Administraţie

Administraţie

Consiliul Local Ploieşti a decis luni, după mai bine de două ore de dezbateri în contradictoriu, să-l mandateze pe primarul Dobre pentru a vota vineri, la şedinţa Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară "Parteneriat pentru Managementul Deşeurilor" Prahova, pentru rezilierea contractului cu Rosal. Decizia vine după ce Primăria a primit peste 3.000 de sesizări din partea ploieştenilor cu privire la nerespectarea programului de colectare a deşeurilor.

Read more: Consiliul Local Ploieşti l-a mandatat pe primar pentru rezilierea contractului cu Rosal
Administraţie

Noi focare de pestă porcină africană au fost confirmate în Gorgota și Poienarii Burchii, în acest weekend, la porci domestici. Autoritățile continuă implementarea măsurilor pentru a preveni răspândirea virusului. Zilele acestea s-a finalizat uciderea preventivă a porcilor din Poienari și Târgșorul Vechi, dar astfel de intervenții s-ar putea impune și în alte zone, în funcție de noile focare confirmate de acum încolo.

Read more: Trei noi focare de pestă porcină africană au fost confirmate în Prahova, în acest weekend
Administraţie

Premierul Viorica Dăncilă și ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, aflați duminică, la Ploiești, pentru a lua pate la CEx-ul organizației județene, au vorbit, printre altele, și despre nemulțumirile exprimate de primari din toată țara cu privire la modul în care au fost repartizați banii de la buget către localitățile din țară.

Read more: Ministrul de Finanțe spune că va lasă primarii să decidă cum vor primi banii de la buget
Administraţie

Într-o conferinţă de presă susţinută astăzi, în care a criticat dur activitatea Regiei Autonome de Servicii Publice privind supervizarea salubrităţii, primarul Ploieştiului, Adrian Dobre, a anunţat că va veni în faţa Consiliului Local cu o propunere de desfiinţare a RASP şi de înfiinţare a unui serviciu intern care să preia o parte din atribuţii.

Read more: Primarul Ploieştiului cere desfiinţarea Regiei de Servicii Publice: "S-a transformat în apărătorul...
Administraţie

Primarul municipiului Ploieşti, Adrian Dobre, a declarat că instituţia pe care o conduce a depus o plângere la Poliţie, vizând o posibilă prejudiciere a bugetului local din activitatea de salubritate. Edilul reclamă că inspectorii de la Regia Autonomă de Servicii Publice au acceptat la plată servicii nereale, dând exemplul unor străzi incluse în lucrări şi care figurează ca măturate periodic, al dublei plăţi pentru deşeurile menajere sau al cantităţilor de gunoaie suspect de mari ridicate de pe domeniul public.

Read more: Plângere la Poliţie privind mizeria din Ploieşti: "Sunt străzi care în acte apar ca măturate, deşi...
Administraţie

Consiliul de Administraţie al Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti a anunţat organizarea unui nou concurs, al doilea în decurs de patru luni, pentru ocuparea funcției de manager în cadrul celei mai mari unități sanitare din județul Prahova. Selecția precedentă a fost anulată din lipsă de candidați.

Read more: Concurs pentru ocuparea funcţiei de manager de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti
Administraţie

Un necaz nu vine niciodată singur! În timp ce autorităţile caută soluţii pentru a "dezgropa" oraşul de sub gunoaie şi a nu-l lăsa şi fără iluminat public, Ploieştiul se confruntă cu o nouă criză. De câteva zile, în plin sezon de ţânţari, Primăria a rămas fără contract pentru dezinsecţie. Unul nou poate fi semnat în câteva zile, însă aici apare marea problemă: bugetul local nu mai are suficiente fonduri pentru o dezinsecţie ca la carte. Cu alte cuvinte, dacă nu apare vreun miracol, vom fi ciuruiţi de ţânţari în continuare!

Read more: În plin sezon de ţânţari, Primăria Ploieşti a rămas fără contract de dezinsecţie şi fără bani
Administraţie

Conducerea Regiei Autonome de Servicii Publice Ploieşti a organizat joi o conferinţă de presă, alături de cei doi viceprimari ai municipiului şi de consilierii locali din Comisia de utilităţi publice, în care a prezentat măsurile propuse pentru îmbunătăţirea activităţii de salubritate. Cu Ploieştiul îngropat sub gunoaie, autorităţile speră să crească numărul de platforme menajere, cu aproape 25%, şi să aducă un nou regulament vizând identificarea şi taxarea persoanelor care nu au contract cu operatorul.

Read more: GUNOAIE PLOIEŞTI: RASP şi viceprimarii anunţă noi soluţii pentru curăţenie
Administraţie

Reprezentații Rosal Ploiești au transmis un comunicat de presă în care îl acuză pe primarul Adrian Dobre că minte în privința crizei gunoaielor, de la Ploiești, și prezintă detaliile contractului încheiat de operator cu municipalitatea.

Read more: Rosal Ploieşti, o nouă reacţie în scandalul din municipiu, privind criza gunoaielor
Administraţie

Autorităţile ploieştene s-au reunit, miercuri, în şedinţă, pentru o nouă analiză cu privire la curăţenia oraşului. Deranjat din cauza mizeriei din municipiu, primarul Adrian Dobre le-a cerut demisia directorului general şi directorului tehnic de la Regia Autonomă de Servicii Publice, structura care ar trebuie să monitorizeze activitatea de colectare a deşeurilor.

Read more: În plină criză a gunoaielor, primarul Ploieştiului cere demisiile directorului general şi...
Administraţie

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Toader, a anunţat începerea lucrărilor pentru turnarea de covoare asfaltice pe drumurile judeţene. Primele intervenţii au fost făcute marţi, la Ceptura, a anunţat reprezentantul CJ Prahova, amintind că în programul de reabilitări din acest an sunt incluse tronsoane de drumuri judeţene totalizând aproape 100 de kilometri.

Read more: Consiliul Judeţean a început lucrările de asfaltare. Aproape 100 de kilometri intră în acest an în...
Joomla SEF URLs by Artio