Administraţie

Administraţie

Primarul municipiului Ploieşti, Adrian Dobre, a declarat marţi că se opune propunerii de majorare cu 17% a salariilor la nivelul Regiei Autonome de Servicii Publice, structură rămasă un pic în urmă, din punctul de vedere al veniturilor, faţă de alte structuri ale administraţiei ploieştene. Mai întâi să-şi facă datoria, apoi să ceară măriri de lefuri, a fost mesajul edilului.

Read more: Adrian Dobre respinge propunerea de majorare a salariilor la RASP Ploieşti: "Aştept să văd că...
Administraţie

Nemulţumit că proiectul pentru preluarea terenului la fosta unitate militară de pe strada Torcători, necesar pentru viitorul spital municipal de urgenţă, este "tergiversat" şi reclamând că aleşii din PSD şi ALDE vor să nu se facă spitalul ca să aibă ce să-i reproşeze în campania electorală, primarul municipiului Ploieşti, Adrian Dobre, face un nou apel public către cetăţeni, invitându-i să asiste la şedinţa de miercuri a Consiliului Local în care proiectul ar urma să fie discutat din nou.

Read more: Primarul Ploieştiului invită cetăţenii la şedinţa în care urmează să se discute despre proiectul...
Administraţie

Conducerea Regiei Autonome de Servicii Publice Ploieşti a anunţat luni dimineaţă că a propus un proiect de hotărâre în Consiliul Local care să ducă la majorarea salariilor din această structură a administraţiei locale, rămasă în urma ca nivel al veniturilor după ce salariaţii din Primărie şi alte structuri subordonate au beneficiat de o majorare, cu 9,5%, începând din ianuarie.

Read more: Angajaţii din Regia Autonomă de Servicii Publice Ploieşti cer majorare de salarii cu 17%
Administraţie

Consiliul Local Ploiești va supune la vot, peste două zile, un proiect de hotărâre care prevede reorganizarea parcărilor cu plată din Ploiești, dar și majorarea tarifului plătit de șoferi, de la 2 lei/oră, cât este în prezent, la 3, 4 sau chiar 5 lei/oră, în funcția de zonă.

Read more: Tarife cuprinse între 3 și 5 lei/oră, în parcările cu plată din Ploiești - proiect
Administraţie

Conducerea Primăriei Ploieşti lucrează la creionarea bugetului local pe 2019, unul care, potrivit unui anunţ făcut de primarul Dobre, va include venituri totale de circa 360 de milioane de lei, sub nivelul celor de anul trecut, şi cheltuieli mai mari. Principalele nemulţumiri ale edilului se leagă de lipsa fondurilor pentru investiţii şi de faptul că, după ce primarii de municipii le-au cerut o alocare mai mare din impozitele pe venit, guvernanţii au răspuns prin trecerea cheltuielilor sociale în totalitate în sarcina autorităţilor locale.

Read more: Adrian Dobre, despre bugetul pe 2019: Avem cheltuieli în plus şi bani mai puţini
Administraţie

Prefectul județului Prahova, Mădălina Lupea, a emis un ordin prin care a aprobat măsurile pentru evitarea producerii situaţiilor de urgenţă generate de arderea miriştilor, vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale, la nivelul judeţului, pentru anul 2019. Decizia are la bază îngrijorarea față de numărul mare de incendii de vegetație uscată produse de fermierii care pregătesc astfel terenul pentru lucrările de  primăvară, anunţă reprezentanţii instituţiei, care au amintit, într-un comunicat transmis joi, că de la începutul lunii februarie, angajații ISU Prahova au fost nevoiți să stingă 147 de incendii de vegetație uscată, toate produse fără respectarea normelor de apărare la incendii.

Read more: Măsuri anunţate de Prefectura Prahova, după numărul foarte mare de incendii de vegetaţie din...
Administraţie

Cu Primăria Ploieşti confruntată în 2019 cu o lipsă totală de fonduri pentru investiţii, primarul Adrian Dobre anunţă că instituţia va solicita bani de la Guvern. Edilul spune că este în căutarea unor surse alternative de venituri şi, dacă tot Consiliul Local a blocat varianta unui credit bancar, a identificat posibilitatea de a accesa bani dintr-un program special pe infrastructură gestionat direct de Secretariatul General al Guvernului. El spune că, după ce se vor aproba şi normele de aplicare cu privire la acest fond, Primăria va depune un proiect pentru asfaltarea în cartierul Mitică Apostol şi solicită ca şi achiziţiile de mijloace de transport să fie eligibile, astfel încât să poată obţine fonduri şi pentru cele 40 de autobuze diesel noi rămase din contractul pentru 50 de bucăţi semnat anul trecut de administraţia locală.

Read more: Primăria Ploieşti va cere fonduri de la Guvern pentru asfaltarea în Mitică Apostol şi achiziţia de...
Administraţie

Primăria Ploieşti visează la o nouă parcare supraetajată în centrul municipiului. După cea amenajată pe strada Cuza Vodă, în spatele Casei Sindicatelor, autorităţile spun că doresc să construiască una şi lângă Halele Centrale. Proiectul este unul de viitor, în condiţiile în care acum e blocat din cel puţin două puncte de vedere: Primăria nu are bani de investiţii, iar proiectul e condiţionat de lucrările de refacere a platoului Halelor, ţinute pe loc de un litigiu în instanţă.

Read more: O nouă parcare supraetajată ar urma să apară în centrul Ploieştiului
Administraţie

Primarul Ploieştiului, Adrian Dobre, a anunţat astăzi că administraţia locală a solicitat o expertiză tehnică, pentru verificarea calităţii lucrărilor făcute în 2015 pentru introducerea conductei magistrale care asigură alimentarea cu apă din sursa Movila Vulpii, lucrare făcută în cadrul proiectului european pentru modernizarea căii de rulare a tramvaielor. Expertiza va trebui să arate dacă firma executantă a respectat proiectul, explică acum primarul, care aminteşte că respectiva conductă a cedat şi a generat criza apei potabile de acum o săptămână şi ceva şi adaugă că, în momentul în care executanţii au venit să facă reparaţii, au existat semnale că sub asfalt nu ar fi fost puse corect celelalte straturi prevăzute în proiect.

Read more: Primăria Ploieşti comandă o expertiză cu privire la conducta fisurată de la care a pornit criza...
Administraţie

După ce aleşii PSD şi ALDE au ales să se abţină la vot, în şedinţa de luni a Consiliului Local Ploieşti, la două proiecte importante, care vizau un credit pentru investiţii şi un teren pentru viitorul spital promis de primar, viceprimarul George Pană, preşedintele organizaţiei municipale a ALDE, a explicat pe reţelele de socializare motivele acestei decizii, afirmând că, în cazul proiectului pentrus pital, blocajul îi aparţine lui Adrian Dobre. Vicele aminteşte că aleşii din coaliţia majoritară au aprobat în trecut un proiect similar şi spune că primarul Ploieştiului a negociat "foarte prost" condiţiile pentru preluarea de la Ministerul Apărării a terenului de la fosta unitate militară de pe strada Torcători, necesar pentru spital.

Read more: Viceprimarul Ploieştiului explică de ce ALDE şi PSD s-au abţinut la mai multe proiecte importante....
Administraţie

Reunit luni după-amiază în şedinţă extraordinară, Consiliul Local Ploieşti a respins la vot proiectele iniţiate de primar pentru contractarea unui credit necesar pentru investiţii şi pentru preluarea de la Ministerului Apărării a unui teren la fosta unitate militară de pe strada Torcători, dorit pentru realizarea unui viitor spital municipal de urgenţă. Ambele proiecte de hotărâre au picat după ce aleşii de la PSD şi ALDE s.au abţinut la vot.

Read more: Două proiecte importante pentru Ploieşti, blocate de Consiliul Local