Luna viitoare, la Ploiești, Consiliul Județean Prahova va organizat a doua ediție a Galei de Excelență a Învățământului Prahovean. În cadrul evenimentului, elevii și profesorii care au obținut rezultate deosebite la concursurile sportive și școlare din anul 2019 vor fi recompensați cu premii de până la 2.156 de lei.

 

O hotărâre referitoare la cuantumul premiilor acordate și regulamentul de premiere a fost adoptată, în această săptămână, în unanimitate, de Consiliul Județean Prahova. "Pentru că performanța merită răsplătită, suntem din nou, și în acest an, alături de elevii și de profesorii excelenți ai Prahovei! În luna decembrie, vom organiza cea de-a doua ediție a Galei de Excelență a Învățământului Prahovean, așa cum am promis, pentru că avem copii performanți de care trebuie să avem grijă. Trebuie să fim alături de elevii olimpici naționali și internaționali, dar și alături de elevii care obțin rezultate bune la concursurile sportive", a declarat președintele CJ Prahova, Bogdan Toader, la adoptarea hotărârii.

Conform regulamentului, în cadrul galei, elevii care au obținut mai multe rezultate deosebite la concursuri școlare, olimpiade sau concursuri sportive școlare, la aceeași disciplină, vor fi premiați o singură dată, pentru rezultatul cel mai bun. Elevii care au obținut mai multe rezultate deosebite la discipline diferite, la concursuri școlare, olimpiade, sau concursuri sportive școlare, vor fi premiați pentru fiecare în parte.

Regulamentul mai prevede că, în cazul competițiilor sportive școlare individuale sau de echipă, premierea se va face individual și pentru fiecare membru al echipei, corespunzător rezultatului obținut în competiție.

Nu în ultimul rând, profesorii care au pregătit elevii pentru concursuri școlare, olimpiade și concursuri școlare sportive vor fi premiați o singură dată, pentru rezultatul cel mai bun, cu valoarea premiului aferent locului obținut de către elevul/sportivii pregătiți.

Pentru participarea la concursurile și olimpiadele naționale, respectiv la concursurile sportive, cei care au obținut locul I vor fi premiați cu 933 de lei, pentru locul al II-lea va fi acordat un premiu în valoare de  711 lei, pentru locul III valoarea premiului este de 500 de lei, pentru locul IV (mențiune) – 350 de lei, iar pentru mențiuni speciale (locul V) – 250 de lei.

Pentru rezultatele obținute la concursurile și olimpiadele internaționale, cuantumul premiilor crește, până la 822 de lei pentru mențiune, 1.115 lei pentru locul III, 1.600 de lei pentru locul II și 2.156 de lei pentru locul I.

Joomla SEF URLs by Artio