Primăria Ploieşti a anunţat, miercuri, semnarea contractului de finanţare de la Uniunea Europeană pentru un proiect de eficientizare energetică a Şcolii Gimnaziale "George Coşbuc". Contractul de finanţare a fost semnat de primarul Adrian Dobre, în cadrul unei întâlniri oficiale pe care a avut-o la sediul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, din Călărași.

Proiectul va avea finanțare prin Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3, Prioritatea de investiții 3.1, Operațiunea B, nr. apelului de proiecte POR/97/3/1. Obiectivul general al proiectului este reducerea emisiilor de carbon prin eficientizarea energetică a clădirii publice în care funcționează unitatea de învăţământ. Valoarea totală a proiectului este de 1.773.694,57 lei, din care cheltuieli totale nerambursabile vor fi în sumă de  1.669.570,59 lei, a anunţat Primăria Ploieşti.

 Astfel, prin implementarea acestui proiect cu finanțare europeană de către administrația publică ploieșteană, unitatea școlară va fi modernizată și va beneficia de creșterea eficientei energetice a clădirii, prin reabilitarea termică şi implementarea unui iluminat eficient energetic, scăderea consumului energetic primar prin utilizarea resurselor de energie regenerabilă  -  pompa de căldură și panouri fotovoltaice, diminuarea costurilor de utilizare a infrastructurii prin reabilitarea termică şi reducerea consumului energetic, precum și adaptarea infrastructurii la normele privind accesibilitatea pentru persoanele cu handicap, a mai anunţat Primăria.

Joomla SEF URLs by Artio