Ministerul Dezvoltării a lansat zilele trecute o licitaţie pentru achiziţia de autobuze electrice noi, din fonduri europene, urmând ca 9 dintre acestea să ajungă la Primăria Ploieşti, care mai aşteaptă, pe aceeaşi formulă, şi 40 de tramvaie şi troleibuze, în baza unui parteneriat menit să ducă la modernizarea substanţială a parcului auto actual al operatorului de transport în comun.

Pe lângă licitaţia pentru noile autobuze electrice, despre care "Actualitatea Prahoveană" a scris AICI, autorităţile ploieştene urmează să primească şi 20 de tramvaie şi 20 de troleibuze. Şi în acest caz, la fel ca la autobuze, licitaţia se va ţine la nivel centralizat, iar mijloacele de transport în comun vor fi ulterior predate autorităţilor locale, intenţia fiind de a obţine, astfel, un preţ pe bucată mai redus. Noile tramvaie dorite vor circula pe traseele 101 şi 102, iar troliebuzele sunt solicitate pentru traseele 44 (10 bucăţi) şi 202 (celelalte 10 bucăţi). Noile mijloace de transport vor înlocui troleibuzele şi tramvaiele foarte vechi aflate încă în exploatare la TCE Ploieşti (foto).

Parteneriatele au fost semnate acum câteva luni, iar conducerea Primăriei Ploieşti explica la momentul respectiv că, pe lângă dorita economie, mutarea acestor achiziţii la minister le va permite autorităţilor locale să se concentreze pe celelalte proiecte de modernizare din axa de finanţare dedicată mobilităţii urbane, unde sunt propuse obiective de investiţii care vizează, printre altele, lărgirea şoselei în zona Podul Înalt, crearea de terminale multimodale la Podul Înalt şi pe strada Găgeni, lângă Spitalul Judeţean, sau crearea unei noi şosele între Gara de Sud şi Gara de Vest, la pachet cu reconfigurarea totală a spaţiilor din faţa celor două gări.

Joomla SEF URLs by Artio