Administraţie

Administraţie

Serviciul Public Finanțe Locale Ploiești organizează, chipurile, dezbatere publică pe tema taxelor și impozitelor locale care vor fi plătite de contribuabili, la bugetul local, în 2019. Se anunță un debate făcut de ochii lumii, judecând după faptul că, la un municipiu de dimensiunile Ploieștiului, cetățenii interesați de subiect sunt invitați la sala de 200 de locuri a Palatului Administrativ.

Read more: Simulacru de dezbatere publică, la Ploiești, pe tema taxelor și impozitelor locale din 2019
Administraţie

Legea privind Codul administrativ este neconstituţională în ansamblul său, o decizie luată marți de CCR, dar anticipată și argumentată încă din luna septembrie de conf. univ. dr. Mihai Apostolache.

Read more: Codul administrativ este neconstituţional în ansamblul său, a decis CCR. Verdictul, anticipat încă...
Administraţie

Dragi ploieșteni, vestea bună este că informația din titlu nu este nici vreo păcăleală, nici vreo utopie, ci realitatea. Vestea proastă ar fi că în propoziție este vorba despre... Oradea. Desigur, și Ploieștiului i-ar fi stat bine asociat cu un astfel de anunț. Dar ce să-i faci?

Read more: Contracte de 80 de milioane de euro pentru pasajele subterane, lărgirea unui pod, achiziţionarea...
Administraţie

Haosul administrativ din Primăria Gura Vitioarei are o finalitate în instanță. Judecătorii au decis luni 5 noiembrie 2018, suspendarea hotărârii de consiliu local din luna septembrie, prin care viceprimarul Gheorghe Stănescu (Foto) fusese înlocuit din funcție în urma formării unei ciudate coaliții ad-hoc între PNL și PSD în timpul ședinței CL Gura Vitioarei care a produs înlocuirea acestuia. 

 

Read more: Circ la Primăria Gura Vitioarei. Instanța a hotărât suspendarea deciziei de înlocuire a...
Administraţie

Primăria Ploiești a anunțat că organizează achiziție directă achiziție pentru atribuirea unui contract de lucrări care va include proiectarea și realizarea unei statui a omului politic Iuliu Maniu.

Read more: Primăria Ploiești alocă peste 50.000 de lei pentru realizarea statuii lui Iuliu Maniu
Administraţie

Consiliul Județean Prahova a anunțat că s-a încheiat asfaltarea drumului care face legătura între stațiunea Bușteni și Gura Diham și traversează unul dintre punctele principale de atracție de pe Valea Prahovei.

Read more: Drumul dintre Bușteni și cabana Gura Diham a fost asfaltat
Administraţie

Președintele Asociației "Prahova în Acțiune", conf. univ. dr. Mihai Apostolache, a anunțat că îl va propune pe avocatul Răzvan Toma Stănciulescu pentru preluarea acestei funcții și pentru a duce mai departe obiectivele organizației care, în numai câteva luni de la înființare, a cunoscut o evoluție remarcabilă și a reușit să deruleze proiecte cu impact semnificativ la nivelul comunității și pe planul administrației locale.

Read more: Asociația "Prahova în Acțiune" intră într-o nouă etapă. Avocatul Răzvan Toma Stănciulescu, propus...
Administraţie

Certuri şi jigniri, miercuri, în şedinţa Consiliului Local Ploieşti, după ce un proiect pentru un împrumut bancar propus de primarul Adrian Dobre a fost amânat de consilierii din coaliţia majoritară PSD-ALDE, care anterior explicaseră şi motivele pentru care nu au îmbrăţişat propunerea. Lucrurile au degenerat, iar cele două părţi s-au acuzat reciproc că nu reuşesc să înceapă sau să finalizeze proiecte. În tot acest circ, a rămas cumva în plan secund situaţia financiară a Primăriei Ploieşti, care se dovedeşte atât de săracă încât nu e în stare să finanţeze lucrările de modernizare sau achiziţiile deja contractate! Mai grav, s-ar părea, dacă ne luăm după aleşii locali, că e atât de săracă încât nici nu se ştie dacă şi-ar permite să plătească rate la încă un credit.

Read more: Scandal uriaş în Primăria Ploieşti. Primarul vrea un credit bancar, consilierii PSD-ALDE zic că nu...
Administraţie

Autorităţile ploieştene - alea care nu mai au bani pentru iluminat public, transport, curăţenie sau spaţii verzi şi care se plângeau că revoluţia fiscală le-a tăiat din cotele defalcate pe care le aşteptau la buget - tocmai au aprobat un proiect de aproape 100.000 de euro pentru o budă în centrul oraşului. De parc-ar mai conta, mai trebuie să precizăm că vorbim despre o estimare de costuri nu pentru realizarea de la zero, ci numai pentru repararea uneia deja existente!

Read more: WC public de 100.000 de euro în centrul Ploieştiului! Atât ar urma să coste numai lucrările de...
Administraţie

UPG Ploiești a găzduit, miercuri, lansarea  „Tratatului teoretic și practic de drept administrativ” al doamnei prof. univ. dr. Verginia Vedinaș, Președintele Institutului de Științe Administrative „Paul Negulescu”.

Read more: Lansare de carte organizată de Centrul de Studii și Cercetări Juridice al UPG Ploiești