Primăria Ploieşti a ajuns să aibă datorii la firma care i-a pregătit proiectele în actuala şi precedenta sesiune de finanţare de la Uniunea Europeană, societatea câştigând un proces în instanţă şi solicitând în mai multe rânduri executarea silită. Vestea bună este că municipalitatea e aproape de încheierea unui acord de eşalonare, ceea ce înseamnă că va scăpa de executare. Vestea proastă este că găsirea în bugetul Ploieştiului a unei sume de 160.000 de lei, pentru ratele pe noiembrie şi decembrie, a rămas o problemă nerezolvată.

 

Firma Intergroup Engineering a câştigat în iunie procesul interntat, Tribunalul Prahova stabilind că Primăria trebuie să îi plătească 3.958.116 lei, reprezentând debit principal de 3.691.039  lei şi penalităţi de întârziere de 267.076 lei, conform informaţiilor publicate pe portalul instanţelor de judecată. De atunci şi până acum, tot potrivit portalului, societatea a apelat de mai multe ori la un executor. Pare să fi funcţionat, pentru că datoriile au mai scăzut, ajungând acum la aproximativ 800.000 de lei. Primarul Adrian Dobre a anunţat că a negociat un acord de eşalonare, cu o plată iniţială de 300.000 de lei şi achitarea diferenţei în şase tranşe egale, de luna viitoare încolo.

Consiliul Local Ploieşti a dezbătut joi subiectul, hotărând să aloce 300.000 de lei, cât să acopere avansul solicitat de societate, dar nu şi 160.000 de lei, cât se calculase că ar mai valora împreună viitoarele rate din noiembrie şi decembrie.

Joomla SEF URLs by Artio