mimiuUn proiect propus de administraţia ploieşteană va primi o finanţare nerambursabilă în valoare de 1,7 milioane de lei, bani care urmează să fie folosiţi pentru consultanţă de specialitate şi îmbunătăţirea activităţii unui grup de acţiune locală, prin care, mai departe, pot fi atrase în Ploieşti finanţări de până la 7 milioane de euro de la Uniunea Europeană. Primarul Adrian Dobre a anunţat că noile proiecte vor avea în special o componentă socială şi vor viza îmbunătăţirea condiţiilor de trai din cartierele mărginaşe sărace.

Pentru cine nu este obişnuit cu grupurile de acţiune locală, pe scurt GAL-uri, acestea funcţionează ca o mică unuitate de management, care are la dispoziţie un buget de la Uniunea Europeană şi îl repartizează către proiectele de modernizare venite din respectivele comunităţi reprezentate aici. La Ploieşti, pe lângă Primărie, din acest GAL mai fac parte Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova şi Administraţia Serviciilor Sociale Comunitare Ploieşti, alături de mai multe ONG-uri, a anunţat primarul Dobre, care a precizat că finanţarea de 1,7 milioane de lei primită de acest grup va fi utilizată pentru îmbunătăţirea activităţii şi uşurarea atragerii, pe viitor, a celor şapte milioane de euro disponibile.

"Această sumă va fi folosită pentru a întări capacitatea acestui grup de acţiune locală de a genera proiecte sustenabile pentru zonele marginalizate din municipiul Ploieşti. Avem şi strategia aprobată, avem aproximativ 7 milioane de euro pe care putem să îi folosim pentru realizarea de investiţii, de activităţi absolut necesare pe aceste zone marginalizate şi care se vor reflecta în activitatea şi viaţa celor care trăiesc în comunităţile respective", a declarat primarul Dobre, care a precizat că prin această strategie se doreşte realizarea unor centre sociale unde oamenii din aceste cartiere să beneficieze de consiliere şi îndrumare, construirea de case pentru familiile cu probleme sociale grave, dar şi instruirea ploieştenilor de aici şi investirea în capitalul uman.

Înfiinţarea propriu-zisă a acestui grup de acţiune locală şi elaborarea strategiei cu viitoarele proiecte se făcuseră tot în baza unei finanţări nerambursabile. Mai multe detalii AICI.

Joomla SEF URLs by Artio