Duminică, 17 Decembrie 2017
 

Administraţie

Conducerea Primăriei Ploieşti critică noul amplasament propus pentru viitorul spital municipal de urgenţă

Written by Anca Visan  |  Created on Friday, 29 September 2017 16:58  |  Category: Administraţie

adrian dobre rpimaria ploiestiContinuă încurcăturile în privinţa realizării viitorului spital municipal de urgenţe din Ploieşti, proiect propus de primarul Adrian Dobre încă din campania electorală şi pentru care toate formaţiunile politice reprezentate în Consiliul Local au anunţat că îşi dau concursul. După ce propunerea pentru preluarea unui teren de la MApN, pe strada Torcători, susţinută de liberali, a fost respinsă la vot, din cauza obligaţiilor pe care le presupunea obţinerea acestui teren, consilierii PSD şi ALDE au venit cu o altă propunere, pe un teren aflat în spatele Hipodromului, variantă criticată, însă, de primarul Dobre.

Şapte consilieri, de la PSD, ALDE, PNL şi PMP, vor reprezenta Ploieştiul la un festival cultural în Grecia

Written by Anca Visan  |  Created on Friday, 29 September 2017 16:44  |  Category: Administraţie

AspropyrgosConsiliul Local Ploieşti a aprobat, astăzi, o deplasare în oraşul grecesc Aspropyrgos, recent înfrăţit, pentru participarea la un festival cultural organizat anual aici. În şedinţa de astăzi, forul legislativ a aprobat şi componenţa delegaţiei ploieştene, din care vor face parte şapte aleşi municipali, de la toate formaţiunile reprezentate în Consiliul Local.

Primăria anunţă sistarea lucrărilor demarate pe o stradă din Ploieşti

Written by Anca Visan  |  Created on Thursday, 28 September 2017 16:14  |  Category: Administraţie

harta str iasuluiLansate recent, lucrările de modernizare pe strada Iaşiului, situată în centrul municipiului Ploieşti, lângă biserica Sfânta Vineri, vor fi sistate. Anunţul a fost făcut astăzi de Primărie, care a precizat că a luat această decizie pentru a permite o intervenţie programată la reţelele subterane.

Aleşii ploieşteni pleacă luna viitoare în Grecia, la un festival cultural

Written by Anca Visan  |  Created on Thursday, 28 September 2017 16:03  |  Category: Administraţie

AspropyrgosO delegaţie din partea administraţiei ploieştene se va deplasa, în luna octombrie, în oraşul Aspropyrgos, din Grecia, pentru a lua parte la Festivalului Cultural anual Thriasio. În şedinţa de mâine a Consiliului Local Ploieşti urmează să fie discutat un proiect de hotărâre care stabileşte câţi consilieri vor face parte din grupul care va reprezenta municipiul. Alături de aceştia, în Grecia vor ajunge şi mai mulţi angajaţi ai Primăriei, care vor fi desemnaţi, prin dispoziţie, de către primar, dar şi reprezentanţii Filarmonicii "Paul Constantinescu".

Cât costă şi cât va dura reabilitarea pasajelor subterane din Bariera Bucureşti

Written by Anca Visan  |  Created on Thursday, 28 September 2017 15:55  |  Category: Administraţie

pasaje bariera bucurestiAutorităţile ploieştene urmează să discute vineri, în şedinţa ordinară a Consiliului Local, un proiect de hotărâre care vizează reabilitarea celor două pasaje pietonale care trec pe sub Bulevardul Bucureşti, în zona de sud a municipiului. Proiectul stabileşte valoarea investiţiei şi lucrările care sunt necesare, precizând, totodată, că, în momentul în care construcţia va începe, traficul rutier pe această arteră din Ploieşti va fi închis total.

CJ Prahova începe documentaţia pentru extinderea Spitalului Judeţean Ploieşti

Written by Anca Visan  |  Created on Monday, 25 September 2017 14:35  |  Category: Administraţie

spitalul judetean de urgente ploiestiConsiliul Judeţean Prahova, instituţşia care are în subordine Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, intenţionează să construiască un nou corp de clădire în zona unităţii medicale, pentru relocarea secţiilor de la sediul secundare de la Boldescu şi extinderea blocului operator şi a secţiei Anestezie şi Terapie Intensivă. Administratorul public al judeţului Prahova, Fabioara Ionescu, a anunţat că instituţia va lansa licitaţia pentru elaborarea studiului de fezabilitate. 

apostolache lansare carte 2Conf. univ. dr. Mihai Cristian Apostolache și-a lansat miercuri, 20 septembrie 2017, lucrarea "Legea nr. 215/2001 a administrației publice locale, comentată și adnotată", ediția a II-a revizuită, completată și adăugită. În cadrul evenimentului desfășurat în incinta Bibliotecii Județene „Nicolae Iorga" a luat cuvântul Prof. Univ. dr. Verginia Vedinaș - Universitatea din București, președintele Institutului de Științe Administrative „Paul Negulescu", care a susținut prezentarea lucrării, în fața unei audiențe numeroase compusă din cadre didactice, primari, viceprimari, consilieri locali, avocați, reprezentanți ai unor entități economice locale și funcționari publici.

Primarul Dobre anunţă măsuri de siguranţă în cazul unor furtunui puternice în Ploieşti

Written by Anca Visan  |  Created on Tuesday, 19 September 2017 13:09  |  Category: Administraţie

adrian dobre rpimaria ploiestiPrimarul municipiului Ploieşti, Adrian Dobre, a dispus efectuarea unor controale cu privire la gradul de siguranţă a construcţiilor permanente sau temporare de pe domeniul public şi din fondul locativ al administraţiei ploieştene.

Consilierii ploieşteni propun un nou sediu pentru Spitalul Municipal de Urgenţă

Written by Anca Visan  |  Created on Monday, 18 September 2017 17:21  |  Category: Administraţie

consiliul local ploiesti 28 iulie 2016O nouă încurcătură în planurile administraţiei locale pentru realizarea viitorului Spital Municipal de Urgenţă Ploieşti, care ar trebui să reunească sub acelaşi acoperiş, nu se ştie când şi unde, "Schuller"-ul şi Pediatria! După respingerea unui proiect care propunea preluarea unui teren de la Ministerul Apărării, la fosta unitate militară de pe strada Torcători, consilierii ploieşteni propun ca noua construcţie să fie făcută pe strada Ghighiului, în spatele Hipodromului.

Autostrada Comarnic-Braşov şi drumul Câmpina-Săcele, priorităţi pentru Ministerul Transporturilor

Written by Anca Visan  |  Created on Sunday, 17 September 2017 11:39  |  Category: Administraţie

cjph ministerul transporturilorReprezentanţii Consiliului Judeţean Prahova şi ai primăriilor din zona de nord-vest a judeţului au participat, vineri, la o şedinţă cu ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, derulată la sediul Ministerului, pe tema investiţiilor în infrastructură pregătite de autorităţile centrale. Cu această ocazie, guvernantul a anunţat că autostrada Comarnic-Braşov reprezintă o prioritate, anunţând, totodată, că vor începe lucrări şi pentru varinta de ocolire a DN1 pe ruta Câmpina-Valea Doftanei-Săcele.

Ce măsuri mai pregăteşte TCE Ploieşti: GRATUITATE pentru elevi şi bilete mai ieftine prin SMS

Written by Anca Visan  |  Created on Saturday, 16 September 2017 14:27  |  Category: Administraţie

tce elevi si studentiConducerea TCE Ploieşti pregăteşte o serie de măsuri pentru îmbunătăţirea activităţii, creşterea nivelului de satisfacţie a călătorilor şi înlăturarea unor discrepanţe care s-au perpetuat în ultimii ani. Cea mai importantă decizie vizează creşterea subvenţiei la abonamentele pentru elevi, dar şi pentru studenţi.