Municipiul Ploiești va primi finanțare pentru construirea unei noi grădinițe, cu aproximativ 100 de locuri, și așteaptă răspunsul cu privire la alte trei proiecte depuse, de asemenea, în vederea ridicării unor unități de învățământ preșcolar.

 

Primăria Ploiești a semnat, miercuri, contractul de finanțare pentru o nouă grădiniță cu program prelungit care va fi construită pe str. Poștei, la nr. 23. Aceasta va fi realizată pe un teren aflat în curtea actualei Grădinițe nr. 38, până acum trei ani una dintre cele mai aglomerate din municipiu, motiv pentru care a fost chiar la un pas de închidere înainte ca autoritățile să decidă relocarea unor grupe de copii.

Noua grădiniță va avea o capacitate de aproximativ 100 de locuri, imobilul urmând să dispună de subsol, parter și etaj. Odată finalizat acesta, vechea clădire ar urma să fie dezafectată.

În vara acestui an, Consiliul Local Ploiești a aprobat proiectul în valoare de 6.223.202,68 lei, inclusiv TVA, reprezentând integral cheltuieli eligibile. Contribuția Primăriei Ploiești ar urma să fie 3.356.893,09 lei, planul fiind ca diferența să fie atrasă din fonduri europene, prin Programul Operațional 2014 - 2020.

"În această dimineață am semnat contractul de finanțare pentru construirea Grădiniței de pe Strada Poștei, nr. 23. Clădirea este compusă din SP+P+1E și va găzdui până la 100 de copii. În Ploiești este o nevoie foarte mare de locuri în grădinițe, mai ales în zona centrală. Primăria plătește chirie pentru mai multe spații, doar pentru cel de pe strada Maramureș suma ajunge la 28.000 de euro anual", a declarat primarul Adrian Dobre.

Acesta a reamintit că în municipiu se vor mai construi trei  grădinițe cu finanțare europeană, pe Aleea Strungă, nr.28, pe str. Trestioarei, nr. 27, și  pe Bulevardul Petrolului. Proiectele pentru acestea au fost depuse deja.

Joomla SEF URLs by Artio