Administraţie

Administraţie

Municipiul Ploiești a primit o nouă șansă să acceseze fonduri de aproximativ 2,5 milioane de lei, pentru achiziționare de stații destinate încărcării autoturismelor electrice, prin intermediul unui program lansat de Ministerul Mediului și destinat reședințelor de județ. În urmă cu mai puțin de două săptămâni, ministrul de resort avertiza municipalitatea că este pe punctul să rateze ocazia, pentru că nu avea pregătite documentele necesare în vederea înscrierii.

Read more: O nouă șansă pentru Ploiești, să obțină fonduri de la Ministerul Mediului
Administraţie

Societatea de sistribuţie a energiei electrice avertizează că va opri alimentarea pentru sistemul de iluminat public din Ploieşti, din cauza datoriilor acumulate de administraţia locală. Potrivit unor surse, Primăria Ploieşti are restanţe de circa 650.000 de lei, în contextul în care bugetul alocat pentru 2019 se apropie de epuizare. În speranţa că vor face rost de bani, reprezentanţii Primăriei au cerut o păsuire de la Electrica, până pe 29 iulie.

Read more: Ploieşti în beznă! Electrica avertizează că opreşte curentul pentru iluminatul stradal, din cauza...
Administraţie

Comisia desemnată de Consiliul Local Ploieşti pentru analizarea situaţiei serviciilor publice din municipiu s-a reunit în această săptămână şi propune modificarea reglementărilor privind persoanele fizice sau juridice fără contracte de salubritate. Consilierii PSD, majoritari în această comisie, susţin că noua taxă specială va rezolva o parte din problemele municipiului privind ridicarea deşeurilor şi nu ratează ocazia ca să-l atace şi să-i ceară demisia primarului Adrian Dobre, pe care-l consideră depăşit de situaţie.

Read more: Cu Ploieştiul sub gunoaie, PSD anunţă o nouă taxă specială pentru persoanele fără contract de...
Administraţie

Autorităţile din Prahova solicită fonduri de la Guvern pentru reparaţii la infrastructura rutieră în urma calamităţilor produse în această vară. După două solicitări anterioare, care depăşeau 141 de milioane de lei, de data aceasta autorităţile judeţene cer încă 60 de milioane, pentru mai bine de 10 localităţi, printre care şi municipiul Ploieşti.

Read more: Comitet pentru situaţii de urgenţă. Autorităţile din Prahova cer peste 200 de milioane de lei...
Administraţie

În data de 25 iunie 2019, Guvernul României a anunțat, prin vocea vicepremierului Suciu, că a adoptat o ordonanță de urgență privind Codul Administrativ. Ordonanța din data de 25 iunie nu a fost publicată în Monitorul Oficial, Guvernul informând, în data de 3 iulie, că a adus ordonanței respective “câteva modificări și clarificări”, iar în data de 5 iulie a apărut în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 555, Ordonanța de Urgență privind Codul Administrativ nr. 57 din 3 iulie 2019.

Read more: Mihai Apostolache explică de ce Ordonanța de Urgență privind Codul Administrativ NU este...
Administraţie

În contextul crizei salubrității din Ploiești, primarul Adrian Dobre, luat la rost pentru halul în care a ajuns orașul, a avut o ieșire nervoasă la adresa directrului RASP, Raul Petrescu. Schimbul de replici a avur loc în plină stradă.

Read more: VIDEO: Scandal în stradă, între primar și directorul RASP, din cauza gunoaielor din Ploiești
Administraţie

64 de primării din Prahova urmează să primească fonduri consistente în 2019, de la Consiliul Judeţean, pentru lucrări de modernizare. Lista a fost aprobată în şedinţa de vineri a CJ Prahova.

Read more: CJ Prahova alocă 21,5 milioane de lei în 2019 pentru parteneriate cu primăriile
Administraţie

Consiliul Judeţean Prahova urmează să aibă propriul club sportiv. Consilierii au aprobat un proiect de hotărâre pentru înfiinţarea noii structuri, care va avea trei posturi alocate în organigramă, trei secţii şi un buget de 500.000 de lei până la finalul anului. Pentru început, singura echipă activă va fi cea de handbal feminin.

Read more: Consiliul Judeţean Prahova va avea propriul club sportiv şi va prelua echipa de handbal Activ
Administraţie

Bugetele unităților medicale aflat în administrarea CJ Prahova, Spitalul Județean de Urgență Ploiești și Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Ploiești, au fost suplimentate, prin hotărâre a Consiliului Județean, cu 12,27 milioane de lei, fonduri alocate de Ministerul Sănătății pentru achiziția de aparatură medicală.

Read more: Aparatură nouă, de aproape 13 milioane de lei, pentru Spitalul Județean și Maternitatea Ploiești
Administraţie

Conf. univ. dr. Mihai Apostolache a realizat o analiză privind Codul Administrativ adoptat pe 25 iunie, modificat după o săptămână și publicat vineri în Monitorul Oficial.

Read more: Conf. univ. dr. Mihai Apostolache: "Prin Codul Administrativ, Guvernul restrânge dreptul de...
Administraţie

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Toader, a anunţat vineri finalizarea licitaţiei pentru turnarea de covoare asfaltice. În acest an, în programul de asfaltări intră tronsoane de drumuri judeţene totalizând 97 de kilometri în lungime, iar valoarea totală a lucrărilor se apropie de 25 de milioane de lei. Fondurile sunt asigurate din bugetul judeţean, iar durata de execuţie este de trei luni.

Read more: Asfaltări pe 97 de kilometri de drumuri judeţene. CJ Prahova a finalizat licitaţia
Joomla SEF URLs by Artio