Consiliul Județean Prahova a transmis, marți, propria informare referitoare la acordul de principiu la care autoritățile locale și județene au ajuns  cu operatorul de termoficare Veolia Energia Prahova. Președintele CJ, Bogdan Toader, atrage atenția asupra prețului pe care îl vor plăti ploieștenii și îl acuză pe Adrian Dobre că "a respins varianta de aprobare a unei subvenții pentru prețul de producție a gigacaloriei, motivând că nu există fonduri la bugetul local, trebuie găsită o soluție în acest sens".

În linii mari, detaliile referitoare la acord sunt cele pe care și Primăria Ploiești le-a inclus în informarea transmisă în cursul acestei zile.

"Negocierile purtate cu reprezentanții operatorului de termoficare din municipiul Ploiești, Veolia Energie Prahova, au ajuns la final, iar ploieștenii trebuie să fie informați corect în legătură cu rezultatele acestora.Deși primarul municipiului Ploiești, Adrian Dobre, a anunțat precipitat, înainte de finalizarea negocierilor cu operatorul de termoficare, “victoria” privind prețul pe care îl vor plăti ploieștenii pentru furnizarea apei calde și a căldurii, vin cu precizări legate de acest subiect. Am parcurs o perioadă deosebit de dificilă, în care am căutat soluții pentru ca locuitorii municipiului Ploiești să nu rămână fără serviciul de furnizare a agentului termic prin sistemul centralizat.

În urma discuțiilor avute de reprezentanții Primăriei Ploiești și Consiliului Județean Prahova cu Veolia Energie Prahova,s-a stabilit prelungirea cu 3 ani și 14 zile, respectiv până la data de 15 mai 2022, a duratei contractului de delegare a gestiunii serviciului public de alimentare cu energie termică din municipiul Ploiești.

Termenii privind prelungirea contractului de concesiune vor fi stabiliți prin intermediul unui act adițional, care va cuprinde formula de calcul a prețului energiei termice, a cărei structură finală va fi cea avizată de Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei. Actul adițional – cu termenii contractului ce va fi prelungit – va fi supus aprobării atât în cadrul Consiliului Local al Municipiului Ploiești, cât și în cadrul Consiliului Județean Prahova.

Prețul gigacaloriei va fi de 237,35 lei plus TVA, până la adoptarea, de către Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei a unei noi formule de calcul, care va genera un nou tarif aplicabil pentru producerea și furnizarea agentului termic în municipiul Ploiești", se arată în comunicatul CJ Prahova.

Diferențele apar în referirile pe care autoritățile locale, respectiv cele județene, le fac la prețul care va fi plătit de ploieșteni.

"Primăria Municipiului Ploieşti şi Consiliul Judeţean Prahova îşi arată disponibilitatea de a suporta, prin subvenţie, costurile pentru populaţie, generate de creşterea preţului gigacaloriei în conformitate cu noul contract, astfel încât facturile pentru consumatorii casnici să nu crească. Cuantumul subvenţiilor va fi stabilit în şedinţe succesive de Consiliu Local şi Consiliu Judeţean, odată cu aprobarea bugetelor pe 2019 ale celor două instituţii", anunța marți, la prânz, Primăria Ploiești (VEZI DETALII).

La câteva zeci de minute distanță, un comunicat semnat de președintele CJ Prahova, Bogdan Toaer, explica faptul că "problema care rămâne, însă, este aceea a prețului pe care îl vor plăti locuitorii municipiului Ploiești, în condițiile în care tariful va fi calculat conform unui nou algoritm".

"Având în vedere faptul că primarul municipiului Ploiești a respins varianta de aprobare a unei subvenții pentru prețul de producție a gigacaloriei, motivând că nu există fonduri la bugetul local, trebuie găsită o soluție în acest sens. Tocmai de aceea, voi propune consilierilor județeni asigurarea pentru municipiul Ploiești a finanțării necesare acoperirii diferențelor de tarif dintre prețul de producție a gigacaloriei și prețul pe care îl va achita populația, într-un cuantum anual de 10 milioane de lei", a transmis Toader, marți după-amiază.

Joomla SEF URLs by Artio