Administraţie

Administraţie

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a revenit, luni după-amiază, la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, la zece zile după controlul inopinat făcut în unitatea sanitară. De această dată, vizita ministrului a fost una anunțată, ca răspuns la invitația președintelui CJ Prahova, Bogdan Toader, lansată după revolta șefilor de secții din unitatea sanitară.

Read more: Ministrul Sănătății s-a întors la SJU Ploiești. Patru directori și-au depus demisiile, opt...
Administraţie

Referitor la articolele tendențioase apărute într-o publicație locală din Ploiești, „Haos și mizerie la o ghenă de lângă o școală din Ploiești” și respectiv „Rosal s-a trezit târziu. Orașul e plin gunoaie, luni dimineață”, pentru o informare corectă a cetățenilor din Municipiul Ploiești, SC ROSAL GRUP SA face următoarele precizări:

Read more: Comunicat ROSAL: Poziţia oficială a operatorului la informaţiile apărute în spaţiul public pe...
Administraţie

După mai multe încercări eşuate, apare o nouă speranţă pentru autostrada Ploieşti - Braşov. Autorităţile din România încearcă să construiască acest tronson - propus, abandonat, reluat şi iar abandonat, de vreo 15 ani - în baza unui parteneriat public-privat, cu un consorţiu de firme din China şi Turcia.

Read more: Guvernul aşteaptă salvarea autostrăzii Ploieşti - Braşov de la un consorţiu turco-chinez
Administraţie

După numeroasele sesizări venite din partea ploieştenilor, care au reclamat că în cartierele de lângă rafinăria Petrotel-Lukoil aerul a fost irespirabil, mai multe nopţi la rând, primarul Adrian Dobre a organizat, astăzi, un protest la Ministerul Mediului. Însoţit de mai mulţi colaboratori, dotaţi cu pancarte şi măşti de gaze, edilul a cerut demisia ministrului Graţiela Gavrilescu.

Read more: Protest la Ministerul Mediului, din cauza poluării din Ploieşti. Primarul Dobre a cerut demisia...
Administraţie

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Toader, a anunţat, miercuri seară, că a cerut demisiile de onoare celor patru directori ai Spitalului Județean de Urgență Ploiești. Acesta a formulat solicitarea după ce, în noaptea de vineri spre sâmbătă, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a făcut un control inopinat la SJU Ploiești, neregulile găsite aici determinând-o să ceară, la cald, demiterea directorului de îngrijiri medicale și verificări de urgență din partea DSP Prahova (VEZI DETALII), iar ulterior inclusiv retragerea acreditării celui mai mare spital din Prahova (VEZI DETALII).

Read more: Preşedintele CJ Prahova cere demisia întregii conduceri a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti
Administraţie

Primarul Ploieștiului, Adrian Dobre, a ajuns, marți, pentru a doua seară consecutiv, la poarta rafinăriei Petroltel-LukOil, după ce ar fi fost sesizat de mai mulți cetățeni că în mai multe cartiere se simte, din nou, un miros insuportabil.

Read more: La LukOil, în poartă, oare cine bate? Adrian Dobre: "Noaptea ca hoţii, dau drumul la gaze toxice...
Administraţie

Eveniment inedit, marţi, în Palatul Administrativ din Ploieşti. Cu prilejul Zilei Instituţiei Prefectului, stabilită pe data de 2 aprilie conform unui act normativ recent, conducerea instituţiei a invitat foştii prefecţi de Prahova, dar şi actualii şi foştii angajaţi, la o discuţie informală despre momentele petrecute aici şi despre rolul pe care această instituţie l-a avut de-a lungul timpului.

Read more: Sărbătoare la Prefectura Prahova. 9 foşti prefecţi au participat la ziua instituţiei
Administraţie

După ce luni anunţa ajungerea la un acord pentru prelungirea contractului de termie din Ploieşti, care expiră la 1 mai, primarul Adrian Dobre a venit astăzi cu noi precizări, anunţând că tariful convenit, de 282 de lei cu TVA pe gigacalorie, ar putea fi totuşi modificat, în scenariul nedorit în care ANRE ar schimba reglementările actuale. Edilul a promis că municipalitatea va acorda subvenţie, încât ploieştenilor să li se factureze doar 222 de lei, însă a evitat să răspundă ce va face în situaţia teoretică în care tariful pentru apă caldă şi căldură ar putea să crească în următoarele luni.

Read more: Adrian Dobre, despre noul tarif la gigacalorie: Va fi de 282 de lei, dar va exista o perioadă de...
Administraţie

La doar câteva ore după ce primarul Ploieștiului, Adrian Dobre, anunța victorios prelungirea contractului cu actualul operator de termoficare, la tariful dorit de municipalitate și nu la cel cerut de Veolia Energie Prahova, reprezentanții societății au transmis un punct de vedere în care spun că lucrurile nu stau chiar așa, iar negocierile continuă.

Read more: Replică bombă din partea Veolia Energie Prahova, după anunțul Primăriei privind prelungirea...
Administraţie

Veste bună pentru ploieşteni! După o perioadă tulbure, în care s-a discutat intens despre riscul ca locuitorii oraşului să rămână fără apă caldă de la 1 mai, Primăria a anunţat, astăzi, că a ajuns la un acord cu operatorul sistemului de termoficare pentru prelungirea contractului. Anunţul a fost făcut de primarul Adrian Dobre, după o ultimă rundă de negocieri purtată astăzi cu reprezentanţii Veolia Energie. Noul contract va aduce şi o majorare de tarif, însă edilul promite că va exista şi o subvenţie de la bugetul local, astfel încât ploieştenii să plătească acelaşi preţ de acum pentru gigacalorie.

Read more: Primăria Ploieşti s-a înţeles cu operatorul de termie. Vezi noul tarif şi până când va fi...