Administraţie

Administraţie

Ministerul Dezvoltării a lansat zilele trecute o licitaţie pentru achiziţia de autobuze electrice noi, din fonduri europene, urmând ca 9 dintre acestea să ajungă la Primăria Ploieşti, care mai aşteaptă, pe aceeaşi formulă, şi 40 de tramvaie şi troleibuze, în baza unui parteneriat menit să ducă la modernizarea substanţială a parcului auto actual al operatorului de transport în comun.

Read more: Primăria Ploieşti aşteaptă 20 de tramvaie şi 20 de troleibuze noi de la Ministerul Dezvoltării
Administraţie

Consiliul Judeţean Prahova a anunţat că a finalizat licitaţia pentru implementarea binecunoscutului program "lapte şi corn" în unităţile de învăţământ din judeţ, program care începând din acest an cunoaşte o diversificare sensibilă şi care, în mod normal, ar fi trebuit să debuteze în septembrie. Din cauza unui lanţ de întârzieri birocratice, acordurile, în valoare totală de 31,3 milioane de lei fără TVA, au fost semnate acum, iar livrarea în unităţile de învăţământ va începe în ianuarie 2019.

Read more: S-au semnat contractele pentru lapte şi corn în Prahova, cu vreo patru luni de întârziere
Administraţie

Zilele trecute s-a publicat în Monitorul Oficial Legea nr. 290/2018 pentru modificarea și completarea Legii nr. 2/1968 privind organizarea administrativă a teritoriului României. Printre alte modificări și completări , în cuprinsul Legii nr. 2/1968 s-a strecurat și o interdicție discutabilă, sub forma unui amendament introdus de senatorul UDMR Cseke Attila.

Read more: Conf. univ. dr. Mihai Apostolache: "Cu sprijinul majorității parlamentare, UDMR o obținut o nouă...
Administraţie

După cele 10 autobuze achiziționate din bugetul local, din lotul de 50 contractat de Primăria Ploiești, încă nouă vehicule noi de transport călători, electrice, vor ajunge în municipiu, în baza unui contract care va fi derulat de Ministerul Dezvoltării.

Read more: Ministerul Dezvoltării cumpără nouă autobuze electrice pentru municipiul Ploiești
Administraţie

Aflată de ani buni într-o situaţie financiară cel puţin delicată, pe alocuri în pragul colapsului, firma de transport public a administraţiei ploieştene, Transport Călători Express, urmează să încheie acest an, potrivit celor mai recente estimări, cu o pierdere de 3 milioane de lei. După standardele ultimilor ani, vestea e considerată fericită de conducere, care anunţă că sunt mari şanse ca 2019 să se încheie şi mai bine, posibil chiar pe profit.

Read more: TCE Ploieşti va încheia anul cu pierderi de 3 milioane de lei... ceea ce, după standardele lor, e...
Administraţie

Şef din Primăria Ploieşti condamnat pentru corupţie! Suspendat din funcţia de director al Direcţiei de Patrimoniu în momentul extinderii cercetărilor pe numele său, Florin Petrache a primit astăzi sentinţa finală în dosarul instrumentat de DNA Ploieşti în care fusese trimis în judecată pentru luare de mită. Curtea de Apel Ploieşti l-a condamnat pe inculpat la un an şi şase luni de închisoare, mai mult decât în prima instanţă, însă a dispus suspendarea pedepsei pe durata unui termen de încercare, de trei ani şi jumătate.

Read more: Fostul şef al Direcţiei de Patrimoniu din Primăria Ploieşti, condamnat definitiv pentru corupţie
Administraţie

La vrea trei ani de când tot anunţă această măsură, autorităţile ploieştene se pregătesc să aprobe o supraimpozitare pentru proprietarii unor terenuri sau clădiri neîngrijite. Administraţia locală a publicat o primă listă cu 32 de bunuri, care ar urma să fie completată cu alte şase şi să intre în dezbaterea consilierilor locali. Potrivit documentelor oficiale, proprietarii vor fi obligaţi să achite, din 2019, impozite locale cu majorări între 200% şi 500%.

Read more: Penalităţi, la Ploieşti, pentru clădirile şi terenurile abandonate. Proprietarii riscă impozite...
Administraţie

Consiliul Local Ploieşti s-a reunit astăzi, într-o şedinţă extraordinară în care au fost aprobate mai multe rectificări bugetare. Printre măsurile discutate a fost şi diminuarea considerabilă a bugetului Primăriei pentru sărbătorile de iarnă, în condiţiile în care multă lume se aştepta să vadă exact opusul. Reducerea sumelor elimină, practic, ultimele speranţe pentru organizarea unui concert de Revelion în centrul oraşului.

Read more: S-au dus şi ultimele şanse pentru un concert de Revelion la Ploieşti. Autorităţile au redus...
Administraţie

După campania susţinută de verificare şi amendare a firmei de salubritate şi solicitările insistente de reziliere a contractului dintre Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Managementul Deşeurilor Prahova şi Rosal, primarul Ploieştiului avertizează că ia în calcul şi o ieşire din ADI Deşeuri, astfel încât municipalitatea să se ocupe singură de delegarea şi gestionarea serviciilor de salubritate. Anunţul vine în condiţiile în care actualul contract pentru ridicarea deşeurilor e gestionat de ADI, iar orice decizie trebuie luată cu votul majorităţii primarilor dintr-o anumită regiune, după ce-a fost în prealabilă trecută prin toate consiliile locale.

Read more: Primăria Ploieşti ameninţă cu ieşirea din ADI Deşeuri, în urma blocajului salubrităţii
Administraţie

Primarul municipiului Ploieşti, Adrian Dobre, a anunţat că instituţia va depune până la finalul acestui an mai multe cereri de finanţare de la Uniunea Europeană, pentru proiecte dedicate mobilităţii urbane şi modernizării unităţilor de învăţământ. Printre priorităţi se numără şi aşa-zisa "străpungere Libertăţii", un obiectiv de investiţii de aproape 30 de milioane de euro care propune prelungirea acestei şosele care trece prin faţa Gării de Vest, reabilitarea parcării de la capătul de linie al traseului 102 de tramvai, crearea unei conexiuni rutiere cu strada Depoului, până la Gara de Sud, şi reconfigurarea totală a zonei din faţa acestei gări.

Read more: Primăria Ploieşti va depune zilele viitoare cererea de finanţare pentru noul drum de la Gara de...
Administraţie

Uniunea Asociaţiilor de Proprietari Prahova, structură care reprezintă interesele a circa 67.000 de persoane din asociaţiile afiliate, contestă propunerea autorităţilor ploieştene de reziliere a contractului cu operatorul de salubritate, conducerea UAP considerând că scenariul rezilierii ar genera un blocaj şi mai mare decât cel din prezent. Preşedintele UAP Prahova, Eugen Cristescu, spune că e nevoie de alte soluţii înainte de a se ajunge la ruperea acordului. Totodată, acesta a anunţat că nu susţine nici iniţiativa primarului Adrian Dobre de strângere de semnături.

Read more: UAP Prahova nu susţine rezilierea contractului cu Rosal, nici strângerea de semnături anunţată de...