Administraţie

Administraţie

Fără o expertiză care să arate ce mai e de făcut la noua staţie de epurare din Ploieşti, după ani întregi în care investiţia a fost "îngheţată", autorităţile locale şi constructorul nu ajung la o înţelegere privind sumele care mai sunt necesare pentru finalizarea lucrărilor. Sunt negocieri în derulare, spun autorităţile ploieştene, care recunosc totuşi că nu se înţeleg la bani cu executantul şi că există riscul ca totul să fie tranşat, încă o dată, în instanţă.

Read more: Un nou impas în proiectul noii staţii de epurare din Ploieşti: "Constructorul solicită o sumă...
Administraţie

Regia Autonomă de Servicii Publice Ploieşti a câştigat în instanţă litigiul cu Sucursala Buzău-Ialomiţa de la Apele Române vizând normele de poluare aplicate pentru vechea staţie de epurare a municipiului, încă în uz în contextul în care lucrările la cea nouă sunt în impas de ani întregi. Sentinţa duce la anularea unor penalităţi uriaşe pe care administraţia locală ar fi trebuit să le achite periodic şi este prezentată drept cea mai importantă măsură obţinută de RASP în acest an, la bilanţul prezentat miercuri de directorul Regiei, Raul Petrescu.

Read more: RASP Ploieşti a câştigat procesul cu Apele Române, anulând amenzile pentru vechea staţie de epurare
Administraţie

Casa compozitorului Paul Constantinescu, din Ploiești, ar putea intra într-un amplu proces de reabilitare. Consiliul Județean Prahova a depus un proiect prin care speră să atragă, pentru acest obiectiv, 10,6 milioane de lei, din  fonduri norvegiene.

Read more: Autoritățile județene solicită fonduri norvegiene pentru restaurarea unui monument istoric din...
Administraţie

Demis de primarul Adrian Dobre de la conducerea Clubului Sportiv Municipal Ploieşti, directorul Cristian Nica a depus o contestaţie la Prefectura Prahova împotriva dispoziţiei edilului.

Read more: Cristi Nica a contestat la Prefectura Prahova dispoziţia prin care a fost demis de la CSM Ploieşti
Administraţie

Autorităţile ploieştene pregătesc un proiect pentru achiziţionarea bazei sportive de la Petrotel-Lukoil, după o negociere de câţiva ani. Suma convenită a ajuns la 150.000 de euro, aproape jumătate din valoarea solicitată iniţial.

Read more: Primăria Ploieşti vrea să cumpere cu 150.000 de euro baza sportivă a rafinăriei Petrotel-Lukoil
Administraţie

Autoritățile locale pregătesc majorarea taxelor și impozitelor locale, la Ploiești, în 2020. Vestea bună este că nu va fi operată nicio creștere în plus față de cea de 4,6%, impusă la nivel național, prin Codul fiscal, și care reprezintă rata inflației.

Read more: Dezbatere publică, la Ploiești, privind majorarea taxelor și impozitelor locale în 2020
Administraţie

Prahova domină clasamentele din regiunea de dezvoltare Sud Muntenia privind numărul de proiecte europene depuse în cadrul Programul Operaţional Regional şi valoarea totală a proiectelor care deja au primit finanţare. Experţii anunţă că sumele vor creşte considerabil în următorul an, în contextul în care abia acum vor ajunge la semnat mai multe proiecte consistente propuse de autorităţile locale.

Read more: Fonduri europene: Prahova e lider în regiune, cu proiecte semnate de peste un miliard de lei
Administraţie

Consiliul Judeţean Prahova e implicat, ca beneficiar direct sau partener cofinanţator, în nu mai puţin de 14 proiecte europene aflate în derulare. Acestea au o valoare însumată de 308,5 milioane de lei, conform unui bilanţ publicat de instituţie cu ocazie unei vizite în teren făcute în această săptămână de reprezentanţii Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud Muntenia.

Read more: 14 proiecte europene în derulare, susţinute de Consiliul Judeţean Prahova
Administraţie

În această săptămână a fost semnat ordinul pentru reluarea șantierului la Școala Specială nr. 1, șantier blocat de mai bine de un an, când Consiliul Județean Prahova a decis să rezilieze contractul cu fostul constructor, din cauza întârzierilor în realizarea lucrărilor.

Read more: Lucrările la Școala Specială nr. 1 Ploiești, reluate la mai bine de un an de la rezilierea...
Administraţie

Schimbarea Guvernului pune în așteptare, din nou, unul dintre cele mai așteptate proiecte de infrastructură din România. Este vorba despre autostrada Ploiești - Brașov, pentru care realizarea căreia fostul Cabinet se pregătea să încheie un contract în parteneriat public-privat cu o asocieze chinezo-turcă. Noul Executiv nu susține, însă, această variantă de parteneriat, astfel că proiectul se confruntă cu un nou blocaj.

Read more: Proiectul autostrăzii Ploiești - Brașov, din nou în stand-by
Administraţie

Conducerea CJ Prahova și ministrul Dezvoltării  Regionale au semnat, luni, contractul care asigură finanțare europeană pentru reabilitarea, modernizarea și dotarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Județean de Urgență Ploiești.

Read more: Este oficial! Fonduri europene pentru reabilitarea și modernizarea ambulatoriului celui mai mare...
Joomla SEF URLs by Artio