Joi, 19 Octombrie 2017
 

Administraţie

Şedinţă de urgenţă la Primăria Ploieşti, după ce TCE a depus o plângere prealabilă

Written by Anca Visan  |  Created on Friday, 25 August 2017 16:31  |  Category: Administraţie

casa alba palatul administrativProiectul de hotărâre propus de conducerea Transport Călători Express Ploieşti, pentru acoperirea de la bugetul local a pierderilor înregistrate în 2016 din activitatea de transport public, a primit avize negative de la direcţiile Juridic şi Economic din Primărie, motiv pentru care reprezentanţii societăţii au depus o plângere prealabilă, anunţând că urmează acţiuni în instanţă. Încercând să evite astfel de măsuri, primarul Ploieştiului, Adrian Dobre, a convocat consilierii locali şi funcţionarii la o şedinţă de urgenţă, în speranţa lămuririi situaţiei.

S-au modificat regulile pentru reabilitarea termică a blocurilor din fonduri europene

Written by Anca Visan  |  Created on Thursday, 24 August 2017 16:16  |  Category: Administraţie

reabilitare termica blocuri de locuitAutorităţile române au modificat criteriile de eligibilitate pentru reabilitarea termică a blocurilor de locuinţe din fonduri europene, înlăturând o prevedere absurdă, care în 2016 a făcut ca foarte puţine asociaţii de proprietari să fie interesate de acest program. Conducerea Primăriei Ploieşti anunţă că, în prezent, 43 de asociaţii din municipiu sunt interesate să depună proiecte, informaţiile primite fiind că axa de finanţare de la UE se va redeschide în luna septembrie a acestui an.

MAJORĂRI salariale pentru toţi angajaţii TCE Ploieşti

Written by Anca Visan  |  Created on Thursday, 24 August 2017 16:07  |  Category: Administraţie

tce sediuCu toată că Transport Călători Express traversează o perioadă extrem de dificilă din punct de vedere financiar, toţi angajaţii operatorului de transport public al administraţiei ploieştene vor beneficia de majorări salariale, pe care le vor încasa începând din septembrie.

Proiect inedit al Primăriei Ploieşti pentru promovarea sportului în masă

Written by Anca Visan  |  Created on Wednesday, 23 August 2017 16:03  |  Category: Administraţie

csm ploiesti fotbalPrimăria Ploieşti pregăteşte un proiect pentru sprijinirea sportului de masă şi iniţierea gratuită a copiilor din municipiu în cele mai populare sporturi de echipă. Iniţiativa, care se va derula la Parcul Municipal Vest, cu sprijinul antrenorilor de la Clubul Sportiv Municipal, poate reprezenta şi o etapă de selecţie a copiilor talentaţi spre echipale din cadrul CSM Ploieşti.

Bani de la Consiliul Judeţean pentru primăriile din Prahova

Written by Anca Visan  |  Created on Tuesday, 22 August 2017 17:00  |  Category: Administraţie

cj 30 iunie 2017Consiliul Judeţean Prahova a aprobat, în şedinţa de astăzi, proiectele derulate de primării care vor primi finanţare de la bugetul instituţiei pentru lucrări de modernizare care vor fi derulate în parteneriat. Bugetul total alocat este de 20,4 milioane de lei, considerabil mai mare decât se anunţase la începutul anului, când autorităţile judeţene promiteau o alocare de 15 milioane de lei. 

Primăria Ploieşti a rămas fără bani pentru asfaltări

Written by Anca Visan  |  Created on Monday, 21 August 2017 15:26  |  Category: Administraţie

casa alba ploiesti palat administrativBlocajele se ţin lanţ la Primăria Ploieşti. Autorităţile locale au ajuns din nou într-o situaţie ingrată, după ce au observat, pentru a doua oară în acest an, că nu mai au bani pentru lucrările de reparaţii la străzi şi trotuare.

Luni încep lucrările la stadionul "Ilie Oană"

Written by Anca Visan  |  Created on Friday, 18 August 2017 16:42  |  Category: Administraţie

stadion petrolulClubul Sportiv Municipal din subordinea Primăriei Ploieşti va începe, săptămâna viitoare, lucrările de modernizare a stadionului "Ilie Oană", la aproximativ şase ani de la inaugurarea arenei. Lucrările se fac pentru îndeplinirea noilor standarde impuse de UEFA pentru găzduirea meciurilor în competiţiile europene de fotbal.

Reacţia Primăriei Ploieşti cu privire la evacuarea Doroftei Pub

Written by Anca Visan  |  Created on Friday, 18 August 2017 16:33  |  Category: Administraţie

adrian dobre in sala de sedinte a primarieiConducerea Primăriei Ploieşti recunoaşte că a început demersurile pentru a evacua Doroftei Pub, restaurant care funcţionează într-un bloc cu bulină, dar spune că situaţia va fi tranşată în instanţă şi că termenul vehiculat, de 25 august, a fost greşit înţeles. Într-o declaraţie publică făcută azi, în urma unei discuţii cu Leonard Doroftei, primarul Ploieştiului a afirmat că măsura este luată ca urmare a unei modificări legislative şi că proprietarul restaurantului fusese notificat încă din primăvara anului trecut.

Ministrul Economiei anunţă că Salina Slănic va trece la Consiliul Judeţean

Written by Anca Visan  |  Created on Friday, 18 August 2017 15:50  |  Category: Administraţie

mihai fifor bogdan toaderPrezent în Ploieşti, ministrul Economiei, Mihai Fifor, a declarat joi că Salina Slănic va fi dată în administrarea autorităţilor judeţene, care şi-au arătat disponibilitatea să facă investiţii pentru dezvoltarea acestui obiectiv turistic. "Cu o proiectare ingenioasă, ar putea să devină cea mai importantă salină din ţară", a explicat ministrul, care a precizat că transferul se va rezolva într-un termen de "două-trei săptămâni".

Primăria Sinaia, prima din țară care a câștigat returnarea TVA în instanță

Written by Ioana Popa  |  Created on Thursday, 17 August 2017 13:19  |  Category: Administraţie

Administrația locală din Sinaia stabilește o premieră națională prin câștigarea, în instanță, într-un proces împotriva ANAF, a returnării TVA-ului. Este vorba despre o sumă de 470.000 de lei, reprezentând taxă pe valoare adăugată în investiția în telegondola din Sinaia.

Angajații SGU Ploiești au declanșat conflictul de muncă (DOCUMENT)

Written by Ioana Popa  |  Created on Thursday, 17 August 2017 06:40  |  Category: Administraţie

Reprezentanții angajaților din cadrul SGU Ploiești au anunțat declanșarea conflictului de muncă, după răspunsul primit de la conducerea societății, la scrisoarea cu revendicări, în 10 puncte, transmisă în cursul zilei de luni.