Administraţie

Administraţie

Confruntaţi cu o suită de reclamaţii în presa locală cu privire la avariile sistemului de iluminat public, reprezentanţii Primăriei Ploieşti spun că lucrurile nu sunt chiar atât de grave. Într-o întâlnire cu reprezentanţii presei locale derulată astăzi, primarul Adrian Dobre a afirmat că la dispeceratul instituţiei au ajuns foarte puţine reclamaţii şi că problemele existente sunt într-o pondere extrem de mare generate de starea reţelei de distribuţie a curentului, care nu depinde de administraţia locală, ci de Electrica.

Read more: Primarul Dobre dă vina pe Electrica pentru avariile de la sistemul de iluminat public
Administraţie

Primarul Ploieştiului, Adrian Dobre, a dezminţit astăzi informaţiile care circulau la nivelul instituţiei şi anunţau că acesta ar fi urmat să plece, săptămâna viitoare, într-o nouă delegaţie peste hotare. Edilul a afirmat că nu va merge în Praga şi că, foarte probabil, nici alţi reprezentanţi ai instituţiei nu vor face deplasarea.

Read more: Primarul Ploieştiului anunţă că nu va pleca în Praga... deşi era gratis şi important
Administraţie

 

Centrul de Studii şi Cercetări Juridice şi Socio-Administrative organizează, miercuri, la Universitatea Petrol-Gaze Ploieşti, lansarea "Tratatului teoretic şi practic de drept administrativ" realizat de prof. univ. dr. Verginia Vedinaş, cadru didactic cu vechime la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti, fost senator al României şi membru al Curţii de Conturi. Lansarea volumului este programată miercuri, de la ora 10.30, la Sala Senatului din cadrul UPG Ploieşti.

Read more: Exact ce-i trebuia Primăriei! Un tratat de drept administrativ se lansează mâine la UPG Ploieşti
Administraţie

Firma de salubritate din Ploieşti, Rosal Grup, nu mai ridică de câteva luni gunoaiele din cimitire şi parcuri, din cauza restanţelor acumulate de Servicii de Gospodărire Urbană, iar recent a obţinut şi un ordin de executare, mărturisesc reprezentanţii SGU, care spun că fac eforturi pentru o înţelegere amiabilă şi o eşalonare a datoriei. Dacă reprezentanţii celor două societăţi nu ajung la un consens, există riscul ca SGU să aibă conturile blocate şi să intre în colaps. Datoria se ridică la aproape 420.000 de lei.

Read more: SGU Ploieşti are datorii de aproape 100.000 de euro către Rosal şi riscă executarea silită
Administraţie

Autorităţile ploieştene pregătesc un proiect pentru amenajarea unui parc, în imediata vecinătate a Catedralei Sfântul Ioan Botezătorul, în centrul municipiului. Noul spaţiu verde ar urma să fie creat în curtea lăcaşului de cult, pe un teren care până acum a fost ocupat pentru amenajarea de şantier pe durata unor lucrări de construcţii derulate la această clădire.

Read more: Primăria Ploieşti vrea să amenajeze un parc lângă Catedrala Sf. Ioan
Administraţie

Anunţat de câteva luni, proiectul de interzicere a căruţelor pe străzile din Ploieşti apare pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local programate în data de 31 octombrie. Dacă documentul va fi aprobat, miercuri, în forma actuală, căruţaşii vor fi amendaţi dacă vor fi prinşi pe domeniul public, iar transportul de deşeuri în orice tipuri de atelaje cu tracţiune animală sau trase sau împinse cu mână va aduce sancţiuni suplimentare.

Read more: De miercuri, căruţele ar putea fi INTERZISE în Ploieşti
Administraţie

Nu e clar dacă a fost vreo înţelegere sau e pură coincidenţă, dar în ultima vreme, la Primăria Ploieşti, fiecare delegaţie în care pleacă viceprimarul Ganea pare urmată de una a primarului. La începutul lunii noiembrie, aşadar, Adrian Dobre urmează să plece, potrivit surselor noastre, în Praga, pentru a participa la un forum european.

Read more: O nouă deplasare peste hotare propusă la Primăria Ploieşti - UPDATE
Administraţie

Ca să nu se închidă de tot din cauza datoriilor istorice acumulate şi rostogolite, ani la rând, la ANAF şi Serviciul Local de Finanţe, SGU Ploieşti a încheiat, de ceva vreme bună, protocoale de eşalonare, prin care societatea administraţiei ploieştene plăteşte lunar, întocmai ca la un credit bancar, rate către cele două. Dacă nu-şi achită ratele, Servicii de Gospodărire Urbană se expune riscului ca unul dintre creditori să îi blocheze conturile sau să îi ia şi ulterior valorifice bunurile puse ca gaj, ceea ce ar echivala, foarte probabil, cu un colaps total. Ei bine, cu acest context explicat, vă spunem că SGU Ploieşti n-a fost în stare zilele trecute să îşi achite rata către ANAF.

Read more: Se îngroaşă treaba! SGU Ploieşti n-a plătit la timp rata la ANAF şi trebuie să facă o reeşalonare
Administraţie

Ajunsă într-o situaţie de criză, în care abia găseşte fonduri în acest final de an pentru derularea serviciilor publice, Primăria Ploieşti întâmpină mari dificultăţi şi în privinţa bugetului de investiţii, iar 2019 se anunţă un an şi mai prost! Vorbind despre proiectele anului viitor, primarul Ploieştiului, Adrian Dobre, a anunţat că bugetul de investiţii va fi "total insuficient".

Read more: Criza continuă şi în 2019! Primăria Ploieşti va avea un buget de investiţii "aproape inexistent"...
Administraţie

Proiectul de construire a noului spital municipal în Ploieşti, propus în campania electorală din 2016 de Adrian Dobre, nu are timp, fizic, să se încheie în acest mandat. Anunţul a fost făcut de primarul municipiului, care a recunoscut, mai cu jumătate de gură, în timpul unei discuţii cu reprezentanţii presei locale, că lucrările ar putea să înceapă în 2019, cu puţin noroc, dar cu siguranţă nu mai au cum să se încheie mai devreme de vara lui 2020, când se încheie acest mandat.

Read more: Primarul Dobre recunoaşte că noul spital municipal de urgenţă nu va fi gata în acest mandat