Primarul Ploieștiului, Adrian Dobre, a publicat marți, pe pagina sa de Facebook, o reacție la articolul APH referitor la un incident iscat în timpul unui control tematic legat de modul în care se colectează gunoiul în municipiu (VEZI DETALII).

 

Redăm mai jos, integral, postarea primarului Adrian Dobre, referitor la episodul respectiv, dar care constituie și un nou apel lansat de edil către cetățeni, să nu mai tolereze comportamentul celor care aruncă deșeurile la întâmplare:

"Adevărul este undeva la mijloc: Da, «l-am ajutat» pe cetățean să-și bage gunoiul înapoi în curte, dar nu au existat amenințări și înjurături, sunt exagerări. Poliția Locală nu a fugit, ci a dat amenzi. Nu era strada Lupeni, era strada Râfov. Cei aproximativ 20 de martori pot confirma acest lucru.

Revin cu rugămintea către dumneavoastră să împiedicăm aruncatul gunoiului la întâmplare!

Vă reamintesc că am ajuns în această situație critică din cauza nerespectării graficului de colectare a gunoiului menajer de către Rosal (contract care nu este încheiat cu Primăria Municipiului Ploiești, ci cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Prahova) și a celor care aruncă gunoiul la colț de stradă.

Abandonarea deșeurilor menajere se sancționează cu amenzi între 500 - 2000 lei pentru persoane fizice și 1000-2500 lei pentru persoane juridice.

Rosal este amendat zilnic pentru nerespectarea programului de colectare.

Pentru sesizări Poliția Locală: 0244- 954".

Foto ilustrație (sursa: Facebook/ Adrian Dobre)

Joomla SEF URLs by Artio