Administraţie

Administraţie

autobuz tce varaLa un an de la majorarea substanţială a preţurilor pentru abonamentele de transport public, tarifele practicate de Transport Călători Express Ploieşti s-ar putea majora din nou în următoarea perioadă. Autorităţile locale pregătesc un proiect de hotărâre care vizează, de data aceasta, creşterea preţurilor la biletele de o călătorie şi de două călătorii şi la abonamentul de o zi.

Read more: Nu vă era dor de o scumpire? Se pregăteşte MAJORAREA tarifelor TCE Ploieşti
Administraţie

autobuze noi genericDupă o lungă perioadă în care licitaţia Primăriei Ploieşti pentru cumpărarea de autobuze noi a fost blocată de notificări, contestaţii şi de teama de un litigiu a autorităţilor, reprezentanţii instituţiei au anunţat, într-un final, că urmează semnarea contractului. Primarul Ploieştiului, Adrian Dobre, a declarat astăzi că reprezentanţii firmei declarate câştigătoare au fost invitaţi să semneze miercuri contractul, urmând ca, în acest an, să sosească şi primele autobuze. În acest lot vor fi "aproximativ zece", a anunţat primarul.

Read more: ÎN SFÂRŞIT! Primăria Ploieşti anunţă când va semna contractul pentru achiziţia a 50 de autobuze...
Administraţie

alunecari si inundatii isu phÎn urma inundaţiilor şi alunecărilor de teren înregistrate la finalul lunii trecute şi începutul lui iulie, Guvernul a trimis, în Prahova, aproape 25 de milioane de lei, din fondul de intervenţie la dispoziţia Executivului, pentru lucrări de reparaţii la drumurile şi podurile afectate de calamităţi. Din această sumă, 14,5 milioane de lei au fost transmise în urmă cu aproximativ două săptămâni către Consiliul Judeţean Prahova, iar zilele acestea a venit o nouă alocare de fonduri, în valoare de aproape 10,5 milioane, pentru şapte primării din judeţ.

Read more: Şapte primării din Prahova au primit bani de la Guvern pentru reparaţii în urma inundaţiilor şi...
Administraţie

cjph 04 18Consilierii judeţeni au aprobat, în şedinţa derulată la începutul acestei săptămâni, trei proiecte care vizează alocarea unor fonduri pentru raioanele înfrăţite din Republica Moldova. În anul centenarului Marii Unirii, din bugetul judeţului Prahova se duce, peste Prut, o sumă de 106.000 de euro, pentru susţinerea unor lucrări de modernizare în raioanele Hînceşti, Cimişlia şi Călăraşi.

Read more: Finanţare de la bugetul CJ Prahova pentru trei proiecte de modernizare din Moldova
Administraţie

autobuz tce varaMajorarea salarială anunţată la nivelul firmei de transport public a municipalităţii ploieştene, care ar fi trebuit să intre în vigoare de mâine, se amână cu o lună. Consiliul de Administraţie al Transport Călători Express Ploieşti a decis ca noile salarii să se aplice de la 1 septembrie, în loc de 1 august, termenul stabilit iniţial.

Read more: Majorările de salarii de la TCE Ploieşti se amână. Vezi cât va câştiga din septembrie un şofer!
Administraţie

alunecare teren soseaPe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean Prahova, care va avea loc pe 30 iulie, se află un proiect privind rectificarea bugetului instituției. Acesta face referire inclusiv la proiectele către care vor fi direcționați banii alocați județului Prahova, de Guvern, pentru refacerea infrastructurii afectate de calamități.

Read more: Nouă localități din Prahova primesc bani, săptămâna viitoare, pentru reparații în urma...
Administraţie

pasapoarte smsMăsuri suplimentare au fost luate, pentru sezonul estival, la Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple Prahova. Până pe 31 august, ghișeele vor fi deschise timp de 10 ore pe zi. Autoritățile anunță, însă, că timpul de așteptare este zero pentru cei care apelează la programarea on-line.

Read more: Prahovenii pot depune actele pentru obținerea pașaportului fără să mai aștepte la rând
Administraţie

jandarmerie meci petrolulProblema Certificatului de Securitate pentru arena "Ilie Oană", în lipsa căruia arena nu ar fi putut găzdui meciurile Petrolului Ploiești, programate să se desfășoare pe 28 iulie și 4 august, a fost rezolvată. Jandarmeria Prahova a efectuat, zilele acestea, un nou control la stadionul din municipiu.

Read more: Jandarmeria confirmă că stadionul "Ilie Oană" poate găzdui meciuri cu spectatori. Recomandările...
Administraţie

mihai apostolache comisii specialitate consilii localeConf. univ. dr. Mihai Apostolache a dezvăluit un nou abuz descoperit într-o localitate din județul Prahova. Este vorba despre cazul unui consilier local care ar fi fost sancționat pentru că felul în care votează în CL-ul din care face parte nu ar fi pe placul primarului.

Read more: Consilier local din Prahova, exclus de la ședințele CL pentru că primarului nu-i place cum...
Administraţie

autobuz interiorToate autobuzele, troleibuzele şi tramvaiele aparţinând Transport Călători Express Ploieşti urmează să fie dotate cu cititoare de carduri bancare, care le vor oferi călătorilor o nouă modalitate de a-şi achita călătoriile, modalitate care vine în completarea celor existente, prin achiziţia de bilete de la tonete, chioşcuri de ziare sau automate şi prin SMS-uri. Directorul TCE Ploieşti, Alexandri Nicolae, a anunţat că aceste sisteme vor deveni operaţionale în următoarele două luni, în baza unui parteneriat cu BCR.

Read more: La Ploieşti, toate mijloacele de transport în comun vor avea cititoare de carduri bancare