MILIOANE DE EURO la tragerea LOTO de duminică, 18 noiembrie. Update numere extrase duminică

Load More Știri naționale

Investiție majoră eMAG, înainte de Black Friday. Depozit imens nou nouț unde lucrează 850 de angajați

Load More Economic
colen_anunt_angajari

Accident rutier sambata seara in spatele Hotelului Prahova din Ploiesti. Trei persoane, asistate medical

Un aututorism si un tramvai au fost implicate intr-un accident rutier petrecut sambata seara, in...

Load More Știri locale
LiTEX_2
Casa funerara ana muresanu

Cele mai citite

PLOIEȘTI JAZZ FESTIVAL - Ultimele pregătiri. Nume din elita mondială a muzicii jazz concertează, săptămâna viitoare, la Ploiești

Cea de-a XIII-a ediție a Festivalului de Jazz va aduce, la Ploiești, în perioada 21 - 25...

Un procuror i-a amendat pe polițiștii care l-au prins cu ITP-ul expirat, considerând că au comis... un atac la adresa justiției!

Un procuror oprit în trafic și amendat de polițiști, deoarece magistratul circula cu viteză și avea...

Sistemul ROCRIS, care asigură eliberarea cazierului judiciar, este din nou funcțional

Avaria care a afectat, luni dimineață, sistemul informatic ce permite eliberarea, pe loc, a...

România va avea nevoie de 150.000 de profesori

România va avea nevoie de 3,8 milioane de specialişti până în anul 2030 și asta tocmai în domenii...

casa alba palatul administrativAutorităţile ploieştene lucrează la mai multe proiecte de anvergură, care ar putea să aducă în municipiu o finanţare nerambursabilă de câteva zeci de milioane de euro, de la Uniunea Europeană, prin Axa 4 de finanţare prin Programul Operaţional Regional, dedicată investiţiilor în mobilitate urbană. 

 

La acest capitol, Primăria pregăteşte nu mai puţin de 18 proiecte, au anunţat astăzi reprezentanţii instituţiei, care au precizat că au transmis astăzi către ADR Sud-Muntenia documentul justificativ pentru toate aceste obiective de investiţii. Proiectele vizează modernizarea şi extinderea de drumuri, achiziţia de mijloace de transport public electric şi investiţii în regenerarea unor cartiere marginalizate. 

"Autoritatea Urbană constituită la nivelul Primăriei Municipiului Ploieşti anunţă depunera la ADR Sud-Muntenia a Documentului Justificativ pentru finanţarea a 18 fişe de proiecte pe Axa Prioritară 4 POR - Sprijinirea dezvoltării urbane durabile din Fonduri Europene Structurale şi de Investiţii 2014-2020 pe 4 obiective specifice de interes pentru Municipiul Ploieşti, conform alocărilor financiare din Acordul de Negociere încheiat cu MADRAPFE. Proiectele propuse spre finanţare vizează investiţii în infrastructura rutieră, achiziţia de mijloace de transport ecologice (tramvaie, troleibuze şi autobuze electrice), investiţii în cartierele marginalizate ale municipiului, precum şi investiţii în domeniul educaţiei- reabilitări grădiniţeşi licee tehnologice", se arată într-un comunicat de presă transmis luni de Primăria Ploieşti.

Totuşi, trebuie precizat că, de regulă în asemenea situaţii, solicitanţii de fonduri transmit mai multe proiecte decât s-ar încadra în alocarea financiară maximă, procentul fiind undeva la 200%, urmând ca, pe măsură ce acestea sunt evaluate, unele să primească finanţare iar altele să rămână în lista de aşteptare, cu posibilitatea de a atrage ulterior fonduri de la UE, pe măsură ce se realizează economii la primele intrate în lucru.

Joomla SEF URLs by Artio