraţie

Administraţie

Autoritățile locale din Lipănești au decis să-i motiveze pe localnici să-și achite restanțele către bugetul local și au adoptat o hotărâre prin care îi scutesc de penalități pe cei care trec pe la casierie până cel târziu pe 15 decembrie.

Read more: Facilități pentru contribuabilii din Lipănești care-și achită datoriile până la 15 decembrie
Administraţie

Aproximativ o treime din drumurile judeţene din Prahova sunt vulnerabile în cazul unor ninsori. Consiliul Judeţean nu a reuşit să găsească firme de deszăpezire, la licitaţia lansată în vară, pentru patru dintre cele nouă sectoare de drumuri din judeţ.

Read more: Consiliul Judeţean n-a reuşit să găsească firme de deszăpezire pentru 4 din 9 sectoare de drumuri...
Administraţie

În prima săptămână din octombrie, Poliția Locală a dat zeci de amenzi, în municipiu, atât pentru căruțașii prinși cu atelajele pe drumurile publice pe care aveau accesul interzis, dar mai ales în cazul cetățenilor prinși aruncând la întâmplare deșeuri menajere, deșeuri voluminoase sau că nu aveau contract cu firma de salubritate.

Read more: Amenzi usturătoare pentru ploieștenii prinși aruncând la întâmplare gunoiul
Administraţie

Consiliul Judeţean Prahova a anunţat că ordinul de începere a lucrărilor de extindere şi modernizare a Unităţii de Primiri Urgenţe de la Spitalul Judeţean va fi semnat săptămâna viitoare, cel mai probabil joi. Lucrările sunt incluse într-un proiect de circa 18 milioane de lei, din care o treime e asigurată dintr-o finanţare de la Uniunea Europeană.

Read more: Săptămâna viitoare se dă startul lucrărilor de extindere UPU la Spitalul Judeţean din Ploieşti
Administraţie

Veolia Energie Prahova a anunțat, luni, că au fost îndeplinite condițiile prevăzute de lege pentru începerea sezonului de încălzire. Reprezentanții companiei au anunțat că asociațiile de proprietari în care încă se derulează lucrări la rețea trebuie să informeze operatorul de termoficare cu privire la acest lucru și au avertizat că, în cazul asociațiilor care înregistrează datorii, nu va începe furnizarea agentului termic.

Read more: Veolia Energie Prahova anunță că de astăzi se încălzesc caloriferele în apartamentele din Ploiești
Administraţie

Viceprimarul municipiului Ploieşti, Cristian Ganea, reclamă că firmele angajate de municipalitate pentru lucrări la reţelele subterane, asfaltări şi dirigenţie de şantier nu respectă graficele stabilite şi ordinele de începere primite din partea Primăriei. Vicele cere organizarea cât mai rapidă a unei noi licitaţii şi, până atunci, se plânge pe Facebook că ploieştenii nu sunt respectaţi de aceşti constructori.

Read more: Scandal privind asfaltările din Ploieşti. Drumarii au dat bir cu fugiţii
Administraţie

Prefectura Prahova a derulat, joi, o şedinţă de instruire cu primarii din judeţ, pentru pregătirea alegerilor prezidenţiale. Principalele noutăţi ţin de posibilitatea de prelungire cu trei ore a programului de votare dacă sunt cozi la secţii şi de schimbarea locului în care reprezentanţii secţiilor vor fi nevoiţi să aducă, după votare, celebrii saci cu buletine, procese-verbale şi ştampile de vot.

Read more: Pregătiri pentru alegeri. 3.000 de prahoveni vor ajunge, în noaptea scrutinului, cu sacii şi...
Administraţie

Ploieștenii care nu și-au achitat dările către bugetul local până la 30 se ptembrie vor plăti mai mul când vor trece pe la casieriile Serviciului Public Finanțe Locale Ploiești. De acum, pentru sumele restante se calculează penalități, iar funcționarii pregătesc și o campanie de executări silite.

Read more: A expirat termenul limită pentru plata taxelor și impozitelor locale pe 2019! SPFL Ploiești anunță...
Administraţie

Primarul comunei prahovene Lipănești, Robert Nica, a anunțat, vineri, semnarea unui contract de finanțare cu Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale.

Read more: Comuna Lipănești a semnat un nou contract de finanțare cu AFIR. La ce vor fi folosite fondurile
Administraţie

Tariful la gigacalorie urmează să crească, în Ploieşti, în baza unei deciziii a Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei, până la aproape 375 de lei. Vestea bună e că, în sezonul rece, Primăria va asigura o subvenţie de la bugetul local, astfel încât preţul facturat populaţiei va rămâne la valoarea de iarna trecută. Vestea proastă este că, odată cu majorarea, municipalitatea va fi obligată la un efort bugetar considerabil, greu de acoperit dintr-un buget şi aşa şubred.

Read more: Creşte tariful la termie în Ploieşti. Primarul Dobre: "E o nouă palmă dată de PSD"
Administraţie

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară "Parteneriat pentru Managementul Deşeurilor" Prahova a aprobat în această săptămână, după o primă amânare, noile tarife de salubritate din cele 36 de localităţi incluse în sectorul 2-6, deservit de Rosal, printre care se numără şi municipiul Ploieşti. Conform deciziei ADI, oamenii vor plăti în plus pentru ridicarea deşeurilor dacă nu le vor arunca selectiv, însă principala problemă ridicată de foarte multă lume este că autorităţile nu prea asigură condiţiile pentru o colectare selectivă adecvată, ceea ce se traduce, vrând-nevrând, prin aplicarea penalităţii pentru un număr foarte mare de abonaţi.

Read more: Se scumpeşte ridicarea deşeurilor. ADI a aprobat o penalitate aplicabilă dacă nu se colectează...
Joomla SEF URLs by Artio