Administraţie

Administraţie

Revoltaţi din cauza întârzierilor salariale, aproape 200 de angajaţi ai Rosal Ploieşti au declanşat, luni, un protest spontan, strângându-se în curtea societăţii, solicitând să-şi primească banii şi aruncând cu gunoaie înspre sediu. Această zi de grevă se va reflecta şi în veniturile operatorului, reprezentanţii Primăriei Ploieşti anunţând astăzi că nu au semnat niciun proces-verbal şi, implicit, nu se va plăti nicio activitate pentru ziua respectivă.

Read more: Operatorul de salubritate din Ploieşti nu va fi plătit pentru ziua de luni, când angajaţii au fost...
Administraţie

Pe hârtie arată fantastic, dar mai rămâne să vedem când va putea să se materializeze! Primăria Ploieşti are un plan ambiţios pentru modernizarea zonei de lângă Hipodrom, în sudul municipiului, unde ar urma să apară o nouă grădiniţă, cu sală pentru gimnastică ritmică, un stadion de fotbal, cu pistă de atletism, un bazin olimpic de înot, locuri de joacă, o clădire administrativă şi 130 de case. Autorităţile au finalizat planul urbanistic zonal, iar acum se caută prin buzunare...

Read more: PUZ pentru modernizarea zonei din spatele Hipodromului Ploieşti. Primăria visează la un bazin...
Administraţie

Aprobată în decembrie 2018, odată cu restul dărilor către bugetul local pe 2019, taxa pe activităţile de jocuri de noroc a fost anulată de autorităţile ploieştene. În varianta iniţială, municipalitatea solicita 10.000 de lei pe an, pentru fiecare punct de lucru. După jumătate de an în care au perceput-o, reprezentanţii Primăriei au ajuns la concluzia că taxa e ilegală.

Read more: Taxă ILEGALĂ la Ploieşti! Autorităţile au anulat-o, după jumătate de an în care au perceput-o
Administraţie

Afectată de infiltraţii, după decenii întregi în care s-au făcut foarte rar, spre deloc, lucrări de reparaţii capitale, clădirea Halelor Centrale din Ploieşti este inclusă într-un proiect de reabilitare. Conducerea Hale şi Pieţe vrea să obţină finanţare de la Institutul Naţional de Patrimoniu, pentru modernizarea acoperişului.

Read more: Finanţare nerambursabilă pentru refacerea acoperişului la Halele Centrale din Ploieşti
Administraţie

Primăria Ploieşti se mai împrumută o dată la bănci pentru a avea bani de investiţii. Consiliul Local a aprobat contractarea unui împrumut bancar, în valoare totală de 140,7 milioane de lei, necesar pentru 11 obiective de investiţii, în condiţiile în care bugetul local pe 2019 nu are fonduri pentru modernizare.

Read more: Primăria Ploieşti se va împrumuta la bancă de 140 de milioane de lei. Vezi la ce vor fi folosiţi...
Administraţie

Legea privind Codul Administrativ al României a fost declarată neconstituțională la sfârșitul anului trecut, iar decizia Curții Constituționale a fost publicată în Monitorul Oficial al României în luna martie a acestui an. Curtea Constituțională a constatat că a fost încălcată procedura de adoptare a legii și, prin urmare, Codul Administrativ a fost declarat neconstituțional în integralitatea sa. Guvernul României a pornit procedura de adoptare a Codului Administrativ prin ordonanță de urgență. Conf. dr. univ. Mihai Apostolache explică, în acest context, de ce "nu este normal ca o operă legislativă de o asemenea complexitate să fie adoptată prin ordonanță de urgență".

Read more: Conf. dr. univ. Mihai Apostolache: Nu adoptați Codul Administrativ prin ordonanță de urgență!
Administraţie

Operatorul de deratizare și dezinsecție din Ploiești, CORAL IMPEX SRL, a transmis o seri de lămuriri în spațiul public, privind măsurile care sunt luate de societate pentru combaterea insectelor, conform contractului încheiat cu municipalitatea, și modalitățile de combatere a "Tigrului platanului", care amenință să invadeze orașul.

Read more: Tigrul platanului amenință să invadeze din nou Ploieștiul. Ce măsuri ar fi eficiente pentru...
Administraţie

Primăria Ploieşti a finalizat lista cu unităţile de învăţământ din municipiu în care se vor derula lucrări de reparaţii în această vară. Documentul cuprinde 82 de unităţi şi o sumedenie de lucrări, multe dintre ele pentru respectarea noilor norme de securitate la incendiu. Totuşi, rămâne de văzut de unde vor fi asiguraţi banii pentru toate aceste intervenţii.

Read more: Lucrări în unităţile de învăţământ din Ploieşti. Vezi lista completă!
Administraţie

Conştient că bugetul local pe 2019 nu permite absolut nicio investiţie majoră, primarul municipiului Ploieşti, Adrian Dobre, solicită un împrumut bancar, în valoare de 68,6 milioane de lei, din care ar urma să fie finanţate opt proiecte de investiţii, printre care construirea unui centru de radioterapie oncologică, modernizarea reţelelor de canalizare sau refacerea a 26 de locuri de joacă. Propunerea, care urmează să fie discutată în această săptămână de forul legislativ local, este la aproape o treime faţă de suma pe care edilul o avansase iniţial, în mai multe încercări de contractare a unui credit care au fost respinse de Consiliul Local.

Read more: Primarul Ploieştiului cere un credit pentru investiţii, de 68 de milioane de lei, de trei ori mai...
Administraţie

Garda Națională de Mediu a anunțat că amendat, cu 50.000 de lei, RASP Ploiești, în urma verificărilor derulate în luna mai privind starea de salubritate a municipiului. Comisarii  au sancționat lipsa de reacție a autorităților locale față se problemele semnalate la controlul anterior, din aprilie.

Read more: Amendă de 50.000 de lei pentru autoritățile ploieștene, din cauza zonelor invadate de gunoaie
Administraţie

Expoziţia de promovare a juţului "Euro Prahova" urmează să se ţină, în 2019, în două ţări. După ce au vizitat, în trecut, Italia, Franţa, Germania sau Republica Moldova, reprezentanţii Consiliului Judeţean merg de această dată în Slovacia şi Cehia, la invitaţia ambasadelor României în cele două ţări. Evenimentul a fost aprobat astăzi de consilierii judeţeni. La această deplasare sunt invitate şi mai multe instituţii de cultură din Ploieşti, însă programul oficial include şi spectacole, dar şi o degustare de vinuri româneşti.

Read more: Judeţul Prahova se promovează în această vară în Cehia şi Slovacia. CJ a alocat 200.000 de lei