podul de lemnAşa-zisul pod de lemn din vecinătatea Gării de Sud din Ploieşti, devenit un real pericol inclusiv pentru trenuruile care trec pe dedesubt, va fi demolat şi înlocuit. Primarul municipiului, Adrian Dobre, a anunţat marţi că administraţia locală lansează licitaţia pentru aceste lucrări.

"Licitaţia vizează demolare şi reconstruire, noi aveam deja sumele prevăzute în buget", a precizat primarul municipiului Ploieşti.

Lucrările sunt estimate la circa 28 de milioane de lei, potrivit informaţiilor transmise de autorităţile ploieştene, care au anunţat astăzi că documentaţia tehnică este gata şi a fost transmisă în vederea publicării în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, fiind de aşteptat ca ea să fie analizată zilele acestea de Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice, înainte de lansarea oficială a procedurii de selecţie.

Construit pe structură metalică, actualul pod face legătura între străzile Depoului şi Marin Mehedinţeanu, înspre Mimiu, el luându-şi numele după care e cunoscut de ploieşteni tocmai pentru că a fost realizat, cu decenii în urmă, în locul unui fost pod din lemn. Între timp, din cauza vechimii mari, pasajul rutier a ajuns să aibă mari probleme structurale, iar autorităţile au decis să îl închidă complet acum câţiva ani. În ultimele luni, autorităţile ploieştene au dezvăluit că au primit notificări de la CFR, care reclamă că bucăţi din pod au început să se desprindă şi să cadă pe calea ferată.

Joomla SEF URLs by Artio