După anunţul public făcut de conducerea ADI Deşeuri privind începerea demersuruilor în vederea rezilierii contractului cu Rosal de ridicare a gunoaielor din Prahova, Primăria Ploieşti anunţă că va monitoriza foarte atent în următoarea perioadă activitatea operatorului. Verificările vor viza atât activităţile de ridicare şi transport al gunoaielor, gestionate de ADI, cât mai ales partea de curăţenie a căilor publice, unde există un contract separat, semnat direct între operator şi administraţia locală.

 

Anunţul privind intensificarea controalelor a fost făcut astăzi de primarul Ploieştiului, Adrian Dobre,  ca reacţie după decizia de reziliere comunicată de preşedintele Consiliului Judeţean. Primarul Dobre aminteşte că, după reziliere, va exista o perioadă de predare-primire, în care Rosal va mai activa în cele 36 de localităţi deservite, până când un nou operator va intra în pâine, şi promite că autorităţile locale vor monitoriza foarte atent activitatea firmei în acest interval.

"De peste un an atrag atenţia asupra situaţiei salubrităţii din Ploieşti. Am făcut foarte multe demersuri în această perioadă de timp, nu numai către ADI şi Consiliul Judeţean, ci şi către alte instituţii - Garda de Mediu, Direcţia de Sănătate Publică, ANRSC - care într-o formă sau alta pot fi implicate în această chestiune. Din păcate, rezultatele unui serviciu foarte prost gestionat se văd în Ploieşti, iar aceste instituţii la care am apelat nu au reacţionat într-un mod ferm astfel încât situaţia să se îmbunătăţească. Nu vedem o îmbunătăţire, drept penmtru care şi pe curăţenia căilor publice, începând de mâine, avem un program foarte clar stabilit, alături de Poliţia Locală şi o serie de persoane din cadrul Primăriei, vom verifica personal modul în care Rosal face partea de colectare a deşeurilor care sunt abandonate la ora actuală la diverse intersecţii din municipiul Ploieşti, noi puncte negre apărute, unul din motivele pentru care au apărut astfel de deşeuri fiind şi nerespectarea de către Rosal a programului de colectare", a declarat Adrian Dobre.

Pe acelaşi subiect: 

"O să urmeze o perioadă dificilă. Dacă atunci când a existat un contract operatorul nu şi-a respectat programul, vă daţi seama ce se va întâmpla în această perioadă. Va trebui să fim extrem de atenţi. Şi fac şi un apel către cetăţeni, de a nu mai depozita deşeuri în alte locuri decât cele special amenajate", a mai spus primarul Ploieştiului

Joomla SEF URLs by Artio