Miercuri, 16 August 2017
 

Administraţie

Prahovenii scapă de majorarea tarifului la salubritate. Taxa de mediu, amânată pentru 2019

Written by Ioana Popa  |  Created on Monday, 03 July 2017 11:16  |  Category: Administraţie

La numai o zi după ce 36 de localități din Prahova, membre ale Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară "Parteneriat pentru Managementul Deşeurilor", au aprobat majorarea tarifelor la salubritate, prin includerea taxei de mediu, de 80 lei/tonă, Guvernul a hotărât amânarea aplicării acesteia.

CJ Prahova caută executor pentru a recupera peste 3,6 milioane de euro de la un "investitor" portughez

Written by Anca Visan  |  Created on Saturday, 01 July 2017 12:55  |  Category: Administraţie

Consiliul Judeţean Prahova a aprobat, în şedinţă de vineri, un proiect de hotărâre pentru contractarea unor servicii de asistenţă şi reprezentare juridică, pentru recuperarea unei datorii colosale înregistrate de o firmă portugheză şi de sucursala acesteia din Ploieşti. Contractul eşuat, semnat în 2007, a lăsat instituţia publică fără un teren valoros şi cu o gaură de peste 3,65 milioane de euro, bani pe care CJ încearcă să îi recupereze.

Măsuri extreme la Ploiești. Din cauza caniculei, șinele de tramvai trebuie udate toată ziua

Written by Ioana Popa  |  Created on Saturday, 01 July 2017 12:04  |  Category: Administraţie

Dacă vă numărați printre cei care își fac curaj, astăzi, să iasă din casă, s-ar putea să aveți parte de imagini mai puțin obișnuite. Autoritățile locale i-au cerut operatorului de salubritate să stropească, pe parcursul zilei, șinele de tramvai, astfel încât să se prevină dilatarea excesivă a acestora, din cauza temperaturilor ridicate.

Au început plombările pe drumurile judeţene din Prahova

Written by Anca Visan  |  Created on Friday, 30 June 2017 09:42  |  Category: Administraţie

asfaltare 1Consiliul Judeţean Prahova a demarat un program de plombări pe drumurile pe care le are în administrare. Lucrările sunt efectuate în regie proprie, iar în această săptămână muncitorii au ajuns la Mizil şi la Podenii Noi, urmând ca de săptămâna viitoare să facă reparaţii şi la Ceptura, Fântânele şi Vadu Săpat.

Consiliul Judeţean Prahova împarte în iulie banii pentru parteneriate cu primăriile

Written by Anca Visan  |  Created on Friday, 30 June 2017 09:35  |  Category: Administraţie

consiliul judetean prahova 8 iunie 2016Consiliul Judeţean pregăteşte un proiect de hotărâre pentru distribuirea unor fonduri către primării, pentru derularea, în parteneriat, a unor programe de modernizare în localităţile din Prahova. CJ a alocat nu mai puţin de 15 milioane de lei, principalele lucrări vizând asfaltarea unor drumuri locale, construirea de dispensare sau modernizarea unor şcoli.

Prahova a intrat sub avertizare de caniculă. Măsuri suplimentare ale autorităților, la Ploiești

Written by Ioana Popa  |  Created on Thursday, 29 June 2017 09:54  |  Category: Administraţie

Începând de joi, administrația locală pune la dispoziția cetățenilor, la Ploiești, câteva dozatoare cu apă, cișmele stradale și pulverizatoare, amplasate în zonele foarte circulate din municipiu. De astăzi, județul se află sub cod galben de caniculă, atenționare care, în următoarele ore, s-ar putea transforma chiar în cod roșu (VEZI DETALII).

Program de curăţenie pe spaţiile verzi din Ploieşti, demarat de SGU şi Rosal

Written by Anca Visan  |  Created on Wednesday, 28 June 2017 16:35  |  Category: Administraţie

sgu spatii verziAutorităţile ploieştene au demarat, în această săptămână, un program de îngrijire a spaţiilor verzi din municipiu, derulat de echipe mixte de la Servicii de Gospodărire Urbană şi de la operatorul de salubritate, Rosal. Graficul prevede mai multe zone verzi, din toate cartierele Ploieştiului.

Tarife noi la Hipodrom, pentru şedinţe foto-video sau închiriere

Written by Anca Visan  |  Created on Tuesday, 27 June 2017 14:43  |  Category: Administraţie

hipodrom ploiesti finalizatConsiliul Local a aprobat, luni, noile tarife pentru Hipodromul Ploieşti, măsură luată după ce, iniţial, autorităţile stabiliseră o listă de tarife în toamnă, imediat după redeschiderea complexului sportiv, în urma proiectului european de modernizare în care fusese implicat. Noua listă de preţuri oferă reduceri pentru crescători, în speranţa creşterii numărului de cai cazaţi în boxele de aici, dar şi tarife noi, care nu fuseseră prevăzute iniţial, pentru filmarea de clipuri publicitare sau realizarea de şedinţe foto.

Bani de la Guvern pentru blocurile abandonate de lângă Gara de Vest din Ploieşti

Written by Anca Visan  |  Created on Tuesday, 27 June 2017 14:32  |  Category: Administraţie

blocuri sociale strada libertatiiPrimăria Ploieşti urmează să relanseze, zilele acestea, licitaţia care fusese lansată în primăvară pentru finalizarea lucrărilor la blocurile de locuinţe sociale situate pe strada Libertăţii, în apropierea Gării de Vest. Autorităţile locale au primit pentru acest obiectiv de investiţii şi fonduri guvernamentale, de la Ministerul Dezvoltării, care a alocat 2,5 milioane de lei, reprezentând aproximativ 20% din valoarea estimată a lucrărilor necesare pentru construirea acestor imobile.

S-a aprobat lista şcolilor din Ploieşti în care se vor face lucrări în 2017

Written by Anca Visan  |  Created on Monday, 26 June 2017 20:04  |  Category: Administraţie

Consiliul Local Ploieşti a aprobat, astăzi, lista unităţilor de învăţământ în care vor avea loc lucrări în această vacanţă de vară. Documentul cuprinde nu mai puţin de 85 de licee, şcoli, grădiniţe şi creşe din municipiu, unele cu lucrări ample, altele cu intervenţii punctuale, cu precizarea că, în cazul unor probleme neprevăzute, pot intra şi alte clădiri în lista de priorităţi.

Studiu pentru transportul public. Câte autobuze vrea să cumpere Primăria Ploieşti

Written by Anca Visan  |  Created on Monday, 26 June 2017 19:53  |  Category: Administraţie

autobuze-ploiestiPrimăria Ploieşti a prezentat astăzi un studiu de oportunitate cu privire la achiziţia de mijloace de transport în comun, primit de consilierii locali înainte de şedinţă ordinară a forului legislativ al municipiului. Documentul arată că actualul parc auto de la Transport Călători Express este complet învechit şi că este nevoie urgentă de o reîmprospătare.