Administraţie

Administraţie

Autorităţile ploieştene au ratat şansa de a obţine 11 autobuze electrice de la Ministerul Mediului. Anunţul a fost făcut marţi de primarul Dobre, care spune că a fost informat verbal că municipiul nu se numără printre beneficiarii acestui program şi că aşteaptă o explicaţie în scris.

Read more: Primăria Ploieşti nu va primi cele 11 autobuze electrice solicitate de la Ministerul Mediului
Administraţie

Într-un comunicat care probabil se dorea emoţionant, PSD Ploieşti anunţă că va retrage hotărârea adoptată săptămâna trecută, privind majorarea tarifelor din parcările cu plată. Consilierii formaţiunii politice îşi pun cenuşă în cap, spunând că decizia de scumpire fusese luată în urma unei lipse de comunicare şi cerându-şi scuze în faţa ploieştenilor nemulţumiţi de această decizie.

Read more: PSD anunţă că va anula hotărârea de scumpire a parcării şi îşi cere scuze ploieştenilor
Administraţie

În mai puțin de două luni expiră contractul de concesiune încheiat de Veolia Energie Prahova cu Ploieștiul, în baza căruia a fost furnizată energia termică în sistem centralizat, în  municipiu, în ultimii 15 ani. După data de 1 mai, operatorul nu mai poate asigura alimentarea cu apă caldă și căldură pentru cei peste 120.000 de beneficiari. Oficialii companiei au transmis, luni, o informare pe marginea acestui subiect, indicând etapele care vor fi urmate până la momentul încetării contractului.

Read more: Veolia Energie Prahova: "Contractul cu Municipiul Ploiești expiră la 1 mai. Operatorul nu mai are...
Administraţie

Administraţia Parcului Memorial "Constantin Stere", structură subordonată administraţiei ploieştene, solicită majorarea tarifelor. Pe pagina de internet a municipalităţii a apărut deja un proiect de hotărâre, în care reprezentanţii instituţiei explică faptul că vor să creeze trei zone de tarifare pentru comercianţii care închiriază spaţii aici, dar şi să introducă tarife noi, pentru derularea unor activităţi ocazionale, de la şedinţe foto la ateliere de creaţie pentru copii.

Read more: Propunere de majorare a tarifelor la Parcul Bucov. Vezi cât vor costa parcarea, intrarea la Zoo şi...
Administraţie

Autorităţile ploieştene au aprobat în această săptămână majorarea tarifelor pentru parcările cu plată administrate de SGU. În premieră pentru Ploieşti, aceste spaţii au fost împărţite pe zone, urmând ca tariful pentru ocuparea unui loc timp de o oră să fie de 3, 4 sau 5 lei, în funcţie de locul în care e poziţionată parcarea. Practic, faţă de tariful vechi, de 2 lei pe oră, ajungem la o majorare de 150% în cazul spaţiilor situate în centrul localităţii.

Read more: Tarife majorate cu până la 150% în parcările cu plată din Ploieşti
Administraţie

Consiliul Local Ploieşti a aprobat, în şedinţa de miercuri, conferirea titlului de cetăţean de onoare, post-mortem, aviatorului Mircea T. Bădulescu, în semn de recunoştinţă faţă de activitatea acestuia în cel de-al Doilea Război Mondial, când a comandat unele dintre cele mai îndrăzneţe misiuni aeriene ale conflagraţiei.

Read more: Un erou din al Doilea Război Mondial, inclus în galeria cetăţenilor de onoare ai Ploieştiului la...
Administraţie

Directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Mușat, a semnat, miercuri, la Câmpina și Plopeni, cu autoritățile locale, contractele de finanțare pentru două proiecte de amploare derulate, în mare parte, cu finanțare europeană, în localitățile amintite. Valoarea totală a acestora este de aproape 13 milioane de lei.

Read more: Reparații capitale, din fonduri europene, la Colegiul Tehnic "C. Istrati" din Câmpina și sala...
Administraţie

Răsturnare de situaţie, miercuri, în proiectul pentru viitorul spital municipal de urgenţă Ploieşti. Până acum acuzaţi că îi blochează proiectul primarului Dobre, consilierii de la PSD şi ALDE au aprobat, în şedinţa de astăzi, o hotărâre prin care i-au mandatat pe cei doi viceprimari să se ocupe de preluarea terenului necesar, la fosta unitate militară de pe strada Torcători, şi ducerea la îndeplinire a acestei investiţii.

Read more: Se schimbă "paternitatea". Viceprimarii Ploieştiului, împuterniciţi să se ocupe de proiectul...
Administraţie

Au trecut doi ani şi jumătate din acest mandat, iar proiectul pentru noul spital municipal de urgenţă Ploieşti, promis încă din campania electorală, este în continuare blocat. Astăzi a avut loc o şedinţă a Consiliului Local Ploieşti, în care s-a derulat un nou episod din acest scandal, pe tema preluării terenului necesar pentru spital, la fosta unitate militară de pe strada Torcători. Consilierii PSD au declarat că nu pot vota proiectul propus de primarul Dobre, reclamând că acesta, în negocierile cu Ministerul Apărării, şi-a asumat, pe lângă realizarea spitalului pe acest teren, o serie de obligaţii care cu greu pot fi respectate de municipalitate.

Read more: Un nou scandal pe tema viitorului spital din Ploieşti: "Sunt nişte investiţii pe care nu le putem...
Administraţie

Ca să nu mai ajungem să vedem chiloţi şi eşarfe vândute la târgurile de toamnă cu produse tradiţionale sau prosoape de plajă şi săpunuri comercializate la festivalul medieval, administraţia ploieşteană anunţă că va propune un nou regulament privind comerţul stradal. Acesta va fi pus în dezbatere publică zilele viitoare şi urmează să aducă reglementări noi, a anunţat primarul Dobre, care s-a plâns că în prezent instituţia are puţine atribuţii în acest domeniu, convenţiile comercianţilor fiind aprobate de comisia internă de patrimoniu a Consiliului Local.

Read more: Adio ţigăneală în centru! Primăria Ploieşti promite reguli noi pentru comerţul stradal şi târguri
Administraţie

După ce a instalat, în urmă cu mai mulţi ani, camere de supraveghere video la unităţile de învăţământ sau în mai multe intersecţii intens circulate, majoritatea pe o tehnologie ajunsă între timp depăşită moral, Primăria Ploieşti visează la un sistem extrem de complex care să permită transmiterea şi stocarea de imagini atât din intersecţii şi şcoli, cât şi din pieţe sau de la platformele de depozitare a deşeurilor. Dispeceratul va fi amenajat la Poliţia Locală, iar pentru o parte din aceste componente se pot obţine fonduri europene, a anunţat astăzi primarul Adrian Dobre.

Read more: Sistem de monitorizare video în Ploieşti! Primarul spune că va solicita fonduri europene