Administraţie

Administraţie

Președintele Consiliului Județean Prahova. Bogdan Toader, a prezentat, sâmbătă, un punct de vedere ca urmare a celor constatate de ministrul Sănătății, Sorina Pintea, în urma controlului neanunțat efectuat azi-noapte, la Spitalul Județean de Urgență Ploiești. Acesta a participat la verificările din unitatea sanitară aflată în administrarea CJ Prahova și s-a declarat  "profund dezamăgit" cu privire la cele găsite la SJU, "în ciuda alocărilor financiare considerabile de la bugetul județului, în scopul îmbunătățirii condițiilor din acest spital".

Read more: Bogdan Toader, președintele CJ Prahova, reacționează după controlul la Spitalul Județean: "Sunt...
Administraţie

Încheierea sezonului rece redeschide șantierele din județ. Reprezentanții CJ Prahova a anunțat, vineri, unde vor fi efectuate primele lucrări din acest sezon.

Read more: CJ Prahova reîncepe lucrările pe drumurile județene. Primele intervenții au loc la Drajna, Ceptura...
Administraţie

Primăria Ploieşti vrea aproximativ 20 de milioane de euro pentru modernizarea depourilor de transport public. Autorităţile anunţă că vor depune vineri un proiect european, care propune, printre altele, modernizarea halelor de reparaţii, schimbarea şinelor şi firelor de contact în interiorul depoului şi instalarea unor staţii de încărcare pentru viitoarele autobuze electrice.

Read more: Cerere de finanţare pentru modernizarea depourilor de autobuze, tramvaie şi troleibuze din Ploieşti
Administraţie

Cu o lună înainte de expirarea contractului cu Veolia Energie pentru agent termic şi apă caldă, Primăria Ploieşti a organizat o dezbatere publică în care primarul Dobre a înfierat reprezentanţii PSD şi a prezentat cele trei variante pentru continuarea acestui serviciu public, după care a demontat două dintrele ele, reclamând că, din cauza consilierilor din coaliţia majoritară, singura soluţia reală este prelungirea înţelegerii. Singura necunoscută rămâne viitorul tarif, edilul declarând că nu a ajuns la un acord cu operatorul, pe motiv că acesta cere prea mult. Prezent în sală, preşedintele Consiliului Judeţean şi al PSD, Bogdan Toader, a afirmat că reprezentanţii formaţiunii pe care o conduce vor vota orice soluţie propusă de primar şi, suplimentar, a promis că de la bugetul CJ vor veni fonduri pentru acoperirea unei subvenţii pentru populaţie. Prezent şi el la dezbaterea publică de miercuri seară, fostul primar Andrei Volosevici a cam reuşit, cum ar spune americanul, să fure spectacolul, cu un discurs încheiat în aplauzele audienţei, axat pe soluţii şi în care i-a dojenit pe cei doi, în special pe primarul Dobre.

Read more: Mesaje optimiste la dezbaterea privind termia Ploieştiului: prelungire de contract, lucru în...
Administraţie

Primăria Ploieşti organizează în această seară o dezbatere publică privind prezentul şi viitorul sistemului de termoficare, venită în contextul în care actualul contract cu Veolia Energie expiră pe 1 mai, iar autorităţile şi operatorul n-au ajuns la un acord privind o posibilă prelungire. Oficial, Adrian Dobre a convocat consultarea publică pentru a le prezenta ploieştenilor situaţia existentă şi soluţiile găsite de el pentru depăşirea potenţialului blocaj, cu toate că, neoficial, sunt speculaţii că şedinţa ar avea, în teorie cel puţin, mai degrabă rolul de a-l disculpa pe primar şi a-i acuza pe consilierii din coaliţia majoritară PSD-ALDE.

Read more: Dezbatere privind sistemul de termoficare. Ploieştenii sunt aşteptaţi în această seară la...
Administraţie

Primăria Ploiești a anunțat, marți, depunerea, în vederea finanțării, a unui al doilea proiect de atragere a fondurilor europene pentru modernizarea unui cartier mărginaș al Ploieștiului. Dea această dată este vorba despre zona Pictor Rosenthal.

Read more: Al doilea proiect anunțat în două zile, pentru cartierele mărginașe ale Ploieștiului. Primăria...
Administraţie

Agenția Națională de Integritate a făcut publice, marți, concluziile investigațiilor în cazul mai multor aleși locali, din lot făcând parte și doi consilieri din județul Prahova. În cazul unuia, inspectorii consideră că parte din avere este nejustificată, iar la cel de-al doilea aceștia au constatat că s-ar afla în incompatibilitate, deoarece firma la care este administrator ar fi încheiat zeci de contracte cu un spital din subordinea Consiliului Local.

Read more: Doi aleși locali din Prahova, luați în vizor de ANI, pentru avere nejustificată și incompatibilitate
Administraţie

Municipalitatea Ploieșteană va depune, în această săptămână, spre evaluare și finanțare, proiectul “Regenerare urbană în zona marginalizată a municipiului Ploiești - cartier Râfov”.

Read more: Proiect de aproape 23 de milioane de lei, din fonduri europene, pentru modernizarea cartierului...
Administraţie

Cheltuielile pentru iluminatul festiv au crescut, în iarna 2018-2019, faţă de sezonul rece anterior, în majoritatea judeţelor din România, arată un studiu comparativ publicat de Asociaţia consumatorilor "InfoCons", care arată că suma medie la nivelul primăriilor din municipii reşedinţă de judeţ a depăşit un milion de lei în această iarnă, iar Bucureştiul este de departe lider, cu o cheltuială de peste 10 ori mai mare decât media.

Read more: Cât au plătit primăriile din România pentru iluminatul festiv în iarna 2018-2019
Administraţie

Conducerea Primăriei Ploieşti şi-a propus să reconfigureze aproape în totalitate spaţiile verzi situate de-a stânga şi de-a dreapta Bulevardului Indepdeneţei. Practic, conform acestui proiect anunţat de viceprimarul Ganea, lângă aşa-zisul Bulevard al Castanilor vor exista alei noi, cu instalaţii de iluminat public, bănci şi mobilier stradal şi pergole cu trandafiri.

Read more: Spaţiile verzi de pe Bulevardul Independenţei din Ploieşti, incluse într-un amplu proiect de...
Administraţie

Primarul municipiului Ploieşti, Adrian Dobre, a transmis o scrisoare de două pagini către ploieşteni, în care îşi prezintă părerea despre situaţia contractului de termie, negocierile derulate pentru eventuala sa prelungire şi soluţiile autorităţilor pentru perioada de după 1 mai, când actualul acord urmează să expire. Scrisoarea edilului vine şi cu foarte multe acuze la adresa rivalilor politici şi a reprezentanţilor Veolia Energie, acuzaţi că încearcă un fel de şantaj şi că tariful propus pentru prelungirea înţelegerii reprezintă "un jaf la drumul mare". Scrisoarea se încheie cu o invitaţie la o dezbatere publică.

Read more: Adrian Dobre, în scrisoarea către ploieşteni: "Refuz să-mi pun semnătura pe o hârtie care să...