Primarul comunei Dumbrava, Marian Apostol, a decis să distribuie, în toate gospodăriile localității, kit-uri de protecție, pentru a veni în sprijinul populației, în vederea limitării răspândirii noului coronavirus.

 

Edilul a anunțat că administrația locală a pregătit kit-uri formate din măști de protecție și formulare tip pentru declarația pe propria răspundere, ce trebuie completate, în conformitate cu prevederile ordonanțelor militare, la deplasarea în afara locuinței.

Acestea vor fi distribuite începând de luni, 13 aprilie, în toate gospodăriile din localitate.

Conform hotărârilor adoptate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență în această săptămână, purtarea măștilor de protecție devine obligatorie în localitățile în care administrațiile locale asigură aceste materiale (VEZI DETALII). Edilul Marian Apostol spune că se așteaptă ca, la nivelul comunei Dumbrava, să nu fie nevoie de amenzi pentru a convinge cetățenii să respecte măsurile de protecție.

"Avem o comună cu oameni exemplari, care au respectat fără probleme restricțiile de până acum și o vor face și de acum încolo, sunt convins. Cetățenii noștri au înțeles din prima clipă importanța acestor măsuri. Ca să vă dau un exemplu, am avut și noi cazuri de persoane care au revenit din străinătate și au fost nevoie să rămână în izolare la domiciliu. În timp ce în alte localități am auzit de cetățeni care dădeau declarații false cu privire la acest lucru sau ieșeau din izolare ori fugeau din centrele de carantină, cei care s-au întors în Dumbrava au găsit soluții cât mai practice, din proprie inițiativă. S-au grupat câte doi, câte trei, câte cinci și s-au izolat la unul dintre ei acasă. Familia din gospodăria respectivă a plecat la rude, temporar, iar oamenii au rămas acolo, în izolare, exact așa cum prevăd reglementările în vigoare. Au venit gata aprovizionați, de pe drum, ca să nu mai fie nevoiți să părăsească locuința, și acolo au rămas timp de 14 zile. M-a impresionat grija de care au dat dovadă", a povestit primarul Marian Apostol.

Potrivit acestuia, numărul celor aflați în izolare, pe raza comunei, este în scădere, reducându-se, într-o săptămână, la mai puțin de jumătate. În acest moment, sub această măsură mai sunt, la Dumbrava, în jur de 40 de persoane.

 

 

Foto ilustrație (viata-libera.ro)

Joomla SEF URLs by Artio