Administraţie

Administraţie

Autorităţile ploieştene pregătesc demersurile pentru eşalonarea unei datorii în valoare de circa 6,3 milioane de lei către firma Erbaşu Construcţii, rezultată în urma unui litigiu pierdut de muncipalitate. Suma reprezintă penalităţi de întârziere la plata facturilor pentru lucrările de la Hipodromul Ploieşti şi cheltuieli de judecată.

Read more: Datoare la firma care a modernizat Hipodromul, Primăria Ploieşti vrea eşalonarea restanţei
Administraţie

Ploieștenii care doresc să beneficieze, în sezonul rece 2019 - 2020, de sprijin pentru plata facturilor de încălzire pot ridica, începând de astăzi, formularele pe care le au de completate în vederea solicitării ajutorului.

Read more: Ploieștenii pot ridica, de astăzi, formularele pentru acordarea ajutorului de încălzire. Cererile...
Administraţie

Conf. univ. dr. Mihai Apostolache a prezentat, într-o sinteză, ce aspecte controversate include Codul Administrativ, cu privire la constituirea consiliului local, forul ales cu rol legislativ la nivelul comunelor, orașelor și municipiilor.

Read more: Conf. univ. dr. Mihai Apostolache punctează soluțiile controversate din Codul Administrativ....
Administraţie

Guvernul a deblocat bani, din fondul de intervenţie la dispoziţia Executivului, pentru reparaţii în infrastructura rutieră în urma calamităţilor naturale din perioada mai-iunie. În Prahova, unde autorităţile solicitaseră peste 200 de milioane de lei după viiturile şi alunecările de teren din primăvară şi vară, vor ajunge aproape 23 de milioane.

Read more: Bani după calamităţi. Prahova primeşte 23 de milioane de lei de la Guvern
Administraţie

Primăria Ploieşti anunţă că a notificat proprietarii mai multor terenuri neîngrijite din municipiu, impunându-le să îndepărteze ambrozia, considerată cea mai alergenică plantă de la noi şi responsabilă an de an pentru un număr foarte mare de reacţii alergice puternice şi care, pe fondul altor afecţiuni, pot duce la complicaţii periculoase. Autorităţile anunţă că au făcut verificări în teren şi amintesc că proprietarii care nu vor curăţa parcalele riscă amenzi.

Read more: Primăria Ploieşti anunţă măsuri pentru combaterea ambroziei, în plin sezon de alergii
Administraţie

Lucrările de modernizare la secția Neurochirurgie a Spitalului Județean de Urgență Ploiești s-au încheiat, iar aceasta capătă deja un caracter regional, urmând să deservească și trei județe vecine.

Read more: Secția Neurochirurgie a SJU Ploiești a fost modernizată și va primi pacienți din Prahova, dar și...
Administraţie

Consiliul Județean Prahova are, pe ordinea de zi a ședinței de luni, două proiecte care vizează aprobarea cheltuielilor aferente proiectelor de extindere și modernizare a ambulatoriilor de la spitalele aflate în administrarea autorităților județene.

Read more: Aproape 18.000.000 de lei pentru extinderea și modernizarea ambulatoriilor de la Spitalul Județean...
Administraţie

Revoltă pe Valea Prahovei după ce vecinii din Dâmbovița au început să aprobe realizarea de construcții în zona înaltă a Bucegilor. Și nu este vorba despre orice fel de investiții, ci în zonă vor apărea de la case de vacanță la complexuri turitice. Un proiect existent ocupă o suprafață de 10 hectare!

Read more: Autoritățile din Dâmbovița au dat undă verde la construcții, în zona înaltă a Bucegilor. Primarul...
Administraţie

Reprezentanţii primăriilor din sectoarele din Prahova deservite de operatorul Rosal s-au reunit joi, la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară "Parteneriat pentru Managementul Deşeurilor", pentru o discuţie pe tema introducerii unor tarife diferenţiate pentru colectarea selectivă. Conducerea ADI a decis să amâne votul, invocând prezenţa redusă, dar şi îndoielile cu privire la capacitatea operatorului de a se ocupa corespunzător de colectarea selectivă.

Read more: ADI Deşeuri a amânat votul pentru majorarea tarifelor de salubritate din Prahova
Administraţie

Primarul Ploieştiului, Adrian Dobre, şi-a băgat subalternii în şedinţă. Angajaţii din mai multe structuri interne au fost chemaţi, joi, la o discuţie care, potrivit declaraţiilor oficiale, a vizat îmbunătăţirea activităţii. Şedinţa vine în contextul în care, în ultimele zile, au reapărut zvonuri privind posibile concedieri în administraţia ploieşteană.

Read more: Şedinţă cu angajaţii pe tema activităţii din Primăria Ploieşti. Primarul Dobre neagă zvonurile...
Joomla SEF URLs by Artio