Administraţie

Administraţie

Conducerea Primăriei Ploieşti le-a cerut firmelor care lucrează la reţelele subterane să refacă lucrările efectuate în ultimele săptămâni pe mai multe străzi din municipiu şi să urgenteze lucrările încă în derulare. Într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook, primarul Adrian Dobre reclamă că mai multe intervenţii la reţelele de gaze şi cele de canalizare şi apă au fost făcute de mântuială.

Read more: Primăria Ploieşti le cere reţelarilor să refacă mai multe străzi: "Nu vom accepta lucrări de...
Administraţie

Pe Bulevardul Republicii, aproape de centrul municipiului Ploieşti, a apărut o groapă de proporţii. Craterul s-a creat foarte aproape de zona în care, în februarie, o magistrală de apă s-a fisurat, Apa Nova estimând că a pierdut atunci un volum echivalent cu aproape trei bazine olimpice de înot, cantitate de apă dispărută misterios. Şi conducta şi asfaltul de pe această porţiune au fost realizate odată cu proiectul de modernizare din fonduri europene a liniilor de tramvai.

Read more: FOTO | Groapă uriaşă pe cel mai circulat bulevard din Ploieşti, la câţiva ani de la modernizarea...
Administraţie

Probleme financiare la Clubul Sportiv Municipal Ploieşti. CSM, care încă mai are de achitat datorii către foştii sportivi şi antrenori care erau încadraţi ca persoane fizice autorizate, are acum un sechestru pe mai multe bunuri, dar şi restanţe de peste 10 zile către o parte din actualii colaboratori. Conducerea spune că tocmai a primit banii aşteptaţi de la Primăria Ploieşti şi că în scurt timp se vor rezolva ambele probleme.

Read more: CSM Ploieşti are sechestru pe bunuri şi întârzieri la plata salariilor
Administraţie

Autorităţile ploieştene pregătesc un proiect pentru asfaltarea cartierului Mitică Apostol, după ce se vor încheia lucrările la reţelele de canalizare comandate aici. Pentru că nu are bani în propriul buget pe 2019, Primăria va solicita fonduri de la Ministerul Dezvoltării. Un pas important în acest sens ar putea fi făcut la finalul săptămânii, când situaţia va intra în dezbaterea Consiliului Local.

Read more: Asfaltare în cartierul ploieştean Mitică Apostol, cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării....
Administraţie

Primăria Ploieşti a transmis către SGU comanda pentru realizarea mai multor umbrare în parcurile şi locurile de joacă din municipiu. Primele astfel de foişoare apar în zonele Mihai Bravu, Nord, Malu Roşu şi Bariera Bucureşti.

Read more: Lucrări în parcurile din Ploieşti. Primăria cere foişoare şi toalete ecologice
Administraţie

Primăria Ploieşti a anunţat că astăzi trimite documentaţia oficială către Ministerul Transporturilor, pentru începerea proiectului de modernizare a sensului giratoriu situat la ieşirea din municipiu spre Buzău, la intersecţia dintre DN 1A şi DN 1B. Aşa-zisul giratoriu al ruşinii ar urma să fie refăcut cu fonduri guvernamentale, a declarat viceprimarul Cristian Ganea.

Read more: Primăria Ploieşti cere fonduri de la Ministerul Transporturilor pentru "giratoriul ruşinii"
Administraţie

Primarul Ploieștiului, Adrian Dobre, a inițiat o serie de întâlniri oficiale cu reprezentanții societății civile, ai organizațiilor neguvernamentale, care doresc să se implice activ în stabilirea celor mai bune soluții pentru reducerea poluării din municipiu.

Read more: Primarul Dobre aşteaptă soluţii de la ploieşteni pentru reducerea poluării din Ploieşti
Administraţie

Primăria Ploieşti a anunţat, miercuri, semnarea contractului de finanţare de la Uniunea Europeană pentru un proiect de eficientizare energetică a Şcolii Gimnaziale "George Coşbuc". Contractul de finanţare a fost semnat de primarul Adrian Dobre, în cadrul unei întâlniri oficiale pe care a avut-o la sediul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, din Călărași.

Read more: Primăria Ploieşti primeşte fonduri europene pentru reabilitarea Şcolii "George Coşbuc"
Administraţie

Conducerea Consiliului Judeţean Prahova a semnat astăzi, în prezenţa premierului şi mai multor miniştri, contractul cu noul operator care se va ocupa de staţiile pentru sortarea şi tratarea deşeurilor, obiective construite, din fonduri europene, în cadrul master-planului judeţean pentru managementul deşeurilor. Acesta este ultimul pas procedural pentru punerea în valoare a unei investiţii unice în România, cu ţinta de creştere a reciclării şi, implicit, reducere semnificativă a cantităţilor de deşeuri care vor ajunge pe viitor să fie depozitate în rampele clasice.

Read more: Un nou operator pentru sortarea şi tratarea deşeurilor din Prahova. CJ a semnat azi contractul
Administraţie

Nu puțini au fost cei care au remarcat, marți, desfășurarea de forță și schimbarea nu tocami inspirată a decoruluiîn zona Casei Sindicatelor, marți, în orele dinaintea sosirii, la Ploiești, a președintelui Klaus Iohannis. De departe, cea mai criticată și neinspirată decizie a fost aceea de a vopsi scările din marmură, de la intrarea principală, cu vopsea gri întinsă de-a dreptul peste bucățile sparte sau crăpate. În urma valului de comentarii negative, reprezentanții SGU Ploiești au transmis, a doua zi, un punct de vedere.

Read more: Cum explică SGU Ploiești spoirea scărilor de marmură din fața Casei Sindicatelor, înaintea vizitei...