Prahovenii scapă de majorarea tarifului la salubritate. Taxa de mediu, amânată pentru 2019

Category: Administraţie Created: Monday, 03 July 2017 11:16

La numai o zi după ce 36 de localități din Prahova, membre ale Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară "Parteneriat pentru Managementul Deşeurilor", au aprobat majorarea tarifelor la salubritate, prin includerea taxei de mediu, de 80 lei/tonă, Guvernul a hotărât amânarea aplicării acesteia.

 

Ordonanța de urgență adoptată la finalul săptămânii trecute prevede că taxa de mediu, de 80 de lei/tonă, va fi aplicată de la 1 ianuarie 2019. Informația a fost confirmată, luni dimineață, de primarul municipiului Ploiești, Adrian Dobre, care a anunțat însă că există și reversul medaliei, în sensul că targetul privind colectarea selectivă aproape că se dublează. "Vom reveni la tariful de 5,24 lei pentru municipiul Ploiești, tariful plătit de cetățeni. Am discutat luni dimineață cu președintele Consiliului Județean, Bogdan Toader, și a rămas ca lunea viitoare să recorectăm această taxă după ce săptămâna trecută am avut o ședință prin care am mărit-o. Va trebui să ne pregătim, în schimb, pentru ceea ce înseamnă colectarea selectivă, pentru că s-a redus cuantumul penalității, de la 50 de lei la 100 de lei, în schimb targetul, ținta pe care trebui să o îndeplinim a crescut de la 15% la 25%, nivelul de deșeu selectiv colectat", a spus edilul.
La nivelul municipiului se intenționează implementarea unui proiect de monitorizare care, în primă fază, va viza și zonele rampelor de colectare selectivă. "Am avut o serie de discuții, vrem să începem un proiect de monitorizare a acestor rampe pe care noi le avem răspândite în municipiul Ploiești. Avem aproximativ 250 de astfel de rampe. Va fi o procedură de licitație, așa cum se face în mod normal. Vom începe un proiect, un program de monitorizare a municipiului Ploiești în general și vom începe cu aceste zone prezintă și un risc foarte mare din punct de vedere a ordinii publice, dar și cu zonele care produc foarte multe cheltuieli pentru municipiul Ploiești, cum sunt și aceste rampe de colectare selectivă, pentru că noi suntem «beneficiari» ai plății unor taxe, panalități, trebuie să facem în așa fel încât aceste rampe să nu mai fie vandalizate și să nu se mai fure pet-urile, sticlele și hârtia și ce se mai depozitează acolo. Trebuie să fim foarte atenți și la acele zone negre unde se depozitează deșeuri în general, indiferent de natura lor, inclusiv materiale de construcții", a mai spus Adrian Dobre.
Alte 35 de localități aprobaseră, joia trecută, majorarea tarifului la salubritate, din cauza introducerii taxei de mediu asupra căreia s-a revenit, prin Ordonanță de Urgență.

Contact

Pentru sesizări și ponturi, scrie-ne la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., pe pagina de FACEBOOK a publicației, TWITTER sau GOOGLE PLUS.