Administraţie

Administraţie

Ploieştiul urmează să fie inclus într-un proiect al Ministerului Educaţiei pentru construirea de grădiniţe noi. În baza acestui proiect-tip, în nordul municipiului urmează să apară o grădiniţă nouă, relativ mică, pentru două grupe de preşcolari. Aceasta va fi construită cu fonduri asigurate în cea mai mare parte de Guvern, urmând ca autorităţile locale să plătească doar 2% din suma totală, asta, desigur, în eventualitatea în care vor găsi fonduri, în contextul în care propunerea pentru bugetul pe 2019 al Ploieştiului nu cuprinde momentan suma necesară.

Read more: O nouă grădiniţă urmează să apară în nordul Ploieştiului, printr-un proiect al Ministerului...
Administraţie

Criticată vehement de mulţi ploieşteni şi contestată la Prefectură, hotărârea adoptată în februarie de Consiliul Local Ploieşti privind scumpirea locurilor din parcările cu plată a fost revocată. Decizia a fost luată tot de forul legislativ ploieştean, noua hotărâre, de revocare a celei vechi, fiind fundamentată de conducerea SGU, cea care redactase raportul de specialitate şi în momentul scumpirii.

Read more: 3, 2, 1 şi! Autorităţile ploieştene au anunlat scumpirea parcărilor cu plată, dar nu renunţă...
Administraţie

Consiliul Județean Prahova va lua act, în ședința ordinară din 19 aprilie, de încetarea de drept, ca urmare a stabilirii stării de incompatibilitate, a mandatului de consilier județean al lui Ion Ionică și declararea vacantării locului de consilier județean respectiv, potrivit unui proiect de hotărâre publicat pe site-ul oficial al instituției.

Read more: Un consilier județean își pierde mandatul, după ce a fost găsit incompatibil de ANI
Administraţie

Într-un comunicat publicat, vineri după-amiază, pe site-ul instituției, Primăria Ploiești a anunțat că municipalitatea, Consiliul Județean Prahova și Veolia Energie Prahova au ajuns la un consens privind prelungirea cu trei ani a contractului cu actualul operator de termoficare. Acest lucru ar putea însemna încheierea crizei termiei, în condițiile în care, de la 1 mai, ploieștenii riscau să rămână fără apă caldă și agent termic.

Read more: Consens privind prelungirea contractului de termoficare, a anunțat Primăria Ploiești
Administraţie

Autoritățile anunță intervenții pe DN 1, urmând să modifice configurația a două dintre intersecțiile de lângă Ploiești considerate "puncte negre", din cauza faptului că aici se petrec frecvent accidente rutiere grave.

Read more: Modificări importante în două dintre cele mai periculoase intersecții de pe DN 1, din zona Ploiești
Administraţie

Reprezentanții Veolia Energie Prahova au transmis, marți seară, un comunicat de presă în care reacționează că modul în care au decurs negocierile pentru prelungirea contractului privind furnizarea energiei termice în municipiu. Aceștia avertizează asupra unei crize de timp și asupra unor puncte care încă nu au fost tranșate, deși până la expirarea actualului contract mai sunt doar trei săptămâni. Precizările vin în urma ședinței de marți după-amiază, a Consiliului Local Ploiești (VEZI DETALII).

Read more: Veolia Energie Prahova, după ședința CL: "Presiunea timpului este foarte mare, ceea ce conduce la...
Administraţie

Consiliul Județean Prahova a transmis, marți, propria informare referitoare la acordul de principiu la care autoritățile locale și județene au ajuns  cu operatorul de termoficare Veolia Energia Prahova. Președintele CJ, Bogdan Toader, atrage atenția asupra prețului pe care îl vor plăti ploieștenii și îl acuză pe Adrian Dobre că "a respins varianta de aprobare a unei subvenții pentru prețul de producție a gigacaloriei, motivând că nu există fonduri la bugetul local, trebuie găsită o soluție în acest sens".

Read more: Președintele CJ Prahova privind prelungirea contractului de termoficare: "Problema care rămâne...
Administraţie

Primăria Ploiești a anunțat, marți, că s-a ajuns la un acord cu actualul operator de termoficare, iar contractul cu Veolia Energie Prahova va fi prelungit până în 2022. Înțelegerea face referire și la tariful pentru agent termic care va fi plătit de populație, dar și la investițiile pe care Veolia se angajează să le facă în sistem, pentru a diminua pierderile. Municipalitatea și CJ Prahova își iau angajamentul să pună mână de la mână, astfel încât prețul plătit de populație să nu crească.

Read more: Ploieștiul va prelungi cu trei ani contractul cu Veolia Energie Prahova. Primăria a anunțat tariful